A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika.


Publicatie datum:

A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika

Gesponsorde koppelingen

A.S.P.C.A. American Society for the Prevention of Cruelty to Animals is een non-profit dierenbeschermingsorganisatie in Amerika.Mensen die getuigen zijn van dierenmishandeling kunnen dit melden bij de meldkamer van de organisatie.Na een melding worden de Animal Cops ingezet.De eigenaren van de dieren krijgen bezoek van deze inspecteurs.Na gesproken te hebben met elkaar wordt beslist of de eigenaar nog een kans krijgt om zijn dier te behouden.De omstandigheden waarin het dier zich bevindt zal moeten worden veranderd en dit is dan ook de rede waarom de inspecteurs nog een keer terugkomen.Als blijkt dat de eigenaar geluisterd heeft dan mag het dier bij de eigenaar blijven.Als de omstandigheden hetzelfde zijn gebleven dan wordt het dier meteen in beslag genomen en naar het asiel gebracht van de A.S.P.C.A.

A.S.P.C.A. American Society for the Prevention of Cruelty to Animals is een non-profit dierenbeschermingsorganisatie in Amerika.De organisatie is opgericht in 1866 door Henry Bergh.Het hoofdkantoor van de A.S.P.C.A. bevindt zich in New York en is werkzaam in de hele Verenigde Staten.

De meldkamer van de organisatie ontvangt ieder jaar ruim 1000 meldingen van dierenmishandeling.Na een melding worden de speciaal opgeleide Animal Cops ingeschakeld om de leefomgeving van deze dieren te inspecteren.Bij twijfel over het welzijn van een dier word de eigenaar ondervraagd.De taak van de inspecteurs is ook om de eigenaars op de hoogte te brengen van eventuele belangrijke stappen die moeten worden ondernomen in het belang van het dier.Als na latere controle blijkt dat de eigenaar niet gehandeld heeft naar de adviezen van de inspecteur, wordt het dier in beslag genomen en eventueel vervolgt.

Soms worden de dieren in dusdanig slechte omstandigheden aangetroffen dat onmiddelijke inbeslagname noodzakelijk is.Er zijn uitgemergelde zwangere katten die aan hun lot worden overgelaten,honden die uit verlaten huizen worden gered vaak helemaal onder het bloed omdat hun baas ze voor hondengevechten hield,Beren die vastgeketend in een veel te kleine kooi gehouden worden zonder genoeg drinkwater of dode knaagdieren in huis die samen worden gehuisvest met soortgenootjes die nog in leven zijn.Allemaal gevallen van ernsige dierenmishandeling. Ieder dier dat binnenkomt bij de A.S.P.C.A. word voledig nagekeken en zo nodig geopereerd.Hierna worden ze allemaal verzorgt zolang als nodig is.Als de zaak voor komt heeft de eigenaar van het dier/de dieren nog de mogelijkheid zijn dier/dieren terug te krijgen middels de rechtzaak.Soms komt het voor dat er omstandigheden zijn waarin de rechter alsnog beslist de dieren aan de eigenaar terug te geven maar meestal is het zo dat de dieren overgedragen worden aan de A.S.P.C.A.Nadat de mishandelde dieren volledig opgeknapt zijn wordt er gekeken of ze ter adoptie kunnen worden aangeboden.Ze worden onderworpen aan een zogenaamde betrouwbaarheidstest.Hieruit kan worden opgemaakt of de dieren al dan niet vals zijn.Soms is het nodig dat een dier eerst opnieuw opgevoed wordt en een tijdje geplaatst wordt bij iemand die tijdelijke opvang aanbiedt.Tijdens de tijdelijke komt de gedragsdeskundige regelmatig langs om te kijken of het dier vordert in zijn gedrag..Pas als de dieren in perfecte geestelijke en lichamelijke gezondheid verkeren,komen ze in aanmerking voor een nieuw baasje.

