Wonen en werken in het buitenland, wat te regelen?


Publicatie datum:

Handleiding ter voorbereiding van (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen dromen ervan om voor een bepaalde tijd in het buitenland te wonen. Het is handig om voordat je weggaat alle dingen thuis goed te regelen zodat je eenmaal op de plaats van bestemming niet voor verassingen komt te staan.

Een goede voorbereiding is belangrijk om je tijd in het buitenland makkelijker te maken. Uit ervaring weet ik dat het erg vervelend is als je in het buitenland zit en er is bijvoorbeeld een probleem met een rekening die je niet hebt betaald. Het is lastiger op te lossen (wegens slechte telefoon of internet verbinding) en het verpest de korte tijd die je in het buitenland hebt.

 Als volgt een lijst met tips en dingen waar je rekening mee moet houden bij de voorbereiding van je buitenland avontuur;

1. Begin met contacten leggen met personen in het land van bestemming. Misschien ken je al mensen daar, of ken je via via mensen die daar wonen. Het is altijd handig om een klein netwerkje op te bouwen voordat je vertrekt, mensen die je een beetje kunt vertrouwen en die je zou kunnen bellen in geval van nood.

2. Vind woonruimte en een baan. Ga hierbij op je gevoel af, als je woonruimte op internet vind vraag om foto's. Foto's kunnen misleidend zijn, maar het is in ieder geval een beetje een richtlijn. Ook bij werk is het belangrijk om op je instinct te vertrouwen, als het allemaal een beetje vaag klinkt of te mooi om waar te zijn is het dat waarschijnlijk ook. Betaal nooit voor de woonruimte vooraf, eerst zien, en dan betalen!

3. Zorg dat je iets regeld voor je eigen woonruimte in Nederland. Denk hierbij aan onderverhuren, de huur opzeggen en je spullen bij vrienden of famillie plaatsen, of het simpelweg onbewoond laten voor de tijd dat je weg bent. Zorg dan wel dat er iemand is die regelmatig komt checken of alles in huis nog oke is en je post ophaalt. Denk eraan niets is zo vervelend als een huisbaas die je in het buitenland opbelt omdat je je huur nog niet hebt betaald.

4. Vind een goede regeling met je huidige baan in Nederland, kun je weer gewoon bij ze aan het werk als je terug komt uit het buitenland, zeg je je baan op, etc.

5. Zorg voor voldoende spaargeld, prijzen voor onderdak, eten, uitgaan, etc. kunnen erg verschillen met Nederland, waardoor het budget waar je het in Nederland prima mee kon doen in het buitenland ineens te weinig is. Zorg dat je in ieder geval genoeg geld hebt voor een paar maand levensonderhoud + een ticket terug naar huis in geval van nood.

6. Machtig iemand die je vertrouwd (ouders?) in Nederland om je rekeningen, etc. te beheren. Op die manier worden je rekeningen netjes op tijd betaald en hoef je je daar geen zorgen over te maken.

7. Zorg voor een goede reis en annulerings verzekering die alles dekt als je op reis bent, er geld een andere reisverzekering voor als je langere tijd naar het buitenland gaat dan de normale reisverzekering die je hebt als je een paar weken op vakantie gaat.

8. Regel met vrienden en familie een manier om met elkaar in contact te blijven, denk hierbij aan een afspraak om elke week op een bepaalde tijd online te komen, een goede telefoon verbinding, etc. Laat ook je adres in het buitenland achter en misschien telefoonnummers van vrienden daar, zodat ze je kunnen vinden mocht er iets gebeuren.

9. Als je een ticket gaat boeken vraag je zelf dan af of je meteen een retour ticket wilt boeken of alleen een heenreis, voor beide opties zijn voordelen te vinden. Bij bestemmingen verder weg is het vaak goedkoper om niet rechtstreeks te reizen. Je kunt kiezen voor een overstap in een ander land, dit is over het algemeen goed geregeld maar de reis duurt dan wel wat langer.

