Verliefd worden is zo gebeurt, maar hoe blijf je verliefd? (deel 3)


Publicatie datum:

De vonk van de liefde zet je makkelijk in lichter laaien maar hoe hou je het liefdesvuur brandend?

Gesponsorde koppelingen

Verliefd worden

Dit artikel is het vervolg op  op-slag-verliefd-worden-overkomt-je-maar-hoe-kun-je-verliefd-blijven-deel-2 . Al in de eerste eeuw voor Christus zei de dichter Ovidio “iedere grote liefde heeft een passie voor het absolute in zich”. Deze uitspraak bevestigt dat de liefde iets moeilijks is en niet iets vluchtigs zoals ze tegenwoordig in veel gevallen is als men een relatie begint, want het is vandaag de dag heel makkelijk om een relatie te beginnen maar een haast onmogelijke opgave om deze voor langere tijd in stand te houden en kun je momenteel stellen dat liefde iets relatiefs is.

Het met regelmaat mislukken van een relatie is het mislukken van de communicatie en kan twee redenen hebben. Een reden kan het resultaat zijn van het verlangen naar rust, voor de liefde doet men wat de ander wil ook al lijkt het hen niet goed. Een tweede reden kan zijn dat door het zonder restrictie bezeten zijn van de liefde de angst voor het kwijtraken van hun geliefde de meest intense angst kan zijn voor de verliefde persoon.

Het is een opvallend gegeven dat in onze maatschappij huwelijken en scheidingen zich in een tegengestelde manier gedragen. Het gemiddelde aantal huwelijken blijft dalen terwijl het gemiddelde aantal scheidingen toeneemt waarbij de gemiddelde tijd waarna men scheidt rond de 10 jaar ligt. Mannen trouwen gemiddeld rond hun 28ste en vrouwen rond hun 25ste.

Met grote regelmaat verwarren sommige personen het verliefd zijn met andere vormen van liefde of met gevoelens als pocket relaties. Men moet proberen om andere vormen van liefde te onderscheiden van oprechte verliefdheid. Een paar kenmerken van andere vormen van liefde zijn;  wanneer een persoon zich alleen voor het geld aangetrokken voelt tot een andere persoon, als een persoon een onzeker persoon bedriegt om deze te verleiden (zoals bijvoorbeeld een lover boy), op iemand verliefd worden om een andere persoon te vergeten die zegt dat hij zich alleen fysiek voelt aangetrokken.

Conclusie:
Het valt niet moeilijk voor te stellen dat elk van al deze interpersoonlijke relaties kan worden verbeterd. Omdat veel aannames en overtuigingen gebaseerd zijn op angst, verstikken deze de liefde en lijden in onze relaties daar onder. Maar goed, ik denk dat geluk in de liefde niet afhangt van andere personen maar allen vanuit je binnenste kan komen en het resultaat is van je eigen liefde. Als  beseft dat geen enkele andere persoon jou gelukkig kan maken en dat geluk het resultaat is van je eigen liefde heb je het belangrijkste bereikt.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Ouderafhankelijkheid versus kinderafhankelijkheid.

Kinderen zijn vanzelfsprekend afhankelijk van hun ouders, ouders worden langzaamaan weer afhankelijk van hun kinderen.

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje

De achtergrond van hiphop

Eerste artikel in een reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel kort de achtergrond en de basis van de subcultuur hiphop.

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Pleegzorg, wanneer het thuis misloopt!

pleegzorg : pleegouders die de armen kinderen een nieuwe thuis geven.

Klap van de Molen

Duurzaam bezig zijn, is hot! Maar is alles wel zo duurzaam als wordt geclaimd?

Welke rol speelt de persoonlijkheid van de ouder bij de opvoeding van een kind?

Valt de appel echt zo ver van de mand?

Carnaval de oorsprong van een volksfeest

Waar komt het feest dat we tegenwoordig vol enthousiasme vieren eigenlijk vandaan?

Meer dan Beatlemania

Het breukkarakter van de jaren zastig ten opzichte van de jaren vijftig

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Discussiëren?

Discussiëren: wat is het en wat ontbreekt er vaak

Potverteren. Een linkse hobby?

Algemeen wordt aangenomen dat de PvdA onzorgvuldig omspringt met overheidsfinanci�n. In dit artikel wordt onderzocht of dat beeld klopt.

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

Het gilet is helemaal terug en hipper dan ooit, vandaar deze tips.

Hoe is het gilet eigenlijk ontstaan en waar moet je op letten tijdens het dragen. Na het lezen van dit artikel kom jij altijd goed voor de dag.

Skinheads the spirit of '69

Een artikel over de herkomst van skinheads en over alle vooroordelen die er bestaan ten opzichte van deze groep.

Dag Koningin Beatrix, Hallo Koning Willem Alexander

Koningin Beatrix doet na 33 jaar op 30 april 2013 door ondertekening van akte van abdicatie afstand van de troon.

Sinterklaasgedichten voorbeelden en schrijven

Een artikel over het schrijven van de leukste Sinterklaasgedichten met voorbeelden. In dit artikel leer je hoe je op een eenvoudige manier een pakkend Sinterklaasgedicht kunt schrijven.

Vaccinatie, van twee kanten belicht

Help, de helikopterouder rukt op!

Opvoeden is loslaten. Waarom helikopterouders hun kind tekort doen.

Lichtwerkers Deel 2: Op weg naar een nieuwe wereld

De wereld door de ogen van een lichtwerker

Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

De Jihad is een eeuwigdurende strijd die we nooit gaan winnen dus zeg ik, als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

Waarom komt er steeds meer ziekte, ellende en rampspoed voor in mijn directe omgeving?

Hoe is het te verklaren dat er iedere dag meer ziekte, ellende en rampspoed voorkomt in mijn directe omgeving?

Moet Nederland uit de Europese Unie stappen?

Vandaag presenteerde Geert Wilders zijn verkiezingsprogramma met als speerpunt dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen.

Succes koning Willem!

Beatrix doet afstand van de troon en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Dit artikel bevat kort wat prins Willem over het koningschap zei en hoe hij het wil invullen. En daarbij wensen wij hem natuurlijk heel veel succes.