De A.S.P.C.A. heeft op dit moment meer dan 4.000 lieve dieren die wachten om geadopteerd te worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Heb jij alle gedichtjes al af?

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen druk bezig is met Sinterklaas. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken?

De geschiedenis van McDonald's en Ronald McDonald Kinderfonds Nederland

Het meest populaire fastfoodketen ter wereld

Turkije en de Europese Unie; Islam en Christendom

Christenen vormen een heel klein deel van de Turkse bevolking en worden gewantrouwd en gezien als tweederangs burgers.

Waarde

De stelling voor dit essay is: In een welvarende samenleving is waarde vooral immateri�le waarde. Dit wordt bekeken vanuit het oogpunt van de overheid.

Waarom zijn domme (laagopgeleide) mensen rechts en slimme (hoogopgeleide) mensen links?

Heb je een links-superieur ego als je vindt dat ieder mens gelijk is?

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje

Wat is vrijheid van meningsuiting?

Wat houdt de vrijheid van meningsuiting in en wat is het vervolg ervan?

Onderzoek over Zinloos Geweld onder de jongeren

Tegenwoordig zijn er veel studenten die in de schulden raken, maar hoe komt dat?

Recht en rechtvaardigheid voor eenieder, toevoegingen, rechtsbijstandverzekeringen, buitengerechtelijke kostenregeling en nog klassejustitie?

Goedbedoelde wetgevende initiatieven, echter waartoe leiden ze? Bieden ze een voldoende tegemoetkoming aan onvermogenden of toch no cure no pay als alternatief?

Stiekem worden we steeds asocialer..

In de huidige maatschappij zie je dat we steeds minder rekening houden met de medemens. En dat we steeds meer vanuit onszelf denken en doen.

Depressie en verslaving: Vicieuze cyclus Deel I

Depressie als een voornamelijke oorzaak van diverse verslavingen

Nederlandse jongeren kunnen niet spellen

Het taalniveau van jongeren in Nederland daalt. Hoe komt dit? Hoe kunnen we er iets aan doen?

Carnaval de oorsprong van een volksfeest

Waar komt het feest dat we tegenwoordig vol enthousiasme vieren eigenlijk vandaan?

La UNICEF jobs, United Nations Children’s Fund.

UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld.

Gratis op te halen, spaar het milieu door hergebruik

Gratis op te halen laptops, elektrische apparaten, speelgoed, foto en film apparatuur etc.

zwanger willen worden? en niet veel te besteden?

tips voor vrouwen die zwanger willen worden, of voor zwangeren die niet veel geld hebben te besteden.

Jongeren en jeugddelinquentie

Er zijn twee soorten van jeugddelinquentie waar jongeren te maken mee kunnen krijgen; de tijdelijke en de langdurige. Daarnaast zijn er jongeren die niet te maken krijgen met jeugddelinquentie.

Kinderen en verlegenheid

Elk kind is weleens verlegen. Maar wat doe je als verlegenheid het leven van je kind belemmert, bijvoorbeeld omdat hij wel bij een ander kind wilt spelen, maar het niet durft?

Charlie Hebdo en hoe heilig is de vrijheid van meningsuiting in Frankrijk?

Naar aanleiding van de vreselijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo roepen alle Fransen dat de vrijheid van meningsuiting heilig is in Frankrijk, maar is dat ook zo?

Hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Telkens weer komen er nieuwe dictators aan de macht maar hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Vergelijkend winkelen in Nederland en Belgie

Over prijsreglementeringen en vergelijkende reclame in beide lidstaten. Een vergelijkende studie van wetgeving en toepassingen.

Hoogbegaafdheid

Wat is Hoogbegaafdheid? Een definitie, omschrijving en enkele kenmerken.

Stefanus

Over de heilige Stefanus in vergelijking met Jezus Christus en de wonderen die hij verrichtte

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Karl Marx

Een beschrijving van het leven van Marx en zijn utopie het communisme