Verstandig op Reis


Publicatie datum:

Tips voor een onbezorgde vakantie

Gesponsorde koppelingen

Vakantie, één van de leukste periodes in het jaar. Maar wat als u bestolen wordt? Hier volgen wat tips om ervoor te zorgen dat u snel alles kunt regelen vanuit het buitenland.

Vakantie, of u nu naar de sneeuw of de zon gaat, aan het strand gaat liggen of juist rondtrekken. Vakantie is bedoeld om de dagelijkse sleur te ontvluchten. Lekker ontspannen, weer opladen voor de komende maanden.

Meestal gaat dat ook helemaal volgens plan. Iedereen laadt zichzelf op zijn of haar manier op. Maar wat als uw zo welverdiende vakantie verstoort wordt door tegenslag? Wat dan?

Laat uw vakantie niet verpesten. Bereid u goed voor. Met onderstaande tips kunt u het eventuele leed, snel oplossen.

Kopiën

Vaak wordt aangeraden om een kopie van uw paspoort mee te nemen. Mocht uw kwijtraken of gestolen worden, dan hebt u in ieder geval een bewijs bij u. In het eerste geval is een kopie een prima oplossing. Maar in het tweede geval kan het al een stuk lastiger worden. Ook al bewaard u de kopie en uw originele paspoort niet samen, als uw bagage gestolen wordt, is de kans groot dat u toch beide kwijt bent.  Of als er in uw hotelkamer wordt ingebroken, ook dan heeft u grote kans dat de inbrekers alle waardvolle papieren meenemen. Dus ook uw kopie.

Polisnummers en verzekeringen

Als u goed voorbereid op reis gaat, heeft u natuurlijk een reisverzekering afgesloten. In Nederland heeft ook iedereen een verplichte ziektekostenverzekering. U hoopt er natuurlijk nooit gebruik van te maken, maar het kan iedereen overkomen. Diefstal van waardevolle spullen zoals uw camera, of een ongelukje waardoor u naar een dokter moet. Op dat moment heeft u uw verzekeringsbewijs en/of polisnummer nodig. U heeft netjes alle benodigde papieren en pasjes bij u. Maar wat als u nu beroofd/gerold bent? U wilt aangifte doen bij uw reisverzekering maar het pasje zat in de portemonnee die gestolen is.

Noodnummers

Niets is vervelender dan op vakantie gerold/bestolen te worden. Zodra u erachter komt, moet u DIRECT uw bank informeren. Zij moeten alle passen blokkeren, zodat de dieven er geen misbruik van kunnen maken. De meeste mensen bewaren de noodnummers is hun portemonnee, die dus gerold is.. Of in hun mobiele telefoon, die in het ergste geval in uw tas zat die ze gestolen hebben.

Oplossingen:

Om bovenstaande problemen zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er een paar oplossingen. Het belangrijkste is dat u alle informatie op 1 papier hebt staan. Dus alle noodnummers van de bank, de verzekering etc. Hier schrijft u ook uw paspoortnummer bij, rijbewijsnummer en alle polisnummers van uw verzekeringen. Schrijf hier echter geen pincodes ed op!!

Als u met 2 of meer personen reist, zorg er dan voor dat iedereen een kopie heeft. Als u met een groepje vrienden reist, volstaat het om per koppel 1 kopie te geven. De kans is klein dat bij grotere groepen iedereen berooft wordt. Mocht uw tas gestolen worden, dan zijn er nog altijd andere mensen in de groep die uw gegevens hebben.

Laat thuis bij de thuisblijvers ook alle informatie achter. Een kopie van alle gegevens zoals hierboven beschreven, maar ook een kopie van uw paspoort. In geval van nood kunt u hun bellen en zij kunnen alle gegevens aan u doorgeven of zelfs naar uw faxen (dit kan naar elk politiebureau! Dus gewoon naar het bureau faxen waar u aangifte doet)

De meest effectieve manier is echter email. Scan al uw documenten thuis in de computer. Scan uw paspoort, uw rijbewijs (beide kanten bij het nieuwe rijbewijs), uw verzekeringspolissen, de noodnummers van uw bank(en), het noodnummer van uw reisorganisatie etc.

Verstuur deze documenten in een email naar uzelf! Plaats deze email in een map. Noem de map echter niet Belangrijke Papieren ofzo. Verzin iets neutraals. (Mocht u ooit ergens vergeten uit te loggen in een internet café, dan is het minder verleidelijk voor een ander om in uw mailbox te gaan snuffelen.) De mail kunt u ook naar de thuisblijvers of vrienden/familie sturen, als een soort back-up.

Mocht u nu in het buitenland beroofd worden, dan kunt u in elk willekeurig internet café zo bij uw gegevens. U kunt dus niets kwijtraken op uw vakantiebestemming. Mocht er geen internetcafé beschikbaar zijn, dan is de kans natuurlijk erg groot dat u bij de politie of ambassade (waar u toch aangifte moet doen of een nieuw paspoort moet halen) even op internet kunt om uw gegevens te achterhalen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Goedkoop naar Alanya, voordelig naar Alanya.

7 dagen Alanya met 6 personen voor maar incl. appartement € 69,- per persoon.

Vakantie naar egypte

Èen van de vele ervaringen over Egypte met daarbij de voordelen en nadelen

Wat is Airbnb en kun je goedkoop reizen met Airbnb?

Airbnb is gevestigd in San Fransisco en biedt wereldwijd unieke accommodaties aan voor een lage prijs.

Quito: Stad van de eeuwige lente

Omschrijving van de bezienswaardigheden in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito

Mont Saint Michel in Normandië Frankrijk, Mont Saint-Michel

In dit artikel lees je alles over het mooiste schiereiland van Frankrijk en misschien wel ter wereld.

Vliegangst

Hoe kom je de vlucht door?

Lissabon: Adembenemende stad!

Een stad die het waard is om naar toe te reizen! Moet zeker in je steden wishlist staan.

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

Mooie Thaise vrouwen in Bangkok Sathorn, Mooie Thaise meisjes.

Door de toenemende welvaart in Thailand komen er opvallend veel mooie Thaise vrouwen op de Bangkok Sathorn.

Werken op een summer camp in Amerika

Over het werken op een summer camp in Amerika

Hoe overleef ik de vliegreis?

Tips om het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken

Colombia

Colombia, is het veilig?

Noorse grammatica 30

Noorse spreekwoorden en uitdrukkingen

Voorbereiding vakantie in Australie. Ervaringen en tips

Naar Australie. Keuze van vliegmaatschappij, camper of personenauto en waar te huren; tips voor bagage, documenten en literatuur

Bezwaar maken tegen verkeersboetes

Bezwaar maken tegen Nederlandse verkeersboetes, naheffingsaanslagen en dergelijken

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.

Een kijkje in rusland

Korte kennismaking met een deeltje van dit enorm grote land.

Noorse grammatica 27

De Noorse verbindingswoorden

Taganrog een heel klein beetje Nederlandse inbreng

De geschiedenis van Taganrog in Rusland en haar Nederlandse roots

Brazilië

Brazilië is een land waar ik heen ben geweest op vakantie. Hier leest u meer over dit prachtige land!

Noorse grammatica 18

Passieve werkwoorden

OV Chipkaart

Hoe werkt de ov-chipkaart

Nationale Parken in de V.S.

Een overzicht van de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten van Amerika

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

Vakantie of overwinteren in Albir - Costa Blanca Spanje

Ontdek het mooie en rustige Albir aan de Costa Blanca. Albir is een mooie en rustige badplaats gelegen in de Provincie ALfaz Del Pi aan de Costa Blanca.