Op reis naar Venezuela


Publicatie datum:

op vakantie naar venezuela? wat moet u nog weten?

Gesponsorde koppelingen

U heeft er helemaal zin in. De website van de reisaanbieder meerdere keren doorgespit en u kan niet wachten om in het vliegtuig te stappen. Toch is venezuela een tweede wereldland met andere gewoontes en gebruiken die voor u handig zijn om te weten voor u op vakantie gaat. Laat staan de dingen die u mee kunt nemen die handig zijn.

Algemeen

Venezuela heeft een oppervlakte van 912.000 vierkante kilometer en bijna 27 miljoen inwoners. De meeste inwoners zijn geconcentreerd in de groote steden, de rest woont in kleine dorpjes in de binnenlanden. De hoofdtaal in de grote steden is spaans. Wanneer men meer in de binnenlanden komt zal met spaans niet verkomen vanwege de vele verschillende soorten dialect die daar ontwikkeld zijn, waardoor de bewoners daar geen spaans meer verstaan.

 

Landschap

Venezuela is een land met grote tegenstellingen, niet alleen arm en rijk, maar ook in de landschappen. Caracas, de hoofdstad van Venezuela, ligt niet aan zee zoals vele denken, maar achter de bergen die wel aan zee liggen. Verder heeft Venezuela in het westen een uitloop van het Andes-gebergte waar vele hoge bergen (+/- 4000-5000m) gelegen zijn. In het midden en oosten van het land vind men de meer uitgestrekte landerijen. Vele vlakke en tot aan de horizon uitgetrekte grasvelden bepalen daar het landschap. Nog een paar windmolens erbij en je zit in Noord-Holland. In het uiterste zuiden van Venezuela liggen de regenwouden met vele oude culturele en landschappelijke waardes, zoals bijvoorbeeld de Angelfalls in nationaal park Canaima. De Angelfalls is een waterval van bijna een kilometer hoogte. Deze waterval ligt ver van de bewoonde wereld en is alleen te bereiken met kleine bootjes die de rivier de Orinoco kunnen bedwingen. Het laatste stuk naar de waterval zal ook te voet en bergop worden gedaan.

 

Steden

Venezuela heeft enkele grote steden wat ook echt het bezoeken waard is.

Caracas - De hoodstad van Venezuela. Caracas is een grote goed-ontwikkelde stad. Men zal hier weinig oude culturele gebouwen/gebieden tegenkomen. De binenstad van Caracas bestaat uit vele wolkenkrabbers en flats waar zich het financiële centrum van Venezuela bevindt. Er zijn weinig kleine gezellige restaurantjes of cafés te vinden. Caracas staat ook bekend om de criminaliteit. Als toerist kun je er beter niet alleen rondlopen, zeker niet 's avonds. Als het donker is kunt u beter helemaal niet buiten komen. De meeste huizen, hotels en pensionnen in Caracas zijn dan ook streng beveiligd met dikke deuren, kleine ramen met tralies ervoor en grote hangsloten waar je u tegen zegt. In deze stad zal men ook de grote verschillen tussen arm en rijk merken, aan de ene kant een 5-sterren hotel waar volle borden eten worden weggegooid en aan de andere kant een hele heuvelwand vol bontgekleurde huisjes/krotjes gebouwd van dichtgesmeerde golfplaten.

Puerte Cabello - Deze stad heeft een authentiek karakter. Puerto Cabello is een havenstad waar ook de Venezolaanse marine is gevestigd. Het is hier een stuk veiliger, maar toch zal men er goed moeten oppassen. In Puerto Cabello ligt een grote boulevard aan de waterkant. Hier word elke zondagavond een gezellige markt gehouden waar men kan rondstruinen, lekker rondkijken op de rommelmarkt of een heerlijke versgemaakte cocktail proeven. Ook staan er vele eet en drinkkraampjes aan de kant van de weg waar heerlijke volbelegde hamburgers gemaakt worden. Toch moet er opgepast worden of het eten vers is en het vlees niet bijvoorbeeld vol in de zon ligt. Meestal voelt u het zelf aan of het betrouwbaar is of niet. Als u deze stad bezoekt zal u wel tegen uitlaatgassen moeten kunnen. In Puerto Cabello komt de hele macho cultuur van Venezuela goed tot uiting. Iedere avond rijden de auto's in Puerto Cabello uit en rijden al toeterend langs de boulevard om indruk te maken.

