New England trip


Publicatie datum:

Reistips voor het noordoosten van Amerika, waar de Verenigde Staten haar oorsprong kent.

Gesponsorde koppelingen

Tussen New York City en de Canadese grens zit een heel stuk van Amerika wat minstens net zo mooi, misschien wel mooier is dan de rest van dit land; New England. Waar ongerepte natuur wordt afgewisseld met prachtige steden, en waar eindeloze stranden gecombineerd worden met hoge bergtoppen. Deze verzameling van staten biedt echt voor iedereen iets.

Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont vormen samen New England. Geplaatst in het uiterste Noordoosten van de Verenigde Staten is het niet zo'n toeristische trekpleister zoals New York of Los Angeles, maar vanwege de rijke historie is het wel drukbezocht, vooral door veel Amerikanen zelf, en gelijk hebben ze!

Boston is ongetwijfeld de grootste stad in New England. Boston ligt in de staat Massachusetts en telt (met alle suburbs) ongeveer drie miljoen inwoners en is een echte wereldstad en ligt aan de Atlantische oceaan. Boston heeft een aantal overeenkomsten met New York, zoals de wolkenkrabbers en veel verkeer, maar is aan de andere kant weer totaal anders. Veel musea (Museum of Science) en cultuur (Museum of Arts) zijn er te vinden. Ook herbergt het 's wereld bekendste universiteit; Harvard. Om tussen al deze bezienswaardigheden te reizen kan je het beste de metro nemen, of gewoon lopen. Ondanks dat er veel mensen wonen, is Boston redelijk compact. Naast musea is er ook veel sport, zoals de Boston Celtics of the Red Sox te zien, wat altijd mooie Amerikaanse taferelen oplevert. In de haven kan je het Boston Tea Party Ship Museum bezoeken om uit te vinden hoe de Verenigde Staten ooit tot stand kwamen. Ga eens langs Faneuil Hall, waar je het Cheers Cafe kan bezoeken en veel kleine, gezellige winkeltjes zijn. Vlakbij Boston is ook het kleine "heksenstadje" Salem is, in dit strandplaatsje valt een hoop te beleven en is ook nog eens gezellig en bekend om heerlijke visgerechten.

Massachusetts kent nog een paar andere mooie plaatsen, waaronder de eilanden die niet ver uit de kust liggen; Cape Cod en Nantucket. Op beide eilanden is veel natuur, en valt een echte strandvakantie te houden. Cape Cod en Nantucket zijn beide nog redelijk rustig, en zijn ideaal om even weg te komen van het drukke Amerikaanse leven. Aan de Westkant van Massachusetts valt wat anders te bewonderen; the Berkshires. Dit heavelachtige gebied is vooral in het najaar een aanrader. De talrijke bomen hebben dan prachtige herfstkleuren en de kleine, pittoreske plaatsjes bieden een heerlijk rustgevend onderkomen. De herfst daar is meestal een stuk vriendelijker en aangenamer dan de Nederlandse herfst en dus een goede reistijd voor deze regio.

Onder Massachusetts ligt Rhode Island, de kleinste van de vijf staten, maar zeker een bezoekje waard. De grootste staat van Rhode Island is Province. Een zeer complete stad, waar altijd wel leuke dingen te beleven zijn. Het centrum is vrij klein, maar hierdoor ook makkelijk en gezellig. Langs de kust van Rhode Island zijn prachtige kleine stadjes te bewonderen, zoals Newport, waar meerdere films zijn opgenomen vanwege zijn prachtige locatie.

New Hampsire is weer een compleet andere staat. In het zuiden van de staat is bijvoorbeeld Dartmouth university te vinden, ook deel van de Ivy Leauge. In het Noorden, is weer een totaal ander fenomeen te bewonderen en wel de Applaichen Mountains (deze gaan ook helemaal door tot in Vermont). Op de White mountains kan zeer goed gewintersport worden. In New England ligt ongeveer 6 of 7 maanden per jaar een goed pak sneeuw namelijk. Dit kan soms voor wat ongemakken zorgen, maar dit weer heeft ook zo z'n voordelen. Het levert bijvoorbeeld prachtige plaatjes op. Wel is het handig om, als u per auto reist, een vierwielaandrijving te hebben. New Hampshire heeft ook een zomerse kant, het kleine strookje kust dat het heeft kent enkele leuk strandplaatsen, waaronder Portsmouth. De havens van deze plaatsen staan ook wel bekend vanwege de kreeftvisserij die er plaatsvindt.

Vermont, de enige staat in New England zonder kustlijn, lijkt enigszins wel op New Hampshire, alleen is wat dunner bevolkt. De staat kent veel natuur en uitstekende mogelijkheden om te vissen in één van de vele meren, of wandelen door de vele natuurparken en trails. De belangrijkste stad van Vermont is Burlington, dicht bij de Canadese grens. Vanwege de universtiteiten in de stad is het een redelijk jonge, hippe en levendige plaats waar voldoende te beleven is, het hele jaar rond. De stad ligt aan het prachtige Lake Champlain en is vlakbij de eerste Ben & Jerry's fabriek, wat zeker een bezoek waard is. Vergeet geen Maple Syrup mee te nemen!

Maine is de laatste van de vijf staten en ook meteen de grootste van allemaal. Daarom kent Maine ook veel verschillende kanten. Van bergen tot strand en van grote stukken onbewoond land tot leuke, gezellige stadjes. Je zal er niet een echt grote stad vinden, maar dit doet zeker niet af van de charme van Maine. Het is dan ook echt een staat voor de natuurliefhebber. Mooie plaatsen zijn vooral Portland, Kennebunkport en het Acadia national park, wat op een eiland niet ver van de kust ligt. Anderzijds is er ook weer voldoende gelegenheid om te skieën en te snowboarden.

New England toont een ander beeld dan de rest van de United States, iets anders dan alleen maar wolkenkrabbers en strip malls. Mocht u eens ander gezicht van Amerika willen zien dan is een New England een aanrader. De zomers zijn er mooi en de winters koud, maar er is altijd wel genoeg te doen en te zien. Veel plezier!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Goedkoop naar Australie, voordelig naar Australie

De goedkoopste vlucht naar Australië en de mooiste rondreizen door Australië.

Vive la France

Waarom een vakantie naar de Provence aan te raden is

Waar vind je gratis diamanten?

Diamanten zijn heel duur, toch worden ze gewoon gratis gevonden in de natuur, maar waar?

De rust van Altafulla

Op vakantie in Altafulla het rustig gelegen dorp in het noorden Spanje.

Noorse grammatica 6

Wederkerende voornaamwoorden en wederkerende werkwoorden

Met een poema in de jungle

In dit artikel een beschrijving van vrijwilligerswerk met wilde dieren in Bolivia.

Gran Canaria

Geen idee waar u op vakantie moet dit jaar? Waarom niet naar Gran Canaria?

Wat je niet mag vergeten bij het kopen van wintersportspullen

Een geheugensteuntje voor elke wintersporter

Reisverslag vakantie Zweden: Viking graven Solleron

Serie van artikelen over bezienswaardigheden in Zweden tijdens de vakantie. Deze keer de Viking graven in Sollerön.

Eger: barokstadje aan de rand van het Bukkgebergte in Noord Oost Hongarije

Bezienswaardigheden in Eger, tips voor een toeristisch bezoekje

De Schotse kilt

Informatie over de Schotse kilt & de antwoord op: wat draagt men onder de kilt?

Het Portugese Albufeira

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Vakantie of overwinteren in Albir - Costa Blanca Spanje

Ontdek het mooie en rustige Albir aan de Costa Blanca. Albir is een mooie en rustige badplaats gelegen in de Provincie ALfaz Del Pi aan de Costa Blanca.

Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1

Reisverslag Kaapstad Cape Town Zuid-Afrika bezienswaardigheden tips

Goedkope ruimtevluchten, goedkoop vliegen in de ruimte

Over een paar jaar voor iedereen goedkope ruimte vluchten met de mooiste vliegtuigen.

Stopover in Singapore

Tips bij een stopover in Singapore. Lijst van bezienswaardigheden.

Ik ga naar Azië en ik neem mee...

Wat moet je allemaal meenemen als je naar Azië gaat.

Londen voor gevorderden - Hampstead Heath & Hampstead

Londen voor de gevorderde Londen-ganger

Hoe is Grand Park Lara ontstaan en hoe is het nu?

Het Grand Park Lara hotel bestaat nog niet zo lang, hoe is het ontstaan en hoe is het nu?

Wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

De vakantie alarmcentrales worden overspoeld door wanhopige mensen die hun smartphone kwijt zijn geraakt, wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

Een andere kant van Spanje

Van Valencia to Javea, een minder toeristisch, maar prachtig stuk van Spanje en tips om het te ontdekken

De cultuur (shock) in Ghana

Vriendelijk, gastvrij, trots, nuchter, relaxed en vooral humor, vrolijk en vol levenskracht.

Lissabon: Adembenemende stad!

Een stad die het waard is om naar toe te reizen! Moet zeker in je steden wishlist staan.

IATA codes

Hier vind je alle IATA codes van luchthavens.

venetiaans carnaval

een kleuren spektakel op de pleinen, de straatjes en het St. Marcoplein van Venetie met zijn pracht van maskers en kleding.