Een feestelijk geboortebord


Publicatie datum:

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

Gesponsorde koppelingen

De nieuwe baby staat ineens volop in de belangstelling. Een feestelijke gebeurtenis als de komst van een nieuwe wereldburger, dat mag de hele wereld weten.

Even voorstellen

De meest gebruikte manier om iedereen van het bestaan van het nieuwe wonder op de hoogte te brengen is het geboortekaartje. Alle belangrijke gegevens als naam, geboortedatum, lengte, gewicht en de namen van de gelukkige ouders en eventuele broertjes en zusjes staan erop vermeld. Vaak wordt nog eens extra aangegeven op welke tijden bezoek gewenst is, of wanneer alle betrokkenen genieten van een welverdiende rustpauze. Een leuke foto of tekening maakt het geheel compleet. Naast een aankondiging via het geboortekaartje brengt vaak een advertentie in de krant een bredere kring van mogelijke belangstellenden op de hoogte. Vaak blijft het daar niet bij, het kan allemaal nog net wat mooier, leuker en spectaculairder. Soms zie je al van grote afstand waar de ooievaar is geland.

 

Een geboortebord

Het zijn niet alleen de ooievaars, maar soms ook beertjes, olifantjes, en daarnaast zijn nog heel wat verschillende mogelijkheden meer. We hebben het hier over het geboortebord. Een groot houten bord dat in de tuin wordt gezet in de vorm van een ooievaar of een andere ludieke figuur, samen met een verhelderende tekst, waarop op z’n minst de naam van boreling vermeld staat. Vaak zie je ook de datum en soms nog aanvullende informatie. Uiteraard alles in leuke, frisse kleuren.

 

Eindeloze fantasie

Met geboortebord kun je je fantasie lekker laten gaan.  Ooievaars in allerlei poses, lieve beertjes, olifanten of andere beesten, werk-in-uitvoeringsborden, het is allemaal mogelijk. Veel van deze borden zijn te koop of te huur.  Wil je een bijzondere en persoonlijke vorm en ben je handig met de figuurzaag, dan kun zelf aan de slag op een plaat hout, stiften, verf en een figuurzaag. Kost wat tijd, maar dan heb je ook iets bijzonders.

 

Wie zorgt er voor zo’n bord?

Soms zijn het de ouders zelf die een bord in de tuin plaatsen. Vaak zijn het echter familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners die de kersverse ouders en hun kind(eren) met een bord verrassen. En dan kan het voorkomen, dat in één tuin ineens verschillende borden in felle kleuren de komst van een nieuwe baby aankondigen. Dat is natuurlijk geen probleem, een nieuwe baby mag wel wat aandacht krijgen!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie samenleving

Internationale rechtsvergelijkingen

Internationale rechtsvergelijkingen, waarin verscheelt Amerika nou met de rest van de wereld ?

Koninginnedag

De geschiedenis van koninginnedag tot aan vandaag

Wat is de zin van het menselijk leven.

Een bijzonder experiment in de zoektocht naar de zin van het menselijke leven.

Leon de Winter

De bekende Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent

Richtlijnen van een BHV verbanddoos

Ben je op zoek naar een geschikte BHV verbanddoos? Wat moet hier eigenlijk in zitten en wat wordt verplicht door de overheid?

Gratis basis internet voor iedereen met Free Basics Platform van Internet.org

Facebook oprichter promoot Free Basics Platform voor gratis basis internet voor iedereen.

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Een historisch perspectief op lynchings in Mexico

In dit artikel zal worden besproken hoe het fenomeen lynchen (het eigenhandig mishandelen of vermoorden van potentiële daders door burgers) zich door de jaren heen in Mexico heeft ontwikkeld

De grondslagen van de Joodse traditie

Hier kunt u in beknopte versie de grondslagen of geloofsbeginselen van het jodendom lezen.

Meditatie en gezondheid

Meditatie in het algemeen

Burgerschapsvorming

beschouwing van de vraag: Heeft het vak burgerschapsvorming een toevoegende waarde als het gaat om de ontwikkeling van kinderen tot goede liberale burgers?

Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

Het huidige communisme is besmet door hebzucht en corruptie, het kapitalisme heeft echter ook gefaald. Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

Zomerse zon

Zomerhitte

Verliefd worden is makkelijk, het moeilijkste is verliefd blijven (deel 1)

Iedereen kent het gevoel, vlinders in je buik en je ziet de wereld door een roze bril. Maar hoe houd je dat gevoel vast.

De nadelen van vrijheid van internet uitingen

Het recht van vrijheid van internet uitingen is bij ons bijna heilig, toch kleven er steeds vaker nadelen aan.

Vaccinatie, van twee kanten belicht

De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal

Er is een samenleving mogelijk waarin iedereen gelijk, gezond en gelukkig is.

De kerstboom

Een van de tradities van Nederlanders met kerst is het opzetten van een kerstboom, maar dit is oorspronkelijk geen Nederlandse traditie.

Help, de helikopterouder rukt op!

Opvoeden is loslaten. Waarom helikopterouders hun kind tekort doen.

De Belgische koningskwestie

De koningskwestie is de benaming voor het politiek conflict tussen de Belgische koning Leopold III en de regering. De koningskwestie leidde ertoe dat de koning in1950 afstand nam van de troon ten gunste van zijn zoon Boudewijn.

Meer dan Beatlemania

Het breukkarakter van de jaren zastig ten opzichte van de jaren vijftig

Discriminatie: een maatschappelijk probleem

Dit hebben we wel vaker gehoord: een ‘outsider'-gevoel van een allochtoon in een omgeving met alleen maar autochtonen. Ook discriminatie in de werkvloer komt vaak voor.

De geschiedenis van Walt Disney

Iedereen kent wel een of meerdere films van Disney. Maar wie was nou de man achter deze films?

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

De rol van plagen in de ontwikkeling

Plagen blijkt een positieve invloed te hebben in de ontwikkeling van het kind.