Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden


Publicatie datum:

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Gesponsorde koppelingen

Scheiden is een afkorting voor de juridische procedure die officieel “echtscheiding” heet. Van een  juridische echtscheidingsprocedure is alleen sprake als twee echtelieden een burgerlijk huwelijk willen ontbinden. Het ontbinden van een samenlevingscontract, een kerkelijk huwelijk of een andere samenleefvorm is dus, ondanks dat de gevolgen vaak net zo groot zijn, geen echtscheiding.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

Reden scheiding:
In Nederland is het volgens de wet alleen toegestaan om  een burgerlijk huwelijk te ontbinden als er sprake is van een duurzame ontwrichting van de verbintenis die de beide echtelieden zijn aangegaan. Hierbij geldt er geen minimale duur van het huwelijk maar kan één van de echtelieden, bij wijze van spreken, na het voltrekken van het huwelijk dezelfde dag al een echtscheiding aanvragen. De rechter neemt hierbij bijna altijd voetstoots aan, zoals met zoveel wetten in Nederland, dat er sprake is van een duurzame ontwrichting van de verbintenis als één van de beide partijen vindt dat de beide echtelieden niet langer bij elkaar kunnen blijven.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

Makkelijk scheiden:
Een makkelijke echtscheiding is een echtscheiding tussen twee echtelieden die geen kinderen hebben en op huwelijkse voorwaarden* zijn getrouwd. Bij een scheidingsprocedure voor echtparen zonder minderjarige kinderen is er wel altijd een rechterlijke tussenkomst verplicht maar hoeft het gezamenlijk echtscheidingsverzoek niet door advocaten te worden gedaan maar kan dit ook namens de echtgenoten door notarissen bij de rechtbank worden ingediend.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

*huwelijkse voorwaarden:

Een huwelijk op huwelijkse voorwaarden is een huwelijk waarbij de beide echtgenoten bij het afsluiten van hun burgerlijk huwelijk afwijken van de, normaal gesproken automatisch van toepassing zijnde, wettelijke gemeenschap van goederen. Bij een huwelijk op huwelijkse voorwaarden wordt bij het afsluiten tussen de beide echtgenoten een overeenkomst opgesteld, waarin de rechten op bezit en inkomen van beide echtelieden wordt geregeld.

Goedkope echtscheiding:
In Nederland zijn er twee manieren om goedkoop te scheiden namelijk een echtscheiding zonder convenant** en een echtscheiding met convenant.*** Een echtscheiding zonder convenant kun je online al regelen voor nog geen € 600,- en een echtscheiding met convenant voor zo’n € 780,-.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

**echtscheiding zonder convenant:
Een echtscheiding zonder convenant is een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek waarbij de beide scheidende echtelieden alle afspraken bindende niet laten vastleggen in een convenant en/of ouderschapsplan. Voor een echtscheiding met convenant hoeft je niet naar een zitting en kan de gehele procedure bij de Rechtbank binnen zes weken afgewikkeld worden. De te plegen stappen zijn; het opmaken van een akte van berusting, de bekrachtiging van uw convenant door de Rechtbank, je ontvangt eerst een model-convenant met uitleg en een model-ouderschapsplan, daarna bespreek je gezamenlijke je concept-convenant met de wederzijdse familierechtadvocaten, het betalen van het griffierecht, het inschrijven van de echtscheiding bij de gemeente en het indienen van een verzoekschrift-procedure bij de Rechtbank.

***echtscheiding met convenant:
Een echtscheiding met convenant is meestal een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek waarbij de beide scheidende echtelieden alle afspraken bindende laten vastleggen in een convenant en/of ouderschapsplan. Voor een echtscheiding met convenant hoeft je niet naar een zitting en kan de gehele procedure bij de Rechtbank binnen zes weken afgewikkeld worden. De te plegen stappen zijn; het opmaken van een akte van berusting, de bekrachtiging van uw convenant door de Rechtbank, je ontvangt eerst een model-convenant met uitleg en een model-ouderschapsplan, daarna bespreek je gezamenlijke je concept-convenant met de wederzijdse familierechtadvocaten, het betalen van het griffierecht, het inschrijven van de echtscheiding bij de gemeente en het indienen van een verzoekschrift-procedure bij de Rechtbank.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

