Drama Apeldoorn op koningendag


Publicatie datum:

Drama Apeldoorn op koningendag

Gesponsorde koppelingen

Bijna iedereen heeft het nieuws inmiddels wel gezien en/of gehoord. Het is ontluisterend en gewoon niet te omvatten wat er gebeurd is, daar is iedereen het wel over eens. Op zo'n prachtige koningendag met allerlei activiteiten en festiviteiten gebeurd iets dat je toch alleen maar in films ziet. Een 38- jarige man die met zijn auto door de afzettingen heen rijdt om vervolgens in het publiek slachtoffers te maken door op hen in te rijden. Te afschuwelijk voor woorden.  5 doden, en 12 gewonden waarvan er 7 zwaargewond zijn. Eén van die7 mensen is de bestuurder/dader van het ongeval. Maar de vraag is: Is het wel een ongeval of was het een aanslag?

De dader, een man met geen psychische problemen volgens de politie. Maar kan dat wel wanneer een man, door wat later blijkt, een bewuste actie op mensen inrijdt. Een aanslag op misschien wel de koninklijke familie, wie kan het zeggen. Ze reden net de hoek om, toen enkele seconden later de auto met de dader tegen het monument 'de Naald' botste. Een politieagent op fiets kon net op tijd wegduiken. Hoe kon dit gebeuren? Dat was de vraag die op deze bewuste dag, 30 april 2009, zijn ronde deed. De politie spreekt van een daad die verder geen aanwijzingen heeft dat zou moeten lijken op een terroristische aanslag.

Dit alles gebeurde voor de ogen van van honderden toeschouwers, televisiekijkers die het bezoek via de NOS volgden, en de koninklijke familie. Het nieuws gaat de hele wereld over, waar ook de aandacht vooral gaat naar het de vraag, hoe kon dit gebeuren?

Over de motieven van het slachtoffer is ook nog niks over bekend, of de dader al eerder met de politie in aanraking was geweest was wel meer duidelijkheid over. De verdachte heeft voor zover bekend geen strafblad en zou ook niet onder behandeling staan vanwege een geestelijke stoornis.Het is tevensnog niet zeker of de man alleen handelde. "Er zijn geen indicaties dat er een groep achter zit." De woning van de man wordt doorzocht, meldde de hoofdofficier van justitie. Er gingen ook geruchten rond dat de man op die deze dag al eerder in aanraking was gekomen met de Koninklijke Marechaussee, maar daar is ook niet met zekerheid iets over te zeggen. Er is wel alles aan gedaan om de 38- jarige man te stoppen, maar dit lukte niet, ook omdat het plotseling gebeurde maar vooral ook doordat de man met een hoge snelheid reed.

Burgemeester De Graaf zegt dat er diverse voorbereidingen op het gebied van veiligheid zijn getroffen. "Maar tegen dit soort zaken kun je je niet wapenen. Er hoeft maar één gek rond te lopen. Maar niemand heeft enige reden gehad om hier aan te denken." De plek waar het gebeurde was voor de politie ook onverwachts, zei Roelofs. Kortom, een drama op een dag die zo mooi begon. Op een stralende lentedag. Feestvieren kwam er niet meer van, het idee dat er vier doden zijn gevallen zegt al genoeg.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Waarom wordt ons leven steeds complexer en moet je alle tijd doden?

Wordt ons leven zelf complexer of maken we het zelf steeds complexer?

Tracking voor Eten

Tracking is het Volgen Van .....

Kinderen en verlegenheid

Elk kind is weleens verlegen. Maar wat doe je als verlegenheid het leven van je kind belemmert, bijvoorbeeld omdat hij wel bij een ander kind wilt spelen, maar het niet durft?

Waarom worden de meeste verkrachtingen niet gerapporteerd bij de politie.

Op een foto zag ik vandaag dat maar 5% van alle verkrachtingen wordt gerapporteerd bij de politie.

Levenseindekliniek, vrijwillige levensbeëindiging

Niemand vraagt erom om geboren te worden maar steeds meer mensen vragen of ze mogen sterven.

Rare feestdagen

vreemde feestdagen op de VS

Zomerse zon

Zomerhitte

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Mannen in de kinderopvang, kan dat?

In dit artikel wordt ingegaan op het nut van mannen binnen de kinderopvang

Het Venus Project

De doelstelling van Het Venus Project.

2 oktober Internationale dag van de geweldloosheid

beschrijving van de internationale dag van de geweldloosheid.

Succes koning Willem!

Beatrix doet afstand van de troon en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Dit artikel bevat kort wat prins Willem over het koningschap zei en hoe hij het wil invullen. En daarbij wensen wij hem natuurlijk heel veel succes.

is de jeugd van tegenwoordig echt zo rijk?

De jongeren van tegenwoordig hebben alles, maar zijn ze echt zo rijk of valt dat wel mee.

De Nederlandse grondwet als symbool voor nationale eenheid in Nederland

in dit artikel wordt ingegaan op de discussie of de nederlandse grondwet een goed symbool is voor de nederlandse eenheid.

Jongerenwerk deel I

de zichtbaarheid van het jongerenwerk, voldoende of voor verbetering vatbaar?

Virtuele schandpalen

Een essay over de verticale en horizontale bescherming van de burger tegen zijn mogelijke vogelvrijverklaring door internet

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

Werkloosheid

Hierin beschrijf ik wat voor manieren van werkloosheid er zijn.

De religieuze bril

Kijken door een religieuze bril als atheist zijnde.

Het gilet is helemaal terug en hipper dan ooit, vandaar deze tips.

Hoe is het gilet eigenlijk ontstaan en waar moet je op letten tijdens het dragen. Na het lezen van dit artikel kom jij altijd goed voor de dag.

Mensenrechten en het ontstaan van het Klassiek liberalisme

De mensenrechten ontleedt.

Een feestelijk geboortebord

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

Met je vinger in je neus

Waar komen etiketten eigenlijk vandaan en hoe ontwikkelen deze zich?

Oorlog in het midden-oosten

De mogelijke gevolgen van een oorlog in het midden-oosten voor Nederland.

Toename verkoop van gouden sieraden in pandjeshuizen

Verkopen van je spullen