Toronto, de parel van Canada.


Publicatie datum:

De mooiste stad van Canada beschreven met handige reistips

Gesponsorde koppelingen

Aan het Lake Ontario, vlakbij de Amerikaanse grens, en de Niagara Falls ligt Toronto, vaak het economisch centrum van Canada genoemd, maar voor de echte stedenliefhebber is Toronto een blikvanger. De stad combineert cultuur, natuur en plezier in één en is het bezoeken meer dan waard.

Gesponsorde koppelingen

In heel Canada zijn spectaculaire en adembenemende natuurtaferelen te bewonderen, maar in Toronto gaat dit samen met de grote stad. Toronto heeft een prachtig uitzicht over Lake Ontario en omgekeerd. Want vanaf Lake Ontario heeft u ook een overweldigend uitzicht over de skyline van de gigantische metropool. Ondanks dat Toronto vaak als 'zakenstad' wordt getypeerd, is er veel te doen voor de toerist. Er is bijvoorbeeld de CN tower, met maar liefst 553,33 meter hoogte en 100 kilometer reikwijdte één van de hoogste torens ter wereld, waar u op een draaiend op 342 meter hoogte kan genieten en eten in het restaurant. Omdat Toronto aan het water ligt zijn er natuurlijk ook stadsstranden te vinden waar u een heerlijke zomerdag kan vertoeven.

 

Ook zijn er voldoende musea die u kan bezoeken, zoals het enige schoenenmusuem ter wereld, ook wel het Bata Shoe Museum genoemd, en in stijl is dit museum gebouwd in de vorm van een schoenendoos. De Art Gallery of Ontario is een wat meer traditioneel museum, met meer dan 900 kunstwerken die het huisvest. Andere leuke bezienswaardigheden zijn Chinatown, of het Distillery HIstoric District, dit oude industriegebouw in nu een monument, en biedt onderdak aan vele kleine winkels en café's. In Toronto kan u de Hockey Hall of Fame vinden natuurlijk, waar vele collector items van Canada's populairste sport zijn te zien. En als u van shoppen houdt kan je het Eaton Centre niet te missen, dit winkelcentrum heeft 350 winkels en is een heus paradijs voor de doorgewinterde winkelaar. Ook kunt u door Bay street naar het Harbourfront en de boot naar de Harbourfront Islands nemen, waar u op kleine eilandjes kan genieten van de natuur, terwijl u uitkijkt op de mooie stad. Ook de muziek liefhebber kan zijn hart ophalen in Toronto, er worden geweldige musicals gespeeld in één van de theaters en in de zomer kan u genieten van openluchtconcerten in de Toronto Music Garden.

 

Vanwege de vele immigranten die de ingeslapen industriestad nieuw leven inbliezen na de Tweede Werled Oorlog kent Toronto vele culinaire hoogstandjes van overal over de wereld, dus geen Noord-Amerikaans fast food! Op marktjes, of Chinatown kan u natuurlijk heerlijk snel eten, maar ook voor een uitgebreid diner zijn er ook vele mogelijkheden. Mocht u naar Toronto gaan, dan is het zeker dat u verliefd zal worden op deze prachtige stad, waar voor ieder wat wils heeft. Toronto; een echte aanrader!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

De Heenreis... onderweg naar Roemenië!

Momenteel loop ik stage in Roemenië, maar vanaf September ga ik hier wonen! Hier kun je lezen wat ik allemaal meemaak in dit bijzondere land.

Wat is er te doen in Canada, bezienswaardigheden in Canada

Bekijk hier de schoonheid en de toeristische highlights van Canada.

Air France-KLM boekt een kleiner verlies

KLM maakte minder verlies dan een jaar geleden, maar de resultaten zijn alles behalve positief.

Gratis naar Alanya kasteel in Turkije

Het kasteel voor de kust is van Alanya is beeldbepalend voor de stad, lees hier hoe je gratis naar dat kasteel kunt.