Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden


Publicatie datum:

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Gesponsorde koppelingen

Scheiden is een afkorting voor de juridische procedure die officieel “echtscheiding” heet. Van een  juridische echtscheidingsprocedure is alleen sprake als twee echtelieden een burgerlijk huwelijk willen ontbinden. Het ontbinden van een samenlevingscontract, een kerkelijk huwelijk of een andere samenleefvorm is dus, ondanks dat de gevolgen vaak net zo groot zijn, geen echtscheiding.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

Reden scheiding:
In Nederland is het volgens de wet alleen toegestaan om  een burgerlijk huwelijk te ontbinden als er sprake is van een duurzame ontwrichting van de verbintenis die de beide echtelieden zijn aangegaan. Hierbij geldt er geen minimale duur van het huwelijk maar kan één van de echtelieden, bij wijze van spreken, na het voltrekken van het huwelijk dezelfde dag al een echtscheiding aanvragen. De rechter neemt hierbij bijna altijd voetstoots aan, zoals met zoveel wetten in Nederland, dat er sprake is van een duurzame ontwrichting van de verbintenis als één van de beide partijen vindt dat de beide echtelieden niet langer bij elkaar kunnen blijven.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

Makkelijk scheiden:
Een makkelijke echtscheiding is een echtscheiding tussen twee echtelieden die geen kinderen hebben en op huwelijkse voorwaarden* zijn getrouwd. Bij een scheidingsprocedure voor echtparen zonder minderjarige kinderen is er wel altijd een rechterlijke tussenkomst verplicht maar hoeft het gezamenlijk echtscheidingsverzoek niet door advocaten te worden gedaan maar kan dit ook namens de echtgenoten door notarissen bij de rechtbank worden ingediend.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

*huwelijkse voorwaarden:

Een huwelijk op huwelijkse voorwaarden is een huwelijk waarbij de beide echtgenoten bij het afsluiten van hun burgerlijk huwelijk afwijken van de, normaal gesproken automatisch van toepassing zijnde, wettelijke gemeenschap van goederen. Bij een huwelijk op huwelijkse voorwaarden wordt bij het afsluiten tussen de beide echtgenoten een overeenkomst opgesteld, waarin de rechten op bezit en inkomen van beide echtelieden wordt geregeld.

Goedkope echtscheiding:
In Nederland zijn er twee manieren om goedkoop te scheiden namelijk een echtscheiding zonder convenant** en een echtscheiding met convenant.*** Een echtscheiding zonder convenant kun je online al regelen voor nog geen € 600,- en een echtscheiding met convenant voor zo’n € 780,-.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

**echtscheiding zonder convenant:
Een echtscheiding zonder convenant is een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek waarbij de beide scheidende echtelieden alle afspraken bindende niet laten vastleggen in een convenant en/of ouderschapsplan. Voor een echtscheiding met convenant hoeft je niet naar een zitting en kan de gehele procedure bij de Rechtbank binnen zes weken afgewikkeld worden. De te plegen stappen zijn; het opmaken van een akte van berusting, de bekrachtiging van uw convenant door de Rechtbank, je ontvangt eerst een model-convenant met uitleg en een model-ouderschapsplan, daarna bespreek je gezamenlijke je concept-convenant met de wederzijdse familierechtadvocaten, het betalen van het griffierecht, het inschrijven van de echtscheiding bij de gemeente en het indienen van een verzoekschrift-procedure bij de Rechtbank.

***echtscheiding met convenant:
Een echtscheiding met convenant is meestal een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek waarbij de beide scheidende echtelieden alle afspraken bindende laten vastleggen in een convenant en/of ouderschapsplan. Voor een echtscheiding met convenant hoeft je niet naar een zitting en kan de gehele procedure bij de Rechtbank binnen zes weken afgewikkeld worden. De te plegen stappen zijn; het opmaken van een akte van berusting, de bekrachtiging van uw convenant door de Rechtbank, je ontvangt eerst een model-convenant met uitleg en een model-ouderschapsplan, daarna bespreek je gezamenlijke je concept-convenant met de wederzijdse familierechtadvocaten, het betalen van het griffierecht, het inschrijven van de echtscheiding bij de gemeente en het indienen van een verzoekschrift-procedure bij de Rechtbank.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

