Lachen en stress management


Publicatie datum:

lachen en zijn voordelen

Gesponsorde koppelingen

Onderzoek heeft aangetoond dat lachen gezondheidsvoordelen heeft zoals het versterken van het afweersysteem tot het verhogen van de pijndrempel. Er is zelfs een nieuw therapeutisch gebied dat humeurtherapie wordt genoemd om mensen sneller op weg te helpen van hun dagelijkse verdriet. Humeur heeft ook allerlei belangrijke stressverlichtende voordelen.

Onderzoek heeft aangetoond dat lachen gezondheidsvoordelen heeft zoals het versterken van het afweersysteem tot het verhogen van de pijndrempel. Er is zelfs een nieuw therapeutisch gebied dat humeurtherapie wordt genoemd om mensen sneller op weg te helpen van hun dagelijkse verdriet. Humeur heeft ook allerlei belangrijke stressverlichtende voordelen.

 

Voordelen van lachen:

Hormonen: Lachen vermindert de hoeveelheden stresshormonen zoals cortisol, epinefrine (adrenaline), dopamine en de groeihormoon. Het verhoogt ook de hoeveelheden gezondheid-verbeterende hormonen zoals endorfinen en neurotransmitters. Het verhoogt ook het aantal antilichaam-producerende cellen en verbetert de doeltreffendheid van de T-cellen. Dit alles betekent een sterker immuunsysteem evenals minder fysieke gevolgen van stress.

 

Fysieke uiting: Heb je ooit gevoeld alsof je "moet lachen totdat je bijna huilt"? Heb je een ‘gereinigde' gevoel na een goede lach? Door lachen uit je dan wat je allemaal in je hebt, fysiek en emotioneel.

 

Interne Training: Een goede buiklach geeft een goede oefening voor het diafragma, trekt de buikspieren samen traint zelfs je schouders waardoor je spieren daarna ontspannen voelen. Het verstrekt zelfs een goede harttraining.


Afleiding: Lachen leidt je af van woede, schuld, stress en negatieve emoties op een voordeligere manier dan andere soorten afleiding.


Perspectief: Studies tonen aan dat onze respons op zware gebeurtenissen veranderd kan worden of we een gebeurtenis zien als ‘uitdaging' of ‘dreiging'. Humeur kan ons een luchthartiger perspectief geven en ons helpen gebeurtenissen te zien als ‘uitdagingen' waardoor ze dan minder dreigend en positiever worden ervaren.


Sociale Voordelen: Lachen verbindt ons aan anderen. Lachen is ook besmettelijk, dus als je meer lach in je leven brengt, zou je dan anderen beter aanmoedigen om meer te lachen, en de voordelen eveneens te realiseren. Door de stemming om je heen positief te maken, kun je hun stress verminderen en misschien de kwaliteit van jouw sociale interactie met hen verbeteren waardoor je stress nog gaat verminderen!

 

Gebruik lachen..

Lachen is één van de beste stress management strategieën van alle tijden omdat het gratis, gemakkelijk en voordelig is in veel opzichten. Voorbeelden om van te lachen zijn:

Tv en Films: Er is geen tekort aan mogelijkheden om te lachen uit de entertainmentcircuit, zowel bij het theater als in de doorgangen van de videotheek, evenals thuis met de comedyseries op TV. Naar echt komische films en series kijken is een gemakkelijke manier om te lachen wanneer je dat nodig hebt.


Lach met je vrienden: Naar de bioscoop of naar een comedieclub gaan met vrienden is een goede manier om meer lach in je leven te krijgen. De besmettelijke gevolgen van lachen zou kunnen betekenen dat je meer gaat lachen dan je zou doen tijdens een show plus je hebt meer verwijzingen tijdens latere momenten. Een feest bouwen met je vrienden of een game night is ook een goede setup om meer ruimte te creëren om te lachen en positieve emoties.

 

Vind Humeur in jouw leven: In plaats van te klagen over frustraties, proberen een manier te vinden om daarover te lachen. Als iets op een gegeven moment frustrerend of deprimerend wordt, wordt het belachelijk. Realiseer dat je daarover ‘terug kunt komen en gaan lachen'. Denk hoe het bij jouw vrienden zou klinken als je het gaat vertellen, en kijk dan of je nu daarover kunt lachen. Met deze houding word je luchthartiger en dwazer waardoor jij en iedereen om je heen meer gelegenheid geeft om meer te lachen. Nader het leven op een vrolijke manier en je zult zien dat je minder gestresst bent over negatieve gebeurtenissen en je zult meer gezondheidsvoordelen beleven door te lachen.

