Gratis basis internet voor iedereen met Free Basics Platform van Internet.org


Publicatie datum:

Facebook oprichter promoot Free Basics Platform voor gratis basis internet voor iedereen.

Gesponsorde koppelingen

facebook-daughter

Als begin van een hele lange brief aan hun pasgeboren dochter (van Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan) schrijft Mark Zuckerberg het volgende. Je moeder en ik hebben er de woorden nog niet voor gevonden om de hoop te beschrijven die jij ons geeft voor de toekomst. Je nieuwe leven is er een vol beloftes en we hopen dat je gelukkig en gezond zult blijven zodat je het volledig kunt verkennen. Je hebt ons nu al een reden gegeven om na te denken over de wereld waarin we hopen dat jij gaat leven.

De geboorte van een kind en het Chan Zuckerberg Initiative:
Net als alle ouders, willen wij je zien opgroeien in een wereld die beter is dan die van ons vandaag. Terwijl krantenkoppen zich vaak richten op wat er mis is, wordt de wereld in veel opzichten steeds beter. De gemiddelde gezondheid verbetert, de armoede neemt af, de gemiddeld kennis groeit en steeds meer mensen zijn met elkaar verbonden. De technologische vooruitgang op elk gebied betekent dat je leven drastisch beter zou moeten zijn dan die van ons vandaag. We zullen ons deel doen om dit te realiseren, niet alleen omdat we van je houden, maar ook omdat we een morele verantwoordelijkheid hebben voor alle kinderen in de volgende generaties. Wij geloven dat alle leven van gelijke waarde is en dat omvat ook de vele mensen die in toekomstige generaties zullen leven. Onze samenleving heeft de plicht om nu te investeren om het leven van alle mensen die nu in deze wereld leven, en van alle mensen die in toekomstige generaties zullen leven, te verbeteren. (de brief is in zijn geheel te lezen op a-letter-to-our-daughter) Om hieraan ons steentje bij te dragen richten wij voor jou en alle kinderen die nog geboren gaan worden het Chan Zuckerberg Initiative op. (zie chanzuckerberginitiative)

Internet.org startpagina

Gratis basis internet voor iedereen met Free Basics Platform van Internet.org:
Eén van de projecten die het Chan Zuckerberg Initiative is gestart is Internet.org. De doelstelling van Internet.org is: “Internet.org is een initiatief met Facebook aan het hoofd dat erop is gericht om samen met toonaangevende technologiebedrijven, non-profitorganisaties en lokale groeperingen internettoegang mogelijk te maken voor de twee derde van de (wereld) bevolking dat deze toegang momenteel niet heeft.”.

Waarom zijn niet meer mensen met elkaar verbonden?
Als oorzaken van het feit dat niet meer mensen met elkaar verbonden zijn geeft Internet.org  de volgedende opsomming: Apparaten waarmee mensen op internet kunnen zijn te duur. Abonnementen waarmee mensen op internet kunnen zijn te duur. Mobiele netwerken zijn spaarzaam. Heel veel online inhoud is niet beschikbaar in de plaatselijke taal. Mensen zijn niet zeker van de waarde van internet. Stroom is beperkt beschikbaar en kostbaar. Veel netwerken kunnen grote hoeveelheden data niet ondersteunen.

Streven van Internet.org::
Het streven van Internet.org is om samen met producenten, providers, informatieverstrekkers etc. deze obstakels te verwijderen en het merendeel van de wereld bevolking die het nu nog zonder internet moet stellen eindelijk de mogelijkheid te geven om gebruik te kunnen maken van alle basis voorzieningen die internet te bieden heeft.

Free Basics Platform app:
Om dit te bereiken ontwikkelde Facebook de gratis Free Basics Platform app. De gratis Free Basics Platform app biedt nu al gratis toegang tot basisvoorzieningen en internet diensten aan een miljard mensen over de hele wereld. Via Free Basic heeft Internet.org gratis basis internetservices kunnen bieden aan honderden miljoenen mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ze hopen nog veel meer mensen online te krijgen en hun levens te verbeteren door mensen via deze services voor te stellen aan de voordelen van internet.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Je financiën weer op orde.

Je financiënen weer op orde brengen met hulp van een budgetcoach.

Aristoteles Socrates Onassis

De Rijkste en Meest Beroemde Man van de Wereld

Betoog: Pesten moet strafbaar worden gesteld

Een betoog waarin argumenten worden gegeven om het samenlevingsprobleem genaamd pesten strafbaar te maken

Waarom rampenfilms me zo fascineren.

Rampenfilms fascineren me al mijn hele leven, maar toen na 11 september 2001 en andere rampen in de wereld de fictie werkelijkheid leek te zijn geworden voelde dit behoorlijk bizar.

Waarden en normen leren

Leren van waarden en normen

Marktplaats nl, Marktplaats auto.

Marktplaats.nl is de bekendste plek om nieuwe en tweedehands spullen te kopen en verkopen.

Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Volgens kandidaat-raadslid van het CDA Joram Verstoep is iedereen die niet in Amsterdam woont een provinciale boer. Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Is de nationaal sociale politiek het beste voor het Nederlandse volk?

In deze onzekere tijden rijst bij veel mensen de vraag, of de nationaal sociale politiek het beste is voor het Nederlandse volk?

Ontwikkeling kan beter!

overheden NGO's ontwikkelingssamenwerking HDI

The Green Man

Hij is de spirituele indentiteit van deze uitgestrekte wouden: een voorstelling in half-menselijke gedaante van de duurzame Boom-energie. Ook onderwees hij onze voorouders in de levensgeheimen.

Wat zijn de oorzaken en de ontwikkeling van de Globalisering?

Heeft de globalisering invloed op het gebied van handel, financiën, technologie, communicatie en macro-economische coördinatie.

De nadelen van vrijheid van internet uitingen

Het recht van vrijheid van internet uitingen is bij ons bijna heilig, toch kleven er steeds vaker nadelen aan.

De geschiedenis van Walt Disney

Iedereen kent wel een of meerdere films van Disney. Maar wie was nou de man achter deze films?

Profilers

Het werk van een profiler,overgewaaid uit de VS, is meer een kunst dan een vak

Recht en rechtvaardigheid voor eenieder, toevoegingen, rechtsbijstandverzekeringen, buitengerechtelijke kostenregeling en nog klassejustitie?

Goedbedoelde wetgevende initiatieven, echter waartoe leiden ze? Bieden ze een voldoende tegemoetkoming aan onvermogenden of toch no cure no pay als alternatief?

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Waarom kost een vluchteling ons niets maar verdienen we er geld aan?

Heel veel mensen mopperen dat vluchtelingen ons alleen maar geldkosten maar dit is niet zo, ze kosten ons niets en we verdienen er zelfs geld aan.

De 21e eeuwse bankhanger

Is bankhangen nou echt zo slecht?

Zelfmoord trend of zelfmoord hype.

Zelfmoord onder jongeren neemt epidemische vormen aan, wat is de verklaring voor dit fenomeen.

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Tot waar zijn wij verantwoordelijk voor vluchtelingen?

De afgelopen decennia heeft Nederland veel vluchtelingen opgevangen, tot waar zijn wij verantwoordelijk voor al deze vluchtelingen?

Wat is de zin van het menselijk leven.

Een bijzonder experiment in de zoektocht naar de zin van het menselijke leven.

Soorten organisaties, bijvoorbeeld het Museum van het Universum?

Wat voor soorten organisaties zijn er? Wat is het interessantste van een organisatie als het Museum van het Universum?