De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal


Publicatie datum:

Er is een samenleving mogelijk waarin iedereen gelijk, gezond en gelukkig is.

Gesponsorde koppelingen

Ik heb laats een artikel geschreven over het perfecte leven in een kolonie op Mars. De perfecte samenleving in de kolonie op Mars kon ontstaan doordat door allerlei omstandigheden op aarde er geen pendels meer mogelijk waren tussen de Aarde en Mars. In de loop van honderden jaren heeft de kolonie zich ontwikkeld tot een gesloten samenleving met een perfect evenwicht. Alle mensen in de kolonie zijn gelijk en hebben het goed. De eerste jaren voelden de mensen in de kolonie op Mars zich nog bezwaard omdat hun soortgenoten op aarde in de problemen zaten maar na verloop van een generatie was er niemand meer die daar nog mee bezig was.

De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal

Groepsbelang:

Het succes van de kolonie op Mars is te danken aan het feit dat de bewoners hun eigenbelang ondergeschikt hebben gemaakt aan het groepsbelang. Dit komt omdat ze doordrongen zijn van het feit dat dit noodzakelijk is in een gesloten kolonie waar alleen overleeft kan worden door het evenwicht in stand te houden. Met wie ze paren en hoeveel kinderen ze krijgen wordt bepaald door zorgvuldig opgestelde evolutie rekenmodellen. Hierdoor worden er op den duur alleen maar gezonde kinderen geboren zonder erfelijke ziektes. Doordat er in de kolonie geen ziekteverwekkers binnendringen en de intern geteelde voeding perfect is wordt er nooit iemand ziek. Iedereen is dus gezond en gelukkig en de mensen sterven alleen van ouderdom.

De waarneming:

Door het uitgekiende voortplantingsprogramma en een heel goed scholingsprogramma bereiken de mensen in de kolonie op een gegeven moment zo’n hoog niveau dat ze in staat zijn om mensen en materie te deformateren en met de snelheid van het licht naar een andere planeet te transporteren om het daar vervolgens weer in de oude staat te formateren. Op deze manier hebben ze een paar keer verkenners naar de Aarde gestuurd die hebben vastgesteld dat de Aarde lijdt onder een enorme overbevolking met alle rampzalige gevolgen van dien. Naar aanleiding van deze waarnemingen  zouden ze hun soortgenoten die op aarde een miserabel leven leiden te hulp kunnen schieten. Dit doen ze echter niet want ze weten dat ze de aardbewoners niet kunnen redden.

De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal

Idee:
Naar aanleiding van het voorgaande wil ik zo’n perfecte zelfvoorzienende kolonie stichten op onze eigen planeet. Mijn plan is als volgt. Ik verzamel een honderdtal personen die mijn idee zien zitten en dus bereid zijn om hun eigenbelang ondergeschikt te maken aan het groepsbelang. Met deze mensen bouwen we midden in de woestijn een kolonie die we camoufleren met zand zodat nooit iemand erachter komt dat wij daar zitten. Op die manier weten wij ons dus verzekerd van een gelukkig leven waar niemand verder ooit weet van zal hebben.

De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal

Realiteit:
Ja, zul je zeggen, dat kan helemaal niet. Het kan echter wel degelijk. Want nog steeds zijn er op onze aarde een aantal indianenstammen die midden in de jungle leven en die nog nooit iemand hebben ontmoet van buiten hun leefgebied. Ik hoop voor ze dat dit ook altijd zo zal blijven want uit het verleden is gebleken dat er nog nooit een stam beter van geworden is als ze eenmaal ontdekt werden.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Op Avontuur in de Natuur met de Rugzak

Backpacking is dé Recreatie voor het Wandelen voor méér dan één dag.

Het plan van de overheid om vettaks in te voeren

Een betoog over het vettaks-plan van de overheid

Waar houden vrouwen van, wat wil een vrouw voor haar verjaardag?

Praktische cadeau tips voor mannen die niet weten wat ze voor hun vriendin of vrouw kopen moeten.

Wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

De zogenaamde “carbon footprint” wordt al gebruikt als rekenfactor voor de invloed van de productie op het milieu maar wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

Mijn koninkrijk

Google als nieuwe leerschool

Sinterklaasgedichten voorbeelden en schrijven

Een artikel over het schrijven van de leukste Sinterklaasgedichten met voorbeelden. In dit artikel leer je hoe je op een eenvoudige manier een pakkend Sinterklaasgedicht kunt schrijven.

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Discriminatie

Telkens we naar het nieuws kijken of de krant lezen, zien we oorlogstaferelen. Steeds trachten we ons een wereld voor te stellen zonder oorlog, waar iedereen in vrede kan samenleven.

Drama Apeldoorn op koningendag

Drama Apeldoorn op koningendag

Meditatie en gezondheid

Meditatie in het algemeen

Opzegging van een arbeidsovereenkomst.

De regels over opzegging van een arbeidsovereenkomst.

Wat is cultuur

Wat houdt cultuur nou eigenlijk in?

Oppas en babysitters

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede oppas?

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld.

Karl Marx

Een beschrijving van het leven van Marx en zijn utopie het communisme

Wie maakt de daklozenkrant en hoe werkt de daklozenkrant?

Af en toe staat ergens een dakloze die je een daklozenkrant probeert te verkopen, wie maakt die en waar gaat het geld naartoe?

De Belgische koningskwestie

De koningskwestie is de benaming voor het politiek conflict tussen de Belgische koning Leopold III en de regering. De koningskwestie leidde ertoe dat de koning in1950 afstand nam van de troon ten gunste van zijn zoon Boudewijn.

Waarom kost een vluchteling ons niets maar verdienen we er geld aan?

Heel veel mensen mopperen dat vluchtelingen ons alleen maar geldkosten maar dit is niet zo, ze kosten ons niets en we verdienen er zelfs geld aan.

Is de numerieke identiteit de oplossing voor etnische discriminatie?

Hoe zou het zijn als we geen naam zouden hebben maar een numerieke identiteit?

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

Vechter

waarom worden jongeren en volwassen mishandelt? Genoeg is genoeg,vind jij ook niet? Ik pik het niet langer!

Gratis op te halen, spaar het milieu door hergebruik

Gratis op te halen laptops, elektrische apparaten, speelgoed, foto en film apparatuur etc.

Kinderen en verlegenheid

Elk kind is weleens verlegen. Maar wat doe je als verlegenheid het leven van je kind belemmert, bijvoorbeeld omdat hij wel bij een ander kind wilt spelen, maar het niet durft?

Mannen in de kinderopvang, kan dat?

In dit artikel wordt ingegaan op het nut van mannen binnen de kinderopvang