Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.


Publicatie datum:

Er is veel te doen om het homo huwelijk, hier de feiten en de voorwaarden.

Gesponsorde koppelingen

Het huwelijk is een wereldwijd zeer algemeen voorkomende samenlevingsvorm. In de meeste moderne beschavingen is het een formele samenlevingsvorm die bij wet is geregeld. In de meeste landen vormt het een legale basis voor de meeste gezinnen. Het huwelijk dient in het algemeen ook  als basis voor de legalisatie van familieverbanden. Tenslotte vormt het huwelijk in de meeste landen ook de basis  voor de legalisatie en de sociale acceptatie van seksuele relaties. De precieze voorwaarden en rechten en plichten van het huwelijk verschillen van land tot land en is afhankelijk van de historische en culturele context. Veelal is er ook sprake van een kerkelijk huwelijk en een formeel wettelijk huwelijk.

Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.

Huwelijk in nederland:

In Nederland gelden de volgende regels voor het afsluiten van een formeel wettelijk huwelijk. De beide huwelijkskandidaten moeten geboren zijn, een beetje rare eis maar ze moeten dit aan kunnen  tonen met een officiële geboorteakte. De tweede voorwaarde is dat de beide huwelijkskandidaten in leven moeten zijn, dat vind ik een goede eis, en zij moeten dit aantonen met een daartoe bestemd document. De beide huwelijkskandidaten moeten ingeschreven zijn bij een gemeente en ze moeten dit aan kunnen tonen met een uitreksel van het bewijs van inschrijving uit het gemeente register. De beide huwelijkskandidaten moeten zich kunnen identificeren en zij moeten dit aantonen met een daartoe bestemd identificatie document. De beide huwelijkskandidaten mogen niet onder curatele staan tenzij een rechter schriftelijk toestemming heeft gegeven. De beide huwelijkskandidaten mogen geen broer of zus zijn en geen bloedverwanten in de rechte lijn. De beide huwelijkskandidaten mogen niet getrouwd zijn en geen geregistreerde partner hebben.


De beide huwelijkskandidaten moeten ouder zijn dan 18 jaar. Er zijn een paar mogelijke uitzonderingen op de minimum trouwleeftijd. De meest voorkomende uitzondering is als één der partners 16 of 17 jaar is en de vrouw zwanger is of al een kind heeft gekregen. Er moet dan wel een doktersverklaring overgelegd worden. Als één van de partners nog jonger is als 16 kunnen de beide huwelijkskandidaten ontheffing krijgen van de Minister van Justitie als er zwaarwegende redenen zijn en de ouders hebben toegestemd. Deze ontheffing wordt verleend om zaken als inteelt,  schijnhuwelijk, kinderhuwelijk en echtbreuk te voorkomen. Als de ambtenaar van de burgelijke stand heeft vastgesteld dat aan alle wettelijke eisen is voldaan krijgen de beide huwelijkskandidaten een huwelijksbevoegdheidsverklaring. Tot slot voert de gemeente waar het huwelijk wordt afgesloten nog een eindcontrole uit. Vervolgens wordt het huwelijk gemeld en ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente. Als het huwelijk is ingeschreven bij de burgerlijke stand kan het paar in ondertrouw. Vanaf dat moment beginnen de  bruidsdagen en kan het huwelijk georganiseerd worden.

Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.

Homo:
Onder een homo wordt in Nederland een homosexuele man of een homosexuele vrouw verstaan. Een homosexuele man of een homosexuele vrouw is iemand die op iemand van hetzelfde geslacht valt. Als een een homosexuele man op een andere homosexuele man valt of een homosexuele vrouw op een andere homosexuele vrouw, kan er een homosexueel koppel ontstaan.

Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.