Scheiden doet leiden:
Ondanks dat scheiden tegenwoordig heel makkelijk en goedkoop online geregeld kan worden is het toch verstandig om niet bij ieder wissewasje te scheiden. Het aanvragen en regelen van een echtscheiding is dan wel makkelijk en goedkoop maar in de praktijk toch blijkt het altijd behoorlijk tegen te vallen. Als er kinderen in het spel zijn is de emotionele schade die de scheiding bij de kinderen veroorzaakt onherstelbaar en dus ook onbetaalbaar. Ook de financiële afhandeling van de boedelscheiding zorgt, ook bij een huwelijk op huwelijkse voorwaarden, meestal voor vervelende verassingen zoals een huis wat, zonder een groot financieel verlies, niet te verkopen blijkt te zijn.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Recht op zelfverdediging

Mag je iemand doodschieten in Nederland uit noodweer?

Potverteren. Een linkse hobby?

Algemeen wordt aangenomen dat de PvdA onzorgvuldig omspringt met overheidsfinanci�n. In dit artikel wordt onderzocht of dat beeld klopt.

Kunnen we eenvoudig alle asielzoekers weren?

Iedereen staat op zijn achterste benen als iemand zegt dat we geen asielzoekers meer moeten toelaten maar kunnen we alle asielzoekers weren?

Waarom bekeren steeds meer Chinezen zich tot het christendom?

In ons land neemt het aantal christenen steeds meer af maar in China bekeren steeds meer mensen zich tot zich tot het christendom, waarom doe ze dat.

Pakistan: Christen krijgt doodstraf

Asian Noreen, een 45 jarige analfabete en moeder van 5 kinderen, hoort in de Provincie Punjab in Pakistan de doodstraf tegen zich eisen.

Passief meeroken

Gevolgen van passief meeroken

Weg met de monarchie, leve de republiek

De monarchie is een achterhaald instituut. Er is maar één reden waarom hij nog wordt gedoogd.

Waarom haten mensen andere mensen en doden extremistische moslims zelfs andere moslims?

Het lijkt wel of momenteel de haat regeert in onze wereld. Hoe komt het dat mensen andere mensen haten?

Vóór of tégen een boerkaverbod

In dit artikel behandel ik de argumenten voor en tegen een boerkaverbod: Misschien handig voor een beschouwing of betoog!?

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

Is de numerieke identiteit de oplossing voor etnische discriminatie?

Hoe zou het zijn als we geen naam zouden hebben maar een numerieke identiteit?

Wie kijkt er naar Big Brother?

Hoe is het gesteld met privacy in Nederland?

De Kijk op Geert Wilders in het Buitenland.

Dit artikel gaat er over of, en hoe Geert Wilders de Nederlandse betrekkingen met het buitenland beïnvloed

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Inburgeren: Een kans of een barrière?

Een essay over inburgeren in Nederland

Met je vinger in je neus

Waar komen etiketten eigenlijk vandaan en hoe ontwikkelen deze zich?

Wat is Democratie

Democratie bestaat uit demos(=volk) en crator(=regeren/macht). Democratie betekent dus het volk regeert.

Velodrome d'Hiver

In 1942 vond de grootste razzia in de Franse geschiedenis plaats. Duizenden Joden werden ondergebracht in het wielerstadion Velodrome d'Hiver wachtend op hun dood in Auschwitz.

Marktwerking in de zorg

betoog over marktwerking zorg

Mijn koninkrijk

Google als nieuwe leerschool

Kinderhuwelijk

Onze cultuur kent dit verschijnsel niet, maar in veel culturen wordt dit als normaal beschouwd

Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?

Sinds een paar jaar laait rond Sinterklaas de discussie over Zwarte Piet op, dit jaar zelfs met gewelddadige gevolgen. Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?

Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Volgens kandidaat-raadslid van het CDA Joram Verstoep is iedereen die niet in Amsterdam woont een provinciale boer. Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Verliefd worden is zo gebeurt, maar hoe blijf je verliefd? (deel 3)

De vonk van de liefde zet je makkelijk in lichter laaien maar hoe hou je het liefdesvuur brandend?

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje