Thailand - het land van de glimlach


Publicatie datum:

Korte beknopte beschrijving van het land Thailand

Gesponsorde koppelingen

Thailand is een van de vele prachtige landen die Azië rijk is. Als u een liefhebber bent van ongerepte natuur, een heerlijk klimaat, prachtige tempels en andere gebouwen, verrukkelijk Aziatisch eten en een vriendelijke en warme bevolking dan zult u echt genieten van een bezoek aan dit land.

De ligging van Thailand

Thailand is een koninkrijk gelegen in Zuidoost-Azië. In het westen wordt Thailand begrensd door Myanmar (Birma) en de Andamanse Zee, in het oosten door Laos en Cambodja, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand. Tot 1949 heette Thailand Siam.

Godsdienst en gebruiken

In Thailand is de belangrijkste godsdienst het Boeddhisme. 95% van de Thaise bevolking is boeddhist. De boeddhistische jaartelling wordt aangehouden. 

In 25.000 tempels leven ongeveer 200.000 monniken, over het hele koninkrijk verspreid. Zij leven volgens streng voorgeschreven regels. Monniken mogen vrouwen niet aanraken en andersom. Als u een tempel bezoekt is het de bedoeling dat u uw schoenen (en eventueel sokken) buiten laat staan. Bovendien is het de bedoeling dat u netjes gekleed gaat. Voor de heren een lange broek, voor de dames een lange broek, rok of jurk tot over de knieeën. Tevens dienen de schouders bedekt te zijn, maar het hoofd juist niet. Het hoofd is het belangrijkste en edelste orgaan. De voeten zijn het minst edel. Toon respect voor boeddhabeelden. Dus nooit met uw voetzolen in hun richting wijzen, en ook niet met uw voetzolen naar een boeddhabeeld gericht gaan zitten!

Klimaat

De beste reistijd voor het overgrote deel van Thailand is tussen november en februari. In deze periode regent het het minst en is het niet al te heet.

Wilt u de noordelijke provincies bezoeken, dan zijn het hete seizoen (van maart tot mei) en het vroege regenseizoen (van juni tot juli) ook een mogelijkheid, aangezien de temperaturen op grotere hoogten altijd wat gematigder zijn. Noordoost en Centraal Thailand kunt u echter het best vermijden van maart tot mei, want dan kan de temperatuur gemakkelijk boven de 40 graden Celsius uitkomen. Het zuiden kunt u het hele jaar door prima bezoeken omdat het dichter bij de evenaar ligt. Hierdoor zijn de temperaturen vrij constant door het jaar heen.

Toeristenseizoen

Het hoogseizoen loopt in Thailand van november tot laat maart, met nog een tweede piek in juli en augustus. Als u de drukte wilt vermijden en wilt profiteren van kortingen op hotelkamers, dan kunt u het beste tussen april en juni en tussen september en oktober reizen. Ook al heeft het regenseizoen (grofweg de periode tussen juli en oktober) een slechte reputatie, het heeft ook zijn pluspunten: de temperaturen zijn lager, er zijn minder toeristen en het landschap is weelderig en groen.

Vluchten

Vanuit Schiphol zijn er diverse dagelijkse vluchten naar Bangkok met verschillende luchtvaartmaatschappijen. De vliegduur is ongeveer 14 uur. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit Dusseldörf of België te vliegen.

Bangkok

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Bangkok is tevens de grootste stad van Thailand. De bevolking wordt geschat op zo'n 15 miljoen inwoners (de gehele agglomoratie). De stad ligt dicht bij de Golf van Thailand, aan de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier).

Bangkok heeft ontelbare bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld:

  • Grand Palace
  • Parken
  • Dierentuinen
  • Winkelcentra
  • Markten
  • Musea
  • Theaters
  • Bayoke Sky Tower
  • Floating Market
  • etc

Voor ieder wat wils dus. Trek zeker een paar dagen uit om deze prachtige stad te ontdekken.

Stranden en eilanden

Het zuiden van Thailand heeft een verbazingwekkend fraaie natuur en tropische zandstranden. Ook zijn er diverse prachtige eilanden zoals bijvoorbeeld Phuket en Koh Samui.

Het noorden

Het noorden van Thailand is bekend om zijn jungle en bergstammen. U kunt vanuit Chang Mai prachtige trektochten ondernemen de jungle in.

