De democratische wereld


Publicatie datum:

De wereld van technologie, vrijheid en democratie. De wereld die ongemerkt totalitarisme creeert.

Gesponsorde koppelingen

De westerse wereld met haar uitstekende leefstijl wordt gezien als de beste in de wereld door veel materialistische mensen. De westerse wereld houdt zich bezig met het aanmoedigen van andere landen om democratischer te worden. Jezelf als voorbeeld nemen en andere aansporen om dat voorbeeld te volgen vereist veel zelfverzekerdheid, of misschien wel arrogantie. Het systeem moet dus zuiver zijn van fouten, toch? Want er bevinden dan naïviteit en hypocrisie, wanneer een fout voorbeeld wordt gevolgd. Het doel van democratie is dat het geregeerd wordt door de mensen voor de mensen, maar hoe democratisch is onze moderne en geavanceerde westerse wereld?

Technologie wordt over het algemeen als iets goeds gezien. Technologie streeft vooruit en bereikt elk jaar nieuwe pieken. Technologie is bedoeld om het leven van de mensen gemakkelijker te maken, maar technologie kan ook het werk van de geliefde en sluwe autoriteiten vergemakkelijken. In Engeland zijn er in elke hoek van de straat een camera geplaatst om mensen te ‘bewaken’. Een slimme reden om camera’s op te hangen. Ze vinden dat er geen overeenkomst moet zijn tussen de mensen en de autoriteiten om mensen 24/7 te bekijken.  Het afluisteren van telefoongesprekken ‘moeten uitgevoerd worden’, omdat er ‘te veel’ terroristen rondlopen in deze gevorderde wereld. Het lezen van e-mails ‘moeten uitgevoerd worden’, omdat er ‘te veel’ terroristen rondlopen in deze vredige wereld. De pizza delivery grap op youtube legt uit wat de mogelijkheden zijn van de technologie en haar gebruikers in de toekomst. De video wordt door sommige gezien als onecht, maar het verzamelen van informatie van mensen is al aan de gang. Op de lange termijn kunnen de autoriteiten alles van de mensen verkrijgen en hen controleren zonder dat zij er bewust van zijn.

 

De media heeft een groot aandeel in deze moderne gemeenschap. De enige soorten berichten waarvan CNN opgewonden raakt, zijn de berichten die te maken hebben met meer democratie in bepaalde landen. Het is geen probleem als zij daar levendig van worden, maar wordt het publiek niet beïnvloed tijdens het verkrijgen van zulke berichten? Hoe objectief zijn die berichten? Tijdens interviews zijn er balken die informatie bevatten over de gevraagde, maar is die informatie objectief en accuraat genoeg? Tegenwoordig denken mensen dat zij de verkregen informatie beheren, omdat zij de macht hebben om te kiezen tussen de verschillende soorten media. Maar is het waar dat zij objectiviteit als uitkomst zullen krijgen? Er staan poortwachters tussen de verzender en de ontvanger, de poortwachters staan klaar om berichten te filteren. Het streven naar objectiviteit is een goede zaak, maar ‘het streven naar objectiviteit’ betekent in andere woorden: ‘het niet hebben van objectiviteit’. Zijn onze berichten dan voorgeschoteld?

 

Er bestaan reclames die bepaalde zaken promoten, die zaken kunnen bepaalde mensen in de regering helpen met het voortzetten van hun plannen en doelen. Die reclames beïnvloeden dus de keuzes van de mensen. De effecten van zulke reclames zijn bijvoorbeeld het versterken van bepaalde vooroordelen of het creëren van bepaalde vooroordelen. Deze reclames zijn heel subtiel en niet veel mensen weten dat zij daaraan blootgesteld zijn. Is er ook een naam voor die soorten ‘reclames’? Propaganda. Veel mensen denken dat het alleen gebeurd, toen Stalin of Hitler aan de macht waren, maar kunnen ze de inaugurele rede van de gekozen presidenten uitleggen? Die toespraken bevatten angst voor de problemen van die tijd. Bush sprak over de terroristen, Obama sprak over de economische crisis, en er zijn nog veel meer voorbeelden. Er worden campagnes gevoerd voordat de kiezers gaan kiezen. De mensen van de campagnes houden zeer veel van propageren, omdat ze het idee hebben dat er geconcurreerd moet worden voordat je de leiding mag hebben. De doelen die ze opstellen als zij aan de leiding zullen komen zijn te vergelijken met het vastpakken van licht.

