Bestaan er nog jonge rijke yuppies in Nederland?


Publicatie datum:

In de jaren 90 van de vorige eeuw stonden yuppies volop in de belangstelling, bestaan er nog jonge rijke yuppies in Nederlands?

Gesponsorde koppelingen

Er is veel veranderd de laatste jaren in de markt van pas afgestudeerde hoog geschoolden in de kantoor sector. Dit komt door meerdere factoren. De eerste en tevens belangrijkste factor is de financieel economische crisis waardoor heel veel goedbetaalde kantoorbanen verloren zijn gegaan. De tweede factor is de verregaande automatisering in met name de financiële sector waardoor heel veel zogenaamde desk employees oftewel balie medewerkers overbodig worden omdat de klanten van de financiële steeds meer zaken thuis via internet af kunnen handelen. De derde factor is de zogenaamde diploma inflatie, deze wordt veroorzaakt doordat teveel jongeren, gelokt door kantoorbanen met aanzien en een hoog salaris, een hogere opleiding in de financiële sfeer zijn gaan volgen waardoor er een overschot aan hoger financieel geschoolden is ontstaan.

Wat is een Yup of Yuppie:
Yuppie is de gangbare benaming voor een Yup. Het woord Yup staat voor een “Young urban professional”, vrij vertaald een “Jonge stedelijke vakman”. Volgens Wikipedia is een Yup een jong persoon met een goed verdienende (kantoor)baan. De yup kenmerkt zich door materialisme en streeft naar statusverhogende bezittingen zoals een auto van een gerenommeerd merk. Hij of zij leeft in de grootstedelijke (urbane) omgeving.

ouderwetse Yuppies

Bestaan er nog jonge rijke yuppies in Nederland?
Er bestaan nog wel jonge rijke yuppies in Nederland die voldoen aan de letterlijke betekenis van het woord “Yup”. Ze zijn jong, goed opgeleide hardwerkende vakmensen die in de stad wonen. De yuppies die voldoen aan de definitie van Wikipedia waarin staat dat yuppies naast dat yuppies leven in de grootstedelijke (urbane) omgeving zich kenmerken door een grote mate van materialisme en een sterk streven naar statusverhogende bezittingen zoals een auto van een gerenommeerd merk zijn echter nagenoeg van het toneel verdwenen.

Waar zijn de jonge rijke yuppies in Nederland gebleven?
Het verdwijnen van het grootste deel van deprototype yuppies die zich kenmerken door een grote mate van materialisme en een sterk streven naar statusverhogende bezittingen zoals een auto van een gerenommeerd merk is voor een deel het gevolg van het verdwijnen van veel goedbetaalde banen in de financiële sector en de lagere beloningen van de jonge pas afgestudeerden die gaan werken in de financiële sector maar voor een veel groter deel door het veranderen van de maatschappelijke normen en waarden. Dure spullen en een grote auto zijn namelijk geen statussymbolen meer. Het is helemaal niet cool meer om materialistisch te zijn. Je verwerft tegenwoordig pas echt status als je, onder het mom van maatschappelijke betrokkenheid, structureel behoorlijk veel geld uit kunt geven aan mensen die het minder hebben of organisaties die de natuur willen redden.

moderne Yuppie

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Hoeveel vluchtelingen en asielzoekers kunnen we opnemen in Nederland?

De discussie over vluchtelingen en asielzoekers is in volle gang, de meest gehoorde vraag is; hoeveel vluchtelingen en asielzoekers kan Nederland opnemen?

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

Mens en Maatschappij

Overvloed aan Informatie

Crowdsourcing

Is er een kracht van de massa of kan het ook anders zijn?

Wat zijn de voor en nadelen van ritueel slachten?

Weet u net als ik niets van ritueel slachten lees dan deze uitgebreide objectieve uitleg.

Gérard Depardieu: biografie en prijzen

Alles over de Franse acteur Gérard Depardieu.

Succes koning Willem!

Beatrix doet afstand van de troon en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Dit artikel bevat kort wat prins Willem over het koningschap zei en hoe hij het wil invullen. En daarbij wensen wij hem natuurlijk heel veel succes.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Communiceren met een groep kinderen, het geven van instructies.

Altijd al willen weten hoe je een groep kinderen op de juiste manier aan het werk krijgt?

Loverboys op de moderne manier van werken

Loverboys en de moderne stijl van werken.

Wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina d.d. 2014-12-27?

Facebook is het belangrijkste communicatiekanaal van deze tijd, wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina.

Verloedering

Langzamerhand worden we een maatschappij waarin mensen leven die gewoon lekker doen en laten wat ze willen

Hoogbegaafdheid: Hoe herken je het?

Kenmerken en informatie over het herkennen van hoogbegaafdheid

Verstrikt in je wortels

Een beschrijving over het mogelijke handelen van maatschappelijk werkers als zij worden geconfronteert met een pleegkind dat een loyaliteitsconflict doormaakt.

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Oppas en babysitters

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede oppas?

Ouderafhankelijkheid versus kinderafhankelijkheid.

Kinderen zijn vanzelfsprekend afhankelijk van hun ouders, ouders worden langzaamaan weer afhankelijk van hun kinderen.

Levenslang in de Gevangenis

Levenslange Straf, Levenslange Opsluiting, Life Sentence, Life Imprisonment, Lifelong Incarceration of Life Incarceration

Pubers: Hoe ga je met ze om? (Of: Hoe gaan ze met jou om?)

Puberperikelen

Wat zijn de oorzaken en de ontwikkeling van de Globalisering?

Heeft de globalisering invloed op het gebied van handel, financiën, technologie, communicatie en macro-economische coördinatie.

Kunnen we eenvoudig alle asielzoekers weren?

Iedereen staat op zijn achterste benen als iemand zegt dat we geen asielzoekers meer moeten toelaten maar kunnen we alle asielzoekers weren?

Hoe kun je rijk en gelukkig zijn zonder te werken?

Ben je op zoek naar een alternatief voor een leven lang werken, wordt dan ook rijk en gelukkig zonder te werken.

Kinderen en verlegenheid

Elk kind is weleens verlegen. Maar wat doe je als verlegenheid het leven van je kind belemmert, bijvoorbeeld omdat hij wel bij een ander kind wilt spelen, maar het niet durft?

Rare werkelijke wetten in Verenigde Staten

Vreemde echte wetten op allerlei staten in Amerika

Scheidingsangst bij jonge kinderen

Omschrijft scheidingsangst bij jonge kinderen