Depressie en verslaving: Vicieuze cyclus Deel II


Publicatie datum:

Oplossingsrichtingen verslaving en depressie

Gesponsorde koppelingen

Om mensen die last hebben van verslaving en depressie beter te kunnen behandelen, is vooral kennis, geduld en een analytische verstand nodig. Hieronder staan oplossingsrichtingen om ze op weg te helpen naar een betere welzijn.

Oplossingen?

De oplossing voor verslaving en depressie komt vaak terug aan de ‘gezondheidszorgleverancier'. Artsen en het klinische personeel worden vaak niet opgeleid in geestelijke gezondheidskwesties zodat in plaats van het behandelen van de oorzaak van het probleem, de arts is dan meer geneigd de fysieke manifestaties van de depressie te behandelen. Hoewel zij proberen te helpen, door medicijnen voor te schrijven kan hij of zij het begin van een probleem van het gebruik van verdovende middelen aansporen die dan alleen maar erger zal worden. De meeste studies tonen aan dat als de ‘gezondheidszorgleveranciers' beter geïnformeerd zijn over hoe ze zulke kwesties moet screenen, dat zij dan daardoor de patiënten beter kunnen helpen.

 

Zodra de depressie zich heeft gemanifesteerd tot misbruik van verdovende middelen is het dan belangrijk beide problemen te behandelen zodat de oplossing als geheel wordt behandeld. Het is ook belangrijk dat professionelen die hiermee gespecialiseerd zijn, dat ze patiënten grondig moeten taxeren op allerlei verslavingen omdat patiënten dan hulp nodig kunnen hebben bij verschillende kwesties. Wanneer het probleem van een gedeprimeerde individu vastgesteld is, een behandelingsplan kan dan worden ontwikkeld. Naar alle waarschijnlijkheid zitten ook hier medicaties zoals antidepressiva. Voorafgaand aan het voorschrijven van medicijnen, moet gezondheidszorgmedewerkers kijken of een gedeprimeerde individu misbruikt maakt van verdovende middelen door een betrekkelijke depressie (zoals werkloosheid, dood en dergelijke) of de depressie door een biologische component komt zoals een chemische imbalans. Hierdoor krijgen ze een beter beeld en kunnen ze vaststellen wat er aan de hand is.

 

Wat kun je doen voor een gedeprimeerde individu?

Probeer hulp te zoeken voor hen. Aangezien de eigenlijke aard van depressie een gebrek is aan motivatie om te leven of voor het leven, is het belangrijk om de gedeprimeerde persoon te dwingen te laten behandelen. Dit kan de vorm van een steungroep aannemen, een afspraak met een psychiater, of in het geval van misbruik van verdovende middelen, het inschakelen van het juiste specialist. De depressie en de daar bijbehorende problemen zoals verslaving zijn te behandelen. Het belangrijkste is dat het probleem vastgesteld en behandeld wordt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

Communicatie

Wat is communicatie

Visies op het kind: bevrijding, ontwikkeling en zorg

Er worden drie visies op het kind besproken: het bevrijdingsperspectief, het ontwikkelingsperspectief en het zorgperspectief. Ik zal in een betoog het zorgperspectief verdedigen.

Succes koning Willem!

Beatrix doet afstand van de troon en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Dit artikel bevat kort wat prins Willem over het koningschap zei en hoe hij het wil invullen. En daarbij wensen wij hem natuurlijk heel veel succes.

Burgerschapsvorming

beschouwing van de vraag: Heeft het vak burgerschapsvorming een toevoegende waarde als het gaat om de ontwikkeling van kinderen tot goede liberale burgers?

Eindhoven Airport blijft groeien

Het vliegveld in Eindhoven wordt steeds populairder. Kunnen we Eindhoven Airport al het tweede Schiphol noemen?

Wie is de weigerambtenaar?

In dit artikel wordt gekeken wat en wie een weigerambtenaar is. Mag hij zomaar een gedeelte van zijn werk weigeren te doen?

zwanger willen worden? en niet veel te besteden?

tips voor vrouwen die zwanger willen worden, of voor zwangeren die niet veel geld hebben te besteden.

Minder voedselverspilling, minder honger!

Betoog. Wij moeten zuiniger met ons voedsel omgaan en de vrijheid om het voedsel weg te gooien of te vernietigen moet beperkt worden.

Waarom Afrika het kan

Ontwikkelingsproblemen zijn op te lossen.

Wat zijn de voor en nadelen van ritueel slachten?

Weet u net als ik niets van ritueel slachten lees dan deze uitgebreide objectieve uitleg.

Waarom een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Wat is de motivering voor de aanschaf van een goedkoop personenbusje voor gehandicapte wezen in India?

Gelukkig worden, een gelukkig toeval, domme pech of geluk door menselijk toedoen

Op deze pagina een uitleg over het verschil tussen gelukkig toeval, domme pech en menselijk toedoen.

De invloed van sociale relaties op risicogedrag

in dit artikel wordt de invloed van sociale relaties op risicogedrag besproken

Kunnen we eenvoudig alle asielzoekers weren?

Iedereen staat op zijn achterste benen als iemand zegt dat we geen asielzoekers meer moeten toelaten maar kunnen we alle asielzoekers weren?

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Het verschil tussen egoïstisch en narcistisch.

Wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina d.d. 2014-12-27?

Facebook is het belangrijkste communicatiekanaal van deze tijd, wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina.

Virtuele schandpalen

Een essay over de verticale en horizontale bescherming van de burger tegen zijn mogelijke vogelvrijverklaring door internet

Jan Schaefer

De eigenzinnige politicus met helder taalgebruik

De nadelen van vrijheid van internet uitingen

Het recht van vrijheid van internet uitingen is bij ons bijna heilig, toch kleven er steeds vaker nadelen aan.

De Europese lijst van terroristische organisaties: onterecht er op, en nu?

Is schadevergoeding mogelijk als een persoon of een entiteit onterecht op de Europese lijst van terroristische organisaties is gezet?

Waarom kost een vluchteling ons niets maar verdienen we er geld aan?

Heel veel mensen mopperen dat vluchtelingen ons alleen maar geldkosten maar dit is niet zo, ze kosten ons niets en we verdienen er zelfs geld aan.

Goedkope stroom door kernfusie

Is kernfusie de oneindige en goedkope energiebron van de toekomst.

Zomerse zon

Zomerhitte

Geduldig zijn

stappen om geduldig te worden