De 21e eeuwse bankhanger


Publicatie datum:

Is bankhangen nou echt zo slecht?

Gesponsorde koppelingen

Nee, het is niet meer iets om je voor te schamen. Mensen zullen je er misschien een beetje op veroordelen, maar raar is het niet meer: De hele dag op de bank hangen en daarbij niet meer doen dan noodzakelijk is. Toegegeven: een volle dag helemaal niks doen spreekt de meeste mensen meer aan dan een dagje actief erop uit. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van het rustige relaxte leventje? En hoe kan je de perfecte balans vinden tussen passiviteit en activiteit?

Het verschilt van persoon tot persoon. De een hangt liever de hele dag op de bank terwijl de ander graag actief bezig is. Een voordeel van het actieve leven is dat je er een hoop positiviteit uit kan halen. Je stelt vaak een doel voor jezelf en je doet moeite om dat doel te bereiken. Ambitie is belangrijk en zorgt voor een groot deel van je doorzettingsvermogen. Daarnaast zou het gezond zijn om vaak actief bezig te zijn. Het woord ‘’zou’’ klinkt misschien wat raar in de oren, omdat we allemaal weten dat het beter voor je is om regelmatig te sporten en te bewegen, maar de vraag is hoe groot het effect hiervan nu eigenlijk echt is. Vele studies komen tot verschillende conclusies wat betreft gezond leven en de vraag is welke we kunnen vertrouwen en welke niet.

 

Klinkt geweldig allemaal! Gezond leven is echter niet iets dat voor iedereen een prioriteit is en sommige mensen hechten er meer waarde aan dan andere. Het tegenovergestelde van actief doen is passief doen. Een beetje simpel gezegd: bankhangen. Elke actieve persoon zal de bankhanger veroordelen voor het gebrek aan activiteit bij de bankhanger. Maar wat heeft die te vrezen? Niets doen levert in Nederland namelijk ook iets op. Het is niet zo dat je dood gaat van de honger als je niet werkt of niet actief bezig bent.

 

Om een bankhanger actief te krijgen zijn echter meer actieve personen nodig. Als zij laten zien dat passiviteit niet slecht is, maar verbeterd kan worden door de juiste balans met activiteit is er een grote kans dat ze actiever worden. Positieve ervaringen moeten belangrijker worden gemaakt dan negatieve. De passieve persoon moet op een optimistischere manier naar het leven kijken om actief te worden.

 

De perfecte balans. Het lijkt op iets dat iedereen wel wil hebben maar die niemand kan krijgen. De perfecte balans bestaat niet en verschilt van persoon tot persoon. Vaak weten mensen zelf wel wat voor hun de juiste combinatie is tussen rust en beweging, Ze weten meestal ook wanneer ze te veel van het een doen en misschien te weinig van het ander. Op dat moment is de motivatie om hier iets aan te doen belangrijker dan ooit. Dat is het moment waarop een keerpunt kan worden gemaakt en waarbij je dichterbij de perfecte balans kan komen.

 

Het is tijd dat mensen meer gemotiveerd worden om actief te zijn. Niet omdat passiviteit slecht is, maar omdat activiteit de samenleving beter zou kunnen helpen en ook anderen zou inspireren om bijvoorbeeld meer te gaan werken of zichzelf een duidelijk doel te stellen. Op deze manier kunnen een hoop mensen hun talenten maximaal gebruiken. Talenten die anders misschien nooit naar voren zouden komen. Dus nogmaals: bankhangen is niet slecht, maar actief doen motiveert en laat je dingen bereiken.


Foobie gebruiker LuigiZanin

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Wat militairvrouwen niet willen horen

Een stukje met humoristische ondertoon over de opmerkingen die militairvrouwen regelmatig te horen krijgen.

De democratische wereld

De wereld van technologie, vrijheid en democratie. De wereld die ongemerkt totalitarisme creeert.

Transportbedrijven geraakt door de crisis

De transportsector wordt hard geraakt door de economische crisis: weinig werk, winstdalingen en faillisementen.

Goedkoop roken moet mogen, goedkope sigaretten voor iedereen

Er zijn ook sigaretten zonder accijns, lees hier waar en hoe je die kunt kopen

Sociale isolement: hoe krijg je sociaal contact

Hoe kun je snel sociaal contact krijgen met andere mensen? Wat zijn de mogelijkheden om een sociaal isolement te doorbreken?

Trouwringen kopen

Welke trouwring aanschaffen

Waarom moet de consument steeds meer verleid worden? (ten koste van het milieu)

Steeds meer milieuvriendelijk producten wijken voor meer vervuilende producten die de consument meer verleiden.

Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

Geld ophalen voor ontwikkelingshulp blijkt heel makkelijk te zijn maar het vervolgens goed besteden is heel moeilijk. Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

Oorlog in het midden-oosten

De mogelijke gevolgen van een oorlog in het midden-oosten voor Nederland.

Kinderhuwelijk

Onze cultuur kent dit verschijnsel niet, maar in veel culturen wordt dit als normaal beschouwd

Groepen, hoe werkt het theoretisch gezien

Groepsdynamica in de theorie

Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Volgens kandidaat-raadslid van het CDA Joram Verstoep is iedereen die niet in Amsterdam woont een provinciale boer. Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Discussiëren?

Discussiëren: wat is het en wat ontbreekt er vaak

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Het belang van taal

Om verschillende redenen is taal belangrijk genoeg om er voortdurend alert op te zijn bij het gebruik ervan. Een eigentijds voorbeeld van een steeds toenemende verloedering is het gebruik van naar...toe waar dit gebruik altijd en zonder uitzondering vervangbaar is door een juist geplaatst werkwoord.

De theologische lente

De Arabische lente is een voorbode van de theologische lente.

Hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Steeds meer mensen roepen het vandaag de dag, “Nederland voor de Nederlanders” maar hoe maken we Nederland weer voor de Nederlanders?

Verliefde Paus Jorge Mario Bergoglio, Verliefde paus Franciscus

Paus Jorge Mario Bergoglio, eindelijk een paus die wel van een vrouw houdt?

Nominaties op Facebook

Inflatie van het woord 'nomineren'

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel IV

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Hoogbegaafdheid: Kind wel of niet testen?

Wat zijn de voor- en nadelen van testen

Positieve uitwerkingen van plagen op de ontwikkeling van het kind

Veel kinderen worden geplaagd of gepest,hoewel velen denken dat dit een negatieve uitwerking heeft op de toekomst van het kind zijn er ook veel bewijzen dat er juist positieve effecten zijn van plagen op de ontwikkeling van het kind.

Valentijnsdag

Een beetje uitleg over Valentijnsdag

Waar maak je de mooiste fotokalender?

In veel huizen heeft de kalender een prominente plaats gekregen. Je hebt allerlei soorten. Verjaardagen van familie, vrienden en kennissen, je vindt ze terug op je verjaardagskalender.

The Green Man

Hij is de spirituele indentiteit van deze uitgestrekte wouden: een voorstelling in half-menselijke gedaante van de duurzame Boom-energie. Ook onderwees hij onze voorouders in de levensgeheimen.