trouwen de meest perfecte dag


Publicatie datum:

Heb je de stap gezet en wens je te trouwen? Heb je al aan alles gedacht?

Gesponsorde koppelingen

Hoe begin je nu aan  de planningen voor je grote dag?

Zit je met die vraag in gedachten ?

Wel geen zorgen ik leg het jullie met plezier even uit.

De trouwdag van je dromen !

Eerst en vooral wil ik jullie een dikke proficiat wensen met de verloving!

Weinig mensen durven die stap nog te zetten maar eens je hem toch wenst te zetten zorg dan dat het  de mooiste dag van jullie leven wordt. Trouwen doe je (normaal) maar één maal in je leven en die dag mag je nooit meer vergeten. En ik zal jullie daarom met alle plezier even uitleggen hoe je zorgt voor een mooie dag waarop je u geen zorgen meer hoeft te maken. Even ter info: begin zo snel mogelijk met de planningen. Ikzelf ben een jaar voor mijn huwelijksdatum beginnen plannen aangezien een mens soms van gedachten kan veranderen.

Vooraf je begint met de planning van de grote dag zelf met je eerst denken aan het budget dat je wenst uit te geven. Zet u rustig aan tafel met je partner en bekijk dat nauwkeurig. Zorg er zeker voor dat het een betaalbaar budget is, en niet dat je naderhand in financiele problemen zit want dat zorgt dan al direct voor onnodige stress in je relatie. Zorg er dan ook zeker voor dat je binnen het afgesproken budget blijft en niet toch de grens overschreidt. En het hoeft niet allemaal duur te gaan. Er kan een mooie onvergetelijke huwelijksdag zijn voor elk budget.

Nu ga samen bespreken hoeveel mensen je wilt uitnodigen, zowel voor het prachtige JA moment als voor het feestmaaltijd en eventueel ook voor een avondfeest. Je bent niet verplicht om al je genodigden een maaltijd te geven ( Bij mijn trouw waren het enkel de familie en getuigen). Bespreek dit rustig en zord dat er geen discussie van komt. Uiteraard is er altijd wel iemand die je wenst uit te nodigen maar je patner niet en andersom evengoed ook. Doe beide wat water bij de wijn en zord dat je er vlekkenloos uitkomt Wink.  Schrijf je genodigden allemaal op, op een kladbaadje en bewaar het zorgvuldig in de toekomst zullen er waarschijnljk nog een aantal dingen wijzige waar je op dat moment niet hebt aangedacht.

Een je de 2 bovenstaande stappen hebt gedaan ga je beginnen nadenken over hoe jullie willen dat jullie dag eruit ziet.

Wens je een professionele fotograaf of ken je iemand in de familie of vriendenkring die dat met plezier zou willen doen? Welke locatie wil je voor een fotoshoot? Uiteraard moeten er toch mooie foto's zijn. 

Waar gaan we s' middags eten en wat gaan we eten? Denk bij de beslissing van het eten aan je gasten zoek uit of ze het wel lusten . Je kan ook zelf een menu samenstellen en aan de chefkok voorstellen. Laten we een traiteur komen naar een bestemming? Op welke locatie? Hou er rekening mee dat al je gasten er moeten geraken. Hebben ze allen een auto of niet? Kunnen ze meerijden met elkaar? Moet ik ceremonie auto's huren?

Waar gaan we het avondfeest geven? Je kunt een zaal huren met alles erop en eraan. Wat bedoel ik met alles erop en eraan : de versiering van de zaal, dj , bar, verlichting... . Je kunt evengoed een zaal huren waar het apparatuur al staat zoals de verlichting en dj materiaal maar dat je een andere dj opzoekt 1 waarvan je weet dat hij de muziek draait die jullie wensen. EN je kunt de zaal ook zelf versieren samen met familieleden of andere. En je maakt dan nog plezier ook !  

Als je een zaal huurt bespreek dan alles heel goed met de zaalmaneger en zorg dat de afspraken op papier staan! Ik spreek uit ervaring !!  Spreek duidelijk af welk budget je uit wilt geven aan drank voor je gasten en eens je aan dat budget zit ze jullie komen verwittigen zodat jullie verder beslissen of je de gasten nog op jullie kosten laten drinken of dat de gasten vanaf dan zelf hun drinken moeten betalen. Beslis ook op voorhand of de gasten elke drank mogen bestellen op jullie rekening. Hou er rekening mee dat sommige sterke dranken serieus doortikken op je rekening. Spreek ook af met de manager tot hoe laat je de zaal mag huren en of het mogelijk is dat als er op het afgesproken uur nog veel gasten zijn dat je het feest dan mag laten doorgaan.

Nu denk je misschien hoe zit het nu met de kleding wel ik raad aan om 4 tot 6 maanden voor de datum te beginnen met het zoeken van de juiste kleding. Begin met eerst rustig de winkels in jouw omgeving te bezoeken en indien nodig buiten de omgeving. Gewoon om eens een kijkje te nemen. Dit doe je niet alleen, zorg dat je iemand meeneemt 4 ogen zien namelijk meer dan 2 . Vergelijk de prijs en kwaliteit en natuurlijk jouw smaak qua kleding. Denk eraan het hoeft zeker niet de duurste te zijn en beslis niet te snel ! Eens je na een 10tal bezoeken toch zegt van DIE JURK IS HET! Maak dan een afspraak in de winkel om hem eens aan te trekken zo kan je zien of de jurk u staat en het belangrijkste : Voel je u goed in die jurk? Koop niets waar je u niet goed in voelt want je wilt gelukkig zijn op je trouwdag en je wilt niet denken " zal blij zijn dat ik de jurk uit kan doen!" 

Eens je hebt beslist welke jurk het is en hem op maat hebt besteld kan je beginnen nadenken over een kapper en visagiste. Je moet er als bruis namelijk adembenemend uitzien! Indien je zo een personen hebt in je vrienden - of familiekring kom je er zeer goedkoop vanaf. Heb je dat niet dan moet je er eerst over nadenken of je wilt dat er iemand aan huis komt of ga je er s' morgens naar toe. Er naartoe gaan is uiteraard wel goedkoper dus kijk eerst of er kappers en / of visagiste in je omgeving zijn die zo vroeg open zijn. Zo ja ga er dan eens een kijkje nemen en vraag hen of je een afspraak kunt maken voor een proef trouwkapsel en / of visagie. Als dat is gebeurd dan beslis je zelf of het aan uw wensen voldoet!

Over de trouwringen kan ik niet veel vertellen dat is iets dat jullie samen moeten beslissen. Kan je één raad geven en dat is het volgende : BESLIS NIETS TE SNEL !! Je kunt er beter een dag uitstap van maken om zo meerdere winkels e bekijken vooraleer je beslist.

Ik hoop dat ik jullie al een beetje raad heb kunnen geven en dat je al wat verder kunt met de planningen.

Het volgende artikel zal spoedig verschijnen.

Veel Succes

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Moonshine, Bootleggers en Baptists

Bootleggers Verkopen Illegaal Alcohol

Skinheads the spirit of '69

Een artikel over de herkomst van skinheads en over alle vooroordelen die er bestaan ten opzichte van deze groep.

God sterft uit

De invloeden van het christendom nemen af. Steeds minder jongeren voelen zich nog aangetrokken tot de kerk.

Ontwikkelingen binnen de jeugdzorg

Beschrijving van ontwikkelingen in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening van de afgelopen 500 jaar.

Hoogbegaafdheid

Wat is Hoogbegaafdheid? Een definitie, omschrijving en enkele kenmerken.

Reuze ballenbad

Reuzen ballenbad of iets meer verontrustend

Pleegzorg, de soorten pleegzorg

Duidelijkheid in welke soorten pleegzorg er zijn

Verliefd worden is makkelijk, het moeilijkste is verliefd blijven (deel 1)

Iedereen kent het gevoel, vlinders in je buik en je ziet de wereld door een roze bril. Maar hoe houd je dat gevoel vast.

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Wat is er mooi aan een massa evenement?

Wat is er mooi aan een fietstoertocht met 15.000 deelnemers of een wandelvierdaagse met 46.000 deelnemers?

Depressie en verslaving: Vicieuze cyclus Deel I

Depressie als een voornamelijke oorzaak van diverse verslavingen

De invloed van sociale relaties op risicogedrag

in dit artikel wordt de invloed van sociale relaties op risicogedrag besproken

Waarom zijn domme (laagopgeleide) mensen rechts en slimme (hoogopgeleide) mensen links?

Heb je een links-superieur ego als je vindt dat ieder mens gelijk is?

Wie kijkt er naar Big Brother?

Hoe is het gesteld met privacy in Nederland?

De rechten van verstandelijk gehandicapte ouders

de rechten van verstandelijk gehandicapte ouders

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Succes koning Willem!

Beatrix doet afstand van de troon en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Dit artikel bevat kort wat prins Willem over het koningschap zei en hoe hij het wil invullen. En daarbij wensen wij hem natuurlijk heel veel succes.

De kerstboom

Een van de tradities van Nederlanders met kerst is het opzetten van een kerstboom, maar dit is oorspronkelijk geen Nederlandse traditie.

De mooiste Vaderdag cadeaus

Ieder jaar met Vaderdag is daar weer die vraag, wat geven we vader. Daarom ging ik op zoek naar de mooiste Vaderdag cadeaus.

Wilders oorzaak val kabinet

Geert Wilders heeft het zijn eigen kabinet laten vallen. Waarom heeft hij Nederland in een tijd van crisis laten vallen? Is dit een strategisch slimme zet?

Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

Geld ophalen voor ontwikkelingshulp blijkt heel makkelijk te zijn maar het vervolgens goed besteden is heel moeilijk. Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

Makkelijk en snel zelf verhuizen

Verhuizen naar de nieuwe woning kan je prima zelf regelen. Zo kan je tijdens de verhuzing veel geld besparen.

Katten van Groot tot Klein

Katten zijn vrijwel gelijk in structuur en in het gedrag.

Goedkoop wonen kan, gratis wonen niet

Veel mensen moeten gedwongen goedkoop wonen want gratis wonen is verboden.

Waar gaan wij naar toe?

Essay nummer 2 geschreven als opdracht voor het vak ethiek door Erwin van der Land