Amazone


Publicatie datum:

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.

Gesponsorde koppelingen

De vrouwen van de Stam vochten samen met de mannen, zoals dit de gewoonte onder de Stam is.

Amazon Rain-Forrest

Het Amazon Rainforrest is ook bekend als het Amazone Gebied of de Amazone Jungle. Het is een vochtig Broadleaf Forest dat het grootste deel van het Amazone Gebied van Zuid Amerika omvat. Dit gebied omvat 7.000.000 vierkante Kilometers, waarvan 5.500.000 vierkante Kilometers bedekt wordt door het Regenwoud. Dit gebied omvat Grond Gebied die behoort tot Negen Landen. De meerderheid van het Regenwoud valt binnen de Grenzen van Brazilë, met 60 % van het Regenwoud, gevolgd door Peru met 13 %, Colombia met 10 %, en met kleine hoeveelheden in Venuzuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Suriname en Frans Guyana. De Amazone vertegenwoordigd meer dan de helft van de Planeet in Overgebleven Regenwoud in de gehele Wereld, met een geschatte 390.000.000.000 individuele omen verdeeld in meer dan 16.000 verschillende soorten.

Het Regenwoud is waarschijnlijk gevormd tijdens het Eoceen Tijdperk. Het bleek, dat na een wereldwijde vermindering van de Tropische Temperaturen als in de Atlantische Oceaan deze temperatuur voldoende is verbreed tot een warme, vochtig klimaat van het Amazone Gebied. Het Regenwoud bestaat al minstens 55 Miljoen Jaar en het meeste van de regio bleef vrij van Savanne Type Biomes dit ten minste tot de huidige IJstijd, toen was het Klimaat Droger en Savanne meer wijd verspreid.

De eerste Europeaan die in de Amazone de Rivier afreisde, was Francisco de Orellana in 1542 De BBC Unnatural Histories presenteert bewijs dat Orellana beweerde, dat er een complexe beschaving bestond langs de Amazone. Er wordt aangenomen, dat de beschaving later werd verwoest door verspreiding van ziekten uit Europa, zoals Pokken. Sinds de jaren 1970, zijn er talrijke Geoglyphs ontdekt op ontboste land gedateerd tussen  AD 0 en AD 1250. Ondemar Dias is ge-accrediteerd met eerst het ontdekken van de Geogliefen in 1977 en Alceu Ranzi met het bevorderen van hun ontdekking ná het vliegen over Acre. De BBC Unnatural Histories presenteerde bewijs, dat het Amazone Regenwoud een plaats is van Ongerepte Wilderniss, in welk gevormd is door de Mens minstens 11.000 jaar via praktijken als Bos Tuinieren en Terra Preta.

Natte Tropische Bossen zijn de meest soort-rijke Biome en tropische Bossen in Zuid Amerika, consequent meer soort-rijk dan de Natte Bossen in Afrika en Azië. Als de grootste landstreek van Tropisch Regenwoud in Zuid Amerika, heeft het Amazone Regenwoud een ongeëvenaarde Bio-Diversiteit. Één op de tien bekende soorten in de Wereld woont in het Amazone Regenwoud, dit vormt de grootste collectie van levende planten en diersoorten in de wereld.

Het Regenwoud bevat verschillende soorten die een gevaar kunnen vormen. Onder de grotste roofzuchtige dieren zijn de Zwarte Kaaiman, Jaguar, Poema en Anaconda. In de rivier kunnen Sidder-Alen een electrische schok geven die verdoven of doden. Terwijl de Piranha bekend is dat ze bijten en verwonden. Diverse soorten Pijl-Gif Kikkers scheiden Lipofiele Alkaloïde Gifstoffen af via hun vlees. Er zijn ook tal van Parasieten en Ziekten Factoren. Vampier Vleermuizen wonen in het Regenwoud en kunnen het Rabiës-Virus verspreiden. Malaria, Gele Koorts en Knokkel Koorts kunnen ook voorkomen in het Amazone Gebied.

Het Amazone Conservation Team de AT is een non-profit oranisatie die in samenwerking werkt met de Inheemse Bevolking van Tropisch Amerika in het behoud van de Bio Diversiteit van het Amazone Regenwoud, evenals de Cultuur en het Land van de Inheemse Bevolking.

In 2002 ontving de ACT de United Nations Environment Programme de Global 500 Award als erkenning voor hun behoud prestaties. In 2008 ontving de organisatie de Skoll Award voor Sociaal Ondernemerschap. In November 2010 werd de ACT erkend als een 2010 Tech Awards Laureaat van de prestigieuze Tech Museum in San Jose voor hun werk met de Technologie voor het in Kaart Brengen van de Amazone.

 

Gallery

Monkey - name not listedInia Geoffrensis, Amazon River DolphinToucanTemple Ruin in the JungleScarlet Macaw in vluchtCerrado FlowerBotany - A Kiss, Psychotria Elatat, Hot Lips, Rosehip, Mick Jagger, Hooker LipsMachu Picchu, The Ancient Inca City, Amazon, PeruMangrove ForrestCeiba Tree, Tree of LifePapillon, Blue Butterfly


Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Kunnen we alle vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Alleen al uit Afghanistan, Somalië, Irak, Syrië, Soedan en Congo vluchten in 2013 meer dan 6 miljoen mensen, kunnen we al deze vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

De Mechelse Dossinkazerne

De Mechelse Dossinkazerne als verzamelplaats voor (Joodse) gevangenen tijdens W.O.II

Moet “Zwarte Piet” weg, ja of nee?

Één van de grote wereldvragen van dit moment, moet “Zwarte Piet” weg?

Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

De Jihad is een eeuwigdurende strijd die we nooit gaan winnen dus zeg ik, als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

Verloedering

Langzamerhand worden we een maatschappij waarin mensen leven die gewoon lekker doen en laten wat ze willen

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld.

Mermaids

Mermaids is vertaald in het Nederlands Zeemeerminnen

The Great Chain of Knowing: De intelligentie van baby's

In dit artikel wordt het idee van The Great Chain of Knowing besproken. Er wordt ingegaan op het tabula rasa-idee van John Locke en de ontdekking dat baby's wel degelijk intelligentie bezitten.

De geschiedenis van Walt Disney

Iedereen kent wel een of meerdere films van Disney. Maar wie was nou de man achter deze films?

Verliefde Paus Jorge Mario Bergoglio, Verliefde paus Franciscus

Paus Jorge Mario Bergoglio, eindelijk een paus die wel van een vrouw houdt?

De impact van muziek op jongeren en adolescenten.

Steeds meer jongeren kunnen geen moment meer zonder muziek, hoe groot is de impact van muziek op adolescenten?

Zomerse zon

Zomerhitte

Welke rol speelt de persoonlijkheid van de ouder bij de opvoeding van een kind?

Valt de appel echt zo ver van de mand?

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel I

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Het heerlijk avondje is gekomen, Sinterklaas gaat digitaal.

Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas. De digitalisering en de macht van Sinterklaas.

Pubers: Hoe ga je met ze om? (Of: Hoe gaan ze met jou om?)

Puberperikelen

Wintertijd en zomertijd

Het hoe en waarom van het verzetten van de klok.

De opkomst van de FBI

Het ontstaan van het beruchte elitecorps van de Amerikaanse overheid.

Rare feestdagen

vreemde feestdagen op de VS

De definitie van intelligent zijn

De beschrijving van de betekenis intelligentie

Hoogbegaafdheid: Kind wel of niet testen?

Wat zijn de voor- en nadelen van testen

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Mag ik nog normaal mijn brood verdienen?

Flexwerk ofwel op hol geslagen arbeidsmarkt

Hoezo trouw?

De trouw verdwijnt uit onze maatschappij. Is dat wel zo goed?