La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.


Publicatie datum:

UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld.

Gesponsorde koppelingen

UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. UNICEF is in 1946 in New York opgericht door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en heette bij de oprichting the Nations International Children's Emergency Fund. De doelstelling van het Nations International Children's Emergency Fund was het bieden van  gezondheidzorg en voedsel aan de kinderen in de door de tweede wereldoorlog getroffen landen. In 1953 was deze doelstelling grotendeels volbracht in deze landen. Omdat er echter ook, in de niet direct door de tweede wereldoorlog getroffen landen ,nog heel veel kinderen waren die honger leden en of zelfs de meeste elementaire gezondheidzorg moesten ontberen, werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besloten om de Nations International Children's Emergency Fund om te vormen tot het Verenigde Naties Kinder Fonds of te wel the United Nations Children’s Fund, wat werd afgekort als UNICEF. UNICEF werd vanaf die tijd een officieel onderdeel van de Verenigde Naties.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

Gesponsorde koppelingen

Taken van UNICEF:

UNICEF helpt direct en indirect kinderen overal ter wereld. De directe voedsel- en geneeskundige hulp wordt verleent aan kinderen die het slachtoffer zijn van een natuurramp of een oorlogssituatie. Ook beschermt UNICEF alleenstaande kinderen, overal ter wereld, tegen geweld, misbruik en uitbuiting. De indirecte hulp wordt op meerdere manieren verleent. De eerste indirecte manier van hulp die UNICEF verleent is het toezicht houden op de diverse regeringen. Door er op toe te zien dat het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd zorgt UNICEF er indirect voor dat de kinderen het, in de betreffende landen, op den duur beter krijgen. De tweede indirecte manier van hulp die UNICEF verleent is het financieren en coördineren van diverse partnerorganisaties. Deze partnerorganisaties zorgen voor de bouw van scholen, ziekenhuizen en dergelijke. Ook het opleiden en trainen van leraren en medici wordt door de partnerorganisaties van UNICEF uitgevoerd.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

Speerpunten UNICEF:

De belangrijkste speerpunten in de doelstellingen van UNICEF zijn: bescherming tegen geweld misbruik en uitbuiting, voorkomen en genezen van Hiv en aids, het tegengaan van kinderarbeid, het verschaffen van Onderwijs, het stimuleren van samenwerking en het lobbyen voor kinderrechten, het faciliteren van Zorg.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

KIDSUNITED:
Kinderen kunnen zelf ook lid worden van UNICEF. Speciaal voor dit doel heeft UNICEF de UNICEF  kinderclub KidsUnited opgericht. De UNICEF  kinderclub KidsUnited heeft momenteel ongeveer 12.000 leden. Deze KidsUnited leden krijgen 5 keer per jaar het KidsUnited Magazine thuisbezorgd. In het KidsUnited Magazine staan natuurlijk verhalen over hoe kinderen in andere landen maar ook leuke puzzels en mooie posters.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF activiteiten in Nederland:

In Nederland hoeft UNICEF gelukkig geen voedsel en of medische hulp aan kinderen te verlenen. Toch is UNICEF wel actief in Nederland. UNICEF werkt in Nederland aan de bewustmaking van de kinderen. Hiervoor verstrekt UNICEF lesmateriaal en voorlichtingsmateriaal aan basisscholen en middelbare scholen. UNICEF doet dit met toenemend succes, momenteel wordt het speciaal ontwikkelde lesmateriaal van UNICEF op één derde van de basisscholen in Nederland gebruikt. Ook organiseert UNICEF ieder jaar de nationale Spreekbeurtactie. Deze nationale Spreekbeurtactie wordt gehouden op de “Dag voor de Rechten van het Kind”. Deze wordt ieder jaar meestal zo rond de 20 ste november gehouden. De spreekbeurten gaan ieder jaar over een specifiek recht. De kinderen kunnen hiervoor gebruik maken van het speciaal door UNICEF ontwikkelde en beschikbaar gestelde lesmateriaal voor de spreekbeurt. Ieder jaar worden er door deze spreekbeurten zo’n  12.000 bereikt door UNICEF.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF ambassadeurs:

UNICEF heeft in heel veel landen bekende mensen bereid gevonden om op te treden als ambassadeur voor de kinderorganisatie. Momenteel zijn de volgende mensen UNICEF ambassadeur OF ambassadeur geweest: Alain Hubert BE, Amitabh Bachchan, Anatoli Karpov, Angelique Kidjo, Audrey Hepburn, Axelle Red BE, Berliner Philharmoniker, Danny Glover, Danny Kaye, David Beckham, Dixie Dansercoer BE, Edin Dzeko, Edwin Evers NL, Femi Kuti, Frank De Winne BE, Harry Belafonte, Helmut Lotti BE, HM Queen Rania, Ismael Beah, Jackie Chan, Jean-Michel Folon + BE, Jessica Lange, Jorgen Raymann NL, Judy Collins, Justine Henin BE, Kathleen Aerts BE, Khadja Nin BE, Lang Lang, Leon Lai, Lionel Messi, Lord Richard Attenborough, Mahmoud Kabil, Marco Borsato NL, Maria Guleghina, Maxim Vengerov, Mercedes Sosa, Mia Farrow, Milena Zupancic, Monique van de Ven NL, Myung-Whun Chung, Nana Mouskouri, Nicolette van Dam NL, Orlando Bloom, Paul van Vliet NL, Peter Ustinov, Renate Verbaan NL, Ricky Martin, Robbie Williams, Salvatore Adamo BE, Sebastião Salgado, Selena Gomez, Shakira Mebarak, Sipke Jan Bousema NL, Sir Roger Moore, Susan Sarandon, Tetsuko Kuroyanagi, Toše Proeski, Trijntje Oosterhuis NL, Vanessa Redgrave, Vendela Thommessen, Whoopi Goldberg en Youssou N'Dour. Uit deze lijst blijkt dat UNICEF zich kan verheugen op een grote mate van populariteit en een grote bereidwilligheid van zowel jonge als oude mensen als bekende en onbekende mensen. Mede hierdoor kan UNICEF zijn werk wereldwijd steeds beter doen wat helaas nog steeds bittere noodzaak is.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Beroepsaansprakelijkheid

Wat is beroepsaansprakelijkheid?

The Great Chain of Knowing: De intelligentie van baby's

In dit artikel wordt het idee van The Great Chain of Knowing besproken. Er wordt ingegaan op het tabula rasa-idee van John Locke en de ontdekking dat baby's wel degelijk intelligentie bezitten.

Ouderafhankelijkheid versus kinderafhankelijkheid.

Kinderen zijn vanzelfsprekend afhankelijk van hun ouders, ouders worden langzaamaan weer afhankelijk van hun kinderen.

Tot waar zijn wij verantwoordelijk voor vluchtelingen?

De afgelopen decennia heeft Nederland veel vluchtelingen opgevangen, tot waar zijn wij verantwoordelijk voor al deze vluchtelingen?

Transportbedrijven geraakt door de crisis

De transportsector wordt hard geraakt door de economische crisis: weinig werk, winstdalingen en faillisementen.