Amazone


Publicatie datum:

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.

Gesponsorde koppelingen

De vrouwen van de Stam vochten samen met de mannen, zoals dit de gewoonte onder de Stam is.

Amazon Rain-Forrest

Het Amazon Rainforrest is ook bekend als het Amazone Gebied of de Amazone Jungle. Het is een vochtig Broadleaf Forest dat het grootste deel van het Amazone Gebied van Zuid Amerika omvat. Dit gebied omvat 7.000.000 vierkante Kilometers, waarvan 5.500.000 vierkante Kilometers bedekt wordt door het Regenwoud. Dit gebied omvat Grond Gebied die behoort tot Negen Landen. De meerderheid van het Regenwoud valt binnen de Grenzen van Brazilë, met 60 % van het Regenwoud, gevolgd door Peru met 13 %, Colombia met 10 %, en met kleine hoeveelheden in Venuzuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Suriname en Frans Guyana. De Amazone vertegenwoordigd meer dan de helft van de Planeet in Overgebleven Regenwoud in de gehele Wereld, met een geschatte 390.000.000.000 individuele omen verdeeld in meer dan 16.000 verschillende soorten.

Het Regenwoud is waarschijnlijk gevormd tijdens het Eoceen Tijdperk. Het bleek, dat na een wereldwijde vermindering van de Tropische Temperaturen als in de Atlantische Oceaan deze temperatuur voldoende is verbreed tot een warme, vochtig klimaat van het Amazone Gebied. Het Regenwoud bestaat al minstens 55 Miljoen Jaar en het meeste van de regio bleef vrij van Savanne Type Biomes dit ten minste tot de huidige IJstijd, toen was het Klimaat Droger en Savanne meer wijd verspreid.

De eerste Europeaan die in de Amazone de Rivier afreisde, was Francisco de Orellana in 1542 De BBC Unnatural Histories presenteert bewijs dat Orellana beweerde, dat er een complexe beschaving bestond langs de Amazone. Er wordt aangenomen, dat de beschaving later werd verwoest door verspreiding van ziekten uit Europa, zoals Pokken. Sinds de jaren 1970, zijn er talrijke Geoglyphs ontdekt op ontboste land gedateerd tussen  AD 0 en AD 1250. Ondemar Dias is ge-accrediteerd met eerst het ontdekken van de Geogliefen in 1977 en Alceu Ranzi met het bevorderen van hun ontdekking ná het vliegen over Acre. De BBC Unnatural Histories presenteerde bewijs, dat het Amazone Regenwoud een plaats is van Ongerepte Wilderniss, in welk gevormd is door de Mens minstens 11.000 jaar via praktijken als Bos Tuinieren en Terra Preta.

Natte Tropische Bossen zijn de meest soort-rijke Biome en tropische Bossen in Zuid Amerika, consequent meer soort-rijk dan de Natte Bossen in Afrika en Azië. Als de grootste landstreek van Tropisch Regenwoud in Zuid Amerika, heeft het Amazone Regenwoud een ongeëvenaarde Bio-Diversiteit. Één op de tien bekende soorten in de Wereld woont in het Amazone Regenwoud, dit vormt de grootste collectie van levende planten en diersoorten in de wereld.

Het Regenwoud bevat verschillende soorten die een gevaar kunnen vormen. Onder de grotste roofzuchtige dieren zijn de Zwarte Kaaiman, Jaguar, Poema en Anaconda. In de rivier kunnen Sidder-Alen een electrische schok geven die verdoven of doden. Terwijl de Piranha bekend is dat ze bijten en verwonden. Diverse soorten Pijl-Gif Kikkers scheiden Lipofiele Alkaloïde Gifstoffen af via hun vlees. Er zijn ook tal van Parasieten en Ziekten Factoren. Vampier Vleermuizen wonen in het Regenwoud en kunnen het Rabiës-Virus verspreiden. Malaria, Gele Koorts en Knokkel Koorts kunnen ook voorkomen in het Amazone Gebied.

Het Amazone Conservation Team de AT is een non-profit oranisatie die in samenwerking werkt met de Inheemse Bevolking van Tropisch Amerika in het behoud van de Bio Diversiteit van het Amazone Regenwoud, evenals de Cultuur en het Land van de Inheemse Bevolking.

In 2002 ontving de ACT de United Nations Environment Programme de Global 500 Award als erkenning voor hun behoud prestaties. In 2008 ontving de organisatie de Skoll Award voor Sociaal Ondernemerschap. In November 2010 werd de ACT erkend als een 2010 Tech Awards Laureaat van de prestigieuze Tech Museum in San Jose voor hun werk met de Technologie voor het in Kaart Brengen van de Amazone.

 

Gallery

Monkey - name not listedInia Geoffrensis, Amazon River DolphinToucanTemple Ruin in the JungleScarlet Macaw in vluchtCerrado FlowerBotany - A Kiss, Psychotria Elatat, Hot Lips, Rosehip, Mick Jagger, Hooker LipsMachu Picchu, The Ancient Inca City, Amazon, PeruMangrove ForrestCeiba Tree, Tree of LifePapillon, Blue Butterfly

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.

Waar komt de paashaas vandaan?

Met pasen zie je vooral de paashaas huppelen met eieren,maar waar komt de paashaas nou eigenlijk vandaan.

Marktwerking in de zorg

betoog over marktwerking zorg

Kun je ontslagen worden door een privébericht op Facebook?

Je zet uit frustratie een negatief privé bericht over een collega op je afgesloten Facebook account, kan dit je ontslag tot gevolg hebben?

De democratische wereld

De wereld van technologie, vrijheid en democratie. De wereld die ongemerkt totalitarisme creeert.

Klap van de Molen

Duurzaam bezig zijn, is hot! Maar is alles wel zo duurzaam als wordt geclaimd?

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Communiceren met een groep kinderen, het geven van instructies.

Altijd al willen weten hoe je een groep kinderen op de juiste manier aan het werk krijgt?

Vaccinatie, van twee kanten belicht

Gevolgen van illegale onder(ver)huur.

Gevolgen van illegale onder(ver)huur voor de huurder.

Goedkoop roken moet mogen, goedkope sigaretten voor iedereen

Er zijn ook sigaretten zonder accijns, lees hier waar en hoe je die kunt kopen

God sterft uit

De invloeden van het christendom nemen af. Steeds minder jongeren voelen zich nog aangetrokken tot de kerk.

Waarom zijn domme (laagopgeleide) mensen rechts en slimme (hoogopgeleide) mensen links?

Heb je een links-superieur ego als je vindt dat ieder mens gelijk is?

De opkomst van de FBI

Het ontstaan van het beruchte elitecorps van de Amerikaanse overheid.

Prada, budget of er tussen in?

Tips bij geboorte van een kind de kosten te besparen

Belgische straatverlichting

België zie je vanuit de ruimte beter dan alle andere landen. Het land is enorm verlicht. Hoe is het toch zo ver kunnen komen ?

Provinciale Staten Verkiezingen

korte uitleg over wat de provinciale verkiezingen zijn

Totem

De spirituele benaming is Totemism

Wilders oorzaak val kabinet

Geert Wilders heeft het zijn eigen kabinet laten vallen. Waarom heeft hij Nederland in een tijd van crisis laten vallen? Is dit een strategisch slimme zet?

Top van het bedrijfsleven

VNO voorzitter Wientjes denkt dat er meer topmensen in de politiek nodig zijn.

Groen licht en groene lampen rukken op

Op bouwplaatsen en daarbuiten rukt de groene schijnwerper en andere verlichting met groene lampen steeds verder op

Opzegging van een arbeidsovereenkomst.

De regels over opzegging van een arbeidsovereenkomst.

Rechten van de vrouw

verhoudingen tussen man en vrouw in de geschiedenis

Waarom een Dag van Eenheid?

Internationale beweging Humanity's Team vraagt de VN een Dag van Eenheid uit te roepen

Passief meeroken

Gevolgen van passief meeroken