Thailand - het land van de glimlach


Publicatie datum:

Korte beknopte beschrijving van het land Thailand

Gesponsorde koppelingen

Thailand is een van de vele prachtige landen die Azië rijk is. Als u een liefhebber bent van ongerepte natuur, een heerlijk klimaat, prachtige tempels en andere gebouwen, verrukkelijk Aziatisch eten en een vriendelijke en warme bevolking dan zult u echt genieten van een bezoek aan dit land.

De ligging van Thailand

Thailand is een koninkrijk gelegen in Zuidoost-Azië. In het westen wordt Thailand begrensd door Myanmar (Birma) en de Andamanse Zee, in het oosten door Laos en Cambodja, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand. Tot 1949 heette Thailand Siam.

Godsdienst en gebruiken

In Thailand is de belangrijkste godsdienst het Boeddhisme. 95% van de Thaise bevolking is boeddhist. De boeddhistische jaartelling wordt aangehouden. 

In 25.000 tempels leven ongeveer 200.000 monniken, over het hele koninkrijk verspreid. Zij leven volgens streng voorgeschreven regels. Monniken mogen vrouwen niet aanraken en andersom. Als u een tempel bezoekt is het de bedoeling dat u uw schoenen (en eventueel sokken) buiten laat staan. Bovendien is het de bedoeling dat u netjes gekleed gaat. Voor de heren een lange broek, voor de dames een lange broek, rok of jurk tot over de knieeën. Tevens dienen de schouders bedekt te zijn, maar het hoofd juist niet. Het hoofd is het belangrijkste en edelste orgaan. De voeten zijn het minst edel. Toon respect voor boeddhabeelden. Dus nooit met uw voetzolen in hun richting wijzen, en ook niet met uw voetzolen naar een boeddhabeeld gericht gaan zitten!

Klimaat

De beste reistijd voor het overgrote deel van Thailand is tussen november en februari. In deze periode regent het het minst en is het niet al te heet.

Wilt u de noordelijke provincies bezoeken, dan zijn het hete seizoen (van maart tot mei) en het vroege regenseizoen (van juni tot juli) ook een mogelijkheid, aangezien de temperaturen op grotere hoogten altijd wat gematigder zijn. Noordoost en Centraal Thailand kunt u echter het best vermijden van maart tot mei, want dan kan de temperatuur gemakkelijk boven de 40 graden Celsius uitkomen. Het zuiden kunt u het hele jaar door prima bezoeken omdat het dichter bij de evenaar ligt. Hierdoor zijn de temperaturen vrij constant door het jaar heen.

Toeristenseizoen

Het hoogseizoen loopt in Thailand van november tot laat maart, met nog een tweede piek in juli en augustus. Als u de drukte wilt vermijden en wilt profiteren van kortingen op hotelkamers, dan kunt u het beste tussen april en juni en tussen september en oktober reizen. Ook al heeft het regenseizoen (grofweg de periode tussen juli en oktober) een slechte reputatie, het heeft ook zijn pluspunten: de temperaturen zijn lager, er zijn minder toeristen en het landschap is weelderig en groen.

Vluchten

Vanuit Schiphol zijn er diverse dagelijkse vluchten naar Bangkok met verschillende luchtvaartmaatschappijen. De vliegduur is ongeveer 14 uur. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit Dusseldörf of België te vliegen.

Bangkok

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Bangkok is tevens de grootste stad van Thailand. De bevolking wordt geschat op zo'n 15 miljoen inwoners (de gehele agglomoratie). De stad ligt dicht bij de Golf van Thailand, aan de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier).

Bangkok heeft ontelbare bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld:

  • Grand Palace
  • Parken
  • Dierentuinen
  • Winkelcentra
  • Markten
  • Musea
  • Theaters
  • Bayoke Sky Tower
  • Floating Market
  • etc

Voor ieder wat wils dus. Trek zeker een paar dagen uit om deze prachtige stad te ontdekken.

Stranden en eilanden

Het zuiden van Thailand heeft een verbazingwekkend fraaie natuur en tropische zandstranden. Ook zijn er diverse prachtige eilanden zoals bijvoorbeeld Phuket en Koh Samui.

Het noorden

Het noorden van Thailand is bekend om zijn jungle en bergstammen. U kunt vanuit Chang Mai prachtige trektochten ondernemen de jungle in.

