Geduldig zijn


Publicatie datum:

stappen om geduldig te worden

Gesponsorde koppelingen

Het is nooit gemakkelijk geweest om geduldig te zijn maar het is waarschijnlijk nu wel moeilijker dan ooit in de geschiedenis. In een wereld waarin berichten over de wereld onmiddellijk kunnen worden verstuurd, waarin schijnbaar alles direcht gekocht kunnen worden met een paar muisklikjes, het is moeilijk om niet meteen tevreden te zijn. Maar geduld blijft een waardevol hulpmiddel in het leven. We hebben niet altijd onmiddellijke voldoening en enkele beste dingen in het leven vereisen jaren van harde werk en geduld. Gelukkig is geduld een deugd die ontwikkeld en gekoesterd kan worden.

Stappen:

1. Probeer na te gaan waarom je zo gehaast bent. Wij hebben de neiging om ons geduld te verliezen wanneer we allerlei dingen tegelijkertijd doen (multi-tasking) of wanneer we een volle schema hebben. Probeer je taken uit te spreiden zodat je slechts één ding doet per keer.

2. Ga na wat de aanleiding is dat je vaak je geduld verliest. Het gevoel van ongeduld is verraderlijk en als je bezorgd, ongerust of ongelukkig bent zou je zelfs niet kunnen realiseren dat de onderliggende oorzaak van dit gevoel ongeduld is. Je moet bewust zijn van je ongeduld om het aan te pakken. Welke gebeurtenissen, mensen, uitdrukkingen of omstandigheden schijnen altijd jouw geduld te verliezen?

3. Overwin periodes van ongeduld. Uiteindelijk vereist het ontwikkelen van geduld een verandering in jouw houding over het leven maar je kunt meteen vooruitgang boeken door om te leren te ontspannen wanneer je ongeduldig voelt. Neem een paar diepe adem en probeer even niet na te denken.

4. Zoek patronen. Je bewust te worden van je ongeduld geeft je de kans om daar van te leren en misschien een relatie of een omstandigheid aan het licht te brengen die eenvoudig ongezond of destructief is en dat je de vermogen hebt om te veranderen.

5. Weet dat dingen niet altijd zo snel gaan als je verwacht. Ongeduldige mensen willen dingen zo snel mogelijk gedaan te krijgen en willen geen tijd verspillen. Sommige dingen kun je echter niet dwingen te versnellen. Mensen onderschatten het weleens maar je wordt juist beloond op het moment dat je (toevallig) geduldig bent.

6. Laat het gevoel los als je niks met je ongeduld kan doen. Als je niks kan doen met de omstandigheid die je ongeduld heeft teweeggebracht, laat het dan gewoon los. Het is zeker makkelijker gezegd dan gedaan maar het is mogelijk en het is de enige gezonde daad die je kunt doen.

7. Verwacht de onbekende. Ja, je hebt plannen maar dingen gebeuren nou eenmaal niet altijd zoals je het hebt verwacht. Acepteer de ups en downs openhartig. Hou je verwachtingen realistisch. Dit is niet alleen toepasselijk op omstandigheden maar ook op mensen om je heen. Weet ook dat het verliezen van je geduld in GEEN enkele situatie goed van pas komt.

8. Neem even pauze. De bedoeling hiervan is tweevoudig. Eerst, neem een paar minuten om absoluut niets te doen. Zit rustig en denk niet na. Ga even niets doen. Het kan eerst moeilijk zijn en je kunt zelfs na een minuut of twee vrij ongeduldig voelen maar door wat pauze te nemen vertraag je alles om je heen. Ten tweede, maak jezelf en de wereld niet moeilijk met onbereikbare normen. Natuurlijk, we zullen geduldiger zijn als er geen baby's zijn die huilen, borden die niet stukgaan, computers die niet crashen en mensen die geen fouten maken maar dat gaat dus nooit gebeuren. Verwachten dat alles om je heen soepel verloopt klinkt net als het knallen van jouw hoofd tegen de muur. Give yourself a break!

9. Weet wat belangrijk is. Niet focussen op dingen die het belangrijkst zijn kan ook nog eens voor ongeduld zorgen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Help! Mijn vriendin is Koreaanse!

Koreaanse traditie en trouwen met een 'Westerling'

Skinheads the spirit of '69

Een artikel over de herkomst van skinheads en over alle vooroordelen die er bestaan ten opzichte van deze groep.

Nederlandse jongeren kunnen niet spellen

Het taalniveau van jongeren in Nederland daalt. Hoe komt dit? Hoe kunnen we er iets aan doen?

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

In de trein

een observatie

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Engelse leenwoorden in het Nederlands

Neemt het aantal Engelse leenwoorden echt toe of lijkt dit alleen zo?

Kunnen we eenvoudig alle asielzoekers weren?

Iedereen staat op zijn achterste benen als iemand zegt dat we geen asielzoekers meer moeten toelaten maar kunnen we alle asielzoekers weren?

Is die trouwring wel nodig?

Is het verplicht trouwringen uit te wisselen bij een huwelijk?

Pubers: Hoe ga je met ze om? (Of: Hoe gaan ze met jou om?)

Puberperikelen

Minder voedselverspilling, minder honger!

Betoog. Wij moeten zuiniger met ons voedsel omgaan en de vrijheid om het voedsel weg te gooien of te vernietigen moet beperkt worden.

De menselijke factor in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

P.P.P. staat voor People, Planet en Profit in het M.V.O. Wat betekend M.V.O. voor People of te wel, voor mensen.

De Europese lijst van terroristische organisaties: onterecht er op, en nu?

Is schadevergoeding mogelijk als een persoon of een entiteit onterecht op de Europese lijst van terroristische organisaties is gezet?

Kleding en taal binnen de subcultuur hiphop

Dit is het 3e artikel in een reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel schrijf ik iets over de kleding en taal binnen deze subcultuur.

Jan Schaefer

De eigenzinnige politicus met helder taalgebruik

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Reuze ballenbad

Reuzen ballenbad of iets meer verontrustend

Vechter

waarom worden jongeren en volwassen mishandelt? Genoeg is genoeg,vind jij ook niet? Ik pik het niet langer!

De Wet Mulder, theoretisch een bedenkelijke wet, in de praktijk een monsterlijk systeem.

De Wet Mulder is theoretisch al een wet met een tekort aan rechtswaarborgen, zoals ze wordt toegepast is ze nog meer een aantijging tegen de menselijkheid alhoewel de wet zelf haar uitvoerders niet verbiedt om ze netjes toe te passen.

Meer dan Beatlemania

Het breukkarakter van de jaren zastig ten opzichte van de jaren vijftig

Verloedering

Langzamerhand worden we een maatschappij waarin mensen leven die gewoon lekker doen en laten wat ze willen

Recht op zelfverdediging

Mag je iemand doodschieten in Nederland uit noodweer?

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

trouwen de meest perfecte dag

Heb je de stap gezet en wens je te trouwen? Heb je al aan alles gedacht?

Potverteren. Een linkse hobby?

Algemeen wordt aangenomen dat de PvdA onzorgvuldig omspringt met overheidsfinanci�n. In dit artikel wordt onderzocht of dat beeld klopt.