The Elixir of Immortality


Publicatie datum:

Geschreven in een Twaalf Leder gebonden Papyrus Codices

Gesponsorde koppelingen

Met het Levens Elixir werd ook gezegd dat deze in staat is om het Leven te Creëren. Dit gemeten aan de Mythen van Thoth en Hermes Trismegistus, beiden in verschillende verhalen verteld, verluidt dat beide "The White Drops" of terwijl het Liquid Gold, De Witte Druppels gedronken hebben en daarmee onsterfelijkheid bereikten. Dit wordt vermeld in één van de Nag Hammadi teksten. Alchemisten van verschillende leeftijden en culturen zochten het antwoord om het Elixir te formuleren.

Alchemie is een invloedrijjke traditie, waaran beoefenaars uit de oudheid beweerden dat het om de voorloper van diepe bevoegheden zou gaan. Zoals beschreven door Paul-Jacques Malouin in de Encyclpedie van Diderot is de Chemie één van de meest subtiele vormen die het mogelijk maakt een buitengewone chemische operatie te observeren in een sneller tempo dan bij degenen die kiezen voor het observeren in een natuur omgeving in productie.

Defenities en doelstellingen van de alchemie zijn gevarieerd, maar historisch doorgaans opgenomen in één of meer van de volgende doelstellingen; het creëren van stenen is de Legendarische Filosoof ; de mogelijkheid om basis metalen te zetten in de Edelmetalen als goud of zilver ; de ontwikkeling van een Levens Elixer, waarvan deze Jeugd en een Langere Levensduur zal verlenen.

Het Elixir of Life - Elixir van het Leven, ook bekend als Elixir van Onsterfelijkheid en soms gelijk gesteld met de Philosopher's Stone. Een Mythical Potion is dat wanneer uit een bepaald soort beker gedronken wordt deze op een bepaald moment in tijd, de drinker het Eeuwige Leven en of Eeuwige Jeugd geeft.

 

De Nag Hammadi bibliotheek heeft een verzameling Gnostic Texts deze zijn ontdekt in de buurt van de Upper Egyptian stad van Nag Hammadi in 1945.

  Nag Hammadi Codices in Koptische Taal   Nag Hammadi Codices in Koptische Taal

Twaalf Leder gebonden Papyrus Codices begraven in een afgesloten pot werden gevonden door een lokale boer genaamd Muhammed al-Samman. De geschriften in de Codices bestaat uit 52 voornamelijk Gnostic Treatises, maar daar zaten ook drie werken bij die behoren tot de Corpus Hermeticum en een deel vertaalde of wijziging van Plato's Republic. In zijn inleiding op de Nag Hammadi Bibliotheek in het Engels, suggereert James Robinson, dat deze Codices wel eens bezitting geweest konden zijn van een nabijgelegen Monastry Pachomian en begraven zijn ná Bishop Athanasius welke het gebruik veroordeelde van niet-kanoniek boeken in zijn Festal Letter van 367 AD.

De Codices zijn geschreven in Koptische Taal, maar de werken werden waarschijnlijk allemaal vertaald uit het Grieks. De best bekende inhoud is waarschijlijk de Gospel van Thomas, in welk de Nag Hammadi Codices inhoudelijk de complete text is. Na ontdekking door geleerden, herkenden deze dat stukjes text uitspraken van Jezus zijn, deze texten verschijnen ook in manuscripten ondekt door Oxyrhynchus in 1898 (P Oxy. 1) en met de bijpassende citaten die herkend zijn in eerdere Christian bronnen. Vervolgens werd een 1e of 2e Eeuw datum van samenstelling van circa 80 AD of eerder in welk voorgesteld werd als de verloren Griekse Originelen van de Gospel van Thomas. De begraven manuscripten dateren van e derde en vierde centuries. Om te lezen over hun betekenis voor de Moderne Wetenschap in het vroege Christendom verwijs is graag naar het Gnosticism Artikel.

De Nag Hammadi Codices zijn gehuisvest in het Coptic Museum in Cairo, Egypte.

Comte de St. Germain is een 18e Eeuws Edelman van onzekere oorsprong en mysterieuze mogelijkheden, had ook een reputatie het Elixir te hebben en deze zou enkele honderden jaren oud zijn. Veel Europeese Recepten geven aan dat het Elixir moet worden opgeslagen in Klokken voor het effect van de Onsterfeleijkheid van de gebruiker te versterken. Fransman Nicolas Flamel was ook een bekende maker van het Elixir.

