Hoe kun je gehandicapte weeskinderen in India helpen?


Publicatie datum:

Door de armoede in India zijn ouders soms genoodzaakt om hun gehandicapte kind ten vondeling te leggen. Hoe kun je deze gehandicapte weeskinderen helpen?

Gesponsorde koppelingen

Ingang zorgboerderij Umang

Ongeveer een kwart van de bevolking in India leeft in bittere armoede. Voor deze groep mensen is iedere dag een strijd voor het bestaan. Ze moeten de hele dag keihard zwoegen verdienen daarmee nauwelijks genoeg om zichzelf en hun gezin van eten te voorzien. Vanwege het ontbreken van sociale voorzieningen zijn ze genoodzaakt om kinderen op de wereld te zetten. Het is voor deze groep mensen echter een regelrechte ramp als ze een gehandicapt kind krijgen. Het is voor hen onmogelijk om voor een gehandicapt kind te zorgen omdat ze er ten eerste geen tijd voor hebben en geen geld om de nodige hulpmiddelen en eventuele operaties en therapieën te betalen. De enige mogelijkheid om hun gehandicapte kind een kans te geven is het ten vondeling leggen bij een weeshuis.

Waarom moeten Indische gehandicapte weeskinderen in een weeshuis wonen?
De in India bij een weeshuis ten vondeling gelegde kinderen worden gelukkig wel opgenomen door het weeshuis. Deze Indische weeshuizen worden voor een klein deel door de staat gefinancierd en voor het grootste deel door giften van zowel Indische als buitenlandse sponsors. Vanaf het moment dat een weeshuis een kind opneemt verkrijgen ze de officiële voogdij. De weeshuizen proberen vervolgens adoptie ouders te vinden voor de afgestane kinderen. Voor de gezonde en redelijk gezonde kinderen wordt over het algemeen snel een adoptiegezin gevonden maar voor de zwaardere gehandicapte of meervoudig gehandicapte kinderen is dit niet het geval. Deze kinderen moeten dus helaas de rest van hun leven in het weeshuis blijven.

Werken op het land

Hoe ontstond het probleem voor gehandicapte weeskinderen?
Het belangrijkste weeshuis van Mumbai is “Bal Anand”. Dit weeshuis heeft onder de bezielende leiding van de vrouwelijke directrice Sulochana Kalro de laatste 20 jaar al honderden kinderen opgevangen en aan adoptieouders geholpen. Helaas blijven door de Indische regelgeving de zwaardere gehandicapte of meervoudig gehandicapte kinderen over. Dit leidde een paar jaar geleden tot een onhoudbare situatie. Op een gegeven moment woonden er 31 zwaardere gehandicapte en meervoudig gehandicapte kinderen op de bovenste etage van het weeshuis. Deze situatie werd onhoudbaar en bovendien bereikten de eerste kinderen de leeftijd van 18 jaar. Volgens de Indische wet mogen kinderen tot hun 18de in een weeshuis wonen. Ze moesten dus weg, maar waar heen.

Bewoners van Umang

Hoe kun je gehandicapte weeskinderen in India helpen?
De directrice Sulochana Kalro heeft alles op alles gezet om een oplossing te vinden voor de 18 jarige weeskinderen die op straat dreigden te belanden en gelukkig met succes. Dankzij de jarenlange samenwerking met de Nederlandse stichting “Wereldkinderen” heeft zij samen met de gepensioneerde oud-directeur van “Wereldkinderen” het plan verwezenlijkt om een zorgboerderij voor gehandicapte en meervoudig gehandicapte wezen op te richten met de naam “Umang” (Hoop). De oud-directeur van “Wereldkinderen” heeft hiervoor in Nederland een speciale stichting opgericht met de naam “Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand” die als doel heeft fondsen te weven ter ondersteuning van de zorgboerderij. Gezamenlijk hebben ze grond aangekocht en is in 2012 begonnen met de bouw van de zorgboerderij. Momenteel wonen er al een aantal gehandicapte wezen en wordt er hard gewerkt om de capaciteit van de zorgboerderij te vergroten. Ook jij kunt hiermee helpen, om te zien hoe verwijs ik je graag naar www.stichtingbalanand.nl

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Werkstuk zinloos geweld en agressie

Iedere week vindt er wel een geval van zinloos geweld plaats, waar komt die agressie vandaan?

Hechte vriendschap

Tekst over hechte vriendschap en de bijhorende liefde

Zomertijd en wintertijd

Uitleg over de zomer- en wintertijd en een korte beschrijving van de geschiedenis hiervan.

Jan Schaefer

De eigenzinnige politicus met helder taalgebruik

Homohuwelijk

Hoe gewoon het homohuwelijk is in vergelijking tot het heterohuwelijk.

Tracking voor Eten

Tracking is het Volgen Van .....

Haast- of huisvrouw?

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Mijn koninkrijk

Google als nieuwe leerschool

Morele ontwikkeling bij autisme

Men denkt dat mensen met autisme een beperking hebben in het ontwikkeling van theory of mind. Hoe beperkt dit de ontwikkeling van het geweten?

Minder voedselverspilling, minder honger!

Betoog. Wij moeten zuiniger met ons voedsel omgaan en de vrijheid om het voedsel weg te gooien of te vernietigen moet beperkt worden.

Stichting Stadshout Amsterdam

Dit is een weergave van het gedachtegoed van Crisow von Schulz, oprichter van Stichting Stadshout

De impact van muziek op jongeren en adolescenten.

Steeds meer jongeren kunnen geen moment meer zonder muziek, hoe groot is de impact van muziek op adolescenten?

Kinderen en verlegenheid

Elk kind is weleens verlegen. Maar wat doe je als verlegenheid het leven van je kind belemmert, bijvoorbeeld omdat hij wel bij een ander kind wilt spelen, maar het niet durft?

The Great Chain of Knowing: De intelligentie van baby's

In dit artikel wordt het idee van The Great Chain of Knowing besproken. Er wordt ingegaan op het tabula rasa-idee van John Locke en de ontdekking dat baby's wel degelijk intelligentie bezitten.

De kerstboom

Een van de tradities van Nederlanders met kerst is het opzetten van een kerstboom, maar dit is oorspronkelijk geen Nederlandse traditie.

Waarom plegen jonge Eskimo’s steeds vaker euthanasie?

Vroeger kozen alleen oude Eskimo’s voor euthanasie door bevriezing, waarom kiezen tegenwoordig jonge Eskimo’s steeds vaker voor euthanasie?

Ost Deutschland

Oost Duitsland is hernoemd als; Het Voormalig Oostelijk Grond-Gebied van Duitsland

Waarom moet vuurwerk verboden worden?

Ieder jaar rond nieuwjaar laait de discussie weer op, moet vuurwerk verboden worden?

De geschiedenis van het joodse volk in vogelvlucht.

Het allereerste begin...lees alles over Abraham, Jakob, Jozef en Mozes

Interview Marianne Thieme

In 2006 vlak voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer werden er bij ons op school ook verkiezingen gehouden.

Goedkoop wonen kan, gratis wonen niet

Veel mensen moeten gedwongen goedkoop wonen want gratis wonen is verboden.

Zelfmoordvideo op facebook door cyberpesten

Hoe komt het dat er op Facebook een video circuleert van een meisje dat zelfmoord pleegt voor haar webcam?

Soorten organisaties, bijvoorbeeld het Museum van het Universum?

Wat voor soorten organisaties zijn er? Wat is het interessantste van een organisatie als het Museum van het Universum?

Meer dan Beatlemania

Het breukkarakter van de jaren zastig ten opzichte van de jaren vijftig