Een feestelijk geboortebord


Publicatie datum:

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

Gesponsorde koppelingen

De nieuwe baby staat ineens volop in de belangstelling. Een feestelijke gebeurtenis als de komst van een nieuwe wereldburger, dat mag de hele wereld weten.

Gesponsorde koppelingen

Even voorstellen

De meest gebruikte manier om iedereen van het bestaan van het nieuwe wonder op de hoogte te brengen is het geboortekaartje. Alle belangrijke gegevens als naam, geboortedatum, lengte, gewicht en de namen van de gelukkige ouders en eventuele broertjes en zusjes staan erop vermeld. Vaak wordt nog eens extra aangegeven op welke tijden bezoek gewenst is, of wanneer alle betrokkenen genieten van een welverdiende rustpauze. Een leuke foto of tekening maakt het geheel compleet. Naast een aankondiging via het geboortekaartje brengt vaak een advertentie in de krant een bredere kring van mogelijke belangstellenden op de hoogte. Vaak blijft het daar niet bij, het kan allemaal nog net wat mooier, leuker en spectaculairder. Soms zie je al van grote afstand waar de ooievaar is geland.

 

Een geboortebord

Het zijn niet alleen de ooievaars, maar soms ook beertjes, olifantjes, en daarnaast zijn nog heel wat verschillende mogelijkheden meer. We hebben het hier over het geboortebord. Een groot houten bord dat in de tuin wordt gezet in de vorm van een ooievaar of een andere ludieke figuur, samen met een verhelderende tekst, waarop op z’n minst de naam van boreling vermeld staat. Vaak zie je ook de datum en soms nog aanvullende informatie. Uiteraard alles in leuke, frisse kleuren.

 

Eindeloze fantasie

Met geboortebord kun je je fantasie lekker laten gaan.  Ooievaars in allerlei poses, lieve beertjes, olifanten of andere beesten, werk-in-uitvoeringsborden, het is allemaal mogelijk. Veel van deze borden zijn te koop of te huur.  Wil je een bijzondere en persoonlijke vorm en ben je handig met de figuurzaag, dan kun zelf aan de slag op een plaat hout, stiften, verf en een figuurzaag. Kost wat tijd, maar dan heb je ook iets bijzonders.

 

Wie zorgt er voor zo’n bord?

Soms zijn het de ouders zelf die een bord in de tuin plaatsen. Vaak zijn het echter familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners die de kersverse ouders en hun kind(eren) met een bord verrassen. En dan kan het voorkomen, dat in één tuin ineens verschillende borden in felle kleuren de komst van een nieuwe baby aankondigen. Dat is natuurlijk geen probleem, een nieuwe baby mag wel wat aandacht krijgen!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie samenleving

Een scheiding een normale zaak maar geen gemakkelijke zaak!

Bij een scheiding moeten er allerlei zaken geregeld worden.

Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

De Jihad is een eeuwigdurende strijd die we nooit gaan winnen dus zeg ik, als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

De geschiedenis van het joodse volk in vogelvlucht.

Het allereerste begin...lees alles over Abraham, Jakob, Jozef en Mozes

Skinheads the spirit of '69

Een artikel over de herkomst van skinheads en over alle vooroordelen die er bestaan ten opzichte van deze groep.

Engelse leenwoorden in het Nederlands

Neemt het aantal Engelse leenwoorden echt toe of lijkt dit alleen zo?