Totem


Publicatie datum:

De spirituele benaming is Totemism

Gesponsorde koppelingen

Toetemism is een geloof, waarin ieder mens een spirituele verbinding of verwantschap met een ander fysiek ween heeft, zoals een dier of een plant. Dit noemt men een Spirit Being of Totem. Met de Totem wordt men gedacht om te communiceren met een bepaalde verwant groep of een individu en dient als Embleem of Symbool.

Totemism

Een Totem is een Geest Wezen, Heilig Voorwerp of een Symbool dat dien as een Embleem van een Groep Mensen, zoals Familie, Clan of Stamboom. Het Totemic Symbool kan dienen als een herinnering van afkomst van de Familie Groep of Mythisch Verleden Hoewel de benaming Totem is deze het geloof in Tutelary Geesten en Goden niet beerkt tot de Inheemse Volkeren, maar gebruikelijk bij een Culturen over de Gehele Wereld. Totemistische overtuigingen zijn te vinden in de Afrika, Arabië, Azië, Australië, Noordpool, Europa.

Hedendaagse NeoShamanic, New Age en Mythopoëtische Mannen Bewegingen zijn meestal niet betrokken in het praktiseren van Tribale Religie en kunnen zich deze niet toe-eigenen. Zij gebruiken de Totem Religie voor de Persoonlijke Identificatie met een Tutela.

Gelijkenissen tussen het Geestelijke Leven van Savages en Neurotics noemt men Totem en Taboe, deze gelijkenissen is bestudeerd en beschreven in een boek van Sigmund Freud in 1913. Het is een verzameling van vier essays voor het eerst gepubliceerd in het tijdschrift Imago in 1912 - 1913 in dienst van de toepassing van de psycho-analyse naar de velden van de Archeologie, Antropologie en de studie van Religie: "The Horror of Incest" - De Gruweldaad van Bloedschande, "Taboo and Emotional Ambivalence" - Heilig en Emotioneel Tegenstrijdigheid, "Animism, Omnipotence of Thoughts" - Animisme, Almachtige van Gedachten, "The Return of Totemism in Childhood" - De Terugkeer van Totemism in Kindsheid.

In het boek Taboo and Emotional Ambivalence van Freud, beschouwt deze de Relatie van Taboes áán het Totemisme. Freud gebruikt zijn begrippen als 'Projectie'en 'Ambivalentie'die hij ontwikkelde tijdens zijn werk met Neurotische Patiënten in Wenen, Oostenrijk, om de relatie tussen Taboe en Totemisme bespreekbaar te maken.

Net als Neuroticie, voelen Primitieve Mensen een Ambivalent over de meeste mensen in hun leven, maar deze zal niet toegeven in het bewust zijn aan zichzelf. Zij zullen dat niet zoveel toegeven als zij houden van hun moeder, er zijn altijd dingen die ze over haar haten. Het onderdrukte deel van deze ambivalentie, het haten deel, wordt geprojecteerd op anderen in hun omgeving. In het geval van inboorlingen, worden haatdragende onderdelen geprojecteerd op de Totem. Zoals in : 'Ik wilde niet dat mijn moeder ging om te sterven', maar 'de Totem wilde haar hebben om te sterven'.

Freud breidt het idee uit van Ambivalentie, om de relatie op te nemen van burgers áán hun heerser. In ceremonies van de omringende koningen, die vaak nogal geweldadig zijn, beschouwt hij twee niveaus die functioneren als "Het Schijnbare" en als "Het Wezenlijke". Hij gebruikt voorbeelden om de Taboes te Illustreren op de Heersers. Hij zegt bijvoorbeeld; dat de Koningen van Ierland onderworpen waren aan beperkingen, zoals het niet gaan naar bepaalde Steden of op bepaalde Dagen van de Week.

In Animism, magic en de Omnipotence of Thought, onderzoekt Freud het Animisme en Narcistische Fase dit ge-assoieerd met een Primitief begrip van het Universum en de vroegere Libidinal Ontwikkeling. Een geloof in Magie en Tovenarij is afgeleid van een over-waardering van Psychische Handelingen, waarbij de Structurele Voorwaarden van de Geest wordt omgezet naar de maatschappij om de persoon heen. Deze over-waardering overleeft in zowel Primitieve Mensen alswel in Neurotici. De Animistische manier van Denken wordt beheerst door een 'Almacht van Gedachten', een projectie van de Innerlijke Geestelijke Leven naar de buitenwereld toe. Deze denkbeeldige constructie van de werkelijkheid is ook waarneembaar in Obsessief Denken, Waanvoorstelllingen, Aandoeningen en Fobieën. Freud merkt op, dat de Almacht van Gedachten, is het behouden in de Magische Wereld van de Kunst. Het laatste deel van de essay sluit de relatie tussen Magie het Paranormale, Bijgeloof en Taboes, met het argument, dat de praktijken van het Animisme zijn, dit is dan slechts een cover up van Instinctieve Repressie.

