Lachen en stress management


Publicatie datum:

lachen en zijn voordelen

Gesponsorde koppelingen

Onderzoek heeft aangetoond dat lachen gezondheidsvoordelen heeft zoals het versterken van het afweersysteem tot het verhogen van de pijndrempel. Er is zelfs een nieuw therapeutisch gebied dat humeurtherapie wordt genoemd om mensen sneller op weg te helpen van hun dagelijkse verdriet. Humeur heeft ook allerlei belangrijke stressverlichtende voordelen.

Onderzoek heeft aangetoond dat lachen gezondheidsvoordelen heeft zoals het versterken van het afweersysteem tot het verhogen van de pijndrempel. Er is zelfs een nieuw therapeutisch gebied dat humeurtherapie wordt genoemd om mensen sneller op weg te helpen van hun dagelijkse verdriet. Humeur heeft ook allerlei belangrijke stressverlichtende voordelen.

 

Voordelen van lachen:

Hormonen: Lachen vermindert de hoeveelheden stresshormonen zoals cortisol, epinefrine (adrenaline), dopamine en de groeihormoon. Het verhoogt ook de hoeveelheden gezondheid-verbeterende hormonen zoals endorfinen en neurotransmitters. Het verhoogt ook het aantal antilichaam-producerende cellen en verbetert de doeltreffendheid van de T-cellen. Dit alles betekent een sterker immuunsysteem evenals minder fysieke gevolgen van stress.

 

Fysieke uiting: Heb je ooit gevoeld alsof je "moet lachen totdat je bijna huilt"? Heb je een ‘gereinigde' gevoel na een goede lach? Door lachen uit je dan wat je allemaal in je hebt, fysiek en emotioneel.

 

Interne Training: Een goede buiklach geeft een goede oefening voor het diafragma, trekt de buikspieren samen traint zelfs je schouders waardoor je spieren daarna ontspannen voelen. Het verstrekt zelfs een goede harttraining.


Afleiding: Lachen leidt je af van woede, schuld, stress en negatieve emoties op een voordeligere manier dan andere soorten afleiding.


Perspectief: Studies tonen aan dat onze respons op zware gebeurtenissen veranderd kan worden of we een gebeurtenis zien als ‘uitdaging' of ‘dreiging'. Humeur kan ons een luchthartiger perspectief geven en ons helpen gebeurtenissen te zien als ‘uitdagingen' waardoor ze dan minder dreigend en positiever worden ervaren.


Sociale Voordelen: Lachen verbindt ons aan anderen. Lachen is ook besmettelijk, dus als je meer lach in je leven brengt, zou je dan anderen beter aanmoedigen om meer te lachen, en de voordelen eveneens te realiseren. Door de stemming om je heen positief te maken, kun je hun stress verminderen en misschien de kwaliteit van jouw sociale interactie met hen verbeteren waardoor je stress nog gaat verminderen!

 

