Hoe kun je gehandicapte weeskinderen in India helpen?


Publicatie datum:

Door de armoede in India zijn ouders soms genoodzaakt om hun gehandicapte kind ten vondeling te leggen. Hoe kun je deze gehandicapte weeskinderen helpen?

Gesponsorde koppelingen

Ingang zorgboerderij Umang

Ongeveer een kwart van de bevolking in India leeft in bittere armoede. Voor deze groep mensen is iedere dag een strijd voor het bestaan. Ze moeten de hele dag keihard zwoegen verdienen daarmee nauwelijks genoeg om zichzelf en hun gezin van eten te voorzien. Vanwege het ontbreken van sociale voorzieningen zijn ze genoodzaakt om kinderen op de wereld te zetten. Het is voor deze groep mensen echter een regelrechte ramp als ze een gehandicapt kind krijgen. Het is voor hen onmogelijk om voor een gehandicapt kind te zorgen omdat ze er ten eerste geen tijd voor hebben en geen geld om de nodige hulpmiddelen en eventuele operaties en therapieën te betalen. De enige mogelijkheid om hun gehandicapte kind een kans te geven is het ten vondeling leggen bij een weeshuis.

Waarom moeten Indische gehandicapte weeskinderen in een weeshuis wonen?
De in India bij een weeshuis ten vondeling gelegde kinderen worden gelukkig wel opgenomen door het weeshuis. Deze Indische weeshuizen worden voor een klein deel door de staat gefinancierd en voor het grootste deel door giften van zowel Indische als buitenlandse sponsors. Vanaf het moment dat een weeshuis een kind opneemt verkrijgen ze de officiële voogdij. De weeshuizen proberen vervolgens adoptie ouders te vinden voor de afgestane kinderen. Voor de gezonde en redelijk gezonde kinderen wordt over het algemeen snel een adoptiegezin gevonden maar voor de zwaardere gehandicapte of meervoudig gehandicapte kinderen is dit niet het geval. Deze kinderen moeten dus helaas de rest van hun leven in het weeshuis blijven.

Werken op het land

Hoe ontstond het probleem voor gehandicapte weeskinderen?
Het belangrijkste weeshuis van Mumbai is “Bal Anand”. Dit weeshuis heeft onder de bezielende leiding van de vrouwelijke directrice Sulochana Kalro de laatste 20 jaar al honderden kinderen opgevangen en aan adoptieouders geholpen. Helaas blijven door de Indische regelgeving de zwaardere gehandicapte of meervoudig gehandicapte kinderen over. Dit leidde een paar jaar geleden tot een onhoudbare situatie. Op een gegeven moment woonden er 31 zwaardere gehandicapte en meervoudig gehandicapte kinderen op de bovenste etage van het weeshuis. Deze situatie werd onhoudbaar en bovendien bereikten de eerste kinderen de leeftijd van 18 jaar. Volgens de Indische wet mogen kinderen tot hun 18de in een weeshuis wonen. Ze moesten dus weg, maar waar heen.

Bewoners van Umang

Hoe kun je gehandicapte weeskinderen in India helpen?
De directrice Sulochana Kalro heeft alles op alles gezet om een oplossing te vinden voor de 18 jarige weeskinderen die op straat dreigden te belanden en gelukkig met succes. Dankzij de jarenlange samenwerking met de Nederlandse stichting “Wereldkinderen” heeft zij samen met de gepensioneerde oud-directeur van “Wereldkinderen” het plan verwezenlijkt om een zorgboerderij voor gehandicapte en meervoudig gehandicapte wezen op te richten met de naam “Umang” (Hoop). De oud-directeur van “Wereldkinderen” heeft hiervoor in Nederland een speciale stichting opgericht met de naam “Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand” die als doel heeft fondsen te weven ter ondersteuning van de zorgboerderij. Gezamenlijk hebben ze grond aangekocht en is in 2012 begonnen met de bouw van de zorgboerderij. Momenteel wonen er al een aantal gehandicapte wezen en wordt er hard gewerkt om de capaciteit van de zorgboerderij te vergroten. Ook jij kunt hiermee helpen, om te zien hoe verwijs ik je graag naar www.stichtingbalanand.nl


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Tracking voor Eten

Tracking is het Volgen Van .....

Homohuwelijk ja of nee, mogen homo’s trouwen.

Er is veel te doen om het homo huwelijk, hier de feiten en de voorwaarden.

Is de nationaal sociale politiek het beste voor het Nederlandse volk?

In deze onzekere tijden rijst bij veel mensen de vraag, of de nationaal sociale politiek het beste is voor het Nederlandse volk?

Lachen en stress management

lachen en zijn voordelen

Het gilet is helemaal terug en hipper dan ooit, vandaar deze tips.

Hoe is het gilet eigenlijk ontstaan en waar moet je op letten tijdens het dragen. Na het lezen van dit artikel kom jij altijd goed voor de dag.

Los Gitanos

De oorsprong van de Zigeuners.

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Kun je ontslagen worden door een privébericht op Facebook?

Je zet uit frustratie een negatief privé bericht over een collega op je afgesloten Facebook account, kan dit je ontslag tot gevolg hebben?

Omgaan met boosheid en andere emoties van uw kind

Hoe u het beste kan omgaan met de emoties van uw kind.

Ancient aliens theorie

Er zijn mensen die geloven dat onze beschaving is opgezet door buitenaards leven. Wat geloven zij nu precies

Vrijheid

essay over vrijheid

Aristoteles Socrates Onassis

De Rijkste en Meest Beroemde Man van de Wereld

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Communicatie

Wat is communicatie

Potverteren. Een linkse hobby?

Algemeen wordt aangenomen dat de PvdA onzorgvuldig omspringt met overheidsfinanci�n. In dit artikel wordt onderzocht of dat beeld klopt.

Tot waar zijn wij verantwoordelijk voor vluchtelingen?

De afgelopen decennia heeft Nederland veel vluchtelingen opgevangen, tot waar zijn wij verantwoordelijk voor al deze vluchtelingen?

Verstrikt in je wortels

Een beschrijving over het mogelijke handelen van maatschappelijk werkers als zij worden geconfronteert met een pleegkind dat een loyaliteitsconflict doormaakt.

Kwetsbaar opstellen

Waarom je kwetsbaar opstellen juist iets moois is.

Liefdesverdriet - een andere kijk

Dit artikel geeft een andere kijk op liefdesverdriet.

Geothermische energie

Geschiedenis van geothermische enrgie

Windenergie, windkracht, gratis groene stroom

Steeds meer nieuwe maar ook verbeterde oude vindingen zorgen voor gratis windenergie voor iedereen.

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

Hoogbegaafdheid

Wat is Hoogbegaafdheid? Een definitie, omschrijving en enkele kenmerken.

Hechte vriendschap

Tekst over hechte vriendschap en de bijhorende liefde