 Totemism Totemism Totemism

 Hoewel Totems vaak het focus van Ritueel gedrag is, is men het algemeen over eens dat het Totemisme Géén Religie is. Totemisme kan zeker ook Religieuze Elementen in verschillende mate insluiten. net zoals het samengevoegd kan worden met Magie en daadwerkelijk kan vershijnen. Totemisme is vaak vermengd met verschillende soorten andere overtuigingen, zoals voorouder verering, ideeën van de ziel of animisme. Dergelijke mixen hebben in het verleden kennis gemaakt met specifieke Totemisme en ondervonden hierbij moeilijkheden.

Totem Palen zijn niet religieuze voorweren, aar ze communiceren belangrijke aspecten van de inheemse cultuur. Houtsnijwerk van dieren en andere personages zijn meestal tekens of gebeurtenissen die een verhaal vertegenwoordigen. Het houtsnijwerk symboliseert of herdenkt culturele overtuigingen die vertrouwd zijn met Legendes, Clan Lineages of Opmerkelijke Gebeurtenissen. De palen kunnen ook dienen als functionele kenmerk, als : welkom bord voor dorps bezoekers, mortuarium, schepen, voor graven of als middel om publiekelijk iemand belachtelijk te maken. Gezien de complexiteit en symbolische betekenis van Totem Paal Gravures, is de plaatsing en het belang in de kennis en de aansluiting op de betekenis van de figuren.

Totem Palen zijn Monumentale Sculpturen gesneden op palen of pilaren met symbolen of figuren gemaakt van grote bomen. Het woord Totem is afgeleid van het Algonquian woord Odoodem, 'Zijn Verwantschap Groep'.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Verliefde Paus Jorge Mario Bergoglio, Verliefde paus Franciscus

Paus Jorge Mario Bergoglio, eindelijk een paus die wel van een vrouw houdt?

Koninginnedag

De geschiedenis van koninginnedag tot aan vandaag

Werkloosheid

Hierin beschrijf ik wat voor manieren van werkloosheid er zijn.

Zijn alle lekkere blonde meiden domme blondjes?

Heel veel lekkere blonde meiden zijn meer dan alleen maar domme blonde dozen.

Sinterklaasgedichten voorbeelden en schrijven

Een artikel over het schrijven van de leukste Sinterklaasgedichten met voorbeelden. In dit artikel leer je hoe je op een eenvoudige manier een pakkend Sinterklaasgedicht kunt schrijven.

Waarom worden de meeste verkrachtingen niet gerapporteerd bij de politie.

Op een foto zag ik vandaag dat maar 5% van alle verkrachtingen wordt gerapporteerd bij de politie.

Laat alcohol vrij onder de 18

De jeugd gaat niet kapot aan de alcohol maar aan de betutteling.

Kinderhuwelijk

Onze cultuur kent dit verschijnsel niet, maar in veel culturen wordt dit als normaal beschouwd

Internationale rechtsvergelijkingen

Internationale rechtsvergelijkingen, waarin verscheelt Amerika nou met de rest van de wereld ?

Hoogbegaafdheid: IQ test

Wat is een IQ test precies?

Rangen bij de Koninklijke Luchtmacht

Welke rangen kennen wij bij de Nederlandse luchtmacht en hoe kan je deze herkennen?

Omgaan met boosheid en andere emoties van uw kind

Hoe u het beste kan omgaan met de emoties van uw kind.

Wat zijn de voor en nadelen van ritueel slachten?

Weet u net als ik niets van ritueel slachten lees dan deze uitgebreide objectieve uitleg.

Hoe kun je rijk en gelukkig zijn zonder te werken?

Ben je op zoek naar een alternatief voor een leven lang werken, wordt dan ook rijk en gelukkig zonder te werken.

Trouwringen kopen

Welke trouwring aanschaffen

De menselijke factor in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

P.P.P. staat voor People, Planet en Profit in het M.V.O. Wat betekend M.V.O. voor People of te wel, voor mensen.

Kinderen en echtscheiding

Tips voor ouders bij een (echt)scheiding. Waar kun je op letten om het voor kinderen zo draaglijk mogelijk te maken?

Waarom een Dag van Eenheid?

Internationale beweging Humanity's Team vraagt de VN een Dag van Eenheid uit te roepen

Nominaties op Facebook

Inflatie van het woord 'nomineren'

Passief meeroken

Gevolgen van passief meeroken

De poenscheppers met een sociaal maatschappelijke functie

Het verhaal over poenscheppende bestuurders. Het verhaal van de andere crimineel.

Oorzaken van lynchings in Mexico

In dit artikel zal worden besproken welke oorzaken het fenomeen lynchen in Mexico heeft

Alleenstaande ouders in de bijstand

ouders in de bijstand

Levenseindekliniek, vrijwillige levensbeëindiging

Niemand vraagt erom om geboren te worden maar steeds meer mensen vragen of ze mogen sterven.

Mensenrechten en het ontstaan van het Klassiek liberalisme

De mensenrechten ontleedt.