Zeilen in Kroatië


Publicatie datum:

Zeilen langs de kustlijn van Kroatië is een geweldige ervaring

Gesponsorde koppelingen

Zeilen in Kroatië

Uw vakantie doorbrengen op een zeilboot op de Middellandse zee bij de kust en de honderden eilanden van Kroatië is een ervaring om nooit te vergeten.

Houdt u van zeilen, van mooi weer, schitterend helder water, heerlijk eten en mooie natuur, dan is een zeilvakantie in Kroatië een ervaring om nooit te vergeten.

U kunt kiezen voor flottielje varen, dan maakt u met uw (gehuurde) zeilboot deel uit van een groep zeilboten die volgens een min of meer vaste route een week lang langs de eilanden zeilt. De ultieme vrijheid is echter het huren van een 'eigen' zeilboot om dan met uw eigen gezelschap, bestaande uit bijvoorbeeld een groep(je) vrienden, familie of eigen gezin te gaan 'waar de wind u heen brengt'.

Er zijn allerlei instanties die zeiljachten verhuren in Kroatië, zelfs Nederlandse organisaties, dus het huren van een boot voor een zelfs schappelijke prijs (ca. 1500 euro / week in het hoogseizoen) is niet al te moeilijk. Uiteraard moet u beschikken over zeilervaring en een vaarbewijs. Als u over (ruime) zeilervaring beschikt is het niet zo moeilijk om een vaarbewijs aan te vragen. U kunt hiervoor bij diverse instanties lessen volgen of via zelfstudie. Welke manier u ook kiest, u moet altijd eindigen met het erkense examen dat op diverse plaatsen in het land, 6 dagen per week, wordt afgenomen via de computer. Het kost u maximaal 1 uur. Bent u geslaagd, dan ontvangt u binnen een paar weken uw Nederlands vaarbewijs thuis. Dit kunt u weer op een eenvoudige wijze om laten zetten in een internationaal vaarbewijs en voila, u kunt in het buitenland een zeiljacht huren.

Kroatië staat bekend om haar goede jachthavens, haar kristalhelder water en haar honderden eilanden en eilandjes. Het is een geweldig land om met de boot te verkennen, ontzettend veel baaitjes zijn vanaf land niet of nauwelijks te bereiken terwijl het aanleggen met de boot heel eenvoudig is. Omdat de stranden veelal rotsachtig zijn, is het water glashelder. We hebben regelmatig meegemaakt dat, terwijl de dieptemeter een afstand van meer dan 20 meter aangaf tot de bodem, we de bodem konden zien!

Er zijn diverse plaatsen waar het goed mogelijk is een boot te huren, zoals Zadar, Sibenik, Split en Trogir. Ook in Istrië zijn diverse mogelijkheden zoals Rovinj, Pula en Porec. Persoonlijk vinden wij de kust wateren Split en Troger het mooist. Hier liggen de eilanden Brac, Hvar en Vis, allemaal zeer de moeite waard om te bezoeken. Alle eilanden hebben diverse plaatsen, sommige met grote andere met minder grote havens, die een bezoekje absoluut de moeite waard maken. Het leuke van het zeilen is dat je direct het hart van het plaatsje binnenzeilt. Geen gezeur met parkeermeters, doodlopende straatjes en eenrichtingsverkeer, nee, hopla, gewoon voor anker gaan, de dinghy loshalen en binnen 5 minuten sta je op de kade.

's Avonds kun je kiezen voor het aanmeren aan een 'officiële' kade bij een plaatsje, hiervoor moet je dan wel rekenen op een (klein) bedrag aan havengeld, maar het geeft je de beschikking over water en stroom, of het 'vrij' voor anker gaan ergens buitengaats. Hier heb je geen stroom of zoet water, maar lig je gratis en voor niets en zonder buren, soms lawaaiige cafeetjes en onder een ontzettend heldere sterrenhemel. Je eigen paradijs.

Natuurlijk kun je dan niet 's ochtends even naar de bakker lopen voor vers brood, maar slim inkopen de avond ervoor of gebruik maken van yoghurt met muesli maakt het 'gemis' meer dan goed. Je wordt wakker in je eigen paradijsje, kunt naakt het water inspringen zonder gezien te worden of last te hebben van het toch altijd iets minder schone water in de jachthavens en kunt genieten van de eerste zonnestralen zonder verkeersgeluiden. Absolute vrijheid dus.

Kortom, houd je van zeilen, van vrijheid en helder water om te duiken of te snorkelen of gewoon lekker te zwemmen, overweeg eens een zeilvakantie in Kroatië. Wij hebben genoten.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Kopenhagen: levendig en toegankelijk

Bezienswaardigheden in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken

Het toppunt van schoonheid, de mooiste rondingen van de Islam

De mooiste rondingen van deze aardbol komen voor rekening van de Islam.

Frans voor op vakantie

Veel gebruikte Franse woorden en zinnen voor op vakantie in Frankrijk!

Een weekend Maastricht

Een weekend Maastricht saai? Zeker niet! Maastricht heeft een hoop te bieden en dat voor iedereen. Lees hier meer over Maastricht!

Lissabon: Adembenemende stad!

Een stad die het waard is om naar toe te reizen! Moet zeker in je steden wishlist staan.

Londen voor gevorderden - Hampstead Heath & Hampstead

Londen voor de gevorderde Londen-ganger

De Heenreis... onderweg naar Roemenië!

Momenteel loop ik stage in Roemenië, maar vanaf September ga ik hier wonen! Hier kun je lezen wat ik allemaal meemaak in dit bijzondere land.

Kamperen op camping de Pekelinge Oostkapelle

gezellige kindervriendelijke camping, de pekelinge

Tips en bezienswaardigheden in Barcelona

Zorg dat je het beste uit je trip naar Barcelona haalt! Lees dit artikel voor de beste tips en de mooiste bezienswaardigheden!

Noorse grammatica 29

Ontkennende bijzinnen

Last minute Side Turkije, Lastminute Side Turkije.

Side is volgens velen de mooiste badplaats van Turkije, lees hier hoe je goedkoop naar Side kan.

Toronto, de parel van Canada.

De mooiste stad van Canada beschreven met handige reistips

Wat je niet mag vergeten bij het kopen van wintersportspullen

Een geheugensteuntje voor elke wintersporter

Bezoek aan Samos

beschrijving samos

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

Beleef Madrid: tips voor mee op reis

Geniet meer van Madrid aan de hand van een paar nuttige tips

Vliegangst

Hoe kom je de vlucht door?

In de Sahara gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Mijn avontuur leek gedoemd om te stranden in de Sahara maar toen zag ik haar.

Thailand - het land van de glimlach

Korte beknopte beschrijving van het land Thailand

5 Redenen om naar Nicaragua te gaan

Nicaragua is nog weinig populair onder de toeristen. Hieronder geef ik vijf redenen waarom je toch voor dit land zou moeten kiezen.

Een mooi bedrijfsuitje deel 1, compleet dagje uit met het bedrijf.

Een compleet dagprogramma voor een educatief en recreatief bedrijfsuitje.

Gran Canaria

Geen idee waar u op vakantie moet dit jaar? Waarom niet naar Gran Canaria?

Noorse grammatica 9

Hoe is Grand Park Lara ontstaan en hoe is het nu?

Het Grand Park Lara hotel bestaat nog niet zo lang, hoe is het ontstaan en hoe is het nu?

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden