Wonen en werken in het buitenland, wat te regelen?


Publicatie datum:

Handleiding ter voorbereiding van (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen dromen ervan om voor een bepaalde tijd in het buitenland te wonen. Het is handig om voordat je weggaat alle dingen thuis goed te regelen zodat je eenmaal op de plaats van bestemming niet voor verassingen komt te staan.

Een goede voorbereiding is belangrijk om je tijd in het buitenland makkelijker te maken. Uit ervaring weet ik dat het erg vervelend is als je in het buitenland zit en er is bijvoorbeeld een probleem met een rekening die je niet hebt betaald. Het is lastiger op te lossen (wegens slechte telefoon of internet verbinding) en het verpest de korte tijd die je in het buitenland hebt.

 Als volgt een lijst met tips en dingen waar je rekening mee moet houden bij de voorbereiding van je buitenland avontuur;

1. Begin met contacten leggen met personen in het land van bestemming. Misschien ken je al mensen daar, of ken je via via mensen die daar wonen. Het is altijd handig om een klein netwerkje op te bouwen voordat je vertrekt, mensen die je een beetje kunt vertrouwen en die je zou kunnen bellen in geval van nood.

2. Vind woonruimte en een baan. Ga hierbij op je gevoel af, als je woonruimte op internet vind vraag om foto's. Foto's kunnen misleidend zijn, maar het is in ieder geval een beetje een richtlijn. Ook bij werk is het belangrijk om op je instinct te vertrouwen, als het allemaal een beetje vaag klinkt of te mooi om waar te zijn is het dat waarschijnlijk ook. Betaal nooit voor de woonruimte vooraf, eerst zien, en dan betalen!

3. Zorg dat je iets regeld voor je eigen woonruimte in Nederland. Denk hierbij aan onderverhuren, de huur opzeggen en je spullen bij vrienden of famillie plaatsen, of het simpelweg onbewoond laten voor de tijd dat je weg bent. Zorg dan wel dat er iemand is die regelmatig komt checken of alles in huis nog oke is en je post ophaalt. Denk eraan niets is zo vervelend als een huisbaas die je in het buitenland opbelt omdat je je huur nog niet hebt betaald.

4. Vind een goede regeling met je huidige baan in Nederland, kun je weer gewoon bij ze aan het werk als je terug komt uit het buitenland, zeg je je baan op, etc.

5. Zorg voor voldoende spaargeld, prijzen voor onderdak, eten, uitgaan, etc. kunnen erg verschillen met Nederland, waardoor het budget waar je het in Nederland prima mee kon doen in het buitenland ineens te weinig is. Zorg dat je in ieder geval genoeg geld hebt voor een paar maand levensonderhoud + een ticket terug naar huis in geval van nood.

6. Machtig iemand die je vertrouwd (ouders?) in Nederland om je rekeningen, etc. te beheren. Op die manier worden je rekeningen netjes op tijd betaald en hoef je je daar geen zorgen over te maken.

7. Zorg voor een goede reis en annulerings verzekering die alles dekt als je op reis bent, er geld een andere reisverzekering voor als je langere tijd naar het buitenland gaat dan de normale reisverzekering die je hebt als je een paar weken op vakantie gaat.

8. Regel met vrienden en familie een manier om met elkaar in contact te blijven, denk hierbij aan een afspraak om elke week op een bepaalde tijd online te komen, een goede telefoon verbinding, etc. Laat ook je adres in het buitenland achter en misschien telefoonnummers van vrienden daar, zodat ze je kunnen vinden mocht er iets gebeuren.

9. Als je een ticket gaat boeken vraag je zelf dan af of je meteen een retour ticket wilt boeken of alleen een heenreis, voor beide opties zijn voordelen te vinden. Bij bestemmingen verder weg is het vaak goedkoper om niet rechtstreeks te reizen. Je kunt kiezen voor een overstap in een ander land, dit is over het algemeen goed geregeld maar de reis duurt dan wel wat langer.

10. Lees je van tevoren goed in over je bestemming. Lees verschillende reisgidsen en praat met mensen die het land eerder hebben bezocht. Vraag je af of het nodig is om de taal te leren, of dat je je prima kunt redden met engels. Probeer alvast een beetje van de cultuur en gebruiken van het land te leren. Dit zorgt ervoor dat je eenmaal op je bestemming makkelijker contact maakt.

11. Check of je misschien bepaalde inentingen nodig hebt of een visum. Kijk of je een werk vergunning nodig hebt voor het werk dat je gaat doen en of je dat in Nederland moet regelen of dat je de werkvergunning op de plaat van bestemming kunt krijgen.

12. Plan een afscheidsfeestje en neem afscheid van iedereen, vooral ouders en grootouders hebben het er vaak moeilijk mee. Zorg dat je een duidelijk plan hebt als je eenmaal geland bent op de plaats van bestemming. Hoe kom je van het vliegveld naar huis? Als je nog geen huis hebt heb je al een hotel geboekt, etc.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Bruisend nachtleven in Bangkok Thailand

Bangkok is nog steeds een zeer populaire vakantie bestemming voor jong en oud.

Werken op een summer camp in Amerika

Over het werken op een summer camp in Amerika

Last minute Side Turkije, Lastminute Side Turkije.

Side is volgens velen de mooiste badplaats van Turkije, lees hier hoe je goedkoop naar Side kan.

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

Het Portugese Albufeira

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Lloret de Mar met Gogo.nl

Lloret de Mar. Discotheken, Strand, Aanraders, Tegenvallers

IATA codes

Hier vind je alle IATA codes van luchthavens.

Reisverslag vakantie Zweden: Viking graven Solleron

Serie van artikelen over bezienswaardigheden in Zweden tijdens de vakantie. Deze keer de Viking graven in Sollerön.

Hoe gevaarlijk is de gratis toegankelijke Trolltunga in Noorwegen?

Er is een Australische studente om het leven gekomen door een val van de Trolltunga, een bekende rots in Noorwegen. Hoe gevaarlijk is de Trolltunga in Noorwegen?

Haal het beste uit Bangkok

Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok die je absoluut niet mag missen!

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Noorse grammatica 15

De voltooid verleden tijd

Wonen en werken in het buitenland, wat te regelen?

Handleiding ter voorbereiding van (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland.

Parijs is een mooie stad maar net iets te ver weg.

We gingen voor een goedkoop Pinksterweekend naar Parijs. Parijs zouden we nooit halen maar wat er wel gebeurde veranderde ons leven.

Goedkoop naar Costa Rica, voordelig naar Costa Rica.

Wat is de goedkoopste manier om voordelig naar Costa Rica te gaan?

Alles over het Franse super vliegtuig de Concorde.

De Concorde is nog steeds het enige supersonische verkeersvliegtuig wat ooit in de vaart geweest is.

naar welk land voor een citytrip?

Naar waar kan je het beste gaan voor een citytrip?

Portugees voor op vakantie

Handige woorden en zinnen in het Portugees voor als je op vakantie gaat naar Portugal of Brazilië!

Voordelig biologisch verantwoord overnachten in een groen hotel.

Nu na groene stroom en biologische voedsel ook biologisch verantwoord overnachten en vakantie vieren.

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

Plitvice Meren

Wil je heerlijk wandelen is een prachtige omgeven dan moet je hier zeker naar toe.

Acht top locaties in Nicaragua

Top locaties in het Centraal Amerikaanse land Nicaragua die je niet mag missen!

Wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

De vakantie alarmcentrales worden overspoeld door wanhopige mensen die hun smartphone kwijt zijn geraakt, wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

Het Griekse eiland Kos

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Noorse grammatica 19

De gebiedende wijs en de partisipp-vormen