A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika.


Publicatie datum:

A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika

Gesponsorde koppelingen

A.S.P.C.A. American Society for the Prevention of Cruelty to Animals is een non-profit dierenbeschermingsorganisatie in Amerika.Mensen die getuigen zijn van dierenmishandeling kunnen dit melden bij de meldkamer van de organisatie.Na een melding worden de Animal Cops ingezet.De eigenaren van de dieren krijgen bezoek van deze inspecteurs.Na gesproken te hebben met elkaar wordt beslist of de eigenaar nog een kans krijgt om zijn dier te behouden.De omstandigheden waarin het dier zich bevindt zal moeten worden veranderd en dit is dan ook de rede waarom de inspecteurs nog een keer terugkomen.Als blijkt dat de eigenaar geluisterd heeft dan mag het dier bij de eigenaar blijven.Als de omstandigheden hetzelfde zijn gebleven dan wordt het dier meteen in beslag genomen en naar het asiel gebracht van de A.S.P.C.A.

A.S.P.C.A. American Society for the Prevention of Cruelty to Animals is een non-profit dierenbeschermingsorganisatie in Amerika.De organisatie is opgericht in 1866 door Henry Bergh.Het hoofdkantoor van de A.S.P.C.A. bevindt zich in New York en is werkzaam in de hele Verenigde Staten.

De meldkamer van de organisatie ontvangt ieder jaar ruim 1000 meldingen van dierenmishandeling.Na een melding worden de speciaal opgeleide Animal Cops ingeschakeld om de leefomgeving van deze dieren te inspecteren.Bij twijfel over het welzijn van een dier word de eigenaar ondervraagd.De taak van de inspecteurs is ook om de eigenaars op de hoogte te brengen van eventuele belangrijke stappen die moeten worden ondernomen in het belang van het dier.Als na latere controle blijkt dat de eigenaar niet gehandeld heeft naar de adviezen van de inspecteur, wordt het dier in beslag genomen en eventueel vervolgt.

Soms worden de dieren in dusdanig slechte omstandigheden aangetroffen dat onmiddelijke inbeslagname noodzakelijk is.Er zijn uitgemergelde zwangere katten die aan hun lot worden overgelaten,honden die uit verlaten huizen worden gered vaak helemaal onder het bloed omdat hun baas ze voor hondengevechten hield,Beren die vastgeketend in een veel te kleine kooi gehouden worden zonder genoeg drinkwater of dode knaagdieren in huis die samen worden gehuisvest met soortgenootjes die nog in leven zijn.Allemaal gevallen van ernsige dierenmishandeling. Ieder dier dat binnenkomt bij de A.S.P.C.A. word voledig nagekeken en zo nodig geopereerd.Hierna worden ze allemaal verzorgt zolang als nodig is.Als de zaak voor komt heeft de eigenaar van het dier/de dieren nog de mogelijkheid zijn dier/dieren terug te krijgen middels de rechtzaak.Soms komt het voor dat er omstandigheden zijn waarin de rechter alsnog beslist de dieren aan de eigenaar terug te geven maar meestal is het zo dat de dieren overgedragen worden aan de A.S.P.C.A.Nadat de mishandelde dieren volledig opgeknapt zijn wordt er gekeken of ze ter adoptie kunnen worden aangeboden.Ze worden onderworpen aan een zogenaamde betrouwbaarheidstest.Hieruit kan worden opgemaakt of de dieren al dan niet vals zijn.Soms is het nodig dat een dier eerst opnieuw opgevoed wordt en een tijdje geplaatst wordt bij iemand die tijdelijke opvang aanbiedt.Tijdens de tijdelijke komt de gedragsdeskundige regelmatig langs om te kijken of het dier vordert in zijn gedrag..Pas als de dieren in perfecte geestelijke en lichamelijke gezondheid verkeren,komen ze in aanmerking voor een nieuw baasje.

De A.S.P.C.A. heeft op dit moment meer dan 4.000 lieve dieren die wachten om geadopteerd te worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Gedwongen prostitutie, illegale vrouwenhandel.

Van een mooie vrouw tot gedwongen prostitutie voor geld.

Depressie en verslaving: Vicieuze cyclus Deel I

Depressie als een voornamelijke oorzaak van diverse verslavingen

De democratische wereld

De wereld van technologie, vrijheid en democratie. De wereld die ongemerkt totalitarisme creeert.

Mijn koninkrijk

Google als nieuwe leerschool

Bestaan er nog echte Samurai vrouwen?

Bestaan er nog steeds echte Japanse vrouwelijke krijgers of Samurai vrouwen?

Vrijheid

essay over vrijheid

Ost Deutschland

Oost Duitsland is hernoemd als; Het Voormalig Oostelijk Grond-Gebied van Duitsland

Het gilet is helemaal terug en hipper dan ooit, vandaar deze tips.

Hoe is het gilet eigenlijk ontstaan en waar moet je op letten tijdens het dragen. Na het lezen van dit artikel kom jij altijd goed voor de dag.

Wat militairvrouwen niet willen horen

Een stukje met humoristische ondertoon over de opmerkingen die militairvrouwen regelmatig te horen krijgen.

Verstrikt in je wortels

Een beschrijving over het mogelijke handelen van maatschappelijk werkers als zij worden geconfronteert met een pleegkind dat een loyaliteitsconflict doormaakt.

De kerstboom

Een van de tradities van Nederlanders met kerst is het opzetten van een kerstboom, maar dit is oorspronkelijk geen Nederlandse traditie.

Wie is de nieuwe Messias of de nieuwe verlosser

De nieuwe Messias is eindelijk op aarde gekomen, hij stuit echter op tal van problemen.

Autisme

Wat is Autisme? En hoe kan ik dat herkennen?

Ontwikkelingen binnen de jeugdzorg

Beschrijving van ontwikkelingen in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening van de afgelopen 500 jaar.

Sociale isolement: hoe krijg je sociaal contact

Hoe kun je snel sociaal contact krijgen met andere mensen? Wat zijn de mogelijkheden om een sociaal isolement te doorbreken?

Werkstuk zinloos geweld en agressie

Iedere week vindt er wel een geval van zinloos geweld plaats, waar komt die agressie vandaan?

Nominaties op Facebook

Inflatie van het woord 'nomineren'

Windenergie, windkracht, gratis groene stroom

Steeds meer nieuwe maar ook verbeterde oude vindingen zorgen voor gratis windenergie voor iedereen.

Vergelijkend winkelen in Nederland en Belgie

Over prijsreglementeringen en vergelijkende reclame in beide lidstaten. Een vergelijkende studie van wetgeving en toepassingen.

Koude oorlog

stukje geschiedenis van de koude oorlog

Zet niet zo maar je handtekening

Colportage is een veelbesproken onderwerp. Let altijd goed op waar je voor tekent en bedenk je altijd of het wel klopt.

Schipperen tussen opvattingen en praktijken over opvoeding

Verschillen in opvattingen en praktijken tussen Westerse en niet-Westerse culturen.

Help! Mijn vriendin is Koreaanse!

Koreaanse traditie en trouwen met een 'Westerling'

ADHD, een last of een gemak?

ADHD, wat is dat eigenlijk? Wat kun je ermee en wat niet?

Obsessieve relaties

Dit artikel gaat over obsessie binnen een relatie