Vive la France


Publicatie datum:

Waarom een vakantie naar de Provence aan te raden is

Gesponsorde koppelingen

Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Frankrijk is een erg mooi land in Zuid- Europa. Ik vindt Frankrijk een erg mooi land om zijn cultuur, de taal en vooral de vele bezienswaardigheden die in het land te zien zijn, van mooie kastelen tot bruggen, van bergen tot zandstranden. Ook is Frankrijk een geliefd vakantieland om zijn wijn en het heerlijke zonnetje dat meestal het hele jaar door schijnt.

 

Gesponsorde koppelingen

WAAR IN FRANKRIJK?

Mijn favoriete streek in Frankrijk is de Provence, waar wij ook vaker op vakantie gaan. De Provence ligt in het zuiden van frankrijk, grenzend aan de Côte d’Azur dat aan de Middellandse Zee ligt. Grote steden in de Provence zijn Aix  en Provence en Marseille. In het gebied van de Provence is het heel vaak lekker weer, precies op de goede breedte.

 

HOE KOM IK IN DE PROVENCE?

Je kunt in de Provence komen op erg veel manieren zoals het vliegtuig en trein. Het meest voor de hand liggend is de auto. De Provence is bereikbaar via de A31/A6, die ook wel de ‘Autoroute du soleil’ (snelweg naar de zon) wordt genoemd. Via de trein is de Provence te bereiken via de TGV, de Franse hogesnelheidstrein. Ook hebben Marseille en Nice een goede vluchtverbinding met steden als Amsterdam en Eindhoven.

 

WAT KAN IK ALLEMAAL DOEN IN DE PROVENCE?

In de Provence zijn erg veel bezienswaardigheden, van mooie kastelen tot bruggen, van bergen tot zandstranden. Erg mooie bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Pont du Gard, een Romeinse brug uit de tweede eeuw, de Gorges du Verdon, een mooie kloof. In de Provence, bij de Côte d’Azur, liggen enorme zandstranden. Daar liggen ook plaatsen die iedereen wel kent, Cannes, St Tropez, Ste Maxime.

 

Frankrijk is daarom dus mijn favoriete vakantieland. Ik zou daar dus erg graag op vakantie willen gaan, maar natuurlijk zijn andere delen van Frankrijk ook heel erg mooi, zoals de Alpen en de Centraal Massief, maar daar kan ik niet allemaal over vertellen. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 20
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Gezellig, gemoedelijk Dublin

Lees meer over een heerlijk weekendje weg

Wat moet je meenemen op vakantie?

Een handig lijstje met wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat!

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

Bezwaar maken tegen verkeersboetes

Bezwaar maken tegen Nederlandse verkeersboetes, naheffingsaanslagen en dergelijken

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten