De democratische wereld


Publicatie datum:

De wereld van technologie, vrijheid en democratie. De wereld die ongemerkt totalitarisme creeert.

Gesponsorde koppelingen

De westerse wereld met haar uitstekende leefstijl wordt gezien als de beste in de wereld door veel materialistische mensen. De westerse wereld houdt zich bezig met het aanmoedigen van andere landen om democratischer te worden. Jezelf als voorbeeld nemen en andere aansporen om dat voorbeeld te volgen vereist veel zelfverzekerdheid, of misschien wel arrogantie. Het systeem moet dus zuiver zijn van fouten, toch? Want er bevinden dan naïviteit en hypocrisie, wanneer een fout voorbeeld wordt gevolgd. Het doel van democratie is dat het geregeerd wordt door de mensen voor de mensen, maar hoe democratisch is onze moderne en geavanceerde westerse wereld?

Technologie wordt over het algemeen als iets goeds gezien. Technologie streeft vooruit en bereikt elk jaar nieuwe pieken. Technologie is bedoeld om het leven van de mensen gemakkelijker te maken, maar technologie kan ook het werk van de geliefde en sluwe autoriteiten vergemakkelijken. In Engeland zijn er in elke hoek van de straat een camera geplaatst om mensen te ‘bewaken’. Een slimme reden om camera’s op te hangen. Ze vinden dat er geen overeenkomst moet zijn tussen de mensen en de autoriteiten om mensen 24/7 te bekijken.  Het afluisteren van telefoongesprekken ‘moeten uitgevoerd worden’, omdat er ‘te veel’ terroristen rondlopen in deze gevorderde wereld. Het lezen van e-mails ‘moeten uitgevoerd worden’, omdat er ‘te veel’ terroristen rondlopen in deze vredige wereld. De pizza delivery grap op youtube legt uit wat de mogelijkheden zijn van de technologie en haar gebruikers in de toekomst. De video wordt door sommige gezien als onecht, maar het verzamelen van informatie van mensen is al aan de gang. Op de lange termijn kunnen de autoriteiten alles van de mensen verkrijgen en hen controleren zonder dat zij er bewust van zijn.

 

De media heeft een groot aandeel in deze moderne gemeenschap. De enige soorten berichten waarvan CNN opgewonden raakt, zijn de berichten die te maken hebben met meer democratie in bepaalde landen. Het is geen probleem als zij daar levendig van worden, maar wordt het publiek niet beïnvloed tijdens het verkrijgen van zulke berichten? Hoe objectief zijn die berichten? Tijdens interviews zijn er balken die informatie bevatten over de gevraagde, maar is die informatie objectief en accuraat genoeg? Tegenwoordig denken mensen dat zij de verkregen informatie beheren, omdat zij de macht hebben om te kiezen tussen de verschillende soorten media. Maar is het waar dat zij objectiviteit als uitkomst zullen krijgen? Er staan poortwachters tussen de verzender en de ontvanger, de poortwachters staan klaar om berichten te filteren. Het streven naar objectiviteit is een goede zaak, maar ‘het streven naar objectiviteit’ betekent in andere woorden: ‘het niet hebben van objectiviteit’. Zijn onze berichten dan voorgeschoteld?

 

Er bestaan reclames die bepaalde zaken promoten, die zaken kunnen bepaalde mensen in de regering helpen met het voortzetten van hun plannen en doelen. Die reclames beïnvloeden dus de keuzes van de mensen. De effecten van zulke reclames zijn bijvoorbeeld het versterken van bepaalde vooroordelen of het creëren van bepaalde vooroordelen. Deze reclames zijn heel subtiel en niet veel mensen weten dat zij daaraan blootgesteld zijn. Is er ook een naam voor die soorten ‘reclames’? Propaganda. Veel mensen denken dat het alleen gebeurd, toen Stalin of Hitler aan de macht waren, maar kunnen ze de inaugurele rede van de gekozen presidenten uitleggen? Die toespraken bevatten angst voor de problemen van die tijd. Bush sprak over de terroristen, Obama sprak over de economische crisis, en er zijn nog veel meer voorbeelden. Er worden campagnes gevoerd voordat de kiezers gaan kiezen. De mensen van de campagnes houden zeer veel van propageren, omdat ze het idee hebben dat er geconcurreerd moet worden voordat je de leiding mag hebben. De doelen die ze opstellen als zij aan de leiding zullen komen zijn te vergelijken met het vastpakken van licht.

 

De bovengenoemde zaken zijn zaken die in de ‘democratische’ wereld bevinden. Ze zijn niet passief maar actief, omdat ze heel subtiel worden uitgevoerd. Op de lange termijn kunnen deze zaken leiden tot het herboren van totalitarisme en de mensen zullen het niet in de gaten hebben, zoals altijd. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Hoogbegaafdheid: Hoe herken je het?

Kenmerken en informatie over het herkennen van hoogbegaafdheid

Worden we permanent ongelukkig door de media?

De aanhoudende stroom vreselijke media berichten vergiftigt langzaam maar zeker ons leven.

Is een verplichte commune de oplossing voor de toekomst?

Wordt door het opheffen van bejaardenhuizen en gezinsvervangende tehuizen de verplichte commune de toekomst?

Hechte vriendschap

Tekst over hechte vriendschap en de bijhorende liefde

Soorten organisaties, bijvoorbeeld het Museum van het Universum?

Wat voor soorten organisaties zijn er? Wat is het interessantste van een organisatie als het Museum van het Universum?

Een feestelijk geboortebord

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

De 21e eeuwse bankhanger

Is bankhangen nou echt zo slecht?

Zomertijd en wintertijd

Uitleg over de zomer- en wintertijd en een korte beschrijving van de geschiedenis hiervan.

Trouwringen kopen

Welke trouwring aanschaffen

Opzegging van een arbeidsovereenkomst.

De regels over opzegging van een arbeidsovereenkomst.

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

Mannen in de kinderopvang, kan dat?

In dit artikel wordt ingegaan op het nut van mannen binnen de kinderopvang

Waarom plegen jonge Eskimo’s steeds vaker euthanasie?

Vroeger kozen alleen oude Eskimo’s voor euthanasie door bevriezing, waarom kiezen tegenwoordig jonge Eskimo’s steeds vaker voor euthanasie?

Hoe staan we vandaag de dag tegenover seksualiteit in onze samenleving.

De seksuele revolutie begon in de jaren 60 van de vorige eeuw, hoe staan we nu tegenover seksualiteit?

Hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Steeds meer mensen roepen het vandaag de dag, “Nederland voor de Nederlanders” maar hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Hoe verminder je het aantal bejaarde mensen en is dit de oplossing voor het bejaardenprobleem?

Er komen steeds meer bejaarde mensen bij in Nederland, hoe verminder je het aantal bejaarde mensen?

Burgerschapsvorming

beschouwing van de vraag: Heeft het vak burgerschapsvorming een toevoegende waarde als het gaat om de ontwikkeling van kinderen tot goede liberale burgers?

Weg met de monarchie, leve de republiek

De monarchie is een achterhaald instituut. Er is maar één reden waarom hij nog wordt gedoogd.

Globalisering

Wat is het verschijnsel globalisering?

Engelse leenwoorden in het Nederlands

Neemt het aantal Engelse leenwoorden echt toe of lijkt dit alleen zo?

Waarom bekeren steeds meer Chinezen zich tot het christendom?

In ons land neemt het aantal christenen steeds meer af maar in China bekeren steeds meer mensen zich tot zich tot het christendom, waarom doe ze dat.

Kinderen en verlegenheid

Elk kind is weleens verlegen. Maar wat doe je als verlegenheid het leven van je kind belemmert, bijvoorbeeld omdat hij wel bij een ander kind wilt spelen, maar het niet durft?

Pleegzorg, wanneer het thuis misloopt!

pleegzorg : pleegouders die de armen kinderen een nieuwe thuis geven.

Kun je ontslagen worden door een privébericht op Facebook?

Je zet uit frustratie een negatief privé bericht over een collega op je afgesloten Facebook account, kan dit je ontslag tot gevolg hebben?

2 oktober Internationale dag van de geweldloosheid

beschrijving van de internationale dag van de geweldloosheid.