Leven in een wereld zonder oorlog, is wereldvrede mogelijk?


Publicatie datum:

Iedere dag zie ik mensen vechten op televisie of internet, toch leef ik al mijn hele leven in een wereld zonder oorlog.

Gesponsorde koppelingen

De wereld bestaat uit twee gelijktijdig naast elkaar bestaande delen. Het ene deel is de fysieke werkelijkheid en het andere deel is de gelijktijdige geestelijke interpretatie van die fysieke  werkelijkheid. De fysieke werkelijkheid en de geestelijke interpretatie van de werkelijkheid kunnen heel erg van elkaar verschillen maar, ze kunnen nog zo verschillend zijn het ene deel kan alleen bestaan omdat het ander deel bestaat. In dit artikel wil ik proberen om mijn twee werkelijkheden onder woorden te brengen en door middel daarvan te bewijzen dat een wereld zonder oorlog kan bestaan.

Wereldvrede

Mijn fysieke wereld:
Mijn fysieke wereld ziet er als volgt uit. Ik woon met mijn vrouw en twee kinderen in een mooi rustig dorp in een ruime eigen woning voorzien van alle gemakken. Bij de meeste gemakken sta ik niet eens stil omdat ze in mijn fysieke leven een vanzelfsprekendheid zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor basale zaken als verwarming, elektriciteit en schoon warm en koud drinkwater. Maar ook minder noodzakelijke zaken als op iedere kamer televisie, op iedere kamer breedbandinternet enzovoorts. In mijn fysieke leven ga ik iedere dag op de fiets naar mijn werk. Hierbij fiets ik over speciaal voor fietsers zoals ik aangelegde fietspaden door een mooie ruime rustige polder. Vervolgens werk ik in  een kantoor voorzien van verwarming en airco van acht tot vijf en omdat ik dan teveel werk heb ik iedere vrijdagmiddag vrij. Als ik na mijn werk thuiskom eet ik altijd een lekkere maaltijd en daarna heb ik de hele avond voor mezelf.

Wereldvrede

Mijn fysieke wereldvrede:
Mijn fysieke wereld is één en al vrede. Ik heb in mijn hele leven nog nooit een bedreiging van mijn bestaan of het bestaan van één van de mensen in mijn directe fysieke omgeving meegemaakt. Er is ook nog nooit bij me ingebroken of zelfs maar een fiets gestolen. Al met al heerst er in mijn fysieke wereld al zo lang als ik daarin aanwezig ben wereldvrede.

Wereldvrede

Mijn fysieke wereldmilieu:
In mijn fysieke wereld is de lucht schoon, ligt er nauwelijks afval, is het water schoon, is er geen lawaai (ik wordt ’s morgens wakker van de tortelduiven die in de boom zitten te koeren. Ik heb nog nooit een overstroming, een orkaan, een aardverschuiving, een brand, een orkaan, een blikseminslag of welke andere natuurramp meegemaakt.

Mijn fysieke wereldwelvaart:
De welvaart in mijn fysieke wereld is ook zeer hoog. Ik heb niemand in mijn familie en vriendenkring die geen werk heeft. Iedereen die ik ken heeft net als ik geen enkel gebrek aan wat dan ook. Al met al leef ik eigenlijk in mijn fysieke wereld als je het goed beschouwt in een aards paradijs.

Wereldvrede

Mijn belevingswereld:
Mijn belevingswereld is heel anders. In mijn belevingswereld leef ik in een overbevolkte wereld waarin door een ongebreidelde verspilling van de natuurlijke reserves en een ongebreidelde bevolkingsgroei het milieu naar de knoppen gaat en de mensen elkaar naar het leven staan. In mijn belevingswereld verwacht ik al jaren dat één of andere rampspoed mij ook eens zal treffen. In mijn belevingswereld zijn er grote groepen mensen die sterven door armoede ziekte en geweld. Al met al is mijn belevingswereld compleet tegengesteld aan mijn fysieke wereld.

Vergelijking fysieke wereld en belevingswereld:
Het is mij gebleken dat al het negatieve in mijn belevingswereld wordt veroorzaakt door de media. Als voorbeeld hiervan ga ik dieper in op de overbevolking. Nederland is vol, wordt je door de media steeds verteld, als ik echter door mijn fysieke Nederland rondrijd zie ik overal grote lege provincies, Friesland is hoofdzakelijk gras en water, Groningen is hoofdzakelijk akkers en gras, Drenthe is hoofdzakelijk gras en bos etc. Uit recent onderzoek blijkt dat Nederland voor het grootste gedeelte uit grasland (38 procent), akkers (24 procent) en bos (12 procent) bestaat. Slechts 13 % van Nederland is bebouwd. Ook het idee dat de wereld overvol is blijkt in de fysieke wereld erg mee te vallen. Als je alle mensen, zo’n  7.000.000.000,  die momenteel op de wereld wonen zou verzamelen en iedereen op 1 meter in het vierkant van elkaar zou zetten past de hele wereldbevolking in de provincies Gelderland en Limburg. Maar bestaan die 7.000.000.000 eigenlijk wel echt in je fysieke wereld. Het antwoord is nee, niemand kan die 7.000.000.000 ooit fysiek zien, ze bestaan dus alleen in je belevingswereld.

Wereldvrede

Fysieke wereldvrede:
Dit is maar één voorbeeld maar ik durf te stellen dat er in Nederland voor iedereen fysieke wereldvrede heerst. Alle oorlogen en ellende spelen zich in Nederland alleen maar af in de belevingswereld van de mensen en worden veroorzaakt door media. 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Heb jij alle gedichtjes al af?

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen druk bezig is met Sinterklaas. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken?

Minder voedselverspilling, minder honger!

Betoog. Wij moeten zuiniger met ons voedsel omgaan en de vrijheid om het voedsel weg te gooien of te vernietigen moet beperkt worden.

Welke rol speelt de persoonlijkheid van de ouder bij de opvoeding van een kind?

Valt de appel echt zo ver van de mand?

Sinterklaasgedichten voorbeelden en schrijven

Een artikel over het schrijven van de leukste Sinterklaasgedichten met voorbeelden. In dit artikel leer je hoe je op een eenvoudige manier een pakkend Sinterklaasgedicht kunt schrijven.

Wie is de nieuwe Messias of de nieuwe verlosser

De nieuwe Messias is eindelijk op aarde gekomen, hij stuit echter op tal van problemen.

Cursus hoe creëer je mooie gewillige vrouwen.

Hoe kun je een mooie vrouw of een mooi meisje zo manipuleren dat ze alles voor je wil doen.

Hoe veroorzaakten mooie vrouwen het verval van de kerk?

Het verval van de Nederlandse kerken is niet te stuiten. Hoe veroorzaken mooie vrouwen het verval van de kerk?

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Goedkope stroom door kernfusie

Is kernfusie de oneindige en goedkope energiebron van de toekomst.

Depressie en verslaving: Vicieuze cyclus Deel I

Depressie als een voornamelijke oorzaak van diverse verslavingen

Liefde als een vogelvlucht

Liefde moet vrij voelen, alsof je een vogelvlucht maakt.

Is een clown eigenlijk nog wel grappig?

In een Parijs woedt een ware clown terreur, maar ook hier zijn clowns niet allemaal meer om te lachen.

Lachen en stress management

lachen en zijn voordelen

Inburgeren: Een kans of een barrière?

Een essay over inburgeren in Nederland

Waar maak je de mooiste fotokalender?

In veel huizen heeft de kalender een prominente plaats gekregen. Je hebt allerlei soorten. Verjaardagen van familie, vrienden en kennissen, je vindt ze terug op je verjaardagskalender.

Hoe kun je ADD zo goed mogelijk benutten?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je al je aparte trekjes juist positief worden.

Waarom is de ene verslaving legaal en de andere verslaving illegaal?

Schrijfverslaving zorgt voor tijdelijke afleiding voor verslaafden en verminderd dus het gebruik van verslavende middelen en zou dus gesubsidieerd moeten worden.

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Levenseindekliniek, vrijwillige levensbeëindiging

Niemand vraagt erom om geboren te worden maar steeds meer mensen vragen of ze mogen sterven.

Hoe kunnen we leven in vrede en welk bestuursvorm hoort daarbij?

Ondanks dat de mens steeds slimmer wordt lijkt vrede onmogelijk, hoe komt dat en is er een staatsvorm die waarbij wel wereldvrede mogelijk is.

De geschiedenis van Vaderdag

Vaderdag is een nationale feestdag tot eer van vaders en het vaderschap. Op deze dag worden vaders in het zonnetje gezet.

Meld je gratis aan voor Utopia

Utopia is een groot succes, meld je ook gratis aan voor Utopia.

Gratis basis internet voor iedereen met Free Basics Platform van Internet.org

Facebook oprichter promoot Free Basics Platform voor gratis basis internet voor iedereen.

Waarom worden de meeste verkrachtingen niet gerapporteerd bij de politie.

Op een foto zag ik vandaag dat maar 5% van alle verkrachtingen wordt gerapporteerd bij de politie.

De echte werkelijkheid

Een uitleg en verdere uitwerking van Plato's allegorie van de grot.