Kosten

Thailand is niet duur. Reizigers met een beperkt budget kunnen met 600-700 Baht per dag goed rondkomen buiten Bangkok en de toeristische eilanden. Dit budget dekt eten, overnachten in een guesthouse en lokaal vervoer. Reizigers met een ruimer budget kunnen met 1500 Baht per dag comfortabel vertoeven in Thailand.

Overal in Thailand vindt u geldautomaten. Credit cards worden in de grote steden en resort hotels geaccepteerd maar niet in kleine door familie gerunde guesthouses of restaurantjes.

Geldzaken

De munteenheid in Thailand is Thai Baht. In een Baht zitten 100 Satang. Er zijn munten van 25 satang en van 50 satang; in Baht zijn er munten van 1 Baht, 2 Baht, 5 Baht en 10 Baht. Papiergeld is er in de volgende biljetten: 20 Baht (groen), 50 Baht (blauw), 100 Baht (rood), 500 Baht (paars) en 1000 Baht (beige).


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 21
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Hoe gevaarlijk is de gratis toegankelijke Trolltunga in Noorwegen?

Er is een Australische studente om het leven gekomen door een val van de Trolltunga, een bekende rots in Noorwegen. Hoe gevaarlijk is de Trolltunga in Noorwegen?

Berlijn: een stad om zeker te bezoeken!

Waarom is het de moeite waard om Berlijn te bezoeken?

Ontdek de verborgen schoonheid van Lucca

Een vakantiehuis Toscane is steeds populairder als accommodatie. Kies een vakantiehuis in de buurt van Lucca en ontdek een echt Toscaans juweeltje.

Goedkoop naar Zuid Afrika voor the big five

Zuid Afrika is bekend om zijn natuur (met als belangrijkste the big five), avontuur, luxe en cultuur (met als belangrijkste the small five).

Gratis op vakantie naar Vladivostok

Ik kreeg een uitnodiging om een paar weken op vakantie te komen in Wladovostok maar wat is er eigenlijk te doen in Vladivostok.

Wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

De vakantie alarmcentrales worden overspoeld door wanhopige mensen die hun smartphone kwijt zijn geraakt, wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

Reisverslag vakantie Zweden: Viking graven Solleron

Serie van artikelen over bezienswaardigheden in Zweden tijdens de vakantie. Deze keer de Viking graven in Sollerön.

De Parken van Bologna

Bologna, fabelachtige metropool in het Noorden van Italië, gelegen aan de voet van de Apennijnse bergketen, is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.

Stopover in Singapore

Tips bij een stopover in Singapore. Lijst van bezienswaardigheden.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Sunny Beach is de goedkope zonbestemming in Bulgarije, lees hier hoe je goedkoop naar Bulgarije kan.

Het Griekse eiland Kos

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Vliegtuigen & Vliegen

Informatie over vliegen en vliegtuigen

Vietnam (1) - Hanoi

Ga je naar Vietnam of ben je er net geweest ? Haal herinneringen op of lees verder en beslis wat je zeker moet zien of doen.

venetiaans carnaval

een kleuren spektakel op de pleinen, de straatjes en het St. Marcoplein van Venetie met zijn pracht van maskers en kleding.

Gezond op reis! Wat neem je mee in de reisapotheek.

Liever geen microbes en ziektes op reis? In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt in je reisapotheek.

Info voor goedkoop weekendje Leeuwarden, hotel Leeuwarden

Uitgebreide informatie voor een goedkoop weekendje Leeuwarden, wat is er in Leeuwarden.

Haal het beste uit Bangkok

Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok die je absoluut niet mag missen!

Noorse grammatica 19

De gebiedende wijs en de partisipp-vormen

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Milaan is volgens velen de mooiste stad van Italië, lees hier hoe je goedkoop naar Milaan kan.

Gratis naar Hong Kong met Cathay Pacific

Like Cathay Pacific op Facebook en vlieg gratis naar Hong Kong.

Gardens by the Bay, Last minute Singapore.

In het Gardens by the Bay project in Singapore groeien meer dan 26.000 planten en bloemen in verticale tuinen van 25 tot 50 meter hoog.

De voor- en nadelen van last minute reizen

Last minute reizen - iets voor u? De voor- en nadelen op een rijtje.

De mooiste eilanden die er te vinden zijn

Mocht u ooit nog wat geld en tijd over hebben; vlieg dan naar Fiji.

OV Chipkaart

Hoe werkt de ov-chipkaart

Gran Canaria

Geen idee waar u op vakantie moet dit jaar? Waarom niet naar Gran Canaria?