Scheiden doet leiden:
Ondanks dat scheiden tegenwoordig heel makkelijk en goedkoop online geregeld kan worden is het toch verstandig om niet bij ieder wissewasje te scheiden. Het aanvragen en regelen van een echtscheiding is dan wel makkelijk en goedkoop maar in de praktijk toch blijkt het altijd behoorlijk tegen te vallen. Als er kinderen in het spel zijn is de emotionele schade die de scheiding bij de kinderen veroorzaakt onherstelbaar en dus ook onbetaalbaar. Ook de financiële afhandeling van de boedelscheiding zorgt, ook bij een huwelijk op huwelijkse voorwaarden, meestal voor vervelende verassingen zoals een huis wat, zonder een groot financieel verlies, niet te verkopen blijkt te zijn.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Wat zijn de oorzaken en de ontwikkeling van de Globalisering?

Heeft de globalisering invloed op het gebied van handel, financiën, technologie, communicatie en macro-economische coördinatie.

Waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Zelfdoding wordt doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren, waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Het heerlijk avondje is gekomen, Sinterklaas gaat digitaal.

Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas. De digitalisering en de macht van Sinterklaas.

De religieuze bril

Kijken door een religieuze bril als atheist zijnde.

De Vogelvrij Verklaarden

De Balling, In Ballingschap, In Exile of terwijl ; De Outlaw

Gedwongen prostitutie, illegale vrouwenhandel.

Van een mooie vrouw tot gedwongen prostitutie voor geld.

Leven in een wereld zonder oorlog, is wereldvrede mogelijk?

Iedere dag zie ik mensen vechten op televisie of internet, toch leef ik al mijn hele leven in een wereld zonder oorlog.

Verliefde Paus Jorge Mario Bergoglio, Verliefde paus Franciscus

Paus Jorge Mario Bergoglio, eindelijk een paus die wel van een vrouw houdt?

Hoe gaan oplichters te werk?

Steeds meer mensen worden slachtoffer van oplichters maar hoe gaan oplichters te werk?

Prioritering morele principes

Er zijn meerdere morele principes, wat is de juiste prioritering?

De vergrijzing, de oplossing voor de werkeloze vijftiger

De vergrijzing is de mogelijke oplossing voor werkelozen boven de 50 jaar

Pubers: Hoe ga je met ze om? (Of: Hoe gaan ze met jou om?)

Puberperikelen

Wat is er mis met het communisme?

Als je de westerse media moet geloven zijn communisten allemaal boeven, wat is er mis met het communisme?

De Belgische koningskwestie

De koningskwestie is de benaming voor het politiek conflict tussen de Belgische koning Leopold III en de regering. De koningskwestie leidde ertoe dat de koning in1950 afstand nam van de troon ten gunste van zijn zoon Boudewijn.

Waarom mag de Amerikaanse politie onschuldige negers of zwarten vermoorden?

Iedere keer als een Amerikaanse politieagent een onschuldige neger of zwarte vermoordt gaat hij vrijuit, waarom mag dat?

Hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Steeds meer mensen roepen het vandaag de dag, “Nederland voor de Nederlanders” maar hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Discussiëren?

Discussiëren: wat is het en wat ontbreekt er vaak

Jongeren en jeugddelinquentie

Er zijn twee soorten van jeugddelinquentie waar jongeren te maken mee kunnen krijgen; de tijdelijke en de langdurige. Daarnaast zijn er jongeren die niet te maken krijgen met jeugddelinquentie.

Pakistan: Christen krijgt doodstraf

Asian Noreen, een 45 jarige analfabete en moeder van 5 kinderen, hoort in de Provincie Punjab in Pakistan de doodstraf tegen zich eisen.

Communiceren met een groep kinderen, het geven van instructies.

Altijd al willen weten hoe je een groep kinderen op de juiste manier aan het werk krijgt?

The Green Man

Hij is de spirituele indentiteit van deze uitgestrekte wouden: een voorstelling in half-menselijke gedaante van de duurzame Boom-energie. Ook onderwees hij onze voorouders in de levensgeheimen.

Oorlog in het midden-oosten

De mogelijke gevolgen van een oorlog in het midden-oosten voor Nederland.

Oppas en babysitters

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede oppas?

Nominaties op Facebook

Inflatie van het woord 'nomineren'