Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?


Publicatie datum:

Sinds een paar jaar laait rond Sinterklaas de discussie over Zwarte Piet op, dit jaar zelfs met gewelddadige gevolgen. Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?

Gesponsorde koppelingen

Ik droomde vroeger al een paar weken voor  Sinterklaas van Zwarte Piet. Ik dacht toen dat dat was vanwege de cadeautjes die hij altijd stiekem midden in de nacht in mijn schoentje stopte. Ik vond Zwarte Piet echt een held en ik had er alles voor over om hem een keer in het echt te ontmoeten. Ik ben er zelfs een keer voor in de kast naast de kachel waar onze schoenen stonden gaan zitten om op hem te wachten als hij ’s nachts mijn schoen zou vullen. Ik viel echter al snel in slaap en Zwarte Piet heeft mij dus nooit uit de kast zien komen.

Gesponsorde koppelingen

Het einde van mijn liefde voor Zwarte Piet:
Toen ik volgens mijn ouders te oud was om nog in Sinterklaas te geloven vertelde ze mij dat Sinterklaas niet bestaat. Ik vond dat helemaal niet erg want ik vond Sinterklaas eigenlijk altijd al een beetje een enge man. Ik begreep al nooit waarom zo’n oude man met een lange baard altijd in een lange jurk rondliep. Mijn ouders vergaten mij te vertellen dat Zwarte Piet ook niet bestaat dus voor mij bleef de Sinterklaastijd onveranderd spannend en droomde ik nog ieder jaar als de Sinterklaastijd op handen was weer van Zwarte Piet.

piet en pitronella

Wanneer verdween Zwarte Piet uit mijn dromen?
Pas toen ik een jaar of 12 was en ik begon te puberen droomde ik, als de Sinterklaastijd op handen was, niet meer over Zwarte Piet maar over een mooie blonde vrouw verkleed als Zwarte Piet. De eerste paar keer drong het niet eens tot mij door maar op een keer schrok ik wakker van gestommel op het dak. Omdat ik wakker schrok midden in mijn droom over een mooie blonde vrouw verkleed als Zwarte Piet herinnerde ik me mijn droom en zag ik de mooie blonde vrouw verkleed als Zwarte Piet nog voor me. In eerste instantie dacht ik dat ze, net als de Zwarte Piet uit de dromen van mijn kinderjaren, vermanend met haar vinger in de lucht wuifde maar opeens besefte ik dat ze met een Uzi zwaaide.

Uzi Piet

Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?
Ik heb er jaren lang over lopen prakkezeren waarom Zwarte Piet in mijn dromen opeens veranderde in een mooie blonde vrouw verkleed als Zwarte Piet met een Uzi in haar hand. Pas nu besef ik dat het een voorspellende droom was. Dit jaar zag ik de mooie blonde vrouw verkleedt als Zwarte Piet met een Uzi in haar hand op de televisie. Sinterklaas heeft haar ingehuurd om hem en zijn Zwarte Pieten te bewaken zodat ze ongestoord in het grote boek van Sinterklaas kunnen lezen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Heb jij alle gedichtjes al af?

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen druk bezig is met Sinterklaas. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken?

Eerder stoppen met werken, pre pensioen

Eerder stoppen met werken kan nog steeds, lees hier hoe.

Groepen, hoe werkt het theoretisch gezien

Groepsdynamica in de theorie

Waarom is alcoholvrij bier, zoals Bavaria 0.0 Original zo belangrijk?

Waarom vinden zowel Amstel, Bavaria als Warsteiner, Erdingen en vele andere bierbrouwers alcoholvrij bier zo belangrijk?

Durkheims visie op religie

In dit artikel wordt aan de hand van Durkheim's ideeën betoogd dat religie in de moderne samenleving niet verdwijnt, maar slechts een andere functie krijgt.