Stiekem worden we steeds asocialer..


Publicatie datum:

In de huidige maatschappij zie je dat we steeds minder rekening houden met de medemens. En dat we steeds meer vanuit onszelf denken en doen.

Gesponsorde koppelingen

Stiekem worden we steeds asocialer; dit was een reclame van

SIRE

een tijd geleden. Maar hoe meer ik om me heen kijk hoe meer ik het er toch mee eens ga zijn. Hieronder een korte lijst observaties en enkele tips hoe het dan wel kan (of naar mijn mening zou moeten)

Gesponsorde koppelingen

Terugpraten:

Het klinkt misschien heel onnozel maar als iemand iets tegen je zegt dan mag je best iets terugzeggen. dus een groet terug, of als een kassamedewerker iets vraagt, zeg dan gewoon normaal ja of nee, en je gaat er ook niet dood van om iemand een prettige dag terug te wensen. Dat komt een stuk symphatieker over dan alleen wat gebrom...

Opruimen:

Misschien weer een dooddoener, maar kijk maar eens om je heen wat je allemaal op de grond ziet liggen. Van sigarettenpeuken en kauwgom tot blikjes en allerhande verpakkingen. Is het nu zoveel moeite om het in een vuilnisbak te gooien. Je woon (of werk) omgeving wordt er in ieder geval een stuk leefbaarder door.

Behulpzaam zijn:

Hoe vaak zie je het niet:  een moeder die met pijn en moeite haar kinderwagen van een trapje probeert af te krijgen, of iemand in een rolstoel die moeite heeft met een heuveltje? Wat je dan ook zult zien zijn hopen mensen die er keihard langsrennen.. hoeveel moeite is het nu om even 20 tellen iemand te helpen denk ik dan.

Mobiele telefoon:

Daar is iedereen tegenwoordig mee vergroeit, je wordt omver gelopen of gefietst omdat mensen met hun telefoon bezig zijn.. Je ziet mensen gezellig met z'n tweeën op het terras zitten, maar dan wel gefocust op hun telefoon..

Samenvattend:

Ik kan nog honderden voorbeelden geven. Maar het komt natuurlijk allemaal op één ding neer. We vinden onszelf het belangrijkste en wat er met de rest van de wereld gebeurt is niet zo heel spannend. Prima als je dat zo voelt, maar dan moet je het ook niet gek vinden dat de hele samenleving er niet gezelliger op wordt.. Ik denk dat als we allemaal iets meer rekening met elkaar gaan houden het harstikke gezellig kan worden in Nederland..maar dat is dan uiteraard wel een persoonlijke mening. Die ik hopelijk bij deze wel heb kunnen gebruiken om mensen te laten nadenken over hun gedrag.

 

 

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Discriminatie

Telkens we naar het nieuws kijken of de krant lezen, zien we oorlogstaferelen. Steeds trachten we ons een wereld voor te stellen zonder oorlog, waar iedereen in vrede kan samenleven.

Gratis internet, gratis beltegoed, gratis smartphone

Iedere moderne puber wil graag gratis internet, gratis beltegoed en een gratis smartphone krijgen.

Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

De Jihad is een eeuwigdurende strijd die we nooit gaan winnen dus zeg ik, als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

Populisme als ziekteverschijnsel parlementaire democratie.

“Het moderne populisme is een ziekteverschijnsel van de parlementaire democratie.”

Zomerse zon

Zomerhitte