Gran Canaria


Publicatie datum:

Geen idee waar u op vakantie moet dit jaar? Waarom niet naar Gran Canaria?

Gesponsorde koppelingen

Ieder jaar is het weer lastig om te bedenken waar je naartoe moet op vakantie. U wilt een lekkere zon vakantie in een leuk hotel of appartement met een mooi strand? Waarom gaat u niet naar Gran Canaria dit jaar?

Gran Canaria is een eiland dat deel uitmaakt van de canarische eilanden, en is waarschijnlijk het bekendste eiland daarvan. Het is een eiland dat heel veel te bieden heeft, voor mensen die een strand vakantie willen in een drukke badplaats maar ook voor mensen die het lekker rustig aan willen doen. De zuidkust van Gran Canaria is vooral gericht op het toerisme. Hier is vanalles te doen, zo zijn er verschillende waterparken, pretparken en allerlei excursies. Maar zodra je van de kust af rijdt en de bergen in gaat kun je in alle rust de rest van het eiland verkennen.

Geografie

Gran Canaria ligt ongeveer op 100 km van de noord Afrikaanse kust en is net zoals het andere canarische eiland La Gomera rondvormig. De oppervlakte van Gran Canaria is 1532 km2 en is daarmee het 3 na grootse eiland van de canarische eilanden. Gran Canaria kan je opdelen in 3 delen. Het noorden is het regenachtige gedeelte van Gran Canaria, dan heb je het midden van Gran Canaria wat bestaat uit ruige bergen en het toeristische zuiden wat vooral droog is. Gran Canaria bezit ongeveer 50 kilometer strand waarbij het bekendste strand het strand van Maspalomas is. Dit strand bestaat uit een groot gebied van zandduinen dat op een natuurlijke wijze is ontstaan. Het zand van de duinen is door de wind uit de zee gekomen en zo zijn de mooie duinen ontstaan die u zeker een keer gezien moet hebben!

Toeristische plaatsen

Op Gran Canaria zijn een aantal toeristische plaatsen waarvan de bekendste toch wel Playa del Ingles is. Hier zijn heel veel mooie hotels en appartementen te vinden die perfect zijn voor een leuke vakantie en zeker ook geschikt voor jongeren. Het strand van Playa del Ingles loopt door tot aan de duinen van Maspalomas en is dan ook een erg mooi strand. Ook zijn er veel shoppingcentra en genoeg uitgaansgelegenheden zoals bars, restaurants en discotheken. Voor de mensen die toch nog een beetje het Nederlandse gevoel willen behouden als ze op vakantie zijn is er een speciaal shopping centrum voor de Nederlandse toerist Gran Chaparal.

Voor de mensen die iets meer rust zoeken in hun vakantie maar toch wel dichtbij Playa del Ingles willen verblijven is er de badplaats Costa Meloneras. Deze badplaats bestaat nog niet zo lang en bestaat uit een aantal zeer mooie resorts. Ook hier zijn de duinen van Maspalomas erg dichtbij. In Costa Meloneras zijn een aantal shopping centra, maar voor de avondvertier is er verder niet zoveel te doen. Daarvoor kun je makkelijk met de taxi naar Playa del Ingles.

Iets zuiderlijker gelegen ligt de badplaats Puerto Rico, niet zo bekend bij de Nederlandse toeristen maar zeker een hele leuke badplaats! Vlakbij het plaatse Puerto Rico ligt het strand van Amadores dit is een aangelegd parel wit strand en is zeker de moeite waard om te bezoeken! Veel hotels en appartementen bevinden zich op een berg dat maakt het soms lastig om het strand makkelijk te bereiken. Maar ook in Puerto Rico is er een erg leuk shopping centrum aanwezig. Dus als u iets meer rust zoekt in de vakantie en een kleinschalig appartementje of hotelletje zoekt is Puerto Rico zeker aan te raden voor u!

Wilt u het nou echt wat rustig aan doen en echt genieten van de Canarische cultuur dan kunt u het best naar Puerto de Mogan gaan. Dit is een klein badplaatsje helemaal in het zuiden van Gran Canaria. Hier zijn alleen klein schalige appartementjes en is de canarische cultuur echt bewaard gebleven. Het dorpje word versierd door allerlei mooie bloemen en er zijn een aantal lokale restaurantjes waar je heel lekker kunt eten. Ook het strand van Puerto de Mogan is erg mooi.

