Ancient aliens theorie


Publicatie datum:

Er zijn mensen die geloven dat onze beschaving is opgezet door buitenaards leven. Wat geloven zij nu precies

Gesponsorde koppelingen

Er is een hele beweging die gelooft dat de mensheid vroeger is bezocht door buitenaardse beschavingen. En dat zij ook hun sporen hebben achtergelaten in onze geschiedenis. Deze gedachtengang staat ook wel bekend als de ancient alien theorie. Men gelooft in principe allemaal hetzelfde, behalve dat er uiteraard nog wel verschil zit in gradaties van hoever dit gaat.

Algemeen:

In het algemeen geloven deze mensen dat de mensheid bezocht is in haar verleden door buitenaardse wezens en dat zij hun kennis hebben doorgegeven. Er zit wel verschil in wat men gelooft. Dit verschilt van dat wij gecreëerd zijn door buitenaardse wezens of ontstaan zijn door paringen met hen, tot de overtuiging dat zij ons gestuurd hebben in onze ontwikkeling door het doorgeven van kennis.

Bewijzen:

Hard bewijs is er niet echt, veel zaken staan namelijk open voor meerdere interpretaties. Wat wel interessant is, ongeacht of je nu in de mogelikheid van buitenaards leven geloofd of niet, is jezelf bepaalde dingen af te vragen.

Hoe konden bepaalde oude beschavingen gigantische bouwwerken die er nu nog steeds staan neerzetten. Terwijl zij volgens onze kennis alleen de beschikking hadden over de meest simpele gereedschappen? Er zijn verhalen die in de mythologie staan die erg lijken alsof men vliegtuigen of het gebruik van moderne wapens heeft gezien.. maar dan duizenden jaren geleden?

Geloven:

Of je erin geloofd dat is uiteraard altijd je eigen keuze. Want zoals ik al zei er zijn niet echt "harde" bewijzen. Aan de andere kant zijn er voor de grote religies ook niet echt "harde" wetenschappelijke bewijzen en is dat ook een kwestie van geloof..

Het is wel interessant om er in ieder geval eens naar te luisteren of je erin te verdiepen. Ook al ben je niet overtuigd het geeft je in ieder geval een andere kijk of onze geschiedenis en de prestaties die antieke beschavingen zoals de Egyptenaren of de Chinezen hebben weggezet.

Vreemde vogels:

Het is niet zo dat er een klein groepje mensen is die koste wat het kost dit wil geloven. Er is ook een aanzienlijke groep serieuze wetenschappers en historici die deze theorie aanhangen. Zij weten het ook te onderbouwen met harde geschiedkundige feiten (al zullen deze vaak ook anders te interpreteren zijn). Over het onderwerp zijn diverse boeken geschreven, en uiteraard vele artikelen in tijdschriften. Er is zelfs een programma dat hier volledig aan gewijd is en dat te zien is op the history channel.

 

Of je erin wil geloven moet iedereen voor zichzelf bepalen, het geeft je in ieder geval een andere kijk of de geschiedenis van de mensheid.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

De Jihad is een eeuwigdurende strijd die we nooit gaan winnen dus zeg ik, als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

Wie maakt de daklozenkrant en hoe werkt de daklozenkrant?

Af en toe staat ergens een dakloze die je een daklozenkrant probeert te verkopen, wie maakt die en waar gaat het geld naartoe?

Tips om op een positieve manier uw ergernissen te uiten en op te lossen.

Op een positieve manier kritiek uiten.

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

Interview Marianne Thieme

In 2006 vlak voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer werden er bij ons op school ook verkiezingen gehouden.

Goedkoop roken moet mogen, goedkope sigaretten voor iedereen

Er zijn ook sigaretten zonder accijns, lees hier waar en hoe je die kunt kopen

Een scheiding een normale zaak maar geen gemakkelijke zaak!

Bij een scheiding moeten er allerlei zaken geregeld worden.

Prada, budget of er tussen in?

Tips bij geboorte van een kind de kosten te besparen

Ontwikkelingen binnen de jeugdzorg

Beschrijving van ontwikkelingen in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening van de afgelopen 500 jaar.

Blijven lezen met een leesbeperking!

Er zijn veel soorten leeshulpmiddelen op de markt verkrijgbaar. De groot letterboeken en braille boeken kennen we allemaal, maar er is meer!

Vergelijkend winkelen in Nederland en Belgie

Over prijsreglementeringen en vergelijkende reclame in beide lidstaten. Een vergelijkende studie van wetgeving en toepassingen.

Nationale Feestdagen

Nationale Feestdagen van Nederland in 2010

Morele ontwikkeling bij autisme

Men denkt dat mensen met autisme een beperking hebben in het ontwikkeling van theory of mind. Hoe beperkt dit de ontwikkeling van het geweten?

Jongeren en jeugddelinquentie

Er zijn twee soorten van jeugddelinquentie waar jongeren te maken mee kunnen krijgen; de tijdelijke en de langdurige. Daarnaast zijn er jongeren die niet te maken krijgen met jeugddelinquentie.

De geschiedenis van Walt Disney

Iedereen kent wel een of meerdere films van Disney. Maar wie was nou de man achter deze films?

De Vogelvrij Verklaarden

De Balling, In Ballingschap, In Exile of terwijl ; De Outlaw

Wilders oorzaak val kabinet

Geert Wilders heeft het zijn eigen kabinet laten vallen. Waarom heeft hij Nederland in een tijd van crisis laten vallen? Is dit een strategisch slimme zet?

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Hoogbegaafdheid: Kind wel of niet testen?

Wat zijn de voor- en nadelen van testen

Mermaids

Mermaids is vertaald in het Nederlands Zeemeerminnen

Cursus hoe creëer je mooie gewillige vrouwen.

Hoe kun je een mooie vrouw of een mooi meisje zo manipuleren dat ze alles voor je wil doen.

Justitiële interventies

Op het gebied van justitiële interventies bevinden we ons in een lastige, maar fascinerende periode.

Help we krijgen een gezinsvoogd

wat houdt het hebben van een gezinsvoogd in

Brand in Moedrijk zal vertrouwen in de overheid schaden

De ervaring leert dat de gevolgen van de brand in Moedrijk vooral het vertrouwen in de overheid zal schaden.