Verliefd worden is zo gebeurt, maar hoe blijf je verliefd? (deel 3)


Publicatie datum:

De vonk van de liefde zet je makkelijk in lichter laaien maar hoe hou je het liefdesvuur brandend?

Gesponsorde koppelingen

Verliefd worden

Dit artikel is het vervolg op  op-slag-verliefd-worden-overkomt-je-maar-hoe-kun-je-verliefd-blijven-deel-2 . Al in de eerste eeuw voor Christus zei de dichter Ovidio “iedere grote liefde heeft een passie voor het absolute in zich”. Deze uitspraak bevestigt dat de liefde iets moeilijks is en niet iets vluchtigs zoals ze tegenwoordig in veel gevallen is als men een relatie begint, want het is vandaag de dag heel makkelijk om een relatie te beginnen maar een haast onmogelijke opgave om deze voor langere tijd in stand te houden en kun je momenteel stellen dat liefde iets relatiefs is.

Gesponsorde koppelingen

Het met regelmaat mislukken van een relatie is het mislukken van de communicatie en kan twee redenen hebben. Een reden kan het resultaat zijn van het verlangen naar rust, voor de liefde doet men wat de ander wil ook al lijkt het hen niet goed. Een tweede reden kan zijn dat door het zonder restrictie bezeten zijn van de liefde de angst voor het kwijtraken van hun geliefde de meest intense angst kan zijn voor de verliefde persoon.

Het is een opvallend gegeven dat in onze maatschappij huwelijken en scheidingen zich in een tegengestelde manier gedragen. Het gemiddelde aantal huwelijken blijft dalen terwijl het gemiddelde aantal scheidingen toeneemt waarbij de gemiddelde tijd waarna men scheidt rond de 10 jaar ligt. Mannen trouwen gemiddeld rond hun 28ste en vrouwen rond hun 25ste.

Met grote regelmaat verwarren sommige personen het verliefd zijn met andere vormen van liefde of met gevoelens als pocket relaties. Men moet proberen om andere vormen van liefde te onderscheiden van oprechte verliefdheid. Een paar kenmerken van andere vormen van liefde zijn;  wanneer een persoon zich alleen voor het geld aangetrokken voelt tot een andere persoon, als een persoon een onzeker persoon bedriegt om deze te verleiden (zoals bijvoorbeeld een lover boy), op iemand verliefd worden om een andere persoon te vergeten die zegt dat hij zich alleen fysiek voelt aangetrokken.

Conclusie:
Het valt niet moeilijk voor te stellen dat elk van al deze interpersoonlijke relaties kan worden verbeterd. Omdat veel aannames en overtuigingen gebaseerd zijn op angst, verstikken deze de liefde en lijden in onze relaties daar onder. Maar goed, ik denk dat geluk in de liefde niet afhangt van andere personen maar allen vanuit je binnenste kan komen en het resultaat is van je eigen liefde. Als  beseft dat geen enkele andere persoon jou gelukkig kan maken en dat geluk het resultaat is van je eigen liefde heb je het belangrijkste bereikt.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Omgaan met boosheid en andere emoties van uw kind

Hoe u het beste kan omgaan met de emoties van uw kind.

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Gratis daten, succesvol daten, de beste datingsites

Een pagina met tips voor gegarandeerd succesvolle daten op de beste datingsites.

Recht en rechtvaardigheid voor eenieder, toevoegingen, rechtsbijstandverzekeringen, buitengerechtelijke kostenregeling en nog klassejustitie?

Goedbedoelde wetgevende initiatieven, echter waartoe leiden ze? Bieden ze een voldoende tegemoetkoming aan onvermogenden of toch no cure no pay als alternatief?

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers