Je financiën weer op orde.


Publicatie datum:

Je financiënen weer op orde brengen met hulp van een budgetcoach.

Gesponsorde koppelingen

Door allerlei oorzaken kan het gebeuren dat je de balans tussen je inkomsten en uitgaven kwijt raakt. In de schulden terecht komt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je financiënen weer in orde te brengen. Bijvoorbeeld met hulp van een budgetcoach.

Gesponsorde koppelingen

Met schuld in de knoop zitten

Als je met geldzaken in de problemen zit ben je heus niet de enige. En heel vreemd is het eigenlijk ook niet als je bedenkt hoe makkelijk dat het kan gebeuren. Door allerlei oorzaken kan het iedereen overkomen.
Dat je meer geld uitgeeft dan dat je eigenlijk werkelijk beschikbaar hebt.

 Van alles word je aangeboden

Een lening is heel gemakkelijk zo afgesloten. Je kan sommige leningen eventueel zo in je eentje regelen zonder dat iemand er iets van zegt. Je fatsoenlijk uitlegt wat de consequenties zijn of raad geeft. Want je hebt dan wel weer geld beschikbaar maar je krijgt geld niet voor niets. Je moet uiteindelijk alles weer terugbetalen met als extra de rente. Een nieuw abonnement is ook zo afgesloten en in je enthousiasme met het nieuwe abonnement ga je jezelf ook niet afvragen of je daar wel zo verstandig aan doet. Van alles wordt je aangeboden, de mooiste aanbiedingen. Je kan er misschien niet zo goed wijs uit maar leuk is het wel!
Als je jong bent is de verleiding van het hebben van al dat moois en nieuws misschien wel moeilijk te weerstaan. En alles wordt je zo makkelijk en verleidelijk aangeboden door internet, televisie en noem maar op.

Allerlei oorzaken

Soms kan het ook zijn dat je door andere oorzaken in de geldproblemen bent gekomen.Misschien heb je nooit de financiën hoeven doen omdat je partner dat altijd deed. Maar het nu door bijvoorbeeld scheiding of ziekte het alleen en zelf moet doen. Dan kun je het overzicht kwijtraken. Het is belangrijk om te weten dat er vaste kosten zijn die altijd betaald moeten worden en op tijd. En dat het ordelijk bij elkaar zit zodat je het overzicht houdt op je boekhouding. En dat er natuurlijk geld overblijft voor leuke dingen. Als je daar nooit niet naar om hebt hoeven kijken gaat dat niet zo makkelijk als je daar opeens voorstaat. Er kunnen problemen ontstaan doordat de rekeningen niet op tijd betaald worden of kwijtraken.
Je kan ook in de problemen komen door ontslag. Opeens niet meer de zekerheid van een vast voldoende inkomen elke maand. Misschien wil je het niet onder ogen komen en blijf je op dezelfde voet voortgaan. Totdat je in de problemen komt…
Nee, je bent heus niet de enige.

Budgetcoach

Doordat steeds meer mensen met financiële problemen kampen zijn er steeds meer schuldhulpverleners of budgetcoachen die je kunnen helpen je financiële huishouding weer op orde te brengen. Je uitgaven en inkomsten weer in balans brengen. Weer een duidelijk en gebruiksvriendelijk inzicht geven in de administratie.
Zoek hulp voordat je met schuld in de knoop komt te zitten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Depressie en verslaving: Vicieuze cyclus Deel I

Depressie als een voornamelijke oorzaak van diverse verslavingen

De rol van plagen in de ontwikkeling

Plagen blijkt een positieve invloed te hebben in de ontwikkeling van het kind.

Hoe kun je ADD zo goed mogelijk benutten?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je al je aparte trekjes juist positief worden.

Jongerenwerk deel I

de zichtbaarheid van het jongerenwerk, voldoende of voor verbetering vatbaar?

Zelfmoordvideo op facebook door cyberpesten

Hoe komt het dat er op Facebook een video circuleert van een meisje dat zelfmoord pleegt voor haar webcam?