De 21e eeuwse bankhanger


Publicatie datum:

Is bankhangen nou echt zo slecht?

Gesponsorde koppelingen

Nee, het is niet meer iets om je voor te schamen. Mensen zullen je er misschien een beetje op veroordelen, maar raar is het niet meer: De hele dag op de bank hangen en daarbij niet meer doen dan noodzakelijk is. Toegegeven: een volle dag helemaal niks doen spreekt de meeste mensen meer aan dan een dagje actief erop uit. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van het rustige relaxte leventje? En hoe kan je de perfecte balans vinden tussen passiviteit en activiteit?

Het verschilt van persoon tot persoon. De een hangt liever de hele dag op de bank terwijl de ander graag actief bezig is. Een voordeel van het actieve leven is dat je er een hoop positiviteit uit kan halen. Je stelt vaak een doel voor jezelf en je doet moeite om dat doel te bereiken. Ambitie is belangrijk en zorgt voor een groot deel van je doorzettingsvermogen. Daarnaast zou het gezond zijn om vaak actief bezig te zijn. Het woord ‘’zou’’ klinkt misschien wat raar in de oren, omdat we allemaal weten dat het beter voor je is om regelmatig te sporten en te bewegen, maar de vraag is hoe groot het effect hiervan nu eigenlijk echt is. Vele studies komen tot verschillende conclusies wat betreft gezond leven en de vraag is welke we kunnen vertrouwen en welke niet.

 

Klinkt geweldig allemaal! Gezond leven is echter niet iets dat voor iedereen een prioriteit is en sommige mensen hechten er meer waarde aan dan andere. Het tegenovergestelde van actief doen is passief doen. Een beetje simpel gezegd: bankhangen. Elke actieve persoon zal de bankhanger veroordelen voor het gebrek aan activiteit bij de bankhanger. Maar wat heeft die te vrezen? Niets doen levert in Nederland namelijk ook iets op. Het is niet zo dat je dood gaat van de honger als je niet werkt of niet actief bezig bent.

 

Om een bankhanger actief te krijgen zijn echter meer actieve personen nodig. Als zij laten zien dat passiviteit niet slecht is, maar verbeterd kan worden door de juiste balans met activiteit is er een grote kans dat ze actiever worden. Positieve ervaringen moeten belangrijker worden gemaakt dan negatieve. De passieve persoon moet op een optimistischere manier naar het leven kijken om actief te worden.

 

De perfecte balans. Het lijkt op iets dat iedereen wel wil hebben maar die niemand kan krijgen. De perfecte balans bestaat niet en verschilt van persoon tot persoon. Vaak weten mensen zelf wel wat voor hun de juiste combinatie is tussen rust en beweging, Ze weten meestal ook wanneer ze te veel van het een doen en misschien te weinig van het ander. Op dat moment is de motivatie om hier iets aan te doen belangrijker dan ooit. Dat is het moment waarop een keerpunt kan worden gemaakt en waarbij je dichterbij de perfecte balans kan komen.

 

Het is tijd dat mensen meer gemotiveerd worden om actief te zijn. Niet omdat passiviteit slecht is, maar omdat activiteit de samenleving beter zou kunnen helpen en ook anderen zou inspireren om bijvoorbeeld meer te gaan werken of zichzelf een duidelijk doel te stellen. Op deze manier kunnen een hoop mensen hun talenten maximaal gebruiken. Talenten die anders misschien nooit naar voren zouden komen. Dus nogmaals: bankhangen is niet slecht, maar actief doen motiveert en laat je dingen bereiken.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker LuigiZanin

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Je financiën weer op orde.

Je financiënen weer op orde brengen met hulp van een budgetcoach.

Het heerlijk avondje is gekomen, Sinterklaas gaat digitaal.

Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas. De digitalisering en de macht van Sinterklaas.

Laat alcohol vrij onder de 18

De jeugd gaat niet kapot aan de alcohol maar aan de betutteling.

Leon de Winter

De bekende Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent

Wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

De zogenaamde “carbon footprint” wordt al gebruikt als rekenfactor voor de invloed van de productie op het milieu maar wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

Oorlog in het midden-oosten

De mogelijke gevolgen van een oorlog in het midden-oosten voor Nederland.

Kun je iedereen welvarend maken?

Zorgt volledige werkgelegenheid ervoor dat iedereen welvarend wordt?

Verloedering

Langzamerhand worden we een maatschappij waarin mensen leven die gewoon lekker doen en laten wat ze willen

Waarom komt er steeds meer ziekte, ellende en rampspoed voor in mijn directe omgeving?

Hoe is het te verklaren dat er iedere dag meer ziekte, ellende en rampspoed voorkomt in mijn directe omgeving?

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

Moeilijkheden in bestrijding mensenhandel

Hoe wetgeving de bestrijding van mensenhandel in de weg ligt

Wat drijft de Soenniten tot hun terreurdaden?

Steeds vaker worden er aanslagen gepleegd door extremistische Soenniten, wat drijft hen tot hun daden.

Hans Christian Andersen

Over de sprookjesschrijver, Hans Christian Andersen.

Is het streven naar autarkie, autarkisch wonen en qua energie autarkisch zijn goed?

Texel wil in 2030 op het gebied van energie in 2030 volledig autarkisch zijn, is dat goed?

Waarom is de ene verslaving legaal en de andere verslaving illegaal?

Schrijfverslaving zorgt voor tijdelijke afleiding voor verslaafden en verminderd dus het gebruik van verslavende middelen en zou dus gesubsidieerd moeten worden.

Hoe kunnen we leven in vrede en welk bestuursvorm hoort daarbij?

Ondanks dat de mens steeds slimmer wordt lijkt vrede onmogelijk, hoe komt dat en is er een staatsvorm die waarbij wel wereldvrede mogelijk is.

Zomerse zon

Zomerhitte

Loverboys op de moderne manier van werken

Loverboys en de moderne stijl van werken.

Gilles de la Tourette

Wat is Gilles de la Tourette?

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

Hoe ver zijn we met het klonen van mensen?

Het klonen van dieren wordt al een aantal jaren gedaan, gaan we binnenkort ook mensen klonen en wat ze de voor- en nadelen daarvan?

Korte geschiedenis van de hiphopmuziek

Dit is het 2e artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel iets over de geschiedenis van hiphopmuziek.

De geschiedenis van Walt Disney

Iedereen kent wel een of meerdere films van Disney. Maar wie was nou de man achter deze films?

Wat is er mooi aan een massa evenement?

Wat is er mooi aan een fietstoertocht met 15.000 deelnemers of een wandelvierdaagse met 46.000 deelnemers?

Vaccinatie, van twee kanten belicht