Geduldig zijn


Publicatie datum:

stappen om geduldig te worden

Gesponsorde koppelingen

Het is nooit gemakkelijk geweest om geduldig te zijn maar het is waarschijnlijk nu wel moeilijker dan ooit in de geschiedenis. In een wereld waarin berichten over de wereld onmiddellijk kunnen worden verstuurd, waarin schijnbaar alles direcht gekocht kunnen worden met een paar muisklikjes, het is moeilijk om niet meteen tevreden te zijn. Maar geduld blijft een waardevol hulpmiddel in het leven. We hebben niet altijd onmiddellijke voldoening en enkele beste dingen in het leven vereisen jaren van harde werk en geduld. Gelukkig is geduld een deugd die ontwikkeld en gekoesterd kan worden.

Gesponsorde koppelingen

Stappen:

1. Probeer na te gaan waarom je zo gehaast bent. Wij hebben de neiging om ons geduld te verliezen wanneer we allerlei dingen tegelijkertijd doen (multi-tasking) of wanneer we een volle schema hebben. Probeer je taken uit te spreiden zodat je slechts één ding doet per keer.

2. Ga na wat de aanleiding is dat je vaak je geduld verliest. Het gevoel van ongeduld is verraderlijk en als je bezorgd, ongerust of ongelukkig bent zou je zelfs niet kunnen realiseren dat de onderliggende oorzaak van dit gevoel ongeduld is. Je moet bewust zijn van je ongeduld om het aan te pakken. Welke gebeurtenissen, mensen, uitdrukkingen of omstandigheden schijnen altijd jouw geduld te verliezen?

3. Overwin periodes van ongeduld. Uiteindelijk vereist het ontwikkelen van geduld een verandering in jouw houding over het leven maar je kunt meteen vooruitgang boeken door om te leren te ontspannen wanneer je ongeduldig voelt. Neem een paar diepe adem en probeer even niet na te denken.

4. Zoek patronen. Je bewust te worden van je ongeduld geeft je de kans om daar van te leren en misschien een relatie of een omstandigheid aan het licht te brengen die eenvoudig ongezond of destructief is en dat je de vermogen hebt om te veranderen.

5. Weet dat dingen niet altijd zo snel gaan als je verwacht. Ongeduldige mensen willen dingen zo snel mogelijk gedaan te krijgen en willen geen tijd verspillen. Sommige dingen kun je echter niet dwingen te versnellen. Mensen onderschatten het weleens maar je wordt juist beloond op het moment dat je (toevallig) geduldig bent.

6. Laat het gevoel los als je niks met je ongeduld kan doen. Als je niks kan doen met de omstandigheid die je ongeduld heeft teweeggebracht, laat het dan gewoon los. Het is zeker makkelijker gezegd dan gedaan maar het is mogelijk en het is de enige gezonde daad die je kunt doen.

7. Verwacht de onbekende. Ja, je hebt plannen maar dingen gebeuren nou eenmaal niet altijd zoals je het hebt verwacht. Acepteer de ups en downs openhartig. Hou je verwachtingen realistisch. Dit is niet alleen toepasselijk op omstandigheden maar ook op mensen om je heen. Weet ook dat het verliezen van je geduld in GEEN enkele situatie goed van pas komt.

8. Neem even pauze. De bedoeling hiervan is tweevoudig. Eerst, neem een paar minuten om absoluut niets te doen. Zit rustig en denk niet na. Ga even niets doen. Het kan eerst moeilijk zijn en je kunt zelfs na een minuut of twee vrij ongeduldig voelen maar door wat pauze te nemen vertraag je alles om je heen. Ten tweede, maak jezelf en de wereld niet moeilijk met onbereikbare normen. Natuurlijk, we zullen geduldiger zijn als er geen baby's zijn die huilen, borden die niet stukgaan, computers die niet crashen en mensen die geen fouten maken maar dat gaat dus nooit gebeuren. Verwachten dat alles om je heen soepel verloopt klinkt net als het knallen van jouw hoofd tegen de muur. Give yourself a break!

9. Weet wat belangrijk is. Niet focussen op dingen die het belangrijkst zijn kan ook nog eens voor ongeduld zorgen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Waarden en normen leren

Leren van waarden en normen

Werkstuk zinloos geweld en agressie

Iedere week vindt er wel een geval van zinloos geweld plaats, waar komt die agressie vandaan?

Is een duurzame samenleving haalbaar of leggen we steeds een druppel op de gloeiende plaat?

Beste Foobie schrijvers en lezers, we worden door regeringen erop gewezen duurzaam te gaan leven. Dit alles ten behoeve van de natuur en voor al onze nazaten.

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Engelse leenwoorden in het Nederlands

Neemt het aantal Engelse leenwoorden echt toe of lijkt dit alleen zo?