The Elixir of Immortality


Publicatie datum:

Geschreven in een Twaalf Leder gebonden Papyrus Codices

Gesponsorde koppelingen

Met het Levens Elixir werd ook gezegd dat deze in staat is om het Leven te Creëren. Dit gemeten aan de Mythen van Thoth en Hermes Trismegistus, beiden in verschillende verhalen verteld, verluidt dat beide "The White Drops" of terwijl het Liquid Gold, De Witte Druppels gedronken hebben en daarmee onsterfelijkheid bereikten. Dit wordt vermeld in één van de Nag Hammadi teksten. Alchemisten van verschillende leeftijden en culturen zochten het antwoord om het Elixir te formuleren.

Alchemie is een invloedrijjke traditie, waaran beoefenaars uit de oudheid beweerden dat het om de voorloper van diepe bevoegheden zou gaan. Zoals beschreven door Paul-Jacques Malouin in de Encyclpedie van Diderot is de Chemie één van de meest subtiele vormen die het mogelijk maakt een buitengewone chemische operatie te observeren in een sneller tempo dan bij degenen die kiezen voor het observeren in een natuur omgeving in productie.

Defenities en doelstellingen van de alchemie zijn gevarieerd, maar historisch doorgaans opgenomen in één of meer van de volgende doelstellingen; het creëren van stenen is de Legendarische Filosoof ; de mogelijkheid om basis metalen te zetten in de Edelmetalen als goud of zilver ; de ontwikkeling van een Levens Elixer, waarvan deze Jeugd en een Langere Levensduur zal verlenen.

Het Elixir of Life - Elixir van het Leven, ook bekend als Elixir van Onsterfelijkheid en soms gelijk gesteld met de Philosopher's Stone. Een Mythical Potion is dat wanneer uit een bepaald soort beker gedronken wordt deze op een bepaald moment in tijd, de drinker het Eeuwige Leven en of Eeuwige Jeugd geeft.

 

De Nag Hammadi bibliotheek heeft een verzameling Gnostic Texts deze zijn ontdekt in de buurt van de Upper Egyptian stad van Nag Hammadi in 1945.

  Nag Hammadi Codices in Koptische Taal   Nag Hammadi Codices in Koptische Taal

Twaalf Leder gebonden Papyrus Codices begraven in een afgesloten pot werden gevonden door een lokale boer genaamd Muhammed al-Samman. De geschriften in de Codices bestaat uit 52 voornamelijk Gnostic Treatises, maar daar zaten ook drie werken bij die behoren tot de Corpus Hermeticum en een deel vertaalde of wijziging van Plato's Republic. In zijn inleiding op de Nag Hammadi Bibliotheek in het Engels, suggereert James Robinson, dat deze Codices wel eens bezitting geweest konden zijn van een nabijgelegen Monastry Pachomian en begraven zijn ná Bishop Athanasius welke het gebruik veroordeelde van niet-kanoniek boeken in zijn Festal Letter van 367 AD.

De Codices zijn geschreven in Koptische Taal, maar de werken werden waarschijnlijk allemaal vertaald uit het Grieks. De best bekende inhoud is waarschijlijk de Gospel van Thomas, in welk de Nag Hammadi Codices inhoudelijk de complete text is. Na ontdekking door geleerden, herkenden deze dat stukjes text uitspraken van Jezus zijn, deze texten verschijnen ook in manuscripten ondekt door Oxyrhynchus in 1898 (P Oxy. 1) en met de bijpassende citaten die herkend zijn in eerdere Christian bronnen. Vervolgens werd een 1e of 2e Eeuw datum van samenstelling van circa 80 AD of eerder in welk voorgesteld werd als de verloren Griekse Originelen van de Gospel van Thomas. De begraven manuscripten dateren van e derde en vierde centuries. Om te lezen over hun betekenis voor de Moderne Wetenschap in het vroege Christendom verwijs is graag naar het Gnosticism Artikel.

De Nag Hammadi Codices zijn gehuisvest in het Coptic Museum in Cairo, Egypte.

Comte de St. Germain is een 18e Eeuws Edelman van onzekere oorsprong en mysterieuze mogelijkheden, had ook een reputatie het Elixir te hebben en deze zou enkele honderden jaren oud zijn. Veel Europeese Recepten geven aan dat het Elixir moet worden opgeslagen in Klokken voor het effect van de Onsterfeleijkheid van de gebruiker te versterken. Fransman Nicolas Flamel was ook een bekende maker van het Elixir.

Aab-i-Hayat is Perzisch en betekent 'Water van het Leven'. Chashma-i-Kausar is het 'Fontein van Bounty' die Moslims geloofden det deze gevestigd is in Het Paradijs. Voor de Indian namen Amrit Ras betekeny 'Immortality Juice', Maha Ras betekent Great Juice en Soma Ras betekent 'Juice van Soma'. Soma is een Psycho Active Drug, in welk de dichters van Vedas visioenen krijgen. Maar de plant is niet langer beend. Later werd de betekenis van Soma de Maan. Ras betekende later Sacred Mood - Heilige Stemming, welk ervaren wordt door te luisteren naar een goed gedicht of muziek stuk. Mansarovar is de Mind Lake in welk deze het Heilige Meer is aan de voet van Mount Kailash in Tibet, dichtbij de bron van de Ganges.

                                     Mansrovar the Mind Lake

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Waarom komt er steeds meer ziekte, ellende en rampspoed voor in mijn directe omgeving?

Hoe is het te verklaren dat er iedere dag meer ziekte, ellende en rampspoed voorkomt in mijn directe omgeving?

Koude oorlog

stukje geschiedenis van de koude oorlog

Wat is de Holebifoon nu precies en met welke vragen kan je er terecht?

De Holebifoon is een vrijwillige organisatie die mensen helpt met vragen rond seksualiteit.

Hoeveel vluchtelingen en asielzoekers kunnen we opnemen in Nederland?

De discussie over vluchtelingen en asielzoekers is in volle gang, de meest gehoorde vraag is; hoeveel vluchtelingen en asielzoekers kan Nederland opnemen?

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

Waarom geven we iemand die een grote eikel is een “Gouden Eikel”?

Iedereen kent wel een grote eikel maar waarom geven we iemand die een grote eikel is een “Gouden Eikel”?

Ontwikkelingen binnen de jeugdzorg

Beschrijving van ontwikkelingen in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening van de afgelopen 500 jaar.

Trouwringen kopen

Welke trouwring aanschaffen

Vóór of tégen een boerkaverbod

In dit artikel behandel ik de argumenten voor en tegen een boerkaverbod: Misschien handig voor een beschouwing of betoog!?

Betrokkenheid op afstand

Hechting is de term voor een relatief duurzame affectieve relatie tussen een kind en één of meer personen met wie het kind regelmatig interactie heeft.

Obsessieve relaties

Dit artikel gaat over obsessie binnen een relatie

De poenscheppers met een sociaal maatschappelijke functie

Het verhaal over poenscheppende bestuurders. Het verhaal van de andere crimineel.

Hoe versier je een mooie vrouw?

Je ziet een mooie vrouw en je wilt haar versieren, hoe pak je dat aan?

God sterft uit

De invloeden van het christendom nemen af. Steeds minder jongeren voelen zich nog aangetrokken tot de kerk.

Recht op zelfverdediging

Mag je iemand doodschieten in Nederland uit noodweer?

De advocaat en zijn functie

Wat doet een advocaat en hoe gaat dat in z'n werk?

De geschiedenis van Vaderdag

Vaderdag is een nationale feestdag tot eer van vaders en het vaderschap. Op deze dag worden vaders in het zonnetje gezet.

De Wet Mulder, theoretisch een bedenkelijke wet, in de praktijk een monsterlijk systeem.

De Wet Mulder is theoretisch al een wet met een tekort aan rechtswaarborgen, zoals ze wordt toegepast is ze nog meer een aantijging tegen de menselijkheid alhoewel de wet zelf haar uitvoerders niet verbiedt om ze netjes toe te passen.

Potverteren. Een linkse hobby?

Algemeen wordt aangenomen dat de PvdA onzorgvuldig omspringt met overheidsfinanci�n. In dit artikel wordt onderzocht of dat beeld klopt.

Waarom plegen jonge Eskimo’s steeds vaker euthanasie?

Vroeger kozen alleen oude Eskimo’s voor euthanasie door bevriezing, waarom kiezen tegenwoordig jonge Eskimo’s steeds vaker voor euthanasie?

Rangen bij de Koninklijke Luchtmacht

Welke rangen kennen wij bij de Nederlandse luchtmacht en hoe kan je deze herkennen?

Hoe kun je gehandicapte weeskinderen in India helpen?

Door de armoede in India zijn ouders soms genoodzaakt om hun gehandicapte kind ten vondeling te leggen. Hoe kun je deze gehandicapte weeskinderen helpen?

Multiproblemgezinnen

De invloed van risico- en protectieve factoren op het gezin: risicocumulatie en multiproblemgezinnen.

Ancient aliens theorie

Er zijn mensen die geloven dat onze beschaving is opgezet door buitenaards leven. Wat geloven zij nu precies