Drama Apeldoorn op koningendag


Publicatie datum:

Drama Apeldoorn op koningendag

Gesponsorde koppelingen

Bijna iedereen heeft het nieuws inmiddels wel gezien en/of gehoord. Het is ontluisterend en gewoon niet te omvatten wat er gebeurd is, daar is iedereen het wel over eens. Op zo'n prachtige koningendag met allerlei activiteiten en festiviteiten gebeurd iets dat je toch alleen maar in films ziet. Een 38- jarige man die met zijn auto door de afzettingen heen rijdt om vervolgens in het publiek slachtoffers te maken door op hen in te rijden. Te afschuwelijk voor woorden.  5 doden, en 12 gewonden waarvan er 7 zwaargewond zijn. Eén van die7 mensen is de bestuurder/dader van het ongeval. Maar de vraag is: Is het wel een ongeval of was het een aanslag?

De dader, een man met geen psychische problemen volgens de politie. Maar kan dat wel wanneer een man, door wat later blijkt, een bewuste actie op mensen inrijdt. Een aanslag op misschien wel de koninklijke familie, wie kan het zeggen. Ze reden net de hoek om, toen enkele seconden later de auto met de dader tegen het monument 'de Naald' botste. Een politieagent op fiets kon net op tijd wegduiken. Hoe kon dit gebeuren? Dat was de vraag die op deze bewuste dag, 30 april 2009, zijn ronde deed. De politie spreekt van een daad die verder geen aanwijzingen heeft dat zou moeten lijken op een terroristische aanslag.

Dit alles gebeurde voor de ogen van van honderden toeschouwers, televisiekijkers die het bezoek via de NOS volgden, en de koninklijke familie. Het nieuws gaat de hele wereld over, waar ook de aandacht vooral gaat naar het de vraag, hoe kon dit gebeuren?

Over de motieven van het slachtoffer is ook nog niks over bekend, of de dader al eerder met de politie in aanraking was geweest was wel meer duidelijkheid over. De verdachte heeft voor zover bekend geen strafblad en zou ook niet onder behandeling staan vanwege een geestelijke stoornis.Het is tevensnog niet zeker of de man alleen handelde. "Er zijn geen indicaties dat er een groep achter zit." De woning van de man wordt doorzocht, meldde de hoofdofficier van justitie. Er gingen ook geruchten rond dat de man op die deze dag al eerder in aanraking was gekomen met de Koninklijke Marechaussee, maar daar is ook niet met zekerheid iets over te zeggen. Er is wel alles aan gedaan om de 38- jarige man te stoppen, maar dit lukte niet, ook omdat het plotseling gebeurde maar vooral ook doordat de man met een hoge snelheid reed.

Burgemeester De Graaf zegt dat er diverse voorbereidingen op het gebied van veiligheid zijn getroffen. "Maar tegen dit soort zaken kun je je niet wapenen. Er hoeft maar één gek rond te lopen. Maar niemand heeft enige reden gehad om hier aan te denken." De plek waar het gebeurde was voor de politie ook onverwachts, zei Roelofs. Kortom, een drama op een dag die zo mooi begon. Op een stralende lentedag. Feestvieren kwam er niet meer van, het idee dat er vier doden zijn gevallen zegt al genoeg.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Kinderen en echtscheiding

Tips voor ouders bij een (echt)scheiding. Waar kun je op letten om het voor kinderen zo draaglijk mogelijk te maken?

Een feestelijk geboortebord

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

Tracking voor Eten

Tracking is het Volgen Van .....

Wat is de zin van het menselijk leven.

Een bijzonder experiment in de zoektocht naar de zin van het menselijke leven.

Gratis internet, gratis beltegoed, gratis smartphone

Iedere moderne puber wil graag gratis internet, gratis beltegoed en een gratis smartphone krijgen.

Wie maakt de daklozenkrant en hoe werkt de daklozenkrant?

Af en toe staat ergens een dakloze die je een daklozenkrant probeert te verkopen, wie maakt die en waar gaat het geld naartoe?

Belgische straatverlichting

België zie je vanuit de ruimte beter dan alle andere landen. Het land is enorm verlicht. Hoe is het toch zo ver kunnen komen ?

Nominaties op Facebook

Inflatie van het woord 'nomineren'

De kerstboom

Een van de tradities van Nederlanders met kerst is het opzetten van een kerstboom, maar dit is oorspronkelijk geen Nederlandse traditie.

Meditatie en gezondheid

Meditatie in het algemeen

Pubers: Hoe ga je met ze om? (Of: Hoe gaan ze met jou om?)

Puberperikelen

Is een duurzame samenleving haalbaar of leggen we steeds een druppel op de gloeiende plaat?

Beste Foobie schrijvers en lezers, we worden door regeringen erop gewezen duurzaam te gaan leven. Dit alles ten behoeve van de natuur en voor al onze nazaten.

Wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

De zogenaamde “carbon footprint” wordt al gebruikt als rekenfactor voor de invloed van de productie op het milieu maar wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

Meer dan Beatlemania

Het breukkarakter van de jaren zastig ten opzichte van de jaren vijftig

ADHD, een last of een gemak?

ADHD, wat is dat eigenlijk? Wat kun je ermee en wat niet?

De vergrijzing, de oplossing voor de werkeloze vijftiger

De vergrijzing is de mogelijke oplossing voor werkelozen boven de 50 jaar

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Het belang van taal

Om verschillende redenen is taal belangrijk genoeg om er voortdurend alert op te zijn bij het gebruik ervan. Een eigentijds voorbeeld van een steeds toenemende verloedering is het gebruik van naar...toe waar dit gebruik altijd en zonder uitzondering vervangbaar is door een juist geplaatst werkwoord.

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel I

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

www.brandwonden.nl, Brandwonden stichting, brandwonden

Brandwonden stichting, geeft informatie over brandwonden, vraagt aandacht voor preventie, eerste hulp, behandeling en begeleiding van patiënten en onderzoek.

Vechter

waarom worden jongeren en volwassen mishandelt? Genoeg is genoeg,vind jij ook niet? Ik pik het niet langer!

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Zijn alle lekkere blonde meiden domme blondjes?

Heel veel lekkere blonde meiden zijn meer dan alleen maar domme blonde dozen.

Velodrome d'Hiver

In 1942 vond de grootste razzia in de Franse geschiedenis plaats. Duizenden Joden werden ondergebracht in het wielerstadion Velodrome d'Hiver wachtend op hun dood in Auschwitz.

Hoe kun je een familieruzie beëindigen?

Er zijn heel veel families waar familieleden ruzie hebben met elkaar, hoe kun je een familieruzie beëindigen?