Openbaar vervoer apps


Publicatie datum:

Wat zijn de handigste apps voor het openbaar vervoer? De handigste apps voor android en iphone

Gesponsorde koppelingen

Tegenwoordig hoeven we niet meer met onze mobiele telefoon naar de site van de NS. We kunnen dat soort informatie steeds vaker opvragen via apps. Wat zijn de handigste apps en wat zijn hun voordelen.

Gesponsorde koppelingen

Inleiding

Tegenwoordig komen we niet meer met uitgeprinte schema's de trein in gerend. Dit soort informatie wordt gewoon on-the-go opgevraagd via de smartphone. We gaan daarvoor zelfs niet meer naar de site maar gebruiken de apps. Een applicatie die speciaal voor smartphones ontwikkeld is waarmee we informatie kunnen opvragen over allerlei soorten reiszaken. Wat is het voordeel van een app ten opzichte van de site. Allereerst is zo'n app veel sneller in het gebruik. Daar waar je eerst de site moet openen, en vervolgens allerlei gegevens moet invoeren en nog op een paar links klikken, gaat via de app heel makkelijk. Je opent een menu en daaruit komen allerlei keuzemogelijkheden. Deze zijn vaak afgestemd op recente entries en of dichtbijgelegen plekken(dit wordt via de GPS in telefoons mogelijk gemaakt). Ook is de app veel kaler dan de site en geeft het alleen de informatie die je nodig hebt en is daardoor sneller in het laden. Tevens heeft de applicatie vaak meer mogelijkheden dan een site.

Wat zijn handige OV apps?

9292ov Is een handige allround app. Deze app bevat informatie over allerlei typen vervoer. Hij is gemakkelijk te bedienen en geeft heldere informatie. Zeker als je in een onbekend gebied bent heeft hij snel een OV oplossing gevonden om naar een station te komen. Verder kan hij een kaartje geven voor het stuk wat gelopen moet worden. Hij is zeker handig wanneer je verschillende vormen van OV moet combineren zoals de trein en de bus.

De ns reisplanner is de app die de NS heeft laten ontwikkelen. Kort de handigste eigenschappen: je kunt snel een reisplannen, hij laad snel de reistijden van het dichtsbijzijnde station, of een station naar keuze, geeft storingen weer en exacte vertragingen tot op de minuut. Mocht je alleen met de trein reizen, is deze app zeer aan te bevelen.

De breng app(alleen regio Arnhem Nijmegen) is handig als je veel met de bus reist. Hij plant je reizen en geeft actuele vertrektijden van haltes weer. Ideaal als je staat te wachten, dan kun je zien hoelang hij er over doet.

Conclusie

Reis je met meerdere vormen van OV, dan is de 9292 app aan te bevelen. Reis je specifiek alleen met de trein, dan is de NS app handig omdat hij sneller is en meer informatiemogelijkheden biedt. Reis je met de bus, dan zijn eerder de bus apps aan te raden(bijv. in Arnhem en Nijmegen de breng app).


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Visum aanvragen

Dit artikel biedt informatie rond visum aanvraag.

Noorse grammatica 10

De trappen van vergelijking

Florence

De highlights van deze prachtige stad, Florence in Italie

OV Chipkaart

Hoe werkt de ov-chipkaart

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Sunny Beach is de goedkope zonbestemming in Bulgarije, lees hier hoe je goedkoop naar Bulgarije kan.