Laat alcohol vrij onder de 18


Publicatie datum:

De jeugd gaat niet kapot aan de alcohol maar aan de betutteling.

Gesponsorde koppelingen

Ja, ook ik ben een bezorgde ouder. Maar ik ben tegen een verbod van alcohol onder de 18. Ik drink zelf zelden alcohol, ik rook niet, drink geen koffie en ik gebruik geen drugs. Dit alles is mij echter nooit verboden voor mijn 18de .

Laat alchol vrij onder de 18

Hoe ben ik zelf begonnen met alcohol drinken:
Toen ik 13 was begon ik met het drinken van alcoholische dranken. Eerst af en toe een slokje van de bessenlikeur uit het glas van mijn moeder, daarna sherry want bier vond (en vind) ik niet lekker. Toen ik 15 was ben ik voor het eerst dronken geweest na het drinken van te veel sherry tijdens een zgn. kermisborrel. Ik was zo ziek als een hond en dacht toen; dat nooit weer. Er is toen echter nooit iemand geweest die heeft gezegd; je mag niet meer drinken. Er was echter ook nooit iemand die zei; kom op, drink mee. Het was gewoon geen issue. Op mijn 16de dronk ik regelmatig maar alleen als ik uit ging. Ik ben in mijn 16de levensjaar nog een paar keer echt dronken geweest maar meestal alleen maar aangeschoten en erg vrolijk. Toen ik een jaar of 18 was dronk ik elk weekend best veel. Ik dronk nooit bier maar alleen sterke drank. De maandag op school had ik dan nodig om weer bij te komen en de rest van de week taalde ik er niet naar.

Laat alchol vrij onder de 18

Hoe ben ik zelf gestopt:
Op een dag (zaterdag nacht) toen ik 18 was waren we uit. Ik was nogal enthousiast aan de wodka geweest en toen het café sloot kon ik niet lopen zo dronken was ik. Ik heb een uur (denk ik) op de stoeprand voor het café gezeten voordat ik weer staan kon. Mijn brein tolde rond en ik kon nauwelijks denken. Op mijn automatisch piloot ben ik naar mijn fiets gelopen en erop gestapt. Onderweg moest ik om een wegafzettingshek heen fietsen en ging ik keihard onderuit. Ik stuiterde een paar keer met de zijkant van mijn hoofd op de klinkers maar voelde niets. Je moet niet vragen hoe maar ik ben heelhuids thuisgekomen en in bed beland. De volgende dag ging ik, nog steeds op de automatische piloot, mee naar de kerk. Om een uur of elf kon ik eindelijk met mijn tollende brein een eerste complete zin vormen in mijn hoofd. Deze zin was; wat voel ik me beroerd. ’S middags knapte ik gelukkig weer op en besloot toen om te stoppen met alcohol drinken. Ook toen heeft niemand ooit tegen me gezegd; je moet stoppen met drinken, maar ik besloot het gewoon zelf.

Laat alchol vrij onder de 18

Hoe hou ik het vol om niet te drinken:
Nadat ik besloten had om niet meer te drinken heb ik een jaar alleen maar cola gedronken als ik uit ging. Na dat jaar dronk ik één keer per jaar een avond veel whisky om te voelen hoe het ook al weer was. Dat waren ook weer hele gezellige avonden. De rest van het jaar zonder drank was het echter ook altijd gezellig dus ben ik na een paar jaar ook gestopt met die jaarlijkse drank uitspatting. Het blijkt namelijk dat als je gewoon altijd cola drinkt het net zo gezellig is. Je houdt het ook veel langer vol, ik ben daarom ook nooit moe na een feestje of een avondje stappen. Van alcohol drinken wordt je namelijk heel moe omdat je lichaam ontzettend veel energie moet gebruiken om het vergif (wat alcohol is) af te breken.