Mérida - Een studentenstad bij uitstek. Mérida is een zeer moderne stad met een cultureel uiterlijk midden tussen de bergen van de Andes. Mérida is een aparte stad, eenmaal zo groot geworden en kan ook niet meer groeien vanwege de steile bergwanden die Mérida voledig omsluiten. Mérida is een ver ontwikkelde stad die wel een westers tintje heeft. Zeker veel vriendelijker en uitnodigender dan Caracas. Deze stad is ook een plaats waar men vele culturen kan vinden, rondtrekkend, daar studeren of gevestigd. 's Avonds veranderd Mérida in een gezellig uitgaanscentrum met vele danscafés en discotheken. Vanuit Mérida loopt een kabelbaan naar een van de omliggende bergen van 4000m. Zeker een aanbeveling om te doen.

Puerto Ayacucho - Een grensstad met Colombia. Naast Puerto Ayacucho ligt de Vichada Amazonas, dat is een rivier die Colombia en Venezuela van elkaar scheidt. In deze stad kan men een overtocht maken naar een aan de overkant liggend dorpje in Colombia. Van hieruit kan men niet verder Colombia in omdat het is afgesneden door regenwoud, maar altijd leuk om 'even' Colombia in te zijn geweest.

Ciudad Bolivar - Leuke moderne stad. Een vrolijk aangeklede stad waar men toch moet uitkijken voor de veiligheid. Het is hier voor vrouwen niet aan te bevelen alleen over straat te gaan, zelfs niet overdag. Vrouwen worden nagestaard, nagefloten en nageroepen worden door de vele bierdrinkende groepen mannen die er rondhangen. Zodra er een man in uw gezelschap is, houd dit op. Vanuit Ciudad Bolivar kan men het vliegtuig nemen naar het nationaal park Canaima waar de Angel falls liggen. Nadat u de vliegtocht hebt gemaakt, moet u nog 6 a 7 uur in een gemotoriseerde kano zitten voordat u in het kamp bent waarvandaan gelopen kan worden naar de Angel falls.

Financiën

In Venezuela wordt betaald met de Bolivares. Een euro is 2,8 Venezolaanse Bolivares waard. In venezuela kan men gewoon pinnen, met pin-pas en met creditcard. Tijdens het pinnen zal men wel goed moeten oppassen voor overvallen. Het best kan men met z'n tweeën pinnen waarbij een iemand zogezegd 'op de uitkijk' staat. Er zijn altijd mensen die u zogenaamd willen 'helpen' met pinnen en uiteindelijk dichter op het scherm staan dan uzelf. Verder kunnen dollars worden gewisseld tegen bolivares. Officiëel is dit illegaal maar dit kan zo ongeveer overal wel gedaan worden.

Ziekten

In venezuela zijn in de grote steden voldoende artsen, ziekenhuizen en medische klinieken aanwezig. Het enige waar echt voor moet uitgekeken worden is Malaria. De artsen in dit land zijn specialist op het gebied van Malaria, dus mocht u ondanks het uit voorzorg slikken van Malariapillen toch Malaria krijgen, kunt u het best toch in Venezuela behandeld worden, gezien het feit dat dit hier vaak voorkomt.

 

Mentaliteit

De Venezuolanen hebben een zeer open mentaliteit. Venezuela heeft een macho-cultuur. De mensen in Venezuela gaan er bijna vanuit dat u graag met ze wil praten en ze geweldig vind. Als u in een lokaal kroegje komt zal u op zijn minst uitgenodigd worden voor de salsa of om een biertje met ze te drinken. Erg leuk natuurlijk, maar pas op voor de rotte appels, ze zijn er helaas wel.

