Marktplaats nl, Marktplaats auto.


Publicatie datum:

Marktplaats.nl is de bekendste plek om nieuwe en tweedehands spullen te kopen en verkopen.

Gesponsorde koppelingen

Het basisprincipe van de marktplaats is al duizenden jaren hetzelfde. Er zijn aanbieders die producten of diensten te koop aanbieden en er zijn kopers die deze die producten of diensten kopen. Het is de zuiverste vorm van het marktmechanisme. De aanbieder vraagt een prijs en de koper gaat daarmee akkoord of doet een lager bod. Als het aangeboden artikel schaars is zal de aanbieder zijn vraagprijs kunnen handhaven maar als er veel aanbieders zijn van hetzelfde artikel zal hij genoodzaakt zijn om zijn prijs te verlagen. Op deze manier wordt dus continue de actuele marktprijs voor alle producten op de markt steeds aangepast aan de vraag en aanbod situatie van dat moment.

Marktplaat.nl

De fysieke marktplaats:
Voordat de online marktplaats bestond, bestonden de meeste aanbieders op de fysieke marktplaats uit professionele aanbieders. Het was namelijk voor de particuliere aanbieder moeilijk of soms, door de plaatselijk geldende gemeente verordeningen, onmogelijk om een op de plaatselijke markt zijn spullen te verkopen. Om particulieren toch de gelegenheid te geven om op een markt hun spullen te verkopen, worden er daarom tegenwoordig door sommige gemeentes aan organisatie bureaus vergunningen verleend voor het organiseren van kofferbakmarkten en vlooienmarkten. Voor een aantal particulieren, die veel te verkopen hebben en die het leuk vinden om een hele dag op een markt te staan voor een klein bedrag, is dit een bruikbare oplossing. Voor de meeste particulieren die maar één of een paar dingen te koop willen aanbieden is dit geen aantrekkelijke optie.

Marktplaat.nl

De online marktplaats:
Een aantal personen stelden vast dat er een grote behoefte bestond aan een plek op het internet waar particulieren gratis en makkelijk hun gebruikte spullen konden aanbieden. Ze bouwden hiervoor een nieuw soort website, waarop particulieren zelf een account kunnen aanmaken en hun spullen of diensten, voorzien van een omschrijving en eventueel een foto, gratis (tot een bepaalde waarde) te koop kunnen aanbieden. Dit was een schot in de roos. Iedereen met een internet verbinding kan nu zijn spullen eenvoudig te koop aanbieden. Geïnteresseerden kunnen, door een zoekfunctie die op hun specifieke wensen zoekopdracht kan worden aangepast, eenvoudig het product van hun gading zoeken. De prijs wordt ook hier op natuurlijke wijze bepaald door vraag en aanbod.

Marktplaat.nl

Het succes van Marktplaats.nl:
Door de voor de hand liggende naam en het goed doordachte concept is Marktplaats.nl de absolute topper geworden en het faciliteren van de koop en verkoop van goederen en diensten door particulieren. Het concept blijkt zo goed te werken dat ook bedrijven steeds meer gebruik maken van Marktplaats.nl. Daardoor kan Marktplaats.nl veel meer verdienen dan aan alleen particuliere aanbieders. Marktplaats.nl verdient namelijk nu ook aan bedrijven die bovenaan willen blijven staan bij de zoekopdrachten. Hiervoor heeft Marktplaats.nl de Admarkt dienst gestart. Bedrijven (maar ook particulieren) kunnen een Admarkt account aanmaken en vervolgens door de maximum vergoeding voor Marktplaats.nl per klik op hun advertentie in te stellen, ervoor zorgen dat ze altijd bovenaan staan bij de zoekresultaten. Dat dit werkt heb ik zelf ondervonden toen ik voor het bedrijf waar ik werk een gebruikte, grote metalen toegangspoort moest verkopen. Ik had de advertentie op onze Admarkt account net geactiveerd toen er na 6 minuten al een bedrijf belde die de poort voor 1000 euro wilde kopen. Er was toen al 26 keer op onze advertentie geklikt. Onze totale advertentiekosten waren maar € 2,60. Het werkt dus echt heel goed, dat is ook het geheim achter het succes van Marktplaats.nl en Admarkt, het werkt gewoon supergoed. 

Marktplaat.nl


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Het doel heiligt de kroongetuige

Nederland is gewend geraakt aan het fenomeen kroongetuige. De acceptatie voor het gebruik van een kroongetuige is door de jaren heen lichtelijk gegroeid.

Worden we permanent ongelukkig door de media?

De aanhoudende stroom vreselijke media berichten vergiftigt langzaam maar zeker ons leven.

Van nozem tot punker – een geschiedenis van jongerensubculturen

Een korte geschiedenis (jaren '50 tot nu) van subculturen onder jongeren.

Waarom kost een vluchteling ons niets maar verdienen we er geld aan?

Heel veel mensen mopperen dat vluchtelingen ons alleen maar geldkosten maar dit is niet zo, ze kosten ons niets en we verdienen er zelfs geld aan.

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

De Ku Klux Klan tussen 1944 en 1950

Hoe de Ku Klux Klan werd bestreden tegen het eind van Wereld Oorlog II en de periode daarna

Ontstaan en ontwikkeling van jeugddelinquentie

De theorieën van Moffitt en van Loeber & Hay over het ontstaan en verloop van jeugddelinquentie.

zwanger willen worden? en niet veel te besteden?

tips voor vrouwen die zwanger willen worden, of voor zwangeren die niet veel geld hebben te besteden.

The Green Man

Hij is de spirituele indentiteit van deze uitgestrekte wouden: een voorstelling in half-menselijke gedaante van de duurzame Boom-energie. Ook onderwees hij onze voorouders in de levensgeheimen.

Tips om op een positieve manier uw ergernissen te uiten en op te lossen.

Op een positieve manier kritiek uiten.

Jeugdcriminaliteit

jeugdcriminaliteit

Moeilijkheden in bestrijding mensenhandel

Hoe wetgeving de bestrijding van mensenhandel in de weg ligt

Wilders oorzaak val kabinet

Geert Wilders heeft het zijn eigen kabinet laten vallen. Waarom heeft hij Nederland in een tijd van crisis laten vallen? Is dit een strategisch slimme zet?

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

De impact van muziek op jongeren en adolescenten.

Steeds meer jongeren kunnen geen moment meer zonder muziek, hoe groot is de impact van muziek op adolescenten?

Nederland als het Israël van het Westen

Nederland als uitverkoren natie

Waarom worden de meeste verkrachtingen niet gerapporteerd bij de politie.

Op een foto zag ik vandaag dat maar 5% van alle verkrachtingen wordt gerapporteerd bij de politie.

Peuters en eten, de ramp en de tips.

Waarom eten peuters niet altijd goed en wat kun je er aan doen?

Kun je iedereen welvarend maken?

Zorgt volledige werkgelegenheid ervoor dat iedereen welvarend wordt?

Mensenrechten en het ontstaan van het Klassiek liberalisme

De mensenrechten ontleedt.

Hoe kun je rijk en gelukkig zijn zonder te werken?

Ben je op zoek naar een alternatief voor een leven lang werken, wordt dan ook rijk en gelukkig zonder te werken.

De oorsprong van Stichting De Kringen

Hoe uit een verdrietig initiatief een mooie stichting ontstond.

Gebeurtenissen rond 1990

Gebeurtenissen die in de jaren '90 plaatsvonden. Belangrijk of onbelangrijk, maar die toch net zoals vele andere gebeurtenissen een kleine of grotere impact op de wereld zoals wij die kennen hebben gehad.

Multiproblemgezinnen

De invloed van risico- en protectieve factoren op het gezin: risicocumulatie en multiproblemgezinnen.

Morele ontwikkeling bij autisme

Men denkt dat mensen met autisme een beperking hebben in het ontwikkeling van theory of mind. Hoe beperkt dit de ontwikkeling van het geweten?