Laat alchol vrij onder de 18

Conclusie:
Alle overheidscampagnes en wetten tegen alcohol gebruik zijn onnodig. Sterker nog, ze zetten aan tot alcohol gebruik bij de jeugd. Des te meer aandacht er aan alcohol besteed wordt en des te meer het wordt verboden des te stoerder  en dus aantrekkelijker de  jeugd het gaat vinden om wel alcohol te gaan drinken. Als er niet meer de hele tijd over gepraat en geschreven wordt, wordt het ook minder interessant. Natuurlijk wordt er dan ook nog alcohol gedronken door de jeugd maar dat is van alle tijden. Je bent dan echter niet meer stoer alleen omdat je alcohol drinkt, omdat het gewoon mag. Dit maakt het dus makkelijker voor de jeugd om te stoppen met alcohol drinken omdat je stoerheid door te stoppen er niet minder door wordt. 

Laat alchol vrij onder de 18


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

De beperkendheid van het huidige regeer akkoord.

In deze paper zal ik weerleggen waarom de regeer akkoorden die tegenwoordig worden geschreven de invloed van het parlement teveel beperken.

Hoe ver zijn we met het klonen van mensen?

Het klonen van dieren wordt al een aantal jaren gedaan, gaan we binnenkort ook mensen klonen en wat ze de voor- en nadelen daarvan?

Richtlijnen van een BHV verbanddoos

Ben je op zoek naar een geschikte BHV verbanddoos? Wat moet hier eigenlijk in zitten en wat wordt verplicht door de overheid?

Discussiëren?

Discussiëren: wat is het en wat ontbreekt er vaak

Interview Marianne Thieme

In 2006 vlak voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer werden er bij ons op school ook verkiezingen gehouden.

Tips om op een positieve manier uw ergernissen te uiten en op te lossen.

Op een positieve manier kritiek uiten.

Werkloosheid: wie kampt er niet mee?

Iedereen kent waarschijnlijk wel iemand die werkloos is. Is de werkloosheid inderdaad zo erg?

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.

Oppas en babysitters

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede oppas?

Nationalisme een begripsbepaling

Een uitleg van de verschillen tussen nationalisme, nationaal besef, nationaal gevoel, objectief en subjectief nationalisme en oosters en westers nationalisme

Hoe los je goedkoop gedragsproblemen op?

Gedragsproblemen kun je goedkoop oplossen met behulp van de piramide van Maslow en Pavlov.

Amazone

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.

Vaccinatie, van twee kanten belicht

Het Venus Project

De doelstelling van Het Venus Project.

De religieuze bril

Kijken door een religieuze bril als atheist zijnde.

Waarom rampenfilms me zo fascineren.

Rampenfilms fascineren me al mijn hele leven, maar toen na 11 september 2001 en andere rampen in de wereld de fictie werkelijkheid leek te zijn geworden voelde dit behoorlijk bizar.

De wetgever(s)

bestaat er een wetgever? Zo ja, wie en wat is onze wetgever?

Moonshine, Bootleggers en Baptists

Bootleggers Verkopen Illegaal Alcohol

Gérard Depardieu: biografie en prijzen

Alles over de Franse acteur Gérard Depardieu.

Kunnen we alle vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Alleen al uit Afghanistan, Somalië, Irak, Syrië, Soedan en Congo vluchten in 2013 meer dan 6 miljoen mensen, kunnen we al deze vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Telkens weer komen er nieuwe dictators aan de macht maar hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Liefde als een vogelvlucht

Liefde moet vrij voelen, alsof je een vogelvlucht maakt.

Velodrome d'Hiver

In 1942 vond de grootste razzia in de Franse geschiedenis plaats. Duizenden Joden werden ondergebracht in het wielerstadion Velodrome d'Hiver wachtend op hun dood in Auschwitz.

Meditatie en gezondheid

Meditatie in het algemeen

Vechter

waarom worden jongeren en volwassen mishandelt? Genoeg is genoeg,vind jij ook niet? Ik pik het niet langer!