Worden we permanent ongelukkig door de media?


Publicatie datum:

De aanhoudende stroom vreselijke media berichten vergiftigt langzaam maar zeker ons leven.

Gesponsorde koppelingen

Je bent een paar maanden op vakantie in een afgelegen, primitief oord zonder kranten, telefoon en internet. Na een paar weken voel je je weer helemaal blij en gelukkig worden. Dat is een gevoel dat je al sinds je kindertijd niet meer hebt gevoelt. Dan besef je opeens dat je dagelijkse leven dat je normaalgesproken in Nederland leidt verpest wordt door alle negatieve berichtgeving in de media. Je vraagt je af, worden we permanent ongelukkig door de media?

Gelukkig in de jungle:
Ik heb me vanuit een helikopter laten zakken in de jungle in het Amazone gebied voor een verblijf van een paar maanden. Ik was te gast bij een indianenstam en leefde er onder precies dezelfde omstandigheden als zij. Mijn dagelijkse routine bestond uit ’s morgens jagen en verzamelen, ’s middags allerlei klusjes doen en ’s avonds met mijn tijdelijke stamgenoten rond het vuur zitten en genieten van elkaars gezelschap. In het begin dacht ik nog wel eens aan thuis maar na een paar weken had ik geen idee meer wat er zich thuis op dat moment afspeelde. Na een dikke maand had ik de taal van de Indianen vrijwel volledig onder de knie. Dit was mogelijk omdat ze niet zoveel woorden hebben als wij. Dit komt doordat zij zelfs heel veel woorden die voor ons heel gewoon zijn zoals tafel, stoel, kast, schilderij, schoen, sok, broek, fiets, weg, huis et cetera niet hebben. Als ik ‘s morgens heerlijk ontspannen met een paar indianen door de jungle liep te jagen en te verzamelen voelde ik me helemaal gelukkig, geen stress, geen verplichtingen en geen problemen. Het lijkt saai als er in de jungle nooit iets gebeurt maar je voelt daardoor des te intensiever dat je leeft. Dit gelukzalige gevoel werd ook niet een keer ergens door verbroken. Geen berichten van familie of vrienden die een ernstige ziekte hebben, geen berichten over rampen of grote ongelukken, geen berichten over bevolkingsgroepen die elkaar beschoten met geweren of bommen, nee helemaal niets.

Happy Indian family

Mag je je maanden lang onttrekken aan je omgeving:
Toen ik thuis kwam bleken er twee oude ooms, een neef, een oud klasgenoot en een collega te zijn overleden. Ook bleken er in één week tijd 3 vliegtuigen te zijn neergestort waarvan één met 198 Nederlanders. Tijdens gevechten tussen Israël en Hamas waren ook bijna 300 doden gevallen en in Syrië waren honderden doden gevallen door een gifgas aanval. Ik wist van dit alles niets en had me er daarom ook niet druk om kunnen maken. Iedereen in mijn Nederlandse omgeving die ik spreek is  echter in meer of mindere mate aangeslagen door al deze vreselijke gebeurtenissen. Dit vervelende gevoel wordt steeds verder verergerd door het feit dat het in de media maar blijft doorgaan met iedere dag weer rampspoed en ellende waar ook ter wereld. Als ik vertel over mijn maandenlange verblijf bij de Indianen in de jungle en hoe gelukkig ik mij daar voelde omdat ik nergens van wist reageert menigeen met; “ja, maar je kunt je toch niet overal aan onttrekken”. Ik vraag dan tegenwoordig waarom niet. Als ik morgen met een groot feest netjes afscheid neem van mijn familie, vrienden en kennissen en voorgoed bij de Indianenstam in de jungle ga wonen dan is dat toch mijn keus.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

De wetgever(s)

bestaat er een wetgever? Zo ja, wie en wat is onze wetgever?

Geduldig zijn

stappen om geduldig te worden

Windenergie, windkracht, gratis groene stroom

Steeds meer nieuwe maar ook verbeterde oude vindingen zorgen voor gratis windenergie voor iedereen.

Wintertijd en zomertijd

Het hoe en waarom van het verzetten van de klok.

Gedoogbeleid softdrugs moet weg!

Een artikel over het softdrugsbeleid in Nederland

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Welke terroristen hebben hun doel bereikt?

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of er wordt wel ergens ter wereld een terroristische aanslag gepleegd. Zijn er ook terroristen die hiermee hun doel hebben bereikt?

Telepathie

In het Oude Grieks betekend dit Afstandelijke Communicatie

Betoog: Pesten moet strafbaar worden gesteld

Een betoog waarin argumenten worden gegeven om het samenlevingsprobleem genaamd pesten strafbaar te maken

Los Gitanos

De oorsprong van de Zigeuners.

Mag ik nog normaal mijn brood verdienen?

Flexwerk ofwel op hol geslagen arbeidsmarkt

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Bijgeloof over en met kerstmis

beschrijving van bijgeloof over de kerst

Werkloosheid

Hierin beschrijf ik wat voor manieren van werkloosheid er zijn.

Waarom Afrika het kan

Ontwikkelingsproblemen zijn op te lossen.

Rare feestdagen

vreemde feestdagen op de VS

Welke rol speelt de persoonlijkheid van de ouder bij de opvoeding van een kind?

Valt de appel echt zo ver van de mand?

Waarom rampenfilms me zo fascineren.

Rampenfilms fascineren me al mijn hele leven, maar toen na 11 september 2001 en andere rampen in de wereld de fictie werkelijkheid leek te zijn geworden voelde dit behoorlijk bizar.

Nationale Feestdagen

Nationale Feestdagen van Nederland in 2010

Transportbedrijven geraakt door de crisis

De transportsector wordt hard geraakt door de economische crisis: weinig werk, winstdalingen en faillisementen.

Mijn koninkrijk

Google als nieuwe leerschool

Waarom is alcoholvrij bier, zoals Bavaria 0.0 Original zo belangrijk?

Waarom vinden zowel Amstel, Bavaria als Warsteiner, Erdingen en vele andere bierbrouwers alcoholvrij bier zo belangrijk?

Blijven lezen met een leesbeperking!

Er zijn veel soorten leeshulpmiddelen op de markt verkrijgbaar. De groot letterboeken en braille boeken kennen we allemaal, maar er is meer!

ADHD, een last of een gemak?

ADHD, wat is dat eigenlijk? Wat kun je ermee en wat niet?

Communiceren met een groep kinderen, het geven van instructies.

Altijd al willen weten hoe je een groep kinderen op de juiste manier aan het werk krijgt?