Hoe veroorzaakten mooie vrouwen het verval van de kerk?


Publicatie datum:

Het verval van de Nederlandse kerken is niet te stuiten. Hoe veroorzaken mooie vrouwen het verval van de kerk?

Gesponsorde koppelingen

Het aantal kerkgangers in Nederland neemt gestaag af. De kerken halen daarom alles uit de kast om de teruggang in de ledentallen te stoppen en met hulp van de creatieve ideeën van de trouwe leden de kerken weer vol te krijgen. In de strijd om de kerken weer vol te krijgen worden hierbij veel oude taboes overboord gezet. Helaas wordt hierdoor het instituut kerk echter uitgehold wat het verval van de kerken alleen maar zal versnellen.

Afname ledentallen per kerk:
De Christelijke kerken in Nederland zijn ingedeeld in vier hoofdkerken die ieder weer onderverdeeld zijn in een groot aantal sub-kerken. Het totaal aantal Christenen in Nederland is van 2005 tot 2010 afgenomen van ± 7.132.000 naar ± 6.861.000. Het valt hierbij op dat de gematigde Christelijke  kerken in die periode meer leden zijn kwijtgeraakt dan de fundamentalistische Christelijke kerken zoals de Evangelische kerken en de Pinksterbeweging. De ledentallen van de Katholieke, de Gereformeerd protestante en lutheranistische en de Overige christelijke kerkgenootschappen daalden van 2005 tot 2010 van respectievelijk ± 4.413.000, ± 2.400.000 en  ± 195.000 naar respectievelijk  ± 4.100.000, ± 2.250.000 en ± 166.000. De ledentallen van de Evangelische kerken en de Pinksterbeweging  namen in die periode echter toe van ± 140.000 naar ± 192.000.

meisje valt in kerk

Hoe veroorzaken mooie vrouwen het verval van een kerk?
Een heel creatief lid van een grote Katholieke parochie in het zuiden des lands heeft door een wel heel wereldse  actie om meer mensen naar de kerk te lokken het uiteindelijke letterlijke verval van de grote basiliek van die parochie veroorzaakt. Hij kwam op het idee van zijn actie door het feit dat in het Nieuwe Testament de herders door schitterende mooie engelen naar het kindeke Jezus gelokt werden en daar aangekomen, zich vervolgens spontaan bekeerden tot het Christendom. Hij had daarom het idee opgevat om meer mannen naar de kerk te lokken met behulp van moderne engelen. Hij had voor zijn actie drie mooie jonge Katholieke meisjes bereid gevonden om mannen de kerk in te lokken. Dit deden zij door in sexy kleding langs joggende mannen de kerk in te rennen en ze zo naar binnen te lokken. Helaas gleed één van de drie meisje de eerste dag al onderuit, viel met haar hoofd tegen een pilaar en was op slag dood. Deze actie veroorzaakte volgens vele oudere parochianen het versnelde verval van deze kerk. Vanaf de dag van de fatale glijpartij van het meisje verscheen zij namelijk als duivel verkleed aan de kerkgangers. De meeste kerkgangers waren doodsbang voor haar en vreesden voor hun ziel en zaligheid. De één na de andere kerkganger zegde daarom het lidmaatschap van deze parochie op en na een paar jaar werd de parochie wegens gebrek aan leden opgeheven. De kerk bleek, door de aanwezigheid van de als duivel geklede geest van het  gevallen meisje, onverkoopbaar en is in de loop der tijd geheel in verval geraakt.

kerk vervalt door duivel


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Ontstaan en ontwikkeling van jeugddelinquentie

De theorieën van Moffitt en van Loeber & Hay over het ontstaan en verloop van jeugddelinquentie.

Moeilijkheden in bestrijding mensenhandel

Hoe wetgeving de bestrijding van mensenhandel in de weg ligt

Visies op het kind: bevrijding, ontwikkeling en zorg

Er worden drie visies op het kind besproken: het bevrijdingsperspectief, het ontwikkelingsperspectief en het zorgperspectief. Ik zal in een betoog het zorgperspectief verdedigen.

De religieuze bril

Kijken door een religieuze bril als atheist zijnde.

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.

Kinderen en verlegenheid

Elk kind is weleens verlegen. Maar wat doe je als verlegenheid het leven van je kind belemmert, bijvoorbeeld omdat hij wel bij een ander kind wilt spelen, maar het niet durft?

Nationale Feestdagen

Nationale Feestdagen van Nederland in 2010

Waarom een Dag van Eenheid?

Internationale beweging Humanity's Team vraagt de VN een Dag van Eenheid uit te roepen

Rechtsvorming door de rechter

Het is van belang te beseffen dat rechtsvorming iets anders is dan interpretatie en rechtsontwikkeling. De Hoge Raad gaat hier nader op in.

mijn kind wordt gepest, hoe kan ik helpen?

wat kan je als ouder doen om je kind te helpen tegen pesten

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje

Staatshervorming

Een samenvatting van de laaste staatshervorming.

Lachen en stress management

lachen en zijn voordelen

Waar gaan wij naar toe?

Essay nummer 2 geschreven als opdracht voor het vak ethiek door Erwin van der Land

Wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina d.d. 2014-12-27?

Facebook is het belangrijkste communicatiekanaal van deze tijd, wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina.

Koude oorlog

stukje geschiedenis van de koude oorlog

Voorkomen van eenzaamheid bij bejaarden.

Voorkomen doet het veel, eenzaamheid bij bejaarden, hoe kun je het voorkomen…

Hoogbegaafdheid: IQ test

Wat is een IQ test precies?

Waarom is de ene verslaving legaal en de andere verslaving illegaal?

Schrijfverslaving zorgt voor tijdelijke afleiding voor verslaafden en verminderd dus het gebruik van verslavende middelen en zou dus gesubsidieerd moeten worden.

Fillipijnse werkster geen goedkope Filippijnse

Niet alle goedkope Fillipijnse werksters in Saoedi-Arabië worden misbruikt als seksslavin.

Discriminatie: een maatschappelijk probleem

Dit hebben we wel vaker gehoord: een ‘outsider'-gevoel van een allochtoon in een omgeving met alleen maar autochtonen. Ook discriminatie in de werkvloer komt vaak voor.

Hoe staan we vandaag de dag tegenover seksualiteit in onze samenleving.

De seksuele revolutie begon in de jaren 60 van de vorige eeuw, hoe staan we nu tegenover seksualiteit?

Bezwaarschrift voor mijn boete

Bezwaarschrift schrijven voor mijn boete

Hechte vriendschap

Tekst over hechte vriendschap en de bijhorende liefde

Discriminatie

Telkens we naar het nieuws kijken of de krant lezen, zien we oorlogstaferelen. Steeds trachten we ons een wereld voor te stellen zonder oorlog, waar iedereen in vrede kan samenleven.