Excursies

Natuurlijk zoals ieder ander vakantieland heeft Gran Canaria ook genoeg excursies te bieden. Zo kun je een dagje naar het grote waterpark waar allerlei water attracties zijn of als u dat niet zoveel lijkt kunt u ook een mooie jeep safari maken waarbij u de bergen van Gran Canaria in gaat en het eiland ook vanaf een hele andere kant kunt bekijken. Wat ook erg leuk is om te doen is het rijden op kamelen. Zo kun je een aantal uur wandelen op een kameel door de prachtige duinen van Maspalomas. Andere excursies die u kunt doen op Gran canaria zijn: De hoofdstad Las Palmas bezoeken, dolfijnen trip maken, varen op een onderzeeer, paardtrek tocht maken enz.

Dus als u naar een mooi eiland wilt waar het altijd mooi weer is zelfs in de winter dan hoeft u niet meer te twijfelen want dan is Gran Canaria de perfecte bestemming voor u!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Gratis naar Hong Kong met Cathay Pacific

Like Cathay Pacific op Facebook en vlieg gratis naar Hong Kong.

Burkina Faso, het land van de integere mens

Over Burkina Faso, een veelzijdig maar arm land

Portugees voor op vakantie

Handige woorden en zinnen in het Portugees voor als je op vakantie gaat naar Portugal of Brazilië!

Gezellig, gemoedelijk Dublin

Lees meer over een heerlijk weekendje weg

Londen voor gevorderden - Hampstead Heath & Hampstead

Londen voor de gevorderde Londen-ganger

Goedkoop vliegen naar je droombestemming, goedkope vliegreizen

Wie droomt er niet van een goedkope vliegreis naar een romantische zonnige bestemming.

Vakantie naar egypte

Èen van de vele ervaringen over Egypte met daarbij de voordelen en nadelen

Goedkoop op Safari, goedkoop op fotosafari, goedkoop op filmsafari

Waarom duur op safari in Afrika als je goedkoop op foto- en filmSafari kunt.

Carnaval op Curacao

Een uitleg over de feesten en tradities op Curacao tijdens carnaval.

De cultuur (shock) in Ghana

Vriendelijk, gastvrij, trots, nuchter, relaxed en vooral humor, vrolijk en vol levenskracht.

Vietnam (2) - Mai Chau en omgeving

Een beschrijving van mijn reiservaringen in Vietnam. In dit stuk de Muong berstam en de Mai Chau Vallei.

Hoe is Grand Park Lara ontstaan en hoe is het nu?

Het Grand Park Lara hotel bestaat nog niet zo lang, hoe is het ontstaan en hoe is het nu?

Roadtrip voor noppes!

Lees hoe je een roadtrip maakt zonder geld mee te nemen!

Acht top locaties in Nicaragua

Top locaties in het Centraal Amerikaanse land Nicaragua die je niet mag missen!

Spaans voor op vakantie

Spaanse woorden en zinnen voor op vakantie in Spanje.

Het grote Londen of het kleine Praag?

Paasvakantie in Londen of Praag? Geen betere kans om een onvergetelijke Pasen te beleven.

Uitgaan in Marmaris

Uitgaan in Marmaris is super vet, je moet alleen wel weten wat de goede tenten zijn. Hieronder een overzicht met één van de beste tenten in Marmaris!

Bijzondere belevenissen en gevoelens in Berlijn

Het is 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel, pas het laatste jaar besef ik me hoe wanhopig de inwoners van deze stad zich gevoeld moeten hebben.

Op vakantie naar Marmaris, Turkije

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Gratis vakantie, gratis reizen, gratis overnachten, gratis eten

Wie droomt er niet van, een gratis vakantie met gratis overnachtingen en gratis eten.

Noorse grammatica 1

Zelfstandig naamwoorden/substantiver

Reisverslag vakantie Zweden: Viking graven Solleron

Serie van artikelen over bezienswaardigheden in Zweden tijdens de vakantie. Deze keer de Viking graven in Sollerön.

Hotel vd valk Emmen

Een verblijf in het hotel vd Valk in Emmen

Noord-west Italie

De mooiste plekjes van Noord-West Italie

Reizen in Londen

Een overzicht van de reismogelijkheden in Londen