Dissociative Identity Disorder DID ook genaamd Multiple Personality Disorder MPD


Publicatie datum:

Schakelen tussen een Normaal Bewustzijn en een Slaap-Wandelaar Toestand

Gesponsorde koppelingen

Dis-Sociatie Identiteits-Stoornis DIS, voorheen meer bekend als Meervoudige Persoonlijkheids Stoornis MPD, is een Psychische Stoornis op het Dis-Sociatieve Spectrum gekenmerkt door ten minste twee verschillende en relatief blijvende Identiteiten of Ge-Dissocieerde Persoonlijkheids Toestand, die afwisselend gedrag van één karakter als persoon controleren. Deze worden met name begeleid door geheugen stoornis voor belangrijke informatie die niet verklaard worden door gewone vergeetachtigheid.

Painting - Dissociative Identity Disorder DID - Multiple Personality Disorder MPD

De symptonen zijn niet voor rekening van Drugs Misbruik, Epileptische Aanvallen, andere Medische Aandoeningen en ook niet voor rekening van Fantasie Spelletjes bij Kinderen. De Diagnose is vaak moeilijk, omdat er aanzienlijke comorbiditeit met andere Psychische Stoornissen is. Malingering moet worden overwogen als er mogelijke Financiële of Forensisch Gewin bij komt, evenals na-gebootste stoornis als Hulp Zoek Gedrag.

DID is een van de meest betwiste psychiatrische aandoeningen met geen duidelijke consensus over de diagnose of behandeling. Onderzoek naar de effectiviteit van de behandeling is betrokken in de eerste plaats met de klinische aanpak en case studies. Dissoiatieve Symptonen variëren van gemeenschappelijke verval in aandacht en wordt afgeleid door iets anders en dagdromen maakt deel uit van Pathologische Dissociatieve Stoornissen. Er bestaat geen Systematische Empirisch ondersteunde definitie van heet woord Dissociatie, het is niet hetzelfde als Schizofrenie.

 

Symptomen en Signs

Volgens de Vijfde Diagnostic en Statistical Manual van Mental Disorders de DSM, omvat DID de aanwezigheid van twee of meer verschillende Indentiteiten van Persoonlijkheid. Deze stelt dat alternatieve controlle van het gedrag van het Individu vergezeld door het onvermogen om persoonlijke informatie te herinneren dan dat wat wordt verwacht op dat moment van de omgeving, via de normale vergeetachtigheid. In elk individu varieert de klinische presentatie en het niveau van functioneren en kan veranderen van ernstig vertoord naar voldoende verstoord. De syptomen van dissociatieve amnesie, dissociatieve fugue en depersonalisatiestoornis worden ondergebracht onder de DID Diagnostiek en worden niet afzonderlijk vastgesteld. Personen met DID kunnen leed ondervinden van zowel de symptomen van DID mede door opdringerige gedachten of emoties en de gevolgen van de bijbehorende symptomen. De meerderheid van de patiënten met DID rapporteren seksueel en of lichamelijk misbruik tijden hun kiinder jaren. Identiteiten kunnen niet op de hoogte zijn van elkaar en hokjes met kennis en herinneringen, wat resulteert in een chaotisch persoonlijk leven.

 

Juridische Onderwerpen

Het aantal rechtzaken waarbij DID ter sprake komt is hoog sinds de jaren 1990 en de diagnoses presenteert een verscheidenheid van uitdagingen voor de rechts stelstel. Rechtbanken moeten individuen die symptomen van DID om juridische of sociale redenen nabootsen en onderscheiden. Binnen jurisprudentie zijn er drie belangrijke problemen.

1. Personen gediagnosticeerd met WIST kunnen anderen van misbruik beschuldigen, maar gebrek aan objectief bewijs en baseren hun beschuldigingen uitsluitend op regelmatige of hervonden herinneringen.

2. Er sijn vragen over de burgerlijke en politieke rechten die veranderd zijn, in het bijzonder die legaal veranderen en de persoon in kwestie kan vertegenwoordigen als in het ondertekenen van een contract of een stem die uitgebracht is.

3. Mensen gediagnosticeerd met WIST dit worden beschuldigd van misdaden kunnen schuld ontkennen vanwege het misdrijf die wordt gepleegd door de andere Identiteits Toestand.

 

Personen met deze aandoening kunnen gepresenteerd worden met vooraanstaande medische onverklaarde Neurologische Symptomen, zoals niet-epileptische aanvallen, verlammende of zintuiglijke verleis. In Culturele Instellingen waren dergelijke symptomen gemeenschappelijk. Ook in Instellingen waar de normatieve bezit vaak landelijk is in bepaalde gebieden. De ge-fragmenteerde identiteiten kunnen de vorm aannemen van het bezitten van geesten van bepaalde personen, goden demonen, dieren of zelfs mythische figuren. Acculturatie of Langdurig Inter Cultureel Contact kunnen de kenmerken van andere identiteiten vorm geven. Bezittings Vorm Dissociatieve Identiteits Stoornis kan worden onderscheiden van Cultureel ge-accepteerde bezittings toestand in die zin, dat het voormalig bezit niet vrijwillig bezit is geweest, schrijnend, niet controlle hebben en vaak terugkerende of aanhoudend; dit impliceert conflict tussen het individu en zijn of haar omgeving als familie, sociaal, milieu of op het werk en manifesteert zich op tijden en plaatsen die de normen van een bepaald cultuur of religie schenden.

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Waarom is alcoholvrij bier, zoals Bavaria 0.0 Original zo belangrijk?

Waarom vinden zowel Amstel, Bavaria als Warsteiner, Erdingen en vele andere bierbrouwers alcoholvrij bier zo belangrijk?

Haast- of huisvrouw?

De geschiedenis van het joodse volk in vogelvlucht.

Het allereerste begin...lees alles over Abraham, Jakob, Jozef en Mozes

Ernesto 'Che' Guevara

Che Guevara in de Westerse wereld

De achtergrond van hiphop

Eerste artikel in een reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel kort de achtergrond en de basis van de subcultuur hiphop.

De geschiedenis van de Kerstman

Hoe en waar is de figuur 'Kerstman' ontstaan?

Burgerschapsvorming

beschouwing van de vraag: Heeft het vak burgerschapsvorming een toevoegende waarde als het gaat om de ontwikkeling van kinderen tot goede liberale burgers?

De geschiedenis van Vaderdag

Vaderdag is een nationale feestdag tot eer van vaders en het vaderschap. Op deze dag worden vaders in het zonnetje gezet.

De verloedering van de samenleving is een veelvoorkomend topic.

Het artikel gaat over een veelvoorkomend topic.

Wie is de weigerambtenaar?

In dit artikel wordt gekeken wat en wie een weigerambtenaar is. Mag hij zomaar een gedeelte van zijn werk weigeren te doen?

Waarom haten mensen andere mensen en doden extremistische moslims zelfs andere moslims?

Het lijkt wel of momenteel de haat regeert in onze wereld. Hoe komt het dat mensen andere mensen haten?

Communiceren met een groep kinderen, het geven van instructies.

Altijd al willen weten hoe je een groep kinderen op de juiste manier aan het werk krijgt?

Eindhoven Airport blijft groeien

Het vliegveld in Eindhoven wordt steeds populairder. Kunnen we Eindhoven Airport al het tweede Schiphol noemen?

Verliefd worden is zo gebeurt, maar hoe blijf je verliefd? (deel 3)

De vonk van de liefde zet je makkelijk in lichter laaien maar hoe hou je het liefdesvuur brandend?

Zomerse zon

Zomerhitte

Moonshine, Bootleggers en Baptists

Bootleggers Verkopen Illegaal Alcohol

Mensenrechten en het ontstaan van het Klassiek liberalisme

De mensenrechten ontleedt.

Waarom een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Wat is de motivering voor de aanschaf van een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

De Kijk op Geert Wilders in het Buitenland.

Dit artikel gaat er over of, en hoe Geert Wilders de Nederlandse betrekkingen met het buitenland beïnvloed

Wat militairvrouwen niet willen horen

Een stukje met humoristische ondertoon over de opmerkingen die militairvrouwen regelmatig te horen krijgen.

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Hoe veroorzaakten mooie vrouwen het verval van de kerk?

Het verval van de Nederlandse kerken is niet te stuiten. Hoe veroorzaken mooie vrouwen het verval van de kerk?

The Green Man

Hij is de spirituele indentiteit van deze uitgestrekte wouden: een voorstelling in half-menselijke gedaante van de duurzame Boom-energie. Ook onderwees hij onze voorouders in de levensgeheimen.

2 oktober Internationale dag van de geweldloosheid

beschrijving van de internationale dag van de geweldloosheid.

Oppas en babysitters

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede oppas?