Gewoon gaan!


Publicatie datum:

Pak een keer je paspoort en wie weet waar je uitkomt...

Gesponsorde koppelingen

Het lijkt me het mooiste wat er is. Op een dag alles achterlaten en gaan! Waar dan ook naar toe. De onzekerheid van het lot van een mensenleven is iets moois dat we moeten koesteren, maar het is iets dat we het beste zelf naar voren kunnen brengen. Is het echter wel genoeg om altijd je paspoort bij te hebben? En hoe zet je uiteindelijk de beslissende stap? De stap om te gaan. Waar dan ook naartoe...

Gesponsorde koppelingen

Hoe mooi zou het zijn als we zelf het leven zouden kunnen bepalen. Iedereen zou kunnen zijn wat hij of zij zou willen zijn en iedereen is gelukkig met wie hij is. Één probleem: dat kan niet. Het lot bepaalt en het individu heeft maar een kleine invloed op de keuzes die je maakt.

En dat terwijl het zo simpel kan zijn. Als we een boodschappenlijstje zouden maken met de benodigheden voor ''het gaan'' zou er waarschijnlijk niet meer op staan dan een dartpijl en een wereldkaart. Dingen die je nog zou kunnen vinden in de kantine van je saaie kantoorbaan.

Maar zelfs dan. Wetende dat met een beetje doorzettingsvermogen je hele leven veranderd wordt worden de meeste mensen meteen angstig en haken ze af. En daarvoor zijn dus meer dingen nodig. Waar impulsen vaak worden gezien als roekeloos en onverantwoordelijk, zijn ze precies wat je nodig hebt om de laatste stap te nemen en alles achter te laten. Gebruik ze tot je voordeel.

Maar is het niet gewoon allemaal weglopen voor je problemen? Alles achterlaten en gewoon ''gaan'' wordt door bijna iedereen gezien als laf omdat je als het ware wegloopt voor je huidige leven dat misschien niet altijd even rooskleurig is. Maar al zou dat zo zijn, is dat dan echt in wezen zo erg? Wie hebben er nadeel van? In de meeste gevallen ontstaat er niet zo'n groot probleem als je gewoon gaat.

Maar uiteindelijk moet het gedaan worden door de persoon. De persoon moet sterk genoeg zijn om te handelen naar impulsen, het avontuur aan te gaan en hij of zij moet flink wat doorzettingsvermogen hebben. Geef één keer de controle over je leven weg aan een dartpijl om het lot je leven te laten bepalen, en wie weet waar je uitkomt... 


Foobie gebruiker LuigiZanin

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Honeymoon

Die ene romantische reis, maar niet de geijkte all inclusieve op de Malediven? Lees de volgende tips...

Werken als hotel of camping entertainer

Wil je ook werken als entertainer en de beste tijd van je leven beleven?

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland, een hele ervaring.

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Air France-KLM boekt een kleiner verlies

KLM maakte minder verlies dan een jaar geleden, maar de resultaten zijn alles behalve positief.