Aab-i-Hayat is Perzisch en betekent 'Water van het Leven'. Chashma-i-Kausar is het 'Fontein van Bounty' die Moslims geloofden det deze gevestigd is in Het Paradijs. Voor de Indian namen Amrit Ras betekeny 'Immortality Juice', Maha Ras betekent Great Juice en Soma Ras betekent 'Juice van Soma'. Soma is een Psycho Active Drug, in welk de dichters van Vedas visioenen krijgen. Maar de plant is niet langer beend. Later werd de betekenis van Soma de Maan. Ras betekende later Sacred Mood - Heilige Stemming, welk ervaren wordt door te luisteren naar een goed gedicht of muziek stuk. Mansarovar is de Mind Lake in welk deze het Heilige Meer is aan de voet van Mount Kailash in Tibet, dichtbij de bron van de Ganges.

                                     Mansrovar the Mind Lake

 


Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal

Er is een samenleving mogelijk waarin iedereen gelijk, gezond en gelukkig is.

Potverteren. Een linkse hobby?

Algemeen wordt aangenomen dat de PvdA onzorgvuldig omspringt met overheidsfinanci�n. In dit artikel wordt onderzocht of dat beeld klopt.

Wie kijkt er naar Big Brother?

Hoe is het gesteld met privacy in Nederland?

De impact van muziek op jongeren en adolescenten.

Steeds meer jongeren kunnen geen moment meer zonder muziek, hoe groot is de impact van muziek op adolescenten?

Homoseksualiteit binnen de Nederlandse Krijgsmacht.

Feit: De Nederlandse Krijgsmacht loopt voorop in de homo-emancipatie, maar hoe zit dit in andere landen? In dit artikel lees je de feiten!

Van nozem tot punker – een geschiedenis van jongerensubculturen

Een korte geschiedenis (jaren '50 tot nu) van subculturen onder jongeren.

Interview Marianne Thieme

In 2006 vlak voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer werden er bij ons op school ook verkiezingen gehouden.

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje

Multiproblemgezinnen

De invloed van risico- en protectieve factoren op het gezin: risicocumulatie en multiproblemgezinnen.

De Mechelse Dossinkazerne

De Mechelse Dossinkazerne als verzamelplaats voor (Joodse) gevangenen tijdens W.O.II

Wat is de Holebifoon nu precies en met welke vragen kan je er terecht?

De Holebifoon is een vrijwillige organisatie die mensen helpt met vragen rond seksualiteit.

De Europese lijst van terroristische organisaties: onterecht er op, en nu?

Is schadevergoeding mogelijk als een persoon of een entiteit onterecht op de Europese lijst van terroristische organisaties is gezet?

Waarom een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Wat is de motivering voor de aanschaf van een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Beroepsaansprakelijkheid

Wat is beroepsaansprakelijkheid?

Is de nationaal sociale politiek het beste voor het Nederlandse volk?

In deze onzekere tijden rijst bij veel mensen de vraag, of de nationaal sociale politiek het beste is voor het Nederlandse volk?

Hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Steeds meer mensen roepen het vandaag de dag, “Nederland voor de Nederlanders” maar hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Drama Apeldoorn op koningendag

Drama Apeldoorn op koningendag

Barack Obama, YES WE CAN !

Nuttige en beknopte informatie over Barack Obama.

Waarom haten mensen andere mensen en doden extremistische moslims zelfs andere moslims?

Het lijkt wel of momenteel de haat regeert in onze wereld. Hoe komt het dat mensen andere mensen haten?

trouwen de meest perfecte dag

Heb je de stap gezet en wens je te trouwen? Heb je al aan alles gedacht?

Kinderhuwelijk

Onze cultuur kent dit verschijnsel niet, maar in veel culturen wordt dit als normaal beschouwd

Mijn koninkrijk

Google als nieuwe leerschool

Hans Christian Andersen

Over de sprookjesschrijver, Hans Christian Andersen.

Katten van Groot tot Klein

Katten zijn vrijwel gelijk in structuur en in het gedrag.

Pleegzorg, wanneer het thuis misloopt!

pleegzorg : pleegouders die de armen kinderen een nieuwe thuis geven.