A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika.


Publicatie datum:

A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika

Gesponsorde koppelingen

A.S.P.C.A. American Society for the Prevention of Cruelty to Animals is een non-profit dierenbeschermingsorganisatie in Amerika.Mensen die getuigen zijn van dierenmishandeling kunnen dit melden bij de meldkamer van de organisatie.Na een melding worden de Animal Cops ingezet.De eigenaren van de dieren krijgen bezoek van deze inspecteurs.Na gesproken te hebben met elkaar wordt beslist of de eigenaar nog een kans krijgt om zijn dier te behouden.De omstandigheden waarin het dier zich bevindt zal moeten worden veranderd en dit is dan ook de rede waarom de inspecteurs nog een keer terugkomen.Als blijkt dat de eigenaar geluisterd heeft dan mag het dier bij de eigenaar blijven.Als de omstandigheden hetzelfde zijn gebleven dan wordt het dier meteen in beslag genomen en naar het asiel gebracht van de A.S.P.C.A.

A.S.P.C.A. American Society for the Prevention of Cruelty to Animals is een non-profit dierenbeschermingsorganisatie in Amerika.De organisatie is opgericht in 1866 door Henry Bergh.Het hoofdkantoor van de A.S.P.C.A. bevindt zich in New York en is werkzaam in de hele Verenigde Staten.

De meldkamer van de organisatie ontvangt ieder jaar ruim 1000 meldingen van dierenmishandeling.Na een melding worden de speciaal opgeleide Animal Cops ingeschakeld om de leefomgeving van deze dieren te inspecteren.Bij twijfel over het welzijn van een dier word de eigenaar ondervraagd.De taak van de inspecteurs is ook om de eigenaars op de hoogte te brengen van eventuele belangrijke stappen die moeten worden ondernomen in het belang van het dier.Als na latere controle blijkt dat de eigenaar niet gehandeld heeft naar de adviezen van de inspecteur, wordt het dier in beslag genomen en eventueel vervolgt.

Soms worden de dieren in dusdanig slechte omstandigheden aangetroffen dat onmiddelijke inbeslagname noodzakelijk is.Er zijn uitgemergelde zwangere katten die aan hun lot worden overgelaten,honden die uit verlaten huizen worden gered vaak helemaal onder het bloed omdat hun baas ze voor hondengevechten hield,Beren die vastgeketend in een veel te kleine kooi gehouden worden zonder genoeg drinkwater of dode knaagdieren in huis die samen worden gehuisvest met soortgenootjes die nog in leven zijn.Allemaal gevallen van ernsige dierenmishandeling. Ieder dier dat binnenkomt bij de A.S.P.C.A. word voledig nagekeken en zo nodig geopereerd.Hierna worden ze allemaal verzorgt zolang als nodig is.Als de zaak voor komt heeft de eigenaar van het dier/de dieren nog de mogelijkheid zijn dier/dieren terug te krijgen middels de rechtzaak.Soms komt het voor dat er omstandigheden zijn waarin de rechter alsnog beslist de dieren aan de eigenaar terug te geven maar meestal is het zo dat de dieren overgedragen worden aan de A.S.P.C.A.Nadat de mishandelde dieren volledig opgeknapt zijn wordt er gekeken of ze ter adoptie kunnen worden aangeboden.Ze worden onderworpen aan een zogenaamde betrouwbaarheidstest.Hieruit kan worden opgemaakt of de dieren al dan niet vals zijn.Soms is het nodig dat een dier eerst opnieuw opgevoed wordt en een tijdje geplaatst wordt bij iemand die tijdelijke opvang aanbiedt.Tijdens de tijdelijke komt de gedragsdeskundige regelmatig langs om te kijken of het dier vordert in zijn gedrag..Pas als de dieren in perfecte geestelijke en lichamelijke gezondheid verkeren,komen ze in aanmerking voor een nieuw baasje.

De A.S.P.C.A. heeft op dit moment meer dan 4.000 lieve dieren die wachten om geadopteerd te worden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Trouwringen kopen

Welke trouwring aanschaffen

De Europese lijst van terroristische organisaties: onterecht er op, en nu?

Is schadevergoeding mogelijk als een persoon of een entiteit onterecht op de Europese lijst van terroristische organisaties is gezet?

Het belang van taal

Om verschillende redenen is taal belangrijk genoeg om er voortdurend alert op te zijn bij het gebruik ervan. Een eigentijds voorbeeld van een steeds toenemende verloedering is het gebruik van naar...toe waar dit gebruik altijd en zonder uitzondering vervangbaar is door een juist geplaatst werkwoord.

Minder alcoholische drankjes

Redenen om minder alcoholische drankjes te drinken

Vóór of tégen een boerkaverbod

In dit artikel behandel ik de argumenten voor en tegen een boerkaverbod: Misschien handig voor een beschouwing of betoog!?

Vechter

waarom worden jongeren en volwassen mishandelt? Genoeg is genoeg,vind jij ook niet? Ik pik het niet langer!

Moet “Zwarte Piet” weg, ja of nee?

Één van de grote wereldvragen van dit moment, moet “Zwarte Piet” weg?

Waar maak je de mooiste fotokalender?

In veel huizen heeft de kalender een prominente plaats gekregen. Je hebt allerlei soorten. Verjaardagen van familie, vrienden en kennissen, je vindt ze terug op je verjaardagskalender.

Overbevolking

Beschrijving van overbevolking, de evolutie, gevolgen, problematiek en oplossingen.

Hoe ontstaat eenzaamheid bij ouderen en wat kun je er aan doen?

Eenzaamheid bij ouderen wordt in Nederland een steeds groter probleem, hoe komt dat en wat is er aan te doen?

Waarom worden de meeste verkrachtingen niet gerapporteerd bij de politie.

Op een foto zag ik vandaag dat maar 5% van alle verkrachtingen wordt gerapporteerd bij de politie.

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld.

Wanneer verzetten we de klok van zomertijd naar wintertijd?

Zomertijd en wintertijd, wanneer zetten we de klok vooruit of achteruit?

Prioritering morele principes

Er zijn meerdere morele principes, wat is de juiste prioritering?

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Waarde

De stelling voor dit essay is: In een welvarende samenleving is waarde vooral immateri�le waarde. Dit wordt bekeken vanuit het oogpunt van de overheid.

Kinderhuwelijk

Onze cultuur kent dit verschijnsel niet, maar in veel culturen wordt dit als normaal beschouwd

De invloed van televisie op de taalontwikkeling

Onderzoek naar de invloed van televisie op de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Waarom haten mensen andere mensen en doden extremistische moslims zelfs andere moslims?

Het lijkt wel of momenteel de haat regeert in onze wereld. Hoe komt het dat mensen andere mensen haten?

De invloed van sociale relaties op risicogedrag

in dit artikel wordt de invloed van sociale relaties op risicogedrag besproken

Waarom roken mensen?

Redenen waarom mensen roken

De religieuze bril

Kijken door een religieuze bril als atheist zijnde.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Durkheims visie op religie

In dit artikel wordt aan de hand van Durkheim's ideeën betoogd dat religie in de moderne samenleving niet verdwijnt, maar slechts een andere functie krijgt.