10. Lees je van tevoren goed in over je bestemming. Lees verschillende reisgidsen en praat met mensen die het land eerder hebben bezocht. Vraag je af of het nodig is om de taal te leren, of dat je je prima kunt redden met engels. Probeer alvast een beetje van de cultuur en gebruiken van het land te leren. Dit zorgt ervoor dat je eenmaal op je bestemming makkelijker contact maakt.

11. Check of je misschien bepaalde inentingen nodig hebt of een visum. Kijk of je een werk vergunning nodig hebt voor het werk dat je gaat doen en of je dat in Nederland moet regelen of dat je de werkvergunning op de plaat van bestemming kunt krijgen.

12. Plan een afscheidsfeestje en neem afscheid van iedereen, vooral ouders en grootouders hebben het er vaak moeilijk mee. Zorg dat je een duidelijk plan hebt als je eenmaal geland bent op de plaats van bestemming. Hoe kom je van het vliegveld naar huis? Als je nog geen huis hebt heb je al een hotel geboekt, etc.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Het werelderfgoed van Italië

Wie het heeft over de luisterrijke geschiedenis van Europa, van de eerste sporen van een verbond tussen de verspreide volken en stammen, oorlogen, wetenschap en cultuur tot in deze moderne tijd.

Noorse grammatica 24

Deel 2 van de Noorse voorzetsels

Acht top locaties in Nicaragua

Top locaties in het Centraal Amerikaanse land Nicaragua die je niet mag missen!

Kerstshoppen in Essen

Waar kan je gaan kerstshoppen in Essen

Hotel Klein Zwitserland

Het mooie hotel Klein Zwitserland

Bezoek aan Samos

beschrijving samos

Hoe kun je zien waar een vliegtuig vliegt?

Je zwaait iemand uit op Schiphol en wilt graag weten waar hij vliegt, hoe kun je zien waar een vliegtuig vliegt?

Verstandig op Reis

Tips voor een onbezorgde vakantie

De mooiste eilanden die er te vinden zijn

Mocht u ooit nog wat geld en tijd over hebben; vlieg dan naar Fiji.

Noorse grammatica 28

Bijzinnen, deel 1

Wat is er te doen in Hotel Aska Lara Deluxe ?

Lekker met de hele familie naar Hotel Aska Lara Deluxe in Antalya, lees hier wat er allemaal te doen is in Hotel Aska Lara Deluxe in Antalya

Honeymoon

Die ene romantische reis, maar niet de geijkte all inclusieve op de Malediven? Lees de volgende tips...

Dagtochtje Wijk bij Duurstede

Voormalige handelsstad is nu goede plek voor dagje weg. Wat valt er te beleven?

Hotel vd valk Emmen

Een verblijf in het hotel vd Valk in Emmen

Goedkoop op Safari, goedkoop op fotosafari, goedkoop op filmsafari

Waarom duur op safari in Afrika als je goedkoop op foto- en filmSafari kunt.

Rusland vakantieland?

Iedereen vraagt mij altijd of het werkelijk zo gevaarlijk is.

Noorse grammatica 8

De onbepaalde (persoonlijke) voornaamwoorden

Vliegen vanaf eelde

Wilt u graag op vakantie en bent u de massa van de grote vliegvelden zat? Dan is een vakantie vanaf Eelde voor u een uitkomst . .

Taganrog een heel klein beetje Nederlandse inbreng

De geschiedenis van Taganrog in Rusland en haar Nederlandse roots

Noorse grammatica 16

De hulpwerkwoorden

Lloret de Mar met Gogo.nl

Lloret de Mar. Discotheken, Strand, Aanraders, Tegenvallers

Noorse grammatica 19

De gebiedende wijs en de partisipp-vormen

De beste stoel in het vliegtuig

Kies de beste stoel aan boord van een vliegtuig

Wat moet je meenemen op vakantie?

Een handig lijstje met wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat!

Wandelen op Sardinië

de mogelijkheden en onmogelijkheden om op Sardinië te hiken