Depressie en verslaving: Vicieuze cyclus Deel II


Publicatie datum:

Oplossingsrichtingen verslaving en depressie

Gesponsorde koppelingen

Om mensen die last hebben van verslaving en depressie beter te kunnen behandelen, is vooral kennis, geduld en een analytische verstand nodig. Hieronder staan oplossingsrichtingen om ze op weg te helpen naar een betere welzijn.

Oplossingen?

De oplossing voor verslaving en depressie komt vaak terug aan de ‘gezondheidszorgleverancier'. Artsen en het klinische personeel worden vaak niet opgeleid in geestelijke gezondheidskwesties zodat in plaats van het behandelen van de oorzaak van het probleem, de arts is dan meer geneigd de fysieke manifestaties van de depressie te behandelen. Hoewel zij proberen te helpen, door medicijnen voor te schrijven kan hij of zij het begin van een probleem van het gebruik van verdovende middelen aansporen die dan alleen maar erger zal worden. De meeste studies tonen aan dat als de ‘gezondheidszorgleveranciers' beter geïnformeerd zijn over hoe ze zulke kwesties moet screenen, dat zij dan daardoor de patiënten beter kunnen helpen.

 

Zodra de depressie zich heeft gemanifesteerd tot misbruik van verdovende middelen is het dan belangrijk beide problemen te behandelen zodat de oplossing als geheel wordt behandeld. Het is ook belangrijk dat professionelen die hiermee gespecialiseerd zijn, dat ze patiënten grondig moeten taxeren op allerlei verslavingen omdat patiënten dan hulp nodig kunnen hebben bij verschillende kwesties. Wanneer het probleem van een gedeprimeerde individu vastgesteld is, een behandelingsplan kan dan worden ontwikkeld. Naar alle waarschijnlijkheid zitten ook hier medicaties zoals antidepressiva. Voorafgaand aan het voorschrijven van medicijnen, moet gezondheidszorgmedewerkers kijken of een gedeprimeerde individu misbruikt maakt van verdovende middelen door een betrekkelijke depressie (zoals werkloosheid, dood en dergelijke) of de depressie door een biologische component komt zoals een chemische imbalans. Hierdoor krijgen ze een beter beeld en kunnen ze vaststellen wat er aan de hand is.

 

Wat kun je doen voor een gedeprimeerde individu?

Probeer hulp te zoeken voor hen. Aangezien de eigenlijke aard van depressie een gebrek is aan motivatie om te leven of voor het leven, is het belangrijk om de gedeprimeerde persoon te dwingen te laten behandelen. Dit kan de vorm van een steungroep aannemen, een afspraak met een psychiater, of in het geval van misbruik van verdovende middelen, het inschakelen van het juiste specialist. De depressie en de daar bijbehorende problemen zoals verslaving zijn te behandelen. Het belangrijkste is dat het probleem vastgesteld en behandeld wordt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

De advocaat en zijn functie

Wat doet een advocaat en hoe gaat dat in z'n werk?

Fair Trade verkoop in opmars

Het begrip Fairtrade gaat over handel met boeren in Ontwikkelingslanden met bepaalde voorwaarden

De Belgische koningskwestie

De koningskwestie is de benaming voor het politiek conflict tussen de Belgische koning Leopold III en de regering. De koningskwestie leidde ertoe dat de koning in1950 afstand nam van de troon ten gunste van zijn zoon Boudewijn.

Eerder stoppen met werken, pre pensioen

Eerder stoppen met werken kan nog steeds, lees hier hoe.

Groen licht en groene lampen rukken op

Op bouwplaatsen en daarbuiten rukt de groene schijnwerper en andere verlichting met groene lampen steeds verder op

Is een duurzame samenleving haalbaar of leggen we steeds een druppel op de gloeiende plaat?

Beste Foobie schrijvers en lezers, we worden door regeringen erop gewezen duurzaam te gaan leven. Dit alles ten behoeve van de natuur en voor al onze nazaten.

Skinheads the spirit of '69

Een artikel over de herkomst van skinheads en over alle vooroordelen die er bestaan ten opzichte van deze groep.

Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?

Sinds een paar jaar laait rond Sinterklaas de discussie over Zwarte Piet op, dit jaar zelfs met gewelddadige gevolgen. Waarom is er opeens zo'n hetze vanwege Zwarte Piet?

Gebeurtenissen rond 1990

Gebeurtenissen die in de jaren '90 plaatsvonden. Belangrijk of onbelangrijk, maar die toch net zoals vele andere gebeurtenissen een kleine of grotere impact op de wereld zoals wij die kennen hebben gehad.

De Mechelse Dossinkazerne

De Mechelse Dossinkazerne als verzamelplaats voor (Joodse) gevangenen tijdens W.O.II

Mermaids

Mermaids is vertaald in het Nederlands Zeemeerminnen

Waarom moet vuurwerk verboden worden?

Ieder jaar rond nieuwjaar laait de discussie weer op, moet vuurwerk verboden worden?

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Discriminatie

Telkens we naar het nieuws kijken of de krant lezen, zien we oorlogstaferelen. Steeds trachten we ons een wereld voor te stellen zonder oorlog, waar iedereen in vrede kan samenleven.

Homoseksualiteit binnen de Nederlandse Krijgsmacht.

Feit: De Nederlandse Krijgsmacht loopt voorop in de homo-emancipatie, maar hoe zit dit in andere landen? In dit artikel lees je de feiten!

Minder alcoholische drankjes

Redenen om minder alcoholische drankjes te drinken

Leve Prinses Beatrix!

Ons land werd de laatste generaties geleid door een Koningin. Dit artikel gaat over Prinses Beatrix.

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

Wat is de zin van het menselijk leven.

Een bijzonder experiment in de zoektocht naar de zin van het menselijke leven.

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Karl Marx

Een beschrijving van het leven van Marx en zijn utopie het communisme

In de trein

een observatie

De rechten van verstandelijk gehandicapte ouders

de rechten van verstandelijk gehandicapte ouders

Moet Nederland uit de Europese Unie stappen?

Vandaag presenteerde Geert Wilders zijn verkiezingsprogramma met als speerpunt dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen.

Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.

De Jihad is een eeuwigdurende strijd die we nooit gaan winnen dus zeg ik, als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij hen aan.