Worden we permanent ongelukkig door de media?


Publicatie datum:

De aanhoudende stroom vreselijke media berichten vergiftigt langzaam maar zeker ons leven.

Gesponsorde koppelingen

Je bent een paar maanden op vakantie in een afgelegen, primitief oord zonder kranten, telefoon en internet. Na een paar weken voel je je weer helemaal blij en gelukkig worden. Dat is een gevoel dat je al sinds je kindertijd niet meer hebt gevoelt. Dan besef je opeens dat je dagelijkse leven dat je normaalgesproken in Nederland leidt verpest wordt door alle negatieve berichtgeving in de media. Je vraagt je af, worden we permanent ongelukkig door de media?

Gelukkig in de jungle:
Ik heb me vanuit een helikopter laten zakken in de jungle in het Amazone gebied voor een verblijf van een paar maanden. Ik was te gast bij een indianenstam en leefde er onder precies dezelfde omstandigheden als zij. Mijn dagelijkse routine bestond uit ’s morgens jagen en verzamelen, ’s middags allerlei klusjes doen en ’s avonds met mijn tijdelijke stamgenoten rond het vuur zitten en genieten van elkaars gezelschap. In het begin dacht ik nog wel eens aan thuis maar na een paar weken had ik geen idee meer wat er zich thuis op dat moment afspeelde. Na een dikke maand had ik de taal van de Indianen vrijwel volledig onder de knie. Dit was mogelijk omdat ze niet zoveel woorden hebben als wij. Dit komt doordat zij zelfs heel veel woorden die voor ons heel gewoon zijn zoals tafel, stoel, kast, schilderij, schoen, sok, broek, fiets, weg, huis et cetera niet hebben. Als ik ‘s morgens heerlijk ontspannen met een paar indianen door de jungle liep te jagen en te verzamelen voelde ik me helemaal gelukkig, geen stress, geen verplichtingen en geen problemen. Het lijkt saai als er in de jungle nooit iets gebeurt maar je voelt daardoor des te intensiever dat je leeft. Dit gelukzalige gevoel werd ook niet een keer ergens door verbroken. Geen berichten van familie of vrienden die een ernstige ziekte hebben, geen berichten over rampen of grote ongelukken, geen berichten over bevolkingsgroepen die elkaar beschoten met geweren of bommen, nee helemaal niets.

Happy Indian family

Mag je je maanden lang onttrekken aan je omgeving:
Toen ik thuis kwam bleken er twee oude ooms, een neef, een oud klasgenoot en een collega te zijn overleden. Ook bleken er in één week tijd 3 vliegtuigen te zijn neergestort waarvan één met 198 Nederlanders. Tijdens gevechten tussen Israël en Hamas waren ook bijna 300 doden gevallen en in Syrië waren honderden doden gevallen door een gifgas aanval. Ik wist van dit alles niets en had me er daarom ook niet druk om kunnen maken. Iedereen in mijn Nederlandse omgeving die ik spreek is  echter in meer of mindere mate aangeslagen door al deze vreselijke gebeurtenissen. Dit vervelende gevoel wordt steeds verder verergerd door het feit dat het in de media maar blijft doorgaan met iedere dag weer rampspoed en ellende waar ook ter wereld. Als ik vertel over mijn maandenlange verblijf bij de Indianen in de jungle en hoe gelukkig ik mij daar voelde omdat ik nergens van wist reageert menigeen met; “ja, maar je kunt je toch niet overal aan onttrekken”. Ik vraag dan tegenwoordig waarom niet. Als ik morgen met een groot feest netjes afscheid neem van mijn familie, vrienden en kennissen en voorgoed bij de Indianenstam in de jungle ga wonen dan is dat toch mijn keus.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Is een verplichte commune de oplossing voor de toekomst?

Wordt door het opheffen van bejaardenhuizen en gezinsvervangende tehuizen de verplichte commune de toekomst?

De grondslagen van de Joodse traditie

Hier kunt u in beknopte versie de grondslagen of geloofsbeginselen van het jodendom lezen.

Goedkope stroom door kernfusie

Is kernfusie de oneindige en goedkope energiebron van de toekomst.

Verloedering

Langzamerhand worden we een maatschappij waarin mensen leven die gewoon lekker doen en laten wat ze willen

Toename verkoop van gouden sieraden in pandjeshuizen

Verkopen van je spullen

Groen licht en groene lampen rukken op

Op bouwplaatsen en daarbuiten rukt de groene schijnwerper en andere verlichting met groene lampen steeds verder op

Hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Steeds meer mensen roepen het vandaag de dag, “Nederland voor de Nederlanders” maar hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Gedwongen prostitutie, illegale vrouwenhandel.

Van een mooie vrouw tot gedwongen prostitutie voor geld.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Overbevolking

Beschrijving van overbevolking, de evolutie, gevolgen, problematiek en oplossingen.

Zet niet zo maar je handtekening

Colportage is een veelbesproken onderwerp. Let altijd goed op waar je voor tekent en bedenk je altijd of het wel klopt.

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.

Discussiëren?

Discussiëren: wat is het en wat ontbreekt er vaak

De geschiedenis van Vaderdag

Vaderdag is een nationale feestdag tot eer van vaders en het vaderschap. Op deze dag worden vaders in het zonnetje gezet.

Korte geschiedenis van de hiphopmuziek

Dit is het 2e artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel iets over de geschiedenis van hiphopmuziek.

Minder voedselverspilling, minder honger!

Betoog. Wij moeten zuiniger met ons voedsel omgaan en de vrijheid om het voedsel weg te gooien of te vernietigen moet beperkt worden.

Mag ik nog normaal mijn brood verdienen?

Flexwerk ofwel op hol geslagen arbeidsmarkt

De Kijk op Geert Wilders in het Buitenland.

Dit artikel gaat er over of, en hoe Geert Wilders de Nederlandse betrekkingen met het buitenland beïnvloed

Waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Zelfdoding wordt doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren, waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Potverteren. Een linkse hobby?

Algemeen wordt aangenomen dat de PvdA onzorgvuldig omspringt met overheidsfinanci�n. In dit artikel wordt onderzocht of dat beeld klopt.

Ancient aliens theorie

Er zijn mensen die geloven dat onze beschaving is opgezet door buitenaards leven. Wat geloven zij nu precies

Staatshervorming

Een samenvatting van de laaste staatshervorming.

Amazone

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.