 

De bovengenoemde zaken zijn zaken die in de ‘democratische’ wereld bevinden. Ze zijn niet passief maar actief, omdat ze heel subtiel worden uitgevoerd. Op de lange termijn kunnen deze zaken leiden tot het herboren van totalitarisme en de mensen zullen het niet in de gaten hebben, zoals altijd. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Hoe gaan oplichters te werk?

Steeds meer mensen worden slachtoffer van oplichters maar hoe gaan oplichters te werk?

Liefdesverdriet - een andere kijk

Dit artikel geeft een andere kijk op liefdesverdriet.

Korte geschiedenis van de hiphopmuziek

Dit is het 2e artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel iets over de geschiedenis van hiphopmuziek.

DNA-databank voor de hele Nederlandse bevolking

Vind je dat Nederland het DNA-materiaal van elke persoon zou moeten afnemen om zo een DNA-databank te creëren voor de hele bevolking? Welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn behandel ik in dit artikel.

Hoe verminder je het aantal bejaarde mensen en is dit de oplossing voor het bejaardenprobleem?

Er komen steeds meer bejaarde mensen bij in Nederland, hoe verminder je het aantal bejaarde mensen?

Top van het bedrijfsleven

VNO voorzitter Wientjes denkt dat er meer topmensen in de politiek nodig zijn.

Over gummen en potloden

We zijn vertrouwd met gummen en potloden, maar waar komen ze vandaan?

Betoog: Pesten moet strafbaar worden gesteld

Een betoog waarin argumenten worden gegeven om het samenlevingsprobleem genaamd pesten strafbaar te maken

Trendverslag

Dit artikel gaat over de trends van nu in het interieur.

Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

Het huidige communisme is besmet door hebzucht en corruptie, het kapitalisme heeft echter ook gefaald. Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

Lachen en stress management

lachen en zijn voordelen

Windenergie, windkracht, gratis groene stroom

Steeds meer nieuwe maar ook verbeterde oude vindingen zorgen voor gratis windenergie voor iedereen.

Wat zijn de voor en nadelen van ritueel slachten?

Weet u net als ik niets van ritueel slachten lees dan deze uitgebreide objectieve uitleg.

Inburgeren: Een kans of een barrière?

Een essay over inburgeren in Nederland

Zet niet zo maar je handtekening

Colportage is een veelbesproken onderwerp. Let altijd goed op waar je voor tekent en bedenk je altijd of het wel klopt.

Hoogbegaafdheid

Wat is Hoogbegaafdheid? Een definitie, omschrijving en enkele kenmerken.

Verliefd worden is makkelijk, het moeilijkste is verliefd blijven (deel 1)

Iedereen kent het gevoel, vlinders in je buik en je ziet de wereld door een roze bril. Maar hoe houd je dat gevoel vast.

De democratische wereld

De wereld van technologie, vrijheid en democratie. De wereld die ongemerkt totalitarisme creeert.

Hoe kunnen we leven in vrede en welk bestuursvorm hoort daarbij?

Ondanks dat de mens steeds slimmer wordt lijkt vrede onmogelijk, hoe komt dat en is er een staatsvorm die waarbij wel wereldvrede mogelijk is.

Waarom een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Wat is de motivering voor de aanschaf van een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Hoe kun je ADD zo goed mogelijk benutten?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je al je aparte trekjes juist positief worden.

De wetgever(s)

bestaat er een wetgever? Zo ja, wie en wat is onze wetgever?

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Virtuele schandpalen

Een essay over de verticale en horizontale bescherming van de burger tegen zijn mogelijke vogelvrijverklaring door internet

Fair Trade verkoop in opmars

Het begrip Fairtrade gaat over handel met boeren in Ontwikkelingslanden met bepaalde voorwaarden