Waarom wordt ons leven steeds complexer en moet je alle tijd doden?


Publicatie datum:

Wordt ons leven zelf complexer of maken we het zelf steeds complexer?

Gesponsorde koppelingen

de maatschappelijke boot niet missen

Steeds meer mensen missen, maatschappelijk gezien, de boot  omdat ons leven steeds complexer wordt. Tenminste dat hoor ik heel veel mensen om me heen steeds zeggen. Volgens mij wordt het leven echter niet uit zichzelf complexer maar zorgen wij er zelf voor dat ons leven steeds complexer wordt.

Wat is maatschappelijk de boot missen?
Als iemand het heeft over mensen die maatschappelijk de boot missen begrijpen we allemaal wat hij bedoeld. Tenminste, dat denken we. Pas als je het begrip ` maatschappelijk de boot missen` precies wilt definiëren blijkt dat maatschappelijk de boot missen niet zo makkelijk te definiëren is. Bij maatschappelijk de boot missen denkt men over het algemeen aan werklozen, arbeidsongeschikten, bijstandsmoeders en hun kinderen, AOW’ers zonder aanvullend pensioen en andere mensen die niet in staat zijn om zelf de kost te verdienen. Volgens deze denkwijze heeft iedereen die niet in staat is om  zelf de kost te verdienen maatschappelijk de boot gemist.

Maar heeft een werkloze met een riante ww. uitkering en alle tijd om de dingen te doen die hij leuk vindt maatschappelijk de boot gemist en heeft een arbeidsongeschikte die zich financieel prima redden kan  en alle tijd om de dingen te doen die hij leuk vindt maatschappelijk de boot gemist en heeft een bijstandsmoeder die haar kinderen met behulp van instanties en behulpzame mensen een goed leven kan bieden maatschappelijk de boot gemist en hebben alle andere mensen in Nederland die zelf de kost niet kunnen verdienen maar evengoed eten, drinken, een huis, verwarming, een televisie, recht op goede medische zorg enzovoorts hebben, de maatschappelijke de boot gemist?

Het is maar net wat je onder de maatschappelijke boot verstaat. Volgens mij zitten we allemaal, ongeacht of we zelf de kost kunnen verdienen, in dezelfde maatschappelijke boot en kan niemand hem dus missen.

Hoe kun je maatschappelijk de boot halen?
Iemand die in Nederland geboren wordt zit meteen na zijn geboorte al in de Nederlandse  maatschappelijke boot. Iemand uit het buitenland moet daar iets meer voor doen. Er is daarbij wel een groot onderscheid tussen mensen die geboren worden in de Europese Gemeenschap en mensen die buiten de Europese Gemeenschap worden geboren. De eerste groep mag zich hier vrij vestigen en kan door zich in te schrijven in een gemeente zonder verdere prestaties te hoeven leveren op den duur een echte Nederlander worden en in de Nederlandse maatschappelijke boot belanden. Als je van buiten de Europese Gemeenschap komt kun je of door een bijzondere prestatie die een bijdrage levert aan onze maatschappelijke boot of door een reële doodsdreiging in het land waar je vandaan komt in onze maatschappelijke boot terecht komen.

Waarom wordt ons leven steeds complexer?
Zoals je ziet wordt een, op het eerste gezicht eenvoudig begrip als de maatschappelijke boot, heel ingewikkeld als je er dieper over na gaat denken. Zo is het ook met ons leven. Ons leven is niet complexer geworden maar door er over na te denken wordt het steeds complexer. In feite is ons leven niet anders als dat van onze voorvaderen in de oertijd. We moeten ademen, drinken, eten en ons voortplanten en de rest van onze tijd zien te doden. Kon je voor het doden van die tijd vroeger volstaan met een zalig nietsdoen, tegenwoordig is dat zonde van je tijd en moet je allerlei dingen ondernemen om de, voor de basisbehoeften van het leven overbodige, tijd te doden door bijvoorbeeld artikelen te lezen die gaan over het doden van je overtollige tijd.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Levenslang in de Gevangenis

Levenslange Straf, Levenslange Opsluiting, Life Sentence, Life Imprisonment, Lifelong Incarceration of Life Incarceration

Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?

Sinds een paar jaar laait rond Sinterklaas de discussie over Zwarte Piet op, dit jaar zelfs met gewelddadige gevolgen. Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?

Heb jij alle gedichtjes al af?

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen druk bezig is met Sinterklaas. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken?

Hoezo trouw?

De trouw verdwijnt uit onze maatschappij. Is dat wel zo goed?

Vechter

waarom worden jongeren en volwassen mishandelt? Genoeg is genoeg,vind jij ook niet? Ik pik het niet langer!

Ontwikkeling kan beter!

overheden NGO's ontwikkelingssamenwerking HDI

Globalisering

Wat is het verschijnsel globalisering?

Pleegzorg, wanneer het thuis misloopt!

pleegzorg : pleegouders die de armen kinderen een nieuwe thuis geven.

De definitie van intelligent zijn

De beschrijving van de betekenis intelligentie

Op Avontuur in de Natuur met de Rugzak

Backpacking is dé Recreatie voor het Wandelen voor méér dan één dag.

Een scheiding een normale zaak maar geen gemakkelijke zaak!

Bij een scheiding moeten er allerlei zaken geregeld worden.

Wanneer verzetten we de klok van zomertijd naar wintertijd?

Zomertijd en wintertijd, wanneer zetten we de klok vooruit of achteruit?

Stiekem worden we steeds asocialer..

In de huidige maatschappij zie je dat we steeds minder rekening houden met de medemens. En dat we steeds meer vanuit onszelf denken en doen.

Meditatie en gezondheid

Meditatie in het algemeen

Tracking voor Eten

Tracking is het Volgen Van .....

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

Marktwerking in de zorg

betoog over marktwerking zorg

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Hans Christian Andersen

Over de sprookjesschrijver, Hans Christian Andersen.

Bezwaarschrift voor mijn boete

Bezwaarschrift schrijven voor mijn boete

Prada, budget of er tussen in?

Tips bij geboorte van een kind de kosten te besparen

Mens en Maatschappij

Overvloed aan Informatie

Artsen Zonder Grenzen

De geschiedenis en activiteiten van Artsen Zonder Grenzen

Waarom kost een vluchteling ons niets maar verdienen we er geld aan?

Heel veel mensen mopperen dat vluchtelingen ons alleen maar geldkosten maar dit is niet zo, ze kosten ons niets en we verdienen er zelfs geld aan.

Mannen in de kinderopvang, kan dat?

In dit artikel wordt ingegaan op het nut van mannen binnen de kinderopvang