Waarom mag de Amerikaanse politie onschuldige negers of zwarten vermoorden?


Publicatie datum:

Iedere keer als een Amerikaanse politieagent een onschuldige neger of zwarte vermoordt gaat hij vrijuit, waarom mag dat?

Gesponsorde koppelingen

Deze week zag ik op de televisie een op het eerste gezicht onschuldig filmpje op het journaal waarin een hele grote dikke ongewapende zwarte man  (Eric Gardner), gebarend met zijn armen, staat te discussiëren met een politieagent (Daniel Pantaleo). Opeens springt deze politieagent hem op zijn rug en neemt hem in een wurggreep al snel bijgestaan door nog een paar politieagenten. Het lijkt wel mee te vallen maar dan hoor je de zwarte man  duidelijk roepen, “I can’t breath!, I can’t breath!”. De politieagent houdt hem echter niet los en even later is de zwarte man  gestikt. Na het zien van het filmpje hoor ik de journaallezer zeggen dat er door een onderzoeksjury is bepaald dat de politieagent niet wordt vervolgd voor doodslag of moord op Eric Gardner.

Gesponsorde koppelingen

Eric Garner in gesprek met politieman Daniel Pantaleo

Waarom wurgt de Amerikaanse politieagent Daniel Pantaleo de zwarte man Eric Gardner?
De vraag die direct bij mij opkwam toen ik het filmpje zag was, Waarom wurgt de Amerikaanse politieagent Daniel Pantaleo de zwarte man Eric Gardner? Het antwoord is ronduit schokkend, omdat hij illegale sigaretten, per stuk, te koop aanbood op straat.

Waarom mag de Amerikaanse politieagent Daniel Pantaleo de zwarte man Eric Gardner wurgen?
Volgens de Amerikaans wet mag een politieman dodelijk geweld gebruiken om “zichzelf of anderen te verdedigen, of om te verhinderen dat een verdachte op de vlucht slaat van een gevaarlijke misdaad”.

Hoe komt het dat de Amerikaanse politieagent Daniel Pantaleo de zwarte man Eric Gardner wurgt?
De redenen dat de Amerikaanse politieagent Daniel Pantaleo de zwarte man Eric Gardner wurgt is dat hij een hekel heeft aan zwarte mensen. Dit blijkt uit het feit dat hij in 2012 ook al een raciaal incident heeft gehad. Hij hield toen met enkele collega's twee zwarte mannen aan die met de auto door Staten Island, New York, reden. Ze sloegen de mannen, zonder directe klacht of verdenking, direct in de handboeien. Ze kleden ze vervolgens op straat gedeeltelijk uit om ze te fouilleren waarbij ze niets vonden. Daarna werden meegenomen naar het politiekantoor gedwongen om zich gehaal uit te kleden en hun geslachtsdeel te bewegen om onder de balzak te kunnen controleren. Ook toen werd er niets gevonden en  werden ze vrijgelaten zonder vervolg op de zaak. E twee zwarte mannen dienden echter zelf een klacht in en ontvingen naar aanleiding daarvan een schadevergoeding van 30.000 dollar (24.000 euro). Ze moesten hier echter wel een overeenkomst voor tekenen die bepaalt dat ze verder niet over de zaak mogen praten.

Waarom gebeurt het zo vaak dat Amerikaanse agenten onnodig hard optreden tegen zwarten?
In de VS (en niet alleen daar) heerst de negatieve perceptie dat zwarten vaker betrokken zijn bij misdaden dan blanken. Deze perceptie zorgt er voor dat de politieagent iedere zwarte man direct als een bedreiging ziet. Bovendien wordt op de Amerikanse politieacademies aan jonge politieagenten geleerd dat ze nooit mogen twijfelen omdat snel handelen levens kan redden. Er wordt ze geleerd meteen een beslissing te nemen, ook al blijkt het achteraf de verkeerde.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Homoseksualiteit binnen de Nederlandse Krijgsmacht.

Feit: De Nederlandse Krijgsmacht loopt voorop in de homo-emancipatie, maar hoe zit dit in andere landen? In dit artikel lees je de feiten!

Waarom bekeren steeds meer Chinezen zich tot het christendom?

In ons land neemt het aantal christenen steeds meer af maar in China bekeren steeds meer mensen zich tot zich tot het christendom, waarom doe ze dat.

Cursus hoe creëer je mooie gewillige vrouwen.

Hoe kun je een mooie vrouw of een mooi meisje zo manipuleren dat ze alles voor je wil doen.

Waarom haten mensen andere mensen en doden extremistische moslims zelfs andere moslims?

Het lijkt wel of momenteel de haat regeert in onze wereld. Hoe komt het dat mensen andere mensen haten?

Geothermische energie

Geschiedenis van geothermische enrgie