Totem


Publicatie datum:

De spirituele benaming is Totemism

Gesponsorde koppelingen

Toetemism is een geloof, waarin ieder mens een spirituele verbinding of verwantschap met een ander fysiek ween heeft, zoals een dier of een plant. Dit noemt men een Spirit Being of Totem. Met de Totem wordt men gedacht om te communiceren met een bepaalde verwant groep of een individu en dient als Embleem of Symbool.

Totemism

Een Totem is een Geest Wezen, Heilig Voorwerp of een Symbool dat dien as een Embleem van een Groep Mensen, zoals Familie, Clan of Stamboom. Het Totemic Symbool kan dienen als een herinnering van afkomst van de Familie Groep of Mythisch Verleden Hoewel de benaming Totem is deze het geloof in Tutelary Geesten en Goden niet beerkt tot de Inheemse Volkeren, maar gebruikelijk bij een Culturen over de Gehele Wereld. Totemistische overtuigingen zijn te vinden in de Afrika, Arabië, Azië, Australië, Noordpool, Europa.

Hedendaagse NeoShamanic, New Age en Mythopoëtische Mannen Bewegingen zijn meestal niet betrokken in het praktiseren van Tribale Religie en kunnen zich deze niet toe-eigenen. Zij gebruiken de Totem Religie voor de Persoonlijke Identificatie met een Tutela.

Gelijkenissen tussen het Geestelijke Leven van Savages en Neurotics noemt men Totem en Taboe, deze gelijkenissen is bestudeerd en beschreven in een boek van Sigmund Freud in 1913. Het is een verzameling van vier essays voor het eerst gepubliceerd in het tijdschrift Imago in 1912 - 1913 in dienst van de toepassing van de psycho-analyse naar de velden van de Archeologie, Antropologie en de studie van Religie: "The Horror of Incest" - De Gruweldaad van Bloedschande, "Taboo and Emotional Ambivalence" - Heilig en Emotioneel Tegenstrijdigheid, "Animism, Omnipotence of Thoughts" - Animisme, Almachtige van Gedachten, "The Return of Totemism in Childhood" - De Terugkeer van Totemism in Kindsheid.

In het boek Taboo and Emotional Ambivalence van Freud, beschouwt deze de Relatie van Taboes áán het Totemisme. Freud gebruikt zijn begrippen als 'Projectie'en 'Ambivalentie'die hij ontwikkelde tijdens zijn werk met Neurotische Patiënten in Wenen, Oostenrijk, om de relatie tussen Taboe en Totemisme bespreekbaar te maken.

Net als Neuroticie, voelen Primitieve Mensen een Ambivalent over de meeste mensen in hun leven, maar deze zal niet toegeven in het bewust zijn aan zichzelf. Zij zullen dat niet zoveel toegeven als zij houden van hun moeder, er zijn altijd dingen die ze over haar haten. Het onderdrukte deel van deze ambivalentie, het haten deel, wordt geprojecteerd op anderen in hun omgeving. In het geval van inboorlingen, worden haatdragende onderdelen geprojecteerd op de Totem. Zoals in : 'Ik wilde niet dat mijn moeder ging om te sterven', maar 'de Totem wilde haar hebben om te sterven'.

Freud breidt het idee uit van Ambivalentie, om de relatie op te nemen van burgers áán hun heerser. In ceremonies van de omringende koningen, die vaak nogal geweldadig zijn, beschouwt hij twee niveaus die functioneren als "Het Schijnbare" en als "Het Wezenlijke". Hij gebruikt voorbeelden om de Taboes te Illustreren op de Heersers. Hij zegt bijvoorbeeld; dat de Koningen van Ierland onderworpen waren aan beperkingen, zoals het niet gaan naar bepaalde Steden of op bepaalde Dagen van de Week.

In Animism, magic en de Omnipotence of Thought, onderzoekt Freud het Animisme en Narcistische Fase dit ge-assoieerd met een Primitief begrip van het Universum en de vroegere Libidinal Ontwikkeling. Een geloof in Magie en Tovenarij is afgeleid van een over-waardering van Psychische Handelingen, waarbij de Structurele Voorwaarden van de Geest wordt omgezet naar de maatschappij om de persoon heen. Deze over-waardering overleeft in zowel Primitieve Mensen alswel in Neurotici. De Animistische manier van Denken wordt beheerst door een 'Almacht van Gedachten', een projectie van de Innerlijke Geestelijke Leven naar de buitenwereld toe. Deze denkbeeldige constructie van de werkelijkheid is ook waarneembaar in Obsessief Denken, Waanvoorstelllingen, Aandoeningen en Fobieën. Freud merkt op, dat de Almacht van Gedachten, is het behouden in de Magische Wereld van de Kunst. Het laatste deel van de essay sluit de relatie tussen Magie het Paranormale, Bijgeloof en Taboes, met het argument, dat de praktijken van het Animisme zijn, dit is dan slechts een cover up van Instinctieve Repressie.

