La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.


Publicatie datum:

UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld.

Gesponsorde koppelingen

UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. UNICEF is in 1946 in New York opgericht door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en heette bij de oprichting the Nations International Children's Emergency Fund. De doelstelling van het Nations International Children's Emergency Fund was het bieden van  gezondheidzorg en voedsel aan de kinderen in de door de tweede wereldoorlog getroffen landen. In 1953 was deze doelstelling grotendeels volbracht in deze landen. Omdat er echter ook, in de niet direct door de tweede wereldoorlog getroffen landen ,nog heel veel kinderen waren die honger leden en of zelfs de meeste elementaire gezondheidzorg moesten ontberen, werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besloten om de Nations International Children's Emergency Fund om te vormen tot het Verenigde Naties Kinder Fonds of te wel the United Nations Children’s Fund, wat werd afgekort als UNICEF. UNICEF werd vanaf die tijd een officieel onderdeel van de Verenigde Naties.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

Taken van UNICEF:

UNICEF helpt direct en indirect kinderen overal ter wereld. De directe voedsel- en geneeskundige hulp wordt verleent aan kinderen die het slachtoffer zijn van een natuurramp of een oorlogssituatie. Ook beschermt UNICEF alleenstaande kinderen, overal ter wereld, tegen geweld, misbruik en uitbuiting. De indirecte hulp wordt op meerdere manieren verleent. De eerste indirecte manier van hulp die UNICEF verleent is het toezicht houden op de diverse regeringen. Door er op toe te zien dat het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd zorgt UNICEF er indirect voor dat de kinderen het, in de betreffende landen, op den duur beter krijgen. De tweede indirecte manier van hulp die UNICEF verleent is het financieren en coördineren van diverse partnerorganisaties. Deze partnerorganisaties zorgen voor de bouw van scholen, ziekenhuizen en dergelijke. Ook het opleiden en trainen van leraren en medici wordt door de partnerorganisaties van UNICEF uitgevoerd.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

Speerpunten UNICEF:

De belangrijkste speerpunten in de doelstellingen van UNICEF zijn: bescherming tegen geweld misbruik en uitbuiting, voorkomen en genezen van Hiv en aids, het tegengaan van kinderarbeid, het verschaffen van Onderwijs, het stimuleren van samenwerking en het lobbyen voor kinderrechten, het faciliteren van Zorg.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

KIDSUNITED:
Kinderen kunnen zelf ook lid worden van UNICEF. Speciaal voor dit doel heeft UNICEF de UNICEF  kinderclub KidsUnited opgericht. De UNICEF  kinderclub KidsUnited heeft momenteel ongeveer 12.000 leden. Deze KidsUnited leden krijgen 5 keer per jaar het KidsUnited Magazine thuisbezorgd. In het KidsUnited Magazine staan natuurlijk verhalen over hoe kinderen in andere landen maar ook leuke puzzels en mooie posters.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF activiteiten in Nederland:

In Nederland hoeft UNICEF gelukkig geen voedsel en of medische hulp aan kinderen te verlenen. Toch is UNICEF wel actief in Nederland. UNICEF werkt in Nederland aan de bewustmaking van de kinderen. Hiervoor verstrekt UNICEF lesmateriaal en voorlichtingsmateriaal aan basisscholen en middelbare scholen. UNICEF doet dit met toenemend succes, momenteel wordt het speciaal ontwikkelde lesmateriaal van UNICEF op één derde van de basisscholen in Nederland gebruikt. Ook organiseert UNICEF ieder jaar de nationale Spreekbeurtactie. Deze nationale Spreekbeurtactie wordt gehouden op de “Dag voor de Rechten van het Kind”. Deze wordt ieder jaar meestal zo rond de 20 ste november gehouden. De spreekbeurten gaan ieder jaar over een specifiek recht. De kinderen kunnen hiervoor gebruik maken van het speciaal door UNICEF ontwikkelde en beschikbaar gestelde lesmateriaal voor de spreekbeurt. Ieder jaar worden er door deze spreekbeurten zo’n  12.000 bereikt door UNICEF.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF ambassadeurs:

UNICEF heeft in heel veel landen bekende mensen bereid gevonden om op te treden als ambassadeur voor de kinderorganisatie. Momenteel zijn de volgende mensen UNICEF ambassadeur OF ambassadeur geweest: Alain Hubert BE, Amitabh Bachchan, Anatoli Karpov, Angelique Kidjo, Audrey Hepburn, Axelle Red BE, Berliner Philharmoniker, Danny Glover, Danny Kaye, David Beckham, Dixie Dansercoer BE, Edin Dzeko, Edwin Evers NL, Femi Kuti, Frank De Winne BE, Harry Belafonte, Helmut Lotti BE, HM Queen Rania, Ismael Beah, Jackie Chan, Jean-Michel Folon + BE, Jessica Lange, Jorgen Raymann NL, Judy Collins, Justine Henin BE, Kathleen Aerts BE, Khadja Nin BE, Lang Lang, Leon Lai, Lionel Messi, Lord Richard Attenborough, Mahmoud Kabil, Marco Borsato NL, Maria Guleghina, Maxim Vengerov, Mercedes Sosa, Mia Farrow, Milena Zupancic, Monique van de Ven NL, Myung-Whun Chung, Nana Mouskouri, Nicolette van Dam NL, Orlando Bloom, Paul van Vliet NL, Peter Ustinov, Renate Verbaan NL, Ricky Martin, Robbie Williams, Salvatore Adamo BE, Sebastião Salgado, Selena Gomez, Shakira Mebarak, Sipke Jan Bousema NL, Sir Roger Moore, Susan Sarandon, Tetsuko Kuroyanagi, Toše Proeski, Trijntje Oosterhuis NL, Vanessa Redgrave, Vendela Thommessen, Whoopi Goldberg en Youssou N'Dour. Uit deze lijst blijkt dat UNICEF zich kan verheugen op een grote mate van populariteit en een grote bereidwilligheid van zowel jonge als oude mensen als bekende en onbekende mensen. Mede hierdoor kan UNICEF zijn werk wereldwijd steeds beter doen wat helaas nog steeds bittere noodzaak is.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Verloedering

Langzamerhand worden we een maatschappij waarin mensen leven die gewoon lekker doen en laten wat ze willen

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

Internationale rechtsvergelijkingen

Internationale rechtsvergelijkingen, waarin verscheelt Amerika nou met de rest van de wereld ?

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Hells Angels

Hells Angels Rides the Harley Davidson

Waar gaan wij naar toe?

Essay nummer 2 geschreven als opdracht voor het vak ethiek door Erwin van der Land

Lachen en stress management

lachen en zijn voordelen

Ontwikkelingen binnen de jeugdzorg

Beschrijving van ontwikkelingen in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening van de afgelopen 500 jaar.

Waarom komt er steeds meer ziekte, ellende en rampspoed voor in mijn directe omgeving?

Hoe is het te verklaren dat er iedere dag meer ziekte, ellende en rampspoed voorkomt in mijn directe omgeving?

Hoe kun je ADD zo goed mogelijk benutten?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je al je aparte trekjes juist positief worden.

Help we krijgen een gezinsvoogd

wat houdt het hebben van een gezinsvoogd in

Mens en mobieltje

Wat doet het mobieltje met mens en samenleving?

Tips om op een positieve manier uw ergernissen te uiten en op te lossen.

Op een positieve manier kritiek uiten.

Waarom een Dag van Eenheid?

Internationale beweging Humanity's Team vraagt de VN een Dag van Eenheid uit te roepen

De definitie van intelligent zijn

De beschrijving van de betekenis intelligentie

De geschiedenis van Vaderdag

Vaderdag is een nationale feestdag tot eer van vaders en het vaderschap. Op deze dag worden vaders in het zonnetje gezet.

Vrijheid

essay over vrijheid

Valentijnsdag

Een beetje uitleg over Valentijnsdag

Een historisch perspectief op lynchings in Mexico

In dit artikel zal worden besproken hoe het fenomeen lynchen (het eigenhandig mishandelen of vermoorden van potentiële daders door burgers) zich door de jaren heen in Mexico heeft ontwikkeld

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Wat is er mooi aan een massa evenement?

Wat is er mooi aan een fietstoertocht met 15.000 deelnemers of een wandelvierdaagse met 46.000 deelnemers?

Waarom zijn domme (laagopgeleide) mensen rechts en slimme (hoogopgeleide) mensen links?

Heb je een links-superieur ego als je vindt dat ieder mens gelijk is?

De grondslagen van de Joodse traditie

Hier kunt u in beknopte versie de grondslagen of geloofsbeginselen van het jodendom lezen.

Waarom een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Wat is de motivering voor de aanschaf van een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Vaccinatie, van twee kanten belicht