Sevilla - Spanje


Publicatie datum:

Een van de warmste steden van Europa!

Gesponsorde koppelingen

Algemeen
Sevilla is een prachtige, historische en een belangrijke stad waar veel te doen is. Je vindt hier zon, licht, warm weer, veel cultuur, historie, folklore en een leuk buiten- en nachtleven. En dat alles is te vinden onder een meestal wolkeloze en intens blauwe hemel.

Sevilla is een Andulusische stad met meer dan miljoen inwoners. Het is een stad vol vrolijkheid en passie. Je kunt hier heerlijk ontspannen en een leuke vakantie door te brengen.

Bezienswaardigheden
Deze bruisende stad is verdeel in verschillende wijken. Deze wijken hebben elk een eigen identiteit en een andere sfeer. De wijken La Macarena, Heliopolis en Nervion zijn echte voetbalwijken met de stadions van Betis en FC Sevilla. Als je dus van voetbal houdt kan ik je aanraden om daar naar toe te gaan. Verder heb je een imposant kathedraal van Sevilla, genaamd het Archivo de Indias. Voor de paleisliefhebbers kun je naar Alcázar gaan, dat is een koninklijk paleis wat nog steeds gebruikt wordt door de Spaanse koning en koningin. Maar ze komen er niet vaak. Het paleis heeft een Moorse uitstraling en u kunt er rusting ronddwalen. Er is nog een paleis waar je kunt ronddwalen, genaamd Casa de Pilatos. Het ligt midden in de wijk van Santa Cruz en biedt een oase van rust aan. Voor de flamencoliefhebbers kunt u naar flamencobars gaan en naar het enige echte Flamencomuseum ter wereld!

Natuur

Een natuurliefhebber? Of wil je even rusten of verkoeling zoeken? In Sevilla bevinden zich verschillende parken en mooi aangelegde tuinen waar je heerlijk kunt wandelen en oude monumenten kunt bewonderen.

Cultuur
Of wil je meer cultuur? Sevilla is een stad vol met cultuur. Er zijn hier verschillende bekendheden geboren in de wereld van de Spaanse kunst, de wetenschap en literatuur.
Daarnaast is Sevilla rijk aan musea en theaters. Ook zijn er veel flamencodansers en danseressen. Er wordt gezegd dat de flamenco werd uitgevonden in Sevilla.

Leuk om te weten is dat er veel hedendaagse zangers en zangeressen, flamencodansers en schilders oorspronkelijk uit Sevilla komen. Enkele voorbeelden van grote schilders zijn Murillo en Velazquez, beide bekend in binnen en buitenland.

Klimaat
Zoals ik al zei; Sevilla is één van de warmste steden van Europa! Sevilla heeft een mediterraan klimaat met erg hete zomers. De temperaturen stijgen vaak boven de 40 graden Celsius. De winters zijn over het algemeen erg mild. Op de heetste dagen van het jaar zijn de straten op de heetste uren van de dag vrijwel leeg. De bewoners houden een siësta en de toeristen liggen kilometers verderop aan het strand of zwembad. In september en oktober kunnen er met regelmaat onweerswolken komen maar deze wordt meestal gevolgd door zonneschijn

In Sevilla hoef je, je geen moment te vervelen. Het is een passievolle stad, er is veel te doen, te zien en te proeven. Geen wonder dat ze een lokaal spreekwoord hebben:

Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”.

Dat betekent: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.”

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

venetiaans carnaval

een kleuren spektakel op de pleinen, de straatjes en het St. Marcoplein van Venetie met zijn pracht van maskers en kleding.

Lekker cruisen met kinderen!

Kinderen en cruisen? Gaan dat wel samen? Dit is een artikel over cruisen met kinderen.

Cheap Reisje Barcelona

Tips voor de minimal spender

Help, ik wil naar Nieuw-Zeeland!

Informatie over alles wat komt kijken bij een 'working holiday' in Nieuw-Zeeland

Noorse grammatica 2

Getallen, rangtelwoorden, datum en jaartallen

Zomervakantie, waar naartoe?

Waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je vakantiebestemming

Noorse grammatica 21

Bijwoorden 1

Een weekend Maastricht

Een weekend Maastricht saai? Zeker niet! Maastricht heeft een hoop te bieden en dat voor iedereen. Lees hier meer over Maastricht!

Eger: barokstadje aan de rand van het Bukkgebergte in Noord Oost Hongarije

Bezienswaardigheden in Eger, tips voor een toeristisch bezoekje

Vakantie in Londen met de kinderen! Deel 1

Op reizen naar Londen met kinderen tips

Hoe gevaarlijk is de gratis toegankelijke Trolltunga in Noorwegen?

Er is een Australische studente om het leven gekomen door een val van de Trolltunga, een bekende rots in Noorwegen. Hoe gevaarlijk is de Trolltunga in Noorwegen?

Italiaans voor op vakantie

Veel gebruikte woorden en zinnen voor als je op vakantie gaat naar Italië.

Roadtrip voor noppes!

Lees hoe je een roadtrip maakt zonder geld mee te nemen!

Beleef Madrid: tips voor mee op reis

Geniet meer van Madrid aan de hand van een paar nuttige tips

Uitgaan in Marmaris

Uitgaan in Marmaris is super vet, je moet alleen wel weten wat de goede tenten zijn. Hieronder een overzicht met één van de beste tenten in Marmaris!

Kreta: meer dan een uitgaanseiland

Tegenwoordig wordt Kreta door de grote meerderheid slechts gezien als vakantie-eiland. Maar op het eiland valt nog veel meer te ontdekken!

Werken als hotel of camping entertainer

Wil je ook werken als entertainer en de beste tijd van je leven beleven?

Parijs is een mooie stad maar net iets te ver weg.

We gingen voor een goedkoop Pinksterweekend naar Parijs. Parijs zouden we nooit halen maar wat er wel gebeurde veranderde ons leven.

Frans voor op vakantie

Veel gebruikte Franse woorden en zinnen voor op vakantie in Frankrijk!

Gratis op vakantie naar Vladivostok

Ik kreeg een uitnodiging om een paar weken op vakantie te komen in Wladovostok maar wat is er eigenlijk te doen in Vladivostok.

Vakantie aan het Veluwemeer

Waarom ver reizen als er in Nederland zoveel mooie plekjes zijn?

Noorse grammatica 30

Noorse spreekwoorden en uitdrukkingen

Colombia

Colombia, is het veilig?

De goedkoopste skivakantie, goedkoopste wintersportvakantie, goedkope skivakantie, goedkope wintersportvakantie

Op zoek naar een goedkope wintersportvakantie? Lees hier hoe je goedkoop en toch gezellig op skivakantie kunt!!