Laat alcohol vrij onder de 18


Publicatie datum:

De jeugd gaat niet kapot aan de alcohol maar aan de betutteling.

Gesponsorde koppelingen

Ja, ook ik ben een bezorgde ouder. Maar ik ben tegen een verbod van alcohol onder de 18. Ik drink zelf zelden alcohol, ik rook niet, drink geen koffie en ik gebruik geen drugs. Dit alles is mij echter nooit verboden voor mijn 18de .

Laat alchol vrij onder de 18

Hoe ben ik zelf begonnen met alcohol drinken:
Toen ik 13 was begon ik met het drinken van alcoholische dranken. Eerst af en toe een slokje van de bessenlikeur uit het glas van mijn moeder, daarna sherry want bier vond (en vind) ik niet lekker. Toen ik 15 was ben ik voor het eerst dronken geweest na het drinken van te veel sherry tijdens een zgn. kermisborrel. Ik was zo ziek als een hond en dacht toen; dat nooit weer. Er is toen echter nooit iemand geweest die heeft gezegd; je mag niet meer drinken. Er was echter ook nooit iemand die zei; kom op, drink mee. Het was gewoon geen issue. Op mijn 16de dronk ik regelmatig maar alleen als ik uit ging. Ik ben in mijn 16de levensjaar nog een paar keer echt dronken geweest maar meestal alleen maar aangeschoten en erg vrolijk. Toen ik een jaar of 18 was dronk ik elk weekend best veel. Ik dronk nooit bier maar alleen sterke drank. De maandag op school had ik dan nodig om weer bij te komen en de rest van de week taalde ik er niet naar.

Laat alchol vrij onder de 18

Hoe ben ik zelf gestopt:
Op een dag (zaterdag nacht) toen ik 18 was waren we uit. Ik was nogal enthousiast aan de wodka geweest en toen het café sloot kon ik niet lopen zo dronken was ik. Ik heb een uur (denk ik) op de stoeprand voor het café gezeten voordat ik weer staan kon. Mijn brein tolde rond en ik kon nauwelijks denken. Op mijn automatisch piloot ben ik naar mijn fiets gelopen en erop gestapt. Onderweg moest ik om een wegafzettingshek heen fietsen en ging ik keihard onderuit. Ik stuiterde een paar keer met de zijkant van mijn hoofd op de klinkers maar voelde niets. Je moet niet vragen hoe maar ik ben heelhuids thuisgekomen en in bed beland. De volgende dag ging ik, nog steeds op de automatische piloot, mee naar de kerk. Om een uur of elf kon ik eindelijk met mijn tollende brein een eerste complete zin vormen in mijn hoofd. Deze zin was; wat voel ik me beroerd. ’S middags knapte ik gelukkig weer op en besloot toen om te stoppen met alcohol drinken. Ook toen heeft niemand ooit tegen me gezegd; je moet stoppen met drinken, maar ik besloot het gewoon zelf.

Laat alchol vrij onder de 18

Hoe hou ik het vol om niet te drinken:
Nadat ik besloten had om niet meer te drinken heb ik een jaar alleen maar cola gedronken als ik uit ging. Na dat jaar dronk ik één keer per jaar een avond veel whisky om te voelen hoe het ook al weer was. Dat waren ook weer hele gezellige avonden. De rest van het jaar zonder drank was het echter ook altijd gezellig dus ben ik na een paar jaar ook gestopt met die jaarlijkse drank uitspatting. Het blijkt namelijk dat als je gewoon altijd cola drinkt het net zo gezellig is. Je houdt het ook veel langer vol, ik ben daarom ook nooit moe na een feestje of een avondje stappen. Van alcohol drinken wordt je namelijk heel moe omdat je lichaam ontzettend veel energie moet gebruiken om het vergif (wat alcohol is) af te breken.

