De poenscheppers met een sociaal maatschappelijke functie


Publicatie datum:

Het verhaal over poenscheppende bestuurders. Het verhaal van de andere crimineel.

Gesponsorde koppelingen

Nederland verkeerd net als de rest van Europa in een crisis. Althans zo zegt men. We moeten bezuinigen en dat terwijl er door bestuurders van sociaal maatschappelijke instellingen op een onvoorstelbare wijze met geld wordt gesmeten. Uw en mijn geld. Dit is het verhaal wat zij ons willen onthouden. Dit is het verhaal wat vrijwel alle bezuinigingen overbodig maakt. Het oordeel? Dat is aan u.

Crisis. Onzin er is meer dan geld zat!

Het lijkt wel of de huidige crisis als een donderslag bij heldere hemel kwam. Maar niets is minder waar natuurlijk.

De poenscheppers met een sociaal maatschappelijke functie

Dit verhaal gaat over de poenscheppers die een sociaal maatschappelijke functie hebben in onze maatschappij. Zij die er mede voor zorg hebben gedragen, dat we in deze huidige crisis terecht zijn gekomen. De minder bedeelde mensen van onze maatschappij zijn hiervan het grootste slachtoffer geworden en de heren en een handjevol dames, poenscheppers? T’ja die blijven buiten schot. Tenminste voorlopig even dan.

 De pensioenbazen

Het ongetwijfeld meest chantante reclamefilmpje is wel die van het pensioenfonds.  Gewone hard werkende mensen vertellen daarin dat we het allemaal met een beetje minder moeten doen. Het is nu eenmaal crisis en daar moeten we met z’n allen de schouders onder steken om deze weer te boven te komen. Nou ben ik niet te beroerd hoor om mee te werken aan de toekomst van onze jongeren. Maar wat mij zo ongelooflijk boos kan maken is dat de ONGELOOFLIJK goed betaalde directieleden en raden van bestuur gewoon dik betaald zijn al die jaren voor een onaanvaardbaar wanbeleid wat zij hebben uitgevoerd. En weet u  ze zitten er nog steeds. Als u nu allemaal lekker meedoet met wat minder pensioen, dan heeft de pensioenverstrekker flink bezuinigd in de uitgave wat resulteert in een flinke bonus voor de directieleden en de raden van bestuur.

 De directeuren van de zorgverzekeringen.

Nog zo een heerlijk onderwerp. Op 1 januari 2006 is het ziekenfonds afgeschaft en vervangen door een verplichte basisverzekering voor iedereen. De regering hoopte door de marktwerking een goedkopere verzekering te krijgen die betaalbaar zou moeten zijn voor iedereen. Maar wat is er gebeurd in die 6 jaar? Sinds de invoering van het nieuwe Zorgstelsel in 2006 zijn Nederlanders 58 procent meer kwijt voor hun basis verzekering. En het mooie is dat deze verzekering heel wat somberder is dan de voorgaande. Kortom u betaald meer voor minder. Dat levert de bestuurder een leuke bonus op. En ja ook hier weer hetzelfde verhaal voor de heren directeuren en bestuursleden, zij hebben geen dubbeltje ingeleverd sterker nog ze hebben er duizenden euro’s bij gekregen. 

Directeuren die maatschappelijke doelen moeten nastreven.

Misslijk wordt je ervan maar we moeten toch maar even doorgaan. Ook hier is het te belachelijk voor woorden. Negen van de tien ziekenhuisbestuurders verdienen meer dan de Balkenende-norm van 181.000 euro. Tien procent van hen ontvangt zelfs meer dan 300.000 euro bruto per jaar. Dit blijkt uit recent onderzoek van de SP. Maar er is meer want Op de lijst, hoogste bonussen, staan negen directeuren van ziekenhuizen, een directeur van een thuiszorgorganisatie en zes directeuren van woningcorporaties. Allemaal personen die maatschappelijke doelen moeten nastreven, zoals scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties. In het Amphia Ziekenhuis verdiende een interim bestuurder in 2009  € 773.500,-. Gemiddeld gaven de loonstrookjes van de bestuurder van ziekenhuizen een bedrag aan tussen de 6 en ruim 3 ton.

We gaan het maar niet hebben over de fouten die er worden gemaakt door deze veel te hoog betaalde mensen. Ach ééntje dan. Tussen 2006 en 2009 declareerde ziekenhuizen ruim 1 miljard euro teveel alleen al bij zorgverzekeraar CZ. En ja als je zo ontzettend goed betaald wordt als verantwoordelijke directeur van een zorgverzekering dan ben ja daar zeer alert op. Medewerkers kwamen er medio 2011 al achter. Bespottelijk toch. En daar is uw en mijn premie mede op vastgesteld.

En u maar besparen.

Als u thuis niet meer rond kunt komen dan moet u gaan besparen. S’avonds met een deken op de bank gaan zitten, geen snoepjes, koekjes of ander lekkers meer halen in de winkel en natuurlijk koffie drinken tijdens het kopen van euro schopper producten bij de Albert Heijn of en perfect  producten bij de Hoogvliet. Dat alles scheelt weer een beetje in de kosten. Ook bezoek aan opa en oma kan nog maar 1 keer per kwartaal omdat de benzine de spuigaten uitloopt. Uiteindelijk kun je niet meer bezuinigen. Dan  moet je je huis uit en kom je met je gezinnetje bij de voedselbank terecht. Hopelijk is dat met je gezinnetje want de meeste paren gaan uit elkaar als het slecht gaat.

De overheden.

Hoelang duurt het nog voordat wij hier in Nederland de straat opgaan om te protesteren tegen het onvoorstelbare wanbeleid wat er in ons landje wordt gebezigd? Of beter nog laten we met z’n allen lid worden van een nieuwe partij. Een partij die bestuurders persoonlijk verantwoordelijk houdt wanneer het fout gaat, die ze geen bonus geeft als ze een fout beleid hebben gevoerd en weg moeten, die staat voor een eerlijke verdeling van alles wat onze ouders en wij als Nederlanders hebben opgebouwd. Een partij die zich niet gaat bemoeien met miljarden kostende oorlogen in verre landen waar we niets te zoeken hebben. Een partij die staat voor de mens in de samenleving. Die staat voor nog veel meer dan dit. Gerechtigheid.

Maar ja of die er komt? Stuur dit artikel daarom door naar zoveel mogelijk mensen en blijf dit doen wie weet komt die partij er sneller dan we durven dromen.

Kortom, crisis? Er is meer dan geld zat in omloop alleen men gaat er verkeerd mee om. Het is echt eigen belang eerst en daarna….nog een keertje eigenbelang en dan pas…juist nog een keertje eigenbelang. Beste bestuurders van diverse pluimage, ik zou mijn ogen uit mijn hoofd schamen zoals u over de ruggen van de arme mensen rijk bent geworden en nog steeds maar rijker wordt.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Peter Arjan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie samenleving

Fair Trade verkoop in opmars

Het begrip Fairtrade gaat over handel met boeren in Ontwikkelingslanden met bepaalde voorwaarden

Wie kijkt er naar Big Brother?

Hoe is het gesteld met privacy in Nederland?

Goedkoop wonen kan, gratis wonen niet

Veel mensen moeten gedwongen goedkoop wonen want gratis wonen is verboden.

Verengelsing

Een artikel over een relevant probleemonderwerp binnen de Nederlandse samenleving. Verengelsing.

Zelfmoord trend of zelfmoord hype.

Zelfmoord onder jongeren neemt epidemische vormen aan, wat is de verklaring voor dit fenomeen.

Welke rol speelt de persoonlijkheid van de ouder bij de opvoeding van een kind?

Valt de appel echt zo ver van de mand?

Tracking voor Eten

Tracking is het Volgen Van .....

Jongerenwerk deel I

de zichtbaarheid van het jongerenwerk, voldoende of voor verbetering vatbaar?

Waarom is alcoholvrij bier, zoals Bavaria 0.0 Original zo belangrijk?

Waarom vinden zowel Amstel, Bavaria als Warsteiner, Erdingen en vele andere bierbrouwers alcoholvrij bier zo belangrijk?

Alleenstaande ouders in de bijstand

ouders in de bijstand

Kinderen en spelen, waarom eigenlijk?

Kinderen spelen er op los, maar waarom?

Weg met koning Willem Alexander, leve koningin Maxima

Het koningshuis is een volledig achterhaalt feodaal instituut, de enige reden dat het mag blijven is Maxima.

Opgroeien met verschillende levensfases

Ouder worden en de acht fases van de onrwikkeling daarvan

Korte geschiedenis van de hiphopmuziek

Dit is het 2e artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel iets over de geschiedenis van hiphopmuziek.

Tot waar zijn wij verantwoordelijk voor vluchtelingen?

De afgelopen decennia heeft Nederland veel vluchtelingen opgevangen, tot waar zijn wij verantwoordelijk voor al deze vluchtelingen?

Groen licht en groene lampen rukken op

Op bouwplaatsen en daarbuiten rukt de groene schijnwerper en andere verlichting met groene lampen steeds verder op

Nederland als het Israël van het Westen

Nederland als uitverkoren natie

De verloedering van de samenleving is een veelvoorkomend topic.

Het artikel gaat over een veelvoorkomend topic.

Help, de helikopterouder rukt op!

Opvoeden is loslaten. Waarom helikopterouders hun kind tekort doen.

Justitiële interventies

Op het gebied van justitiële interventies bevinden we ons in een lastige, maar fascinerende periode.

Rangen bij de Koninklijke Luchtmacht

Welke rangen kennen wij bij de Nederlandse luchtmacht en hoe kan je deze herkennen?

Onderzoek over Zinloos Geweld onder de jongeren

Tegenwoordig zijn er veel studenten die in de schulden raken, maar hoe komt dat?

Waar houden vrouwen van, wat wil een vrouw voor haar verjaardag?

Praktische cadeau tips voor mannen die niet weten wat ze voor hun vriendin of vrouw kopen moeten.

Wanneer verzetten we de klok van zomertijd naar wintertijd?

Zomertijd en wintertijd, wanneer zetten we de klok vooruit of achteruit?

The Great Chain of Knowing: De intelligentie van baby's

In dit artikel wordt het idee van The Great Chain of Knowing besproken. Er wordt ingegaan op het tabula rasa-idee van John Locke en de ontdekking dat baby's wel degelijk intelligentie bezitten.