Homohuwelijk:
Een homohuwelijk is een huwelijk tussen twee huwelijkskandidaten van hetzelfde geslacht. In Nederland kunnen zowel homosexuele mannen met homosexuele mannen als homosexuele vrouwen met homosexuele vrouwen zonder problemen voor de wet trouwen. Ze moeten voldoen aan dezelfde eisen als heteroseksuele huwelijkskandidaten. In deze wettelijke eisen staat in Nederland niet de voorwaarde dat de twee huwelijkskandidaten van een verschillend geslacht of heteroseksueel moeten zijn.

Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.

Conclusie:
In Nederland kunnen homosexuele mannen en homosexuele vrouwen zonder problemen trouwen met iemand van hetzelfde geslacht die ook een homoseksuele geaardheid heeft. De ambtenaar van de burgelijke stand is bij wet verplicht om een homohuwelijk af te sluiten als de homoseksuele huwelijkskandidaten aan de wettelijke eisen voldoen.

Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Steeds meer mensen roepen het vandaag de dag, “Nederland voor de Nederlanders” maar hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Pleegzorg, wanneer het thuis misloopt!

pleegzorg : pleegouders die de armen kinderen een nieuwe thuis geven.

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel IV

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Hoe versier je een mooie vrouw?

Je ziet een mooie vrouw en je wilt haar versieren, hoe pak je dat aan?

Waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Zelfdoding wordt doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren, waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Ancient aliens theorie

Er zijn mensen die geloven dat onze beschaving is opgezet door buitenaards leven. Wat geloven zij nu precies

Is een clown eigenlijk nog wel grappig?

In een Parijs woedt een ware clown terreur, maar ook hier zijn clowns niet allemaal meer om te lachen.

Wat zijn de voor en nadelen van ritueel slachten?

Weet u net als ik niets van ritueel slachten lees dan deze uitgebreide objectieve uitleg.

Geduldig zijn

stappen om geduldig te worden

Gilles de la Tourette

Wat is Gilles de la Tourette?

Waarom bekeren steeds meer Chinezen zich tot het christendom?

In ons land neemt het aantal christenen steeds meer af maar in China bekeren steeds meer mensen zich tot zich tot het christendom, waarom doe ze dat.

De Europese lijst van terroristische organisaties: onterecht er op, en nu?

Is schadevergoeding mogelijk als een persoon of een entiteit onterecht op de Europese lijst van terroristische organisaties is gezet?

Wie kijkt er naar Big Brother?

Hoe is het gesteld met privacy in Nederland?

Over gummen en potloden

We zijn vertrouwd met gummen en potloden, maar waar komen ze vandaan?

Haast- of huisvrouw?

Hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Telkens weer komen er nieuwe dictators aan de macht maar hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Moet “Zwarte Piet” weg, ja of nee?

Één van de grote wereldvragen van dit moment, moet “Zwarte Piet” weg?

Hoogbegaafdheid: IQ test

Wat is een IQ test precies?

Gratis internet, gratis beltegoed, gratis smartphone

Iedere moderne puber wil graag gratis internet, gratis beltegoed en een gratis smartphone krijgen.

Verliefde Paus Jorge Mario Bergoglio, Verliefde paus Franciscus

Paus Jorge Mario Bergoglio, eindelijk een paus die wel van een vrouw houdt?

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

Is de nationaal sociale politiek het beste voor het Nederlandse volk?

In deze onzekere tijden rijst bij veel mensen de vraag, of de nationaal sociale politiek het beste is voor het Nederlandse volk?

Rechtsvorming door de rechter

Het is van belang te beseffen dat rechtsvorming iets anders is dan interpretatie en rechtsontwikkeling. De Hoge Raad gaat hier nader op in.

Ernesto 'Che' Guevara

Che Guevara in de Westerse wereld

Het gilet is helemaal terug en hipper dan ooit, vandaar deze tips.

Hoe is het gilet eigenlijk ontstaan en waar moet je op letten tijdens het dragen. Na het lezen van dit artikel kom jij altijd goed voor de dag.