Amazone


Publicatie datum:

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.

Gesponsorde koppelingen

De vrouwen van de Stam vochten samen met de mannen, zoals dit de gewoonte onder de Stam is.

Amazon Rain-Forrest

Het Amazon Rainforrest is ook bekend als het Amazone Gebied of de Amazone Jungle. Het is een vochtig Broadleaf Forest dat het grootste deel van het Amazone Gebied van Zuid Amerika omvat. Dit gebied omvat 7.000.000 vierkante Kilometers, waarvan 5.500.000 vierkante Kilometers bedekt wordt door het Regenwoud. Dit gebied omvat Grond Gebied die behoort tot Negen Landen. De meerderheid van het Regenwoud valt binnen de Grenzen van Brazilë, met 60 % van het Regenwoud, gevolgd door Peru met 13 %, Colombia met 10 %, en met kleine hoeveelheden in Venuzuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Suriname en Frans Guyana. De Amazone vertegenwoordigd meer dan de helft van de Planeet in Overgebleven Regenwoud in de gehele Wereld, met een geschatte 390.000.000.000 individuele omen verdeeld in meer dan 16.000 verschillende soorten.

Het Regenwoud is waarschijnlijk gevormd tijdens het Eoceen Tijdperk. Het bleek, dat na een wereldwijde vermindering van de Tropische Temperaturen als in de Atlantische Oceaan deze temperatuur voldoende is verbreed tot een warme, vochtig klimaat van het Amazone Gebied. Het Regenwoud bestaat al minstens 55 Miljoen Jaar en het meeste van de regio bleef vrij van Savanne Type Biomes dit ten minste tot de huidige IJstijd, toen was het Klimaat Droger en Savanne meer wijd verspreid.

De eerste Europeaan die in de Amazone de Rivier afreisde, was Francisco de Orellana in 1542 De BBC Unnatural Histories presenteert bewijs dat Orellana beweerde, dat er een complexe beschaving bestond langs de Amazone. Er wordt aangenomen, dat de beschaving later werd verwoest door verspreiding van ziekten uit Europa, zoals Pokken. Sinds de jaren 1970, zijn er talrijke Geoglyphs ontdekt op ontboste land gedateerd tussen  AD 0 en AD 1250. Ondemar Dias is ge-accrediteerd met eerst het ontdekken van de Geogliefen in 1977 en Alceu Ranzi met het bevorderen van hun ontdekking ná het vliegen over Acre. De BBC Unnatural Histories presenteerde bewijs, dat het Amazone Regenwoud een plaats is van Ongerepte Wilderniss, in welk gevormd is door de Mens minstens 11.000 jaar via praktijken als Bos Tuinieren en Terra Preta.

Natte Tropische Bossen zijn de meest soort-rijke Biome en tropische Bossen in Zuid Amerika, consequent meer soort-rijk dan de Natte Bossen in Afrika en Azië. Als de grootste landstreek van Tropisch Regenwoud in Zuid Amerika, heeft het Amazone Regenwoud een ongeëvenaarde Bio-Diversiteit. Één op de tien bekende soorten in de Wereld woont in het Amazone Regenwoud, dit vormt de grootste collectie van levende planten en diersoorten in de wereld.

Het Regenwoud bevat verschillende soorten die een gevaar kunnen vormen. Onder de grotste roofzuchtige dieren zijn de Zwarte Kaaiman, Jaguar, Poema en Anaconda. In de rivier kunnen Sidder-Alen een electrische schok geven die verdoven of doden. Terwijl de Piranha bekend is dat ze bijten en verwonden. Diverse soorten Pijl-Gif Kikkers scheiden Lipofiele Alkaloïde Gifstoffen af via hun vlees. Er zijn ook tal van Parasieten en Ziekten Factoren. Vampier Vleermuizen wonen in het Regenwoud en kunnen het Rabiës-Virus verspreiden. Malaria, Gele Koorts en Knokkel Koorts kunnen ook voorkomen in het Amazone Gebied.

Het Amazone Conservation Team de AT is een non-profit oranisatie die in samenwerking werkt met de Inheemse Bevolking van Tropisch Amerika in het behoud van de Bio Diversiteit van het Amazone Regenwoud, evenals de Cultuur en het Land van de Inheemse Bevolking.

In 2002 ontving de ACT de United Nations Environment Programme de Global 500 Award als erkenning voor hun behoud prestaties. In 2008 ontving de organisatie de Skoll Award voor Sociaal Ondernemerschap. In November 2010 werd de ACT erkend als een 2010 Tech Awards Laureaat van de prestigieuze Tech Museum in San Jose voor hun werk met de Technologie voor het in Kaart Brengen van de Amazone.

 

Gallery

Monkey - name not listedInia Geoffrensis, Amazon River DolphinToucanTemple Ruin in the JungleScarlet Macaw in vluchtCerrado FlowerBotany - A Kiss, Psychotria Elatat, Hot Lips, Rosehip, Mick Jagger, Hooker LipsMachu Picchu, The Ancient Inca City, Amazon, PeruMangrove ForrestCeiba Tree, Tree of LifePapillon, Blue Butterfly

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Beroepsaansprakelijkheid

Wat is beroepsaansprakelijkheid?

Welke terroristen hebben hun doel bereikt?

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of er wordt wel ergens ter wereld een terroristische aanslag gepleegd. Zijn er ook terroristen die hiermee hun doel hebben bereikt?

Werkloosheid

Hierin beschrijf ik wat voor manieren van werkloosheid er zijn.

Pakistan: Christen krijgt doodstraf

Asian Noreen, een 45 jarige analfabete en moeder van 5 kinderen, hoort in de Provincie Punjab in Pakistan de doodstraf tegen zich eisen.

Hoe gaan oplichters te werk?

Steeds meer mensen worden slachtoffer van oplichters maar hoe gaan oplichters te werk?

Carnaval de oorsprong van een volksfeest

Waar komt het feest dat we tegenwoordig vol enthousiasme vieren eigenlijk vandaan?

Jongerenwerk deel I

de zichtbaarheid van het jongerenwerk, voldoende of voor verbetering vatbaar?

Mermaids

Mermaids is vertaald in het Nederlands Zeemeerminnen

Jan Schaefer

De eigenzinnige politicus met helder taalgebruik

Groen licht en groene lampen rukken op

Op bouwplaatsen en daarbuiten rukt de groene schijnwerper en andere verlichting met groene lampen steeds verder op

Hoe kun je een familieruzie beëindigen?

Er zijn heel veel families waar familieleden ruzie hebben met elkaar, hoe kun je een familieruzie beëindigen?

Ontstaan en ontwikkeling van jeugddelinquentie

De theorieën van Moffitt en van Loeber & Hay over het ontstaan en verloop van jeugddelinquentie.

Hoogbegaafdheid: Kind wel of niet testen?

Wat zijn de voor- en nadelen van testen

De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal

Er is een samenleving mogelijk waarin iedereen gelijk, gezond en gelukkig is.

Velodrome d'Hiver

In 1942 vond de grootste razzia in de Franse geschiedenis plaats. Duizenden Joden werden ondergebracht in het wielerstadion Velodrome d'Hiver wachtend op hun dood in Auschwitz.

Hoe kunnen we leven in vrede en welk bestuursvorm hoort daarbij?

Ondanks dat de mens steeds slimmer wordt lijkt vrede onmogelijk, hoe komt dat en is er een staatsvorm die waarbij wel wereldvrede mogelijk is.

Hoezo trouw?

De trouw verdwijnt uit onze maatschappij. Is dat wel zo goed?

Zelfmoord trend of zelfmoord hype.

Zelfmoord onder jongeren neemt epidemische vormen aan, wat is de verklaring voor dit fenomeen.

Kinderen en echtscheiding

Tips voor ouders bij een (echt)scheiding. Waar kun je op letten om het voor kinderen zo draaglijk mogelijk te maken?

Leon de Winter

De bekende Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent

zwanger willen worden? en niet veel te besteden?

tips voor vrouwen die zwanger willen worden, of voor zwangeren die niet veel geld hebben te besteden.

Kunnen we alle vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Alleen al uit Afghanistan, Somalië, Irak, Syrië, Soedan en Congo vluchten in 2013 meer dan 6 miljoen mensen, kunnen we al deze vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Wat militairvrouwen niet willen horen

Een stukje met humoristische ondertoon over de opmerkingen die militairvrouwen regelmatig te horen krijgen.

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.