Laat alchol vrij onder de 18

Conclusie:
Alle overheidscampagnes en wetten tegen alcohol gebruik zijn onnodig. Sterker nog, ze zetten aan tot alcohol gebruik bij de jeugd. Des te meer aandacht er aan alcohol besteed wordt en des te meer het wordt verboden des te stoerder  en dus aantrekkelijker de  jeugd het gaat vinden om wel alcohol te gaan drinken. Als er niet meer de hele tijd over gepraat en geschreven wordt, wordt het ook minder interessant. Natuurlijk wordt er dan ook nog alcohol gedronken door de jeugd maar dat is van alle tijden. Je bent dan echter niet meer stoer alleen omdat je alcohol drinkt, omdat het gewoon mag. Dit maakt het dus makkelijker voor de jeugd om te stoppen met alcohol drinken omdat je stoerheid door te stoppen er niet minder door wordt. 

Laat alchol vrij onder de 18

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Skinheads the spirit of '69

Een artikel over de herkomst van skinheads en over alle vooroordelen die er bestaan ten opzichte van deze groep.

Klap van de Molen

Duurzaam bezig zijn, is hot! Maar is alles wel zo duurzaam als wordt geclaimd?

Globalisering

Wat is het verschijnsel globalisering?

Het plan van de overheid om vettaks in te voeren

Een betoog over het vettaks-plan van de overheid

Hoe wordt economie met ecologie de economie van de toekomst?

Is economische groei ook mogelijk met de ecologie als grondslag?

Een feestelijk geboortebord

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

Hoe ver zijn we met het klonen van mensen?

Het klonen van dieren wordt al een aantal jaren gedaan, gaan we binnenkort ook mensen klonen en wat ze de voor- en nadelen daarvan?

Engelse leenwoorden in het Nederlands

Neemt het aantal Engelse leenwoorden echt toe of lijkt dit alleen zo?

De grondslagen van de Joodse traditie

Hier kunt u in beknopte versie de grondslagen of geloofsbeginselen van het jodendom lezen.

Werkloosheid: wie kampt er niet mee?

Iedereen kent waarschijnlijk wel iemand die werkloos is. Is de werkloosheid inderdaad zo erg?

Het gilet is helemaal terug en hipper dan ooit, vandaar deze tips.

Hoe is het gilet eigenlijk ontstaan en waar moet je op letten tijdens het dragen. Na het lezen van dit artikel kom jij altijd goed voor de dag.

Het doel heiligt de kroongetuige

Nederland is gewend geraakt aan het fenomeen kroongetuige. De acceptatie voor het gebruik van een kroongetuige is door de jaren heen lichtelijk gegroeid.

Goedkoop wonen kan, gratis wonen niet

Veel mensen moeten gedwongen goedkoop wonen want gratis wonen is verboden.

Help we krijgen een gezinsvoogd

wat houdt het hebben van een gezinsvoogd in

Alcohol bij Belgische jongeren

Het problematisch gebruik van belgische jongeren in kaart gebracht

Rechtsvorming door de rechter

Het is van belang te beseffen dat rechtsvorming iets anders is dan interpretatie en rechtsontwikkeling. De Hoge Raad gaat hier nader op in.

De invloed van televisie op de taalontwikkeling

Onderzoek naar de invloed van televisie op de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Pleegzorg, wanneer het thuis misloopt!

pleegzorg : pleegouders die de armen kinderen een nieuwe thuis geven.

Fillipijnse werkster geen goedkope Filippijnse

Niet alle goedkope Fillipijnse werksters in Saoedi-Arabië worden misbruikt als seksslavin.

Waarom is de ene verslaving legaal en de andere verslaving illegaal?

Schrijfverslaving zorgt voor tijdelijke afleiding voor verslaafden en verminderd dus het gebruik van verslavende middelen en zou dus gesubsidieerd moeten worden.

Sociale isolement: hoe krijg je sociaal contact

Hoe kun je snel sociaal contact krijgen met andere mensen? Wat zijn de mogelijkheden om een sociaal isolement te doorbreken?

Tot waar zijn wij verantwoordelijk voor vluchtelingen?

De afgelopen decennia heeft Nederland veel vluchtelingen opgevangen, tot waar zijn wij verantwoordelijk voor al deze vluchtelingen?

Rechten van de vrouw

verhoudingen tussen man en vrouw in de geschiedenis

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.

Er is veel te doen om het homo huwelijk, hier de feiten en de voorwaarden.