Openbaar vervoer in Twente


Publicatie datum:

Hoe is het openbaar vervoer in Twente geregeld

Gesponsorde koppelingen

Als voorbereiding op een reis kijken steeds meer mensen op internet: wat zijn goede hotels, waar kun je lekker eten, maar ook: hoe werkt het openbaar vervoer, wat is de beste manier om met het openbaar vervoer te reizen. In dit artikel vindt u informatie over het openbaar vervoer in Twente.

Gesponsorde koppelingen

Het openbaar vervoer in Twente wordt uitgevoerd door Connexxion Openbaar Vervoer. In tegenstelling tot de standaard 2-kleurige groene bussen die elders in het land bij Connexxion rijden, rijden er in Twente rode bussen met als productnaam Twents. 

Van maandag t/m zaterdag hebben vrijwel alle kernen in Twente openbaar vervoer waarbij in de grotere plaatsen als Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal van maandag t/m zaterdag alle wijken bediend worden. De basisfrequentie op de streeklijnen in de daluren is 1x per uur en in de spits 2x per uur. Op bepaalde trajecten is de frequentie zelfs ieder kwartier, zoals tussen Oldenzaal en Enschede en Overdinkel en Enschede.

De basisfrequentie in de steden Almelo, Hengelo en Enschede is in de daluren 2 tot 4 keer per uur en in de spits 4 tot 6 keer per uur. Op zaterdag zijn er in Enschede enkele lijnen met 8 keer per uur een bus.

Zoals elders in het land kan men in Twente ook met de OV-chipkaart reizen. Tevens zijn er, tot en met 31 augustus 2011, nog goedkope Twents tarief kaartjes te koop. Vanaf 1 september 2011 kan men, naast de OV-chipkaart, alleen nog reizen met het duurdere gemakskaartje vanaf 2,20 euro. De strippenkaart is niet meer geldig in Twente. De buzzer, een Connexxion dagkaart voor 2 volwassen en 3 kinderen is nog wel geldig en verkrijgbaar bij de chauffeur.

Bij de stations in de steden Almelo, Hengelo en Enschede is een busstation te vinden vanaf waar bussen vertrekken naar alle stadswijken en de meeste omliggende plaatsen. 

Noord West Twente wordt vanuit Almelo het beste bediend, Zuid West- en midden Twente wordt vanuit Hengelo het beste bediend en Oost- en Noord Oost Twente wordt vanuit Enschede beste bediend.

In Twente zijn ook nog 2 regionale spoorlijnen te vinden: Almelo-Mariënberg en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. 

Reist u naar Twente, maar weet niet precies welke bus u moet hebben, vraag het de chauffeur, deze is altijd bereid u vriendelijk te woord te staan. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Alles over het Franse super vliegtuig de Concorde.

De Concorde is nog steeds het enige supersonische verkeersvliegtuig wat ooit in de vaart geweest is.

5 Redenen om naar Nicaragua te gaan

Nicaragua is nog weinig populair onder de toeristen. Hieronder geef ik vijf redenen waarom je toch voor dit land zou moeten kiezen.

Burkina Faso, het land van de integere mens

Over Burkina Faso, een veelzijdig maar arm land

New England trip

Reistips voor het noordoosten van Amerika, waar de Verenigde Staten haar oorsprong kent.

Frans voor op vakantie

Veel gebruikte Franse woorden en zinnen voor op vakantie in Frankrijk!