Eifelsteig


Publicatie datum:

Eifelsteig -Een bijzondere lange afstandswandeling vlak over de grens

Gesponsorde koppelingen

Met enige regelmaat loop ik lange afstandswandelingen. Onlangs één net over de grens. Deze heb ik met 2 kinderen voor tweederde gelopen.

Aachen naar Trier, 313 kilometer. Ach het klinkt niet zo bijzonder. Tot je op de route inzoomt en eens goed bkijkt door wat voor soort gebied deze loopt.

De route start in de stad Aahen-Kornelimunster. Net over de grens in Duitsland. Zelf vind ik de stad niet zo heel erg bijzonder. Maar al snel brengt de route je buiten de stad richting de Eifel.

De Eifel is een laag tot middel gebergte De hoogste top is de Hohe Acht met 747 meter. Wat iets minder bekend is is dat de Eifel voor een groot gedeelte een vulkanisch gebergte is en maar liefst ongeveer 350 kraters van klein naar groot kent.


De route loopt door allerlei soorten gebieden. Het begint in veengebieden en komt door het schilderachtige dorp Monschau. Dit plaatsje is vrij toeristisch. Geniet er van want hierna komt de rust.

Door zeer ruig terrein loopt de route naar Einruhr. Zorg voor voldoende cash en voedselvoorraden. Winkels en pinautomaten zult u onderweg niet tegenkomen. Onderweg passeert u een klein stuwmeertje om vervolgens bij het grote stuwmeer van Einruhr te eindigen.


Vandaar loopt u langs het stuwmeer verder naar Gemund waar u het stuwmeer achter u heeft gelaten en weer een nieuw soort terrein binnenwandeld. In enkele etappes loopt u via een heuse hoogvlakte en diverse dalen naar Blankenheim.


Let op. Alle kaarten geven hier een camping aan maar die zult u niet vinden. Het (helaas uitgestorven) stadje heeft wel een prachtige jeugdherberg, welke gevestigd is in een heus kasteel.

Er volgen nu enkele mooie etappes door dalen en weidegebieden om uit te komen in Gerolstein. Dit is echt een wat grotere plaats met een prachtige camping. De route loopt hier dwars doorheen. De Auberg op deze camping geeft u een mooi uitzicht. Het stadje heeft een leuke winkelstraat en eindelijk komt u ook weer wat gezellige levendigheid tegen.

Rond Gerolstein ziet u de eerste echte kraters. Een bijzonder gezicht zo vlak bij Nederland. Ook heeft u hier de mogelijkheid tot rotsklimmen. Verder beschikt Gerolstein over een degelijk station met treinen naar Trier en Keulen.

Na Gerolstein loopt u de vulkaaneifel binnen en dat is goed te merken. De eerste etappe is goed te doen maar al snel word het steiler. Vooral de klim naar de drie vulkaanmeren, welke eindigt bij Schalkermeren is zwaar. Maar daarvoor krijgt u een prachtig uitzicht.

Hierna word de tocht langzaamaan gemakkelijker en daal je langzaam maar zeker af naar Trier, een grote stad aan de Moezel. Het is een van de oudste steden van Duitsland met de Porte Negro als centraal punt en ingang van het absoluut prachtige historische centrum.

Dit is ook het eindpunt van een prachtige en verrassende tocht van 313 kilometer.

Wij hebben de tocht gelopen met tentjes. Soms handig soms niet. Vrij kamperen en bivakkeren is verboden en wij werden gewaarschuwd dat er zwaar gecontroleerd werd. Boete zou zijn € 1.000 en inbeslagname spullen.

Op ieder einde van de dagetappe (15 stuks) ligt echter ook een plaatsje. Zimmer vrij of een pension is dan ook een zeer goede optie.

Wij hadden vrij veel slecht weer helaas. Samen met de volledige bepakking werd het daardoor toch een ware bergtocht. Ook met de benodigde hoogtemeters daar je meerdere bergen beklimt en afdaald op één dag.

Zowel de kinderen als ik hebben genoten en wij keren zeker weer terug naar dit absoluut in alle opzichten verrassende gebied.

 Voor een volledige beschrijving zie de volgende link:

http://www.eifelsteig.de


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

OV en taxi tips in Hong Kong

Tips over reizen met de OV in Hong kong

Toronto, de parel van Canada.

De mooiste stad van Canada beschreven met handige reistips

Noorse grammatica 1

Zelfstandig naamwoorden/substantiver

Goedkoop op Safari, goedkoop op fotosafari, goedkoop op filmsafari

Waarom duur op safari in Afrika als je goedkoop op foto- en filmSafari kunt.

Dagje uit in Amsterdam, attracties Amsterdam, bezienswaardigheden Amsterdam

Overzicht van de leukste, de mooiste en belangrijkste highlights en attracties van Amsterdam.

Rusland vakantieland?

Iedereen vraagt mij altijd of het werkelijk zo gevaarlijk is.

Hoe vind je snel de highlights van Amsterdam?

Hoe vind je snel Het Anne Frank huis, de Westerkerk, de Jordaan, het homo-monument, het Oosterpark, de dam en De Nieuwe kerk.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Barcelona is volgens velen de mooiste stad van Spanje, lees hier hoe je goedkoop naar Barcelona kan.

Werken op een summer camp in Amerika

Over het werken op een summer camp in Amerika

Op reis naar Venezuela

op vakantie naar venezuela? wat moet u nog weten?

Noorse grammatica 4

Samengevoegde woorden

The Cotswolds - Engeland in een notendop

Engeland is bekend als een mooi, landelijk vakantieland, maar waar vind je nu precies al die karakteristieke bezienswaardigheden? De streek The Cotswolds heeft het allemaal.

Minicruise naar Newcastle

Een weekendje weg naar Newcastle in Groot-Brittanië. Gezellig, makkelijk en goedkoop.

Parijs is een mooie stad maar net iets te ver weg.

We gingen voor een goedkoop Pinksterweekend naar Parijs. Parijs zouden we nooit halen maar wat er wel gebeurde veranderde ons leven.

NS Winterklaar

Winterklaar was de grootste kreet die de NS uitsprak in 2010, Wegen zijn verhard en vervangen na de strenge vorst van vorig jaar. Pekel is in grote hoeveelheden opgekocht, er zu genoeg zijn voor een compleet nieuwe winter.

Frans voor op vakantie

Veel gebruikte Franse woorden en zinnen voor op vakantie in Frankrijk!

Goedkoop naar Costa Rica, voordelig naar Costa Rica.

Wat is de goedkoopste manier om voordelig naar Costa Rica te gaan?

Noorse grammatica 27

De Noorse verbindingswoorden

Vive la France

Waarom een vakantie naar de Provence aan te raden is

Noorse grammatica 16

De hulpwerkwoorden

Noorse grammatica 22

De Noorse bijwoorden deel 2

Rondzwerven aan het einde van de wereld: Isla Navarino, Circuito de Los Dientes

Dit artikel verschaft informatie over de indrukwekkende vijfdaagse wandeltocht, Circuito de los Dientes op Isla Navarino in het verre zuiden van Chili, het echte einde van de wereld.

Taganrog een heel klein beetje Nederlandse inbreng

De geschiedenis van Taganrog in Rusland en haar Nederlandse roots

24/7 Feest in Chersonissos?! Of toch niet alleen dat...

Chersonissos in Kreta is onder jongeren toch wel de bekendste en populairste vakantiebestemming in Griekenland. Waarom? En wat is er voor de rest te beleven?

Bezwaar maken tegen verkeersboetes

Bezwaar maken tegen Nederlandse verkeersboetes, naheffingsaanslagen en dergelijken