Gezellig, gemoedelijk Dublin


Publicatie datum:

Lees meer over een heerlijk weekendje weg

Gesponsorde koppelingen

Eens in de zoveel tijd zit je in zo'n dipje. Even niet weten hoe het verder moet thuis, op je werk of met je relatie. Tijd om er tussenuit te gaan!

 

En een van de meest geschikte plaatsen voor een weekendje uitwaaien, maar ook veel gezelligheid is Dublin!

Gesponsorde koppelingen

Dublin is de hoofdstad van Ierland en vanuit Eindhoven maar zo'n anderhalf uur vliegen. Alhoewel de heenweg theoretisch gezien maar een half uur duurt, want in Ierland is het een uur vroeger dan in Nederland!

Een van de goedkoopste vliegmaatschappijen voor een vlucht naar Dublin is Ryan Air. Eindhoven en Brussel-Charleroi zijn de meest goedkope vluchthavens. Ontdek wat de mogelijkheden zijn via www.ryanair.com.

Uiteindelijk in Dublin aangekomen val je meteen in de gezelligheid. Ondanks dat er geen hoognodige bezienswaardigheden zijn, is er genoeg te doen! Het meest bekende deel van Dublin is het cultuurcentrum Temple Bar. Dit is een klein deel van de stad met allerlei cafe's en restaurantjes, hier zijn altijd mensen en hier is altijd live muziek te vinden. Ieren zijn mensen van het goede leven en dus is het nooit leeg in de pubs en restaurants. Een paar aanraders in Temple Bar zijn:

- Quays bar, voor mensen die nog nooit in Ierland zijn geweest en nu de ultieme (toeristische) Ierland ervaring willen hebben. Altijd live-muziek met veel bekende meezingers. Onder de Dubliners ook wel de 'Wonderwall Bar' genoemd, omdat het nummer 'Wonderwall' van Oasis bijna iedere dag gespeeld wordt.

- Crown Alley, voor de ietwat minder toeristische uitjes. Een gezellige bar met live-muziek na 9 uur, maar met meer het gevoel alsof je in een authentieke Irish pub zit.

- The Temple Bar, voor een foto in je foto album.

- The Porthouse, een grote ruime bar voor als alle andere Ierse tentjes je iets te klein zijn. Hier hebben ze ook allerlei soorten bier, voor de echte fijnproevers.

Qua eten zijn er veel kleine tentjes in en rondom Temple Bar. Plekken als Ciao Bella Roma en The Elephant Castle zijn erg aan te raden!

Natuurlijk zijn er ook andere dingen te doen dan alleen culinaire activiteiten. Enkele aanraders zijn:

- de Viking Bus Tour, een tourbus in de vorm van een boot waarbij je heel Dublin te zien krijgt. Je bent zelf een Viking, en het is de bedoeling dat je met je Vikinghelm op naar iedere groep toeristen de longen uit je lijf schreeuwt.

- het Guinness museum, een modern museum dat het verhaal van het ontstaan van Guinness verteld. Mede door de bar op de 7e verdieping met prachtig uitzicht op Dublin, en het verkrijgen van een gratis Guinness zeker de moeite waard!

- het Leprechaun museum, een klein museum maar erg leuk voor de kinderen. Met ondere andere een woonkamer met tafels en stoelen groter dan jezelf zodat je kunt voelen hoe het zou zijn als je een kabouter was.

Als je eenmaal in Ierland bent om er even tussenuit te zijn, is er niets heerlijker dan ook even uit te waaien aan de kust. Een ideaal plaatsje om dat te doen vlakbij Dublin is het havendorpje Howth. Howth kun je makkelijk met de trein (DART) bereiken. Er zijn lange en korte wandelroutes langs de prachtige Ierse kust. Als je daar een uur of langer gelopen hebt, is je hoofd helemaal leeg, zijn je haren door de war en je wangen zo rood als maar zijn kan. Gelukkig zijn er genoeg gezellige restaurantjes om lekker te eten.

Kortom: als je even wil uitwaaien, lachen, dansen, gezelligheid proeven of gewoon even een weekendje ertussenuit moet: probeer Dublin!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Gratis naar Alanya kasteel in Turkije

Het kasteel voor de kust is van Alanya is beeldbepalend voor de stad, lees hier hoe je gratis naar dat kasteel kunt.

Noorse grammatica 20

De vragende voornaamwoorden

Vakantie in Australie. Bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales. Deel 1

Australie. Tips voor route en bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales

Noorse grammatica 17

Bijzondere werkwoordconstructies

Shoppen in Milaan

Een artikel met informatie over shoppen in Milaan.