 

Wat niet te vergeten

De volgende atributen/spullen zijn handig om mee te nemen als u naar Venezuela gaat:

  • Geldbuidel!
  • Paspoort en duidelijke kopieën van het paspoort(inclusief de stempel van Venezuela)
  • Pen en Papier
  • Regenjas!
  • Anti-insectenspray (Deet, hoog percentage)
  • Malariapillen (als u het regenwoud in gaat)
  • Muskietennet
  • Zaklamp
  • Zonnebrand
  • Zwembroek/Bikini

 

Kortom

Venezuela is een geweldig land om op vakantie te gaan. Ik weet zeker dat u versteld zult staan van het verschil met Nederland. Ik hoop dat u ook veel in contact komt met de lokale bevolking want dat is erg gezellig! Kortom: Ik wens u alvast een hele goede, veilige en gezellige reis in Venezuela toe!!!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Hotel Klein Zwitserland

Het mooie hotel Klein Zwitserland

De abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Toerische informatie over de de abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Hoe kies je de juiste slaapzak?

Kamperen lijkt na jaren nog steeds erg geliefd. Welke slaapzakken passen er bij jouw behoeften? Dit artikel helpt je makkelijk kiezen.

Gran Canaria

Geen idee waar u op vakantie moet dit jaar? Waarom niet naar Gran Canaria?

Een andere kant van Spanje

Van Valencia to Javea, een minder toeristisch, maar prachtig stuk van Spanje en tips om het te ontdekken

Vietnam (1) - Hanoi

Ga je naar Vietnam of ben je er net geweest ? Haal herinneringen op of lees verder en beslis wat je zeker moet zien of doen.

Kamperen op camping de Pekelinge Oostkapelle

gezellige kindervriendelijke camping, de pekelinge

Acht top locaties in Nicaragua

Top locaties in het Centraal Amerikaanse land Nicaragua die je niet mag missen!

Verstandig op Reis

Tips voor een onbezorgde vakantie

Het toppunt van schoonheid, de mooiste rondingen van de Islam

De mooiste rondingen van deze aardbol komen voor rekening van de Islam.

Lange vliegreizen comfortabel maken

Handige tips om je vliegreis comfotabel te maken. Begin je vakantie goed!

Bezoek aan Samos

beschrijving samos

Noorse grammatica 23

Noorse voorzetsels deel 1

Lijst van spullen om mee te nemen als je gaat backpacken

Ga je backpacken? Pak dan deze lijst erbij en vergeet niets mee te nemen!

De 10 favoriete steden

Elke stad in de wereld is anders, maar welke is het meest geliefd en waarom?

Noorse grammatica 27

De Noorse verbindingswoorden

Noorse grammatica 1

Zelfstandig naamwoorden/substantiver

Honeymoon

Die ene romantische reis, maar niet de geijkte all inclusieve op de Malediven? Lees de volgende tips...

Alanya, Turkije

Wat informatie over de Turkse badplaats Alanya

Thailand - het land van de glimlach II (vervolg)

Vervolg van een korte en beknopte beschijving van het land Thailand

Mooie Thaise vrouwen in Bangkok Sathorn, Mooie Thaise meisjes.

Door de toenemende welvaart in Thailand komen er opvallend veel mooie Thaise vrouwen op de Bangkok Sathorn.

Gratis naar Alanya kasteel in Turkije

Het kasteel voor de kust is van Alanya is beeldbepalend voor de stad, lees hier hoe je gratis naar dat kasteel kunt.

Noorse grammatica 13

onvoltooid verleden tijd

Goedkope cruise op de mooiste cruiseschepen, droom cruise naar de Bahama’s

Cruises zijn nu heel voordelig, zoek nu je droomcruise uit op de mooiste cruiseschepen.

TRANS SIBIERIE EXPRESS: DE RUSSISCH-CHINESE GRENS

Na 6 lange dagen onafgebroken treinreizen door een winters Russisch landschap bereikten we China. Douaneformaliteiten aan Russische en Chinese kant zorgden voor oponthoud. Vooral de Russen lieten zich daarbij van de slechtste kant zien.