Kosten

Thailand is niet duur. Reizigers met een beperkt budget kunnen met 600-700 Baht per dag goed rondkomen buiten Bangkok en de toeristische eilanden. Dit budget dekt eten, overnachten in een guesthouse en lokaal vervoer. Reizigers met een ruimer budget kunnen met 1500 Baht per dag comfortabel vertoeven in Thailand.

Overal in Thailand vindt u geldautomaten. Credit cards worden in de grote steden en resort hotels geaccepteerd maar niet in kleine door familie gerunde guesthouses of restaurantjes.

Geldzaken

De munteenheid in Thailand is Thai Baht. In een Baht zitten 100 Satang. Er zijn munten van 25 satang en van 50 satang; in Baht zijn er munten van 1 Baht, 2 Baht, 5 Baht en 10 Baht. Papiergeld is er in de volgende biljetten: 20 Baht (groen), 50 Baht (blauw), 100 Baht (rood), 500 Baht (paars) en 1000 Baht (beige).

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 21
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Werken als hotel of camping entertainer

Wil je ook werken als entertainer en de beste tijd van je leven beleven?

Vakantie in Australie. Bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales. Deel 1

Australie. Tips voor route en bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales

Gardens by the Bay, Last minute Singapore.

In het Gardens by the Bay project in Singapore groeien meer dan 26.000 planten en bloemen in verticale tuinen van 25 tot 50 meter hoog.

Nieuw Zeeland

Wat moet je gezien hebben in Nieuw Zeeland?

De Schotse kilt

Informatie over de Schotse kilt & de antwoord op: wat draagt men onder de kilt?

Noorse grammatica 17

Bijzondere werkwoordconstructies

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

naar welk land voor een citytrip?

Naar waar kan je het beste gaan voor een citytrip?

Roadtrip voor noppes!

Lees hoe je een roadtrip maakt zonder geld mee te nemen!

Last minute Side Turkije, Lastminute Side Turkije.

Side is volgens velen de mooiste badplaats van Turkije, lees hier hoe je goedkoop naar Side kan.

Vliegen vanaf eelde

Wilt u graag op vakantie en bent u de massa van de grote vliegvelden zat? Dan is een vakantie vanaf Eelde voor u een uitkomst . .

NS Winterklaar

Winterklaar was de grootste kreet die de NS uitsprak in 2010, Wegen zijn verhard en vervangen na de strenge vorst van vorig jaar. Pekel is in grote hoeveelheden opgekocht, er zu genoeg zijn voor een compleet nieuwe winter.

Een weekend Maastricht

Een weekend Maastricht saai? Zeker niet! Maastricht heeft een hoop te bieden en dat voor iedereen. Lees hier meer over Maastricht!

Noorse grammatica 23

Noorse voorzetsels deel 1

Wat is Airbnb en kun je goedkoop reizen met Airbnb?

Airbnb is gevestigd in San Fransisco en biedt wereldwijd unieke accommodaties aan voor een lage prijs.

TRANS SIBIERIE EXPRESS: DE RUSSISCH-CHINESE GRENS

Na 6 lange dagen onafgebroken treinreizen door een winters Russisch landschap bereikten we China. Douaneformaliteiten aan Russische en Chinese kant zorgden voor oponthoud. Vooral de Russen lieten zich daarbij van de slechtste kant zien.

Jong en oud gratis met vliegtuig naar het buitenland

Ja, je leest het goed het is echt mogelijk, jong en oud kunnen gratis met zelfgebouwd vliegtuig naar het buitenland.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Sunny Beach is de goedkope zonbestemming in Bulgarije, lees hier hoe je goedkoop naar Bulgarije kan.

Wat is er te doen in Hotel Grand Park Lara in Antalya, Turkije?

Gezellig met de hele familie naar Hotel Grand Park Lara in Antalya, lees hier wat er allemaal te doen is in Hotel Grand Park Lara in Antalya

Australie vakantieland

Een van de mooiste landen waar ik geweest ben bij mijn reizen in de wereld.

Alles over de OV chipkaart

Informatie over de OV-chipkaart die binnenkort in heel Nederland wordt ingevoerd.

Mont Saint Michel in Normandië Frankrijk, Mont Saint-Michel

In dit artikel lees je alles over het mooiste schiereiland van Frankrijk en misschien wel ter wereld.

In de Sahara gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Mijn avontuur leek gedoemd om te stranden in de Sahara maar toen zag ik haar.

Stopover in Singapore

Tips bij een stopover in Singapore. Lijst van bezienswaardigheden.