 Totemism Totemism Totemism

 Hoewel Totems vaak het focus van Ritueel gedrag is, is men het algemeen over eens dat het Totemisme Géén Religie is. Totemisme kan zeker ook Religieuze Elementen in verschillende mate insluiten. net zoals het samengevoegd kan worden met Magie en daadwerkelijk kan vershijnen. Totemisme is vaak vermengd met verschillende soorten andere overtuigingen, zoals voorouder verering, ideeën van de ziel of animisme. Dergelijke mixen hebben in het verleden kennis gemaakt met specifieke Totemisme en ondervonden hierbij moeilijkheden.

Totem Palen zijn niet religieuze voorweren, aar ze communiceren belangrijke aspecten van de inheemse cultuur. Houtsnijwerk van dieren en andere personages zijn meestal tekens of gebeurtenissen die een verhaal vertegenwoordigen. Het houtsnijwerk symboliseert of herdenkt culturele overtuigingen die vertrouwd zijn met Legendes, Clan Lineages of Opmerkelijke Gebeurtenissen. De palen kunnen ook dienen als functionele kenmerk, als : welkom bord voor dorps bezoekers, mortuarium, schepen, voor graven of als middel om publiekelijk iemand belachtelijk te maken. Gezien de complexiteit en symbolische betekenis van Totem Paal Gravures, is de plaatsing en het belang in de kennis en de aansluiting op de betekenis van de figuren.

Totem Palen zijn Monumentale Sculpturen gesneden op palen of pilaren met symbolen of figuren gemaakt van grote bomen. Het woord Totem is afgeleid van het Algonquian woord Odoodem, 'Zijn Verwantschap Groep'.


Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Hoogbegaafdheid

Wat is Hoogbegaafdheid? Een definitie, omschrijving en enkele kenmerken.

Hoogbegaafdheid: IQ test

Wat is een IQ test precies?

Tips om op een positieve manier uw ergernissen te uiten en op te lossen.

Op een positieve manier kritiek uiten.

Waarom rampenfilms me zo fascineren.

Rampenfilms fascineren me al mijn hele leven, maar toen na 11 september 2001 en andere rampen in de wereld de fictie werkelijkheid leek te zijn geworden voelde dit behoorlijk bizar.

Globalisering

Wat is het verschijnsel globalisering?

Opgroeien met verschillende levensfases

Ouder worden en de acht fases van de onrwikkeling daarvan

Autisme

Wat is Autisme? En hoe kan ik dat herkennen?

Waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Zelfdoding wordt doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren, waarom plegen steeds meer jongeren zelfmoord?

Profilers

Het werk van een profiler,overgewaaid uit de VS, is meer een kunst dan een vak

Interview Marianne Thieme

In 2006 vlak voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer werden er bij ons op school ook verkiezingen gehouden.

Waarom mag de Amerikaanse politie onschuldige negers of zwarten vermoorden?

Iedere keer als een Amerikaanse politieagent een onschuldige neger of zwarte vermoordt gaat hij vrijuit, waarom mag dat?

Rangen bij de Koninklijke Luchtmacht

Welke rangen kennen wij bij de Nederlandse luchtmacht en hoe kan je deze herkennen?

Stiekem worden we steeds asocialer..

In de huidige maatschappij zie je dat we steeds minder rekening houden met de medemens. En dat we steeds meer vanuit onszelf denken en doen.

Alleenstaande ouders in de bijstand

ouders in de bijstand

Zijn alle lekkere blonde meiden domme blondjes?

Heel veel lekkere blonde meiden zijn meer dan alleen maar domme blonde dozen.

Het belang van taal

Om verschillende redenen is taal belangrijk genoeg om er voortdurend alert op te zijn bij het gebruik ervan. Een eigentijds voorbeeld van een steeds toenemende verloedering is het gebruik van naar...toe waar dit gebruik altijd en zonder uitzondering vervangbaar is door een juist geplaatst werkwoord.

Homoseksualiteit binnen de Nederlandse Krijgsmacht.

Feit: De Nederlandse Krijgsmacht loopt voorop in de homo-emancipatie, maar hoe zit dit in andere landen? In dit artikel lees je de feiten!

Mens en Maatschappij

Overvloed aan Informatie

Nederland als het Israël van het Westen

Nederland als uitverkoren natie

Hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Telkens weer komen er nieuwe dictators aan de macht maar hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

De echte werkelijkheid

Een uitleg en verdere uitwerking van Plato's allegorie van de grot.

Pleegzorg, de soorten pleegzorg

Duidelijkheid in welke soorten pleegzorg er zijn

Verloedering

Langzamerhand worden we een maatschappij waarin mensen leven die gewoon lekker doen en laten wat ze willen

De verloedering van de samenleving is een veelvoorkomend topic.

Het artikel gaat over een veelvoorkomend topic.

Jongerenwerk deel I

de zichtbaarheid van het jongerenwerk, voldoende of voor verbetering vatbaar?