Hoe los je goedkoop gedragsproblemen op?


Publicatie datum:

Gedragsproblemen kun je goedkoop oplossen met behulp van de piramide van Maslow en Pavlov.

Gesponsorde koppelingen

Piramide van Maslow

Het aantal jongeren met gedragsproblemen neemt al jaren hand over hand toe. Het begeleiden en oplossen van de gedragsproblemen van deze jongeren kost de gemeenschap heel veel geld. Iedere bijdrage aan het goedkoop oplossen van gedragsproblemen is dus van groot belang om ook in de toekomst de jongeren met gedragsproblemen weer in het gareel te krijgen zodat ze aan het werk kunnen en hun bijdrage kunnen leveren aan onze maatschappij in plaats van dat ze een puinhoop maken van hun leven en de maatschappij ze de rest van hun leven moet onderhouden en steeds weer opdraait voor de kosten van de uit hun gedragsproblemen voortvloeiende materiële en immateriële schade.

Wat is de piramide van Maslow?
De piramide van Maslow is een schematische piramide vormige weergave waarbij in vijf lagen boven elkaar de behoeften van de mens gerangschikt worden in de volgorde van de belangrijkheid van die behoeftes. Hierbij vormen de zogenaamde basisbehoeftes de basis van de piramide en het fenomeen zelfontplooiing de top. Deze manier van weergeven van de behoeften van de mens is in 1943 bedacht door de Amerikaanse klinisch psycholoog Abraham Harold Maslow die daarom de naamgever is van deze schematische piramide vormige weergave van de behoeften van de mens.

Wat zijn de behoeften van de mens:
Maslow heeft de behoeften van de mens ten behoeve van zijn zogenaamde piramide van Maslow in de volgende vijf groepen verdeeld te weten; de lichamelijke behoeften (deze worden ook wel Organische of lichamelijke behoeften genoemd), de behoefte aan veiligheid en zekerheid, de behoefte aan sociaal contact (ook wel de behoefte aan saamhorigheid genoemd), de behoefte aan waardering, erkenning (en volgens latere wetenschappers ook nog zelfrespect), de behoefte aan waardering en erkenning en als hoogste niveau de behoefte aan zelfontplooiing.

Piramide van Paslov

Wat is de Piramide van Pavlov?
De piramide van Pavlov is een schematische weergave van de stappen die je moet doen om met behulp van de piramide van Maslow stapsgewijs in de behoeften van een jongere met gedragsproblemen te voorzien zodat zijn gedrag genormaliseerd wordt en hij uiteindelijk zonder problemen zelfstandig in de maatschappij kan functioneren en zelfs een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij waar hij in leeft. De piramide van Pavlov is opgebouwd uit vier niveaus. In het eerste niveau (de basis) staat de term observeren, hiermee bedoelt Pavlov wat de waarnemer zier en hoort. In het tweede niveau staat de term analyseren, hiermee bedoelt Pavlov dat er moet worden vastgesteld wat de behoeften zijn van de persoon met gedragsproblemen en wat het aandeel van zijn omgeving in zijn problemen is. In het derde niveau staat de term handelen, hiermee bedoelt Pavlov dat er moet worden vastgesteld wat de hulpverleners moeten doen als antwoord op de gedragsproblemen van de persoon met gedragsproblemen. In het hoogste niveau staat de term hulp vragen, hiermee bedoelt Pavlov dat er moet worden vastgesteld of de hulpverlener in staat is zelf de benodigde hulp te verlenen of dat de hulpverlener daar hulp bij moet hebben.

Hoe los je goedkoop gedragsproblemen op?
De goedkoopste manier om een persoon met gedragsproblemen van deze problemen af te helpen is door met behulp van de piramide van Pavlov van onder naar boven te voorzien in de behoeftes die worden weergegeven in de piramide van Maslow.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Zijn alle lekkere blonde meiden domme blondjes?

Heel veel lekkere blonde meiden zijn meer dan alleen maar domme blonde dozen.

Stichting Stadshout Amsterdam

Dit is een weergave van het gedachtegoed van Crisow von Schulz, oprichter van Stichting Stadshout

Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

Geld ophalen voor ontwikkelingshulp blijkt heel makkelijk te zijn maar het vervolgens goed besteden is heel moeilijk. Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

De Mechelse Dossinkazerne

De Mechelse Dossinkazerne als verzamelplaats voor (Joodse) gevangenen tijdens W.O.II

De Belgische koningskwestie

De koningskwestie is de benaming voor het politiek conflict tussen de Belgische koning Leopold III en de regering. De koningskwestie leidde ertoe dat de koning in1950 afstand nam van de troon ten gunste van zijn zoon Boudewijn.

Tracking voor Eten

Tracking is het Volgen Van .....

De 21e eeuwse bankhanger

Is bankhangen nou echt zo slecht?

Visies op het kind: bevrijding, ontwikkeling en zorg

Er worden drie visies op het kind besproken: het bevrijdingsperspectief, het ontwikkelingsperspectief en het zorgperspectief. Ik zal in een betoog het zorgperspectief verdedigen.

Gratis daten, succesvol daten, de beste datingsites

Een pagina met tips voor gegarandeerd succesvolle daten op de beste datingsites.

De beste relatietherapie, gratis relatietherapie

Problemen met je partner, lees hier de beste gratis relatietherapie.

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel I

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Is die trouwring wel nodig?

Is het verplicht trouwringen uit te wisselen bij een huwelijk?

Kwetsbaar opstellen

Waarom je kwetsbaar opstellen juist iets moois is.

Levenslang in de Gevangenis

Levenslange Straf, Levenslange Opsluiting, Life Sentence, Life Imprisonment, Lifelong Incarceration of Life Incarceration

Telepathie

In het Oude Grieks betekend dit Afstandelijke Communicatie

Project X, woord van het jaar 2012

Wat is een project X-feest?

Recht en rechtvaardigheid voor eenieder, toevoegingen, rechtsbijstandverzekeringen, buitengerechtelijke kostenregeling en nog klassejustitie?

Goedbedoelde wetgevende initiatieven, echter waartoe leiden ze? Bieden ze een voldoende tegemoetkoming aan onvermogenden of toch no cure no pay als alternatief?

Hoe verminder je het aantal bejaarde mensen en is dit de oplossing voor het bejaardenprobleem?

Er komen steeds meer bejaarde mensen bij in Nederland, hoe verminder je het aantal bejaarde mensen?

Alleenstaande ouders in de bijstand

ouders in de bijstand

Moet “Zwarte Piet” weg, ja of nee?

Één van de grote wereldvragen van dit moment, moet “Zwarte Piet” weg?

Multiproblemgezinnen

De invloed van risico- en protectieve factoren op het gezin: risicocumulatie en multiproblemgezinnen.

Goedkoop roken moet mogen, goedkope sigaretten voor iedereen

Er zijn ook sigaretten zonder accijns, lees hier waar en hoe je die kunt kopen

Alcohol bij Belgische jongeren

Het problematisch gebruik van belgische jongeren in kaart gebracht

Obsessieve relaties

Dit artikel gaat over obsessie binnen een relatie

Bijgeloof over en met kerstmis

beschrijving van bijgeloof over de kerst