Minicruise naar Newcastle


Publicatie datum:

Een weekendje weg naar Newcastle in Groot-Brittanië. Gezellig, makkelijk en goedkoop.

Gesponsorde koppelingen

Een reisje naar Newcastle in Groot-Brittanië, tegenwoordig is dat gewoon mogelijk. Namelijk door gebruikt te maken van een minicruise bij verschillende ferry/cruise rederijen. Voor Newcastle maakt u gebruik van één van deze rederijen . Vertrek vanuit IJmuiden aan het einde van de middag en de volgende ochtend vroeg aankomen in Newcastle. Veel leuker kan een weekendje weg toch niet beginnen?

U checkt rustig in bij de incheckbalie, even door de douane heen en dan staat u binnen 10 minuten aan boord van één van de twee schepen die op deze route varen. Eenmaal aan boord wordt de hut toegewezen en kunt u uw spullen daar achterlaten om daarna lekker te gaan genieten. Voor deze trip kunt u online boeken, waarbij u ook meerdere keuzes heeft voor ontbijt en diner. En ik raad u zeker aan om deze keuze in overweging te nemen. Tijdens uw diner kunt u lekker genieten van een glaasje rosé en het uitzicht over zee. Na het diner kunt u rustig rondwandelen over het schip. Het schip heeft meerdere dekken en op elk dek is wel iets te vinden wat leuk, mooi of interessant is. Men kan aan boord een aantal winkels vinden, kleine, maar ook grote barretjes, een bioscoop, een klein casino en tot slot kunt u ook lekker uitwaaien op het dek. Al met al kunt u zich hier prima vermaken. na een avondje lekker genoten te hebben, gaat u terug naar uw hut, kunt u lekker slapen.

 Sunrise at the North Sea

De volgende ochtend wordt u gewekt of u zet zelf uw wekker. U kunt dan een kijkje nemen op dek, want een zonsopkomt op de noordzee is prachtig om te zien. Daarna kunt u gaan ontbijten (als u dat heeft geboekt) of wachten tot aankomst en dan op één van de authentieke, typische Engelse dubbeldekker bussen stappen richting het centrum van Newcastle. Hier kunt u zich een hele dag vermaken. Newcatsle heeft namelijk vele winkelcentra, waarvan één de grootste van Europa is. Verder is Newcastle een stad die rijk is aan geschiedenis. Ik raad u dan ook zeker aan om u van te voren even te oriënteren over wat u wilt bezoeken, want geloof mij, er is genoeg te zien.

Na een lange dag in Newcastle doorgebracht te hebben, stapt u weer op één van de dubbeldekker bussen en gaat u terug naar het schip. Daar gaat u nogmaals door een paspoortcontrole en douane en voila, na 10 minuten staat u weer aan boord. Het schip vertrekt nu ook weer aan het einde van de middag. Mocht u nog iets niet gezien hebben op de heenreis, dan is deze avond zeker de moeite waard om de rest te bekijken en te bezoeken. In de meeste barretjes zijn er live artiesten aanwezig en kunt u onder het genot van een drankje gezellig nakletsen over de dag, met op de achter wat muziek. Na weer een geslaagde dag en avond, zoekt u uw hut weer op, geniet van de heerlijke deining op zee en valt dan lekker in slaap.

De volgende ochtend word u weer gewekt of ben u al eerder wakker. U kunt nu ook weer ontbijten, maar ik kan u ook aanraden om lekker te blijven liggen en op het laatste moment het bed uit te gaan. U pakt uw tas of koffer weer netjes in, laat de hut zo schoon mogelijk achter, maar dat doet toch iedereen? Daar gaan we wel vanuit. Als u na aankomst in IJmuiden van het shcip afgaat, en u kijkt nog even om.. Dan denkt u heerlijk terug aan een geweldige reis per schip naar Groot-Britannië en dat allemaal in een weekend of een paar dagen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Platinum

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Openbaar vervoer in Twente

Hoe is het openbaar vervoer in Twente geregeld

Noorse grammatica 18

Passieve werkwoorden

De mooiste wandel- en fietstocht over Mastiles Lane in North Yorkshire, Engeland.

Eindeloos wandelen, fietsen over de Mastiles Lane en genieten van het ongerepte eeuwenoude landschap.

Noorse grammatica 7

De aanwijzende voornaamwoorden

Kreta: meer dan een uitgaanseiland

Tegenwoordig wordt Kreta door de grote meerderheid slechts gezien als vakantie-eiland. Maar op het eiland valt nog veel meer te ontdekken!

Stopover in Singapore

Tips bij een stopover in Singapore. Lijst van bezienswaardigheden.

Dagje uit in Amsterdam, attracties Amsterdam, bezienswaardigheden Amsterdam

Overzicht van de leukste, de mooiste en belangrijkste highlights en attracties van Amsterdam.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Barcelona is volgens velen de mooiste stad van Spanje, lees hier hoe je goedkoop naar Barcelona kan.

New York, wat te doen in The City That Never Sleeps?

Leuke tips voor als je naar New York gaat

Het werelderfgoed van Italië

Wie het heeft over de luisterrijke geschiedenis van Europa, van de eerste sporen van een verbond tussen de verspreide volken en stammen, oorlogen, wetenschap en cultuur tot in deze moderne tijd.

Mont Saint Michel in Normandië Frankrijk, Mont Saint-Michel

In dit artikel lees je alles over het mooiste schiereiland van Frankrijk en misschien wel ter wereld.

Tips en bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Bezienswaardigheden en acitiviteiten in Rio de Janeiro die je absoluut niet mag missen!

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos

Chersonissos is de populairste plaats van Kreta, lees hier hoe je goedkoop naar Kreta kan.

Op vakantie naar Marmaris, Turkije

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Hoe is het weer in Lloret de Mar?

Lloret de Mar is volgens velen de mooiste badplaats van Spanj en het is altijd mooi weer in Lloret de Mar.

Blanes, poort tot de zuidelijke Costa Brava

Blanes is een van de meest aantrekkelijke badplaatsen van de zuidelijke Costa Brava en bovendien uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit de naburige badplaatsen.

Nieuw Zeeland

Wat moet je gezien hebben in Nieuw Zeeland?

Noorse grammatica 19

De gebiedende wijs en de partisipp-vormen

Goedkoop naar Zuid Afrika voor the big five

Zuid Afrika is bekend om zijn natuur (met als belangrijkste the big five), avontuur, luxe en cultuur (met als belangrijkste the small five).

Gratis OV chipkaart, gratis met de trein, metro en de bus

Met een gratis OV chipkaart kun je onbeperkt reizen met de trein, met de metro en met de bus.

Toeristische Dierenmishandeling - De Olifant

Werkt u onbewust mee aan dierenleed?

Hoe overleef ik de vliegreis?

Tips om het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken

Een weekend Maastricht

Een weekend Maastricht saai? Zeker niet! Maastricht heeft een hoop te bieden en dat voor iedereen. Lees hier meer over Maastricht!

Hoe kom je aan gratis vakantiecheques ter waarde van € 100,- per stuk?

Wil je ook iemand verrassen met gratis vakantiecheques ter waarde van € 100,- per stuk, dat kan onder andere bij Roompot.

Werken op een summer camp in Amerika

Over het werken op een summer camp in Amerika