 

‘Vals totdat het echt wordt': Zoals de studies al suggereren dat lachen voordelige effecten heeft ongeacht of het nep is of niet, levert neplach ook de hierboven vermelden voordelen op. Glimlach dus meer en door vals te lachen bereik je nog steeds de positieve effecten en de valse vrolijkheid kan tot echte gelach leiden.

 

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Minder voedselverspilling, minder honger!

Betoog. Wij moeten zuiniger met ons voedsel omgaan en de vrijheid om het voedsel weg te gooien of te vernietigen moet beperkt worden.

Waarde

De stelling voor dit essay is: In een welvarende samenleving is waarde vooral immateri�le waarde. Dit wordt bekeken vanuit het oogpunt van de overheid.

Rare werkelijke wetten in Verenigde Staten

Vreemde echte wetten op allerlei staten in Amerika

Eerder stoppen met werken, pre pensioen

Eerder stoppen met werken kan nog steeds, lees hier hoe.

Katten van Groot tot Klein

Katten zijn vrijwel gelijk in structuur en in het gedrag.

Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

Het huidige communisme is besmet door hebzucht en corruptie, het kapitalisme heeft echter ook gefaald. Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

Barack Obama, YES WE CAN !

Nuttige en beknopte informatie over Barack Obama.

Gelukkig worden, een gelukkig toeval, domme pech of geluk door menselijk toedoen

Op deze pagina een uitleg over het verschil tussen gelukkig toeval, domme pech en menselijk toedoen.

Makkelijk scheiden, goedkoop scheiden

In dit artikel vindt je de beste tips voor een snelle en goedkope scheiding.

Jan Schaefer

De eigenzinnige politicus met helder taalgebruik

Geduldig zijn

stappen om geduldig te worden

Kunnen we alle vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Alleen al uit Afghanistan, Somalië, Irak, Syrië, Soedan en Congo vluchten in 2013 meer dan 6 miljoen mensen, kunnen we al deze vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Waarom is alcoholvrij bier, zoals Bavaria 0.0 Original zo belangrijk?

Waarom vinden zowel Amstel, Bavaria als Warsteiner, Erdingen en vele andere bierbrouwers alcoholvrij bier zo belangrijk?

Hechte vriendschap

Tekst over hechte vriendschap en de bijhorende liefde

Hoe los je goedkoop gedragsproblemen op?

Gedragsproblemen kun je goedkoop oplossen met behulp van de piramide van Maslow en Pavlov.

Hoe gaan oplichters te werk?

Steeds meer mensen worden slachtoffer van oplichters maar hoe gaan oplichters te werk?

Rechtsvorming door de rechter

Het is van belang te beseffen dat rechtsvorming iets anders is dan interpretatie en rechtsontwikkeling. De Hoge Raad gaat hier nader op in.

Cursus hoe creëer je mooie gewillige vrouwen.

Hoe kun je een mooie vrouw of een mooi meisje zo manipuleren dat ze alles voor je wil doen.

Sperma van fokpaarden is het witte goud , wordt mensensperma ook miljoenen waard?

Wordt binnenkort na paarden- en koeienzaad nu ook mensenzaad goud waard?

The Great Chain of Knowing: De intelligentie van baby's

In dit artikel wordt het idee van The Great Chain of Knowing besproken. Er wordt ingegaan op het tabula rasa-idee van John Locke en de ontdekking dat baby's wel degelijk intelligentie bezitten.

Het doel heiligt de kroongetuige

Nederland is gewend geraakt aan het fenomeen kroongetuige. De acceptatie voor het gebruik van een kroongetuige is door de jaren heen lichtelijk gegroeid.

Wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina d.d. 2014-12-27?

Facebook is het belangrijkste communicatiekanaal van deze tijd, wat staat er vandaag op mijn Facebook pagina.

Verengelsing

Een artikel over een relevant probleemonderwerp binnen de Nederlandse samenleving. Verengelsing.

Autisme

Wat is Autisme? En hoe kan ik dat herkennen?

Lichtwerkers Deel 2: Op weg naar een nieuwe wereld

De wereld door de ogen van een lichtwerker