Wonen en werken in het buitenland, wat te regelen?


Publicatie datum:

Handleiding ter voorbereiding van (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen dromen ervan om voor een bepaalde tijd in het buitenland te wonen. Het is handig om voordat je weggaat alle dingen thuis goed te regelen zodat je eenmaal op de plaats van bestemming niet voor verassingen komt te staan.

Een goede voorbereiding is belangrijk om je tijd in het buitenland makkelijker te maken. Uit ervaring weet ik dat het erg vervelend is als je in het buitenland zit en er is bijvoorbeeld een probleem met een rekening die je niet hebt betaald. Het is lastiger op te lossen (wegens slechte telefoon of internet verbinding) en het verpest de korte tijd die je in het buitenland hebt.

 Als volgt een lijst met tips en dingen waar je rekening mee moet houden bij de voorbereiding van je buitenland avontuur;

1. Begin met contacten leggen met personen in het land van bestemming. Misschien ken je al mensen daar, of ken je via via mensen die daar wonen. Het is altijd handig om een klein netwerkje op te bouwen voordat je vertrekt, mensen die je een beetje kunt vertrouwen en die je zou kunnen bellen in geval van nood.

2. Vind woonruimte en een baan. Ga hierbij op je gevoel af, als je woonruimte op internet vind vraag om foto's. Foto's kunnen misleidend zijn, maar het is in ieder geval een beetje een richtlijn. Ook bij werk is het belangrijk om op je instinct te vertrouwen, als het allemaal een beetje vaag klinkt of te mooi om waar te zijn is het dat waarschijnlijk ook. Betaal nooit voor de woonruimte vooraf, eerst zien, en dan betalen!

3. Zorg dat je iets regeld voor je eigen woonruimte in Nederland. Denk hierbij aan onderverhuren, de huur opzeggen en je spullen bij vrienden of famillie plaatsen, of het simpelweg onbewoond laten voor de tijd dat je weg bent. Zorg dan wel dat er iemand is die regelmatig komt checken of alles in huis nog oke is en je post ophaalt. Denk eraan niets is zo vervelend als een huisbaas die je in het buitenland opbelt omdat je je huur nog niet hebt betaald.

4. Vind een goede regeling met je huidige baan in Nederland, kun je weer gewoon bij ze aan het werk als je terug komt uit het buitenland, zeg je je baan op, etc.

5. Zorg voor voldoende spaargeld, prijzen voor onderdak, eten, uitgaan, etc. kunnen erg verschillen met Nederland, waardoor het budget waar je het in Nederland prima mee kon doen in het buitenland ineens te weinig is. Zorg dat je in ieder geval genoeg geld hebt voor een paar maand levensonderhoud + een ticket terug naar huis in geval van nood.

6. Machtig iemand die je vertrouwd (ouders?) in Nederland om je rekeningen, etc. te beheren. Op die manier worden je rekeningen netjes op tijd betaald en hoef je je daar geen zorgen over te maken.

7. Zorg voor een goede reis en annulerings verzekering die alles dekt als je op reis bent, er geld een andere reisverzekering voor als je langere tijd naar het buitenland gaat dan de normale reisverzekering die je hebt als je een paar weken op vakantie gaat.

8. Regel met vrienden en familie een manier om met elkaar in contact te blijven, denk hierbij aan een afspraak om elke week op een bepaalde tijd online te komen, een goede telefoon verbinding, etc. Laat ook je adres in het buitenland achter en misschien telefoonnummers van vrienden daar, zodat ze je kunnen vinden mocht er iets gebeuren.

9. Als je een ticket gaat boeken vraag je zelf dan af of je meteen een retour ticket wilt boeken of alleen een heenreis, voor beide opties zijn voordelen te vinden. Bij bestemmingen verder weg is het vaak goedkoper om niet rechtstreeks te reizen. Je kunt kiezen voor een overstap in een ander land, dit is over het algemeen goed geregeld maar de reis duurt dan wel wat langer.

10. Lees je van tevoren goed in over je bestemming. Lees verschillende reisgidsen en praat met mensen die het land eerder hebben bezocht. Vraag je af of het nodig is om de taal te leren, of dat je je prima kunt redden met engels. Probeer alvast een beetje van de cultuur en gebruiken van het land te leren. Dit zorgt ervoor dat je eenmaal op je bestemming makkelijker contact maakt.

11. Check of je misschien bepaalde inentingen nodig hebt of een visum. Kijk of je een werk vergunning nodig hebt voor het werk dat je gaat doen en of je dat in Nederland moet regelen of dat je de werkvergunning op de plaat van bestemming kunt krijgen.

12. Plan een afscheidsfeestje en neem afscheid van iedereen, vooral ouders en grootouders hebben het er vaak moeilijk mee. Zorg dat je een duidelijk plan hebt als je eenmaal geland bent op de plaats van bestemming. Hoe kom je van het vliegveld naar huis? Als je nog geen huis hebt heb je al een hotel geboekt, etc.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Frans voor op vakantie

Veel gebruikte Franse woorden en zinnen voor op vakantie in Frankrijk!

Zomervakantie, waar naartoe?

Waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je vakantiebestemming

naar welk land voor een citytrip?

Naar waar kan je het beste gaan voor een citytrip?

Lloret de Mar met Gogo.nl

Lloret de Mar. Discotheken, Strand, Aanraders, Tegenvallers

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Sunny Beach is de goedkope zonbestemming in Bulgarije, lees hier hoe je goedkoop naar Bulgarije kan.

Gratis parkeren in Valkenburg, lees hier de verborgen plek.

Gratis parkeren in Valkenburg, lees hier de verborgen plek. Er is echt maar één plek in Valkenburg waar je gratis lang mag parkeren, lees hier waar dat is in Valkenburg, het mooiste vakantiedorp van Nederland.

Met een poema in de jungle

In dit artikel een beschrijving van vrijwilligerswerk met wilde dieren in Bolivia.

Gratis Apenheul of met hoge Korting Apenheul, kwestie van goed zoeken.

Apenheul is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Apenheul.

Italiaans voor op vakantie

Veel gebruikte woorden en zinnen voor als je op vakantie gaat naar Italië.

Waar vind je gratis diamanten?

Diamanten zijn heel duur, toch worden ze gewoon gratis gevonden in de natuur, maar waar?

Een pelgrimstocht naar Santiago

De ervaringen tijdens een wandeltocht van Jean Pied de Port naar Santiago

Tips en bezienswaardigheden in Barcelona

Zorg dat je het beste uit je trip naar Barcelona haalt! Lees dit artikel voor de beste tips en de mooiste bezienswaardigheden!

Australie vakantieland

Een van de mooiste landen waar ik geweest ben bij mijn reizen in de wereld.

Noorse grammatica 20

De vragende voornaamwoorden

Ontdek de verborgen schoonheid van Lucca

Een vakantiehuis Toscane is steeds populairder als accommodatie. Kies een vakantiehuis in de buurt van Lucca en ontdek een echt Toscaans juweeltje.

Een kijkje in rusland

Korte kennismaking met een deeltje van dit enorm grote land.

Wonen en werken in het buitenland, wat te regelen?

Handleiding ter voorbereiding van (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland.

Singlereizen

Singlereizen een leuke manier om op vakantie te gaan!

Je backpack inpakken

Sta jij ook aan het begin van een wereldreis? Dan heb je vast veel aan onderstaande inpaktips.

Werken als hotel of camping entertainer

Wil je ook werken als entertainer en de beste tijd van je leven beleven?

Bezwaar maken tegen verkeersboetes

Bezwaar maken tegen Nederlandse verkeersboetes, naheffingsaanslagen en dergelijken

Toeristische Dierenmishandeling - De Olifant

Werkt u onbewust mee aan dierenleed?

Nationale Parken in de V.S.

Een overzicht van de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten van Amerika

Noord-west Italie

De mooiste plekjes van Noord-West Italie

Lange vliegreizen comfortabel maken

Handige tips om je vliegreis comfotabel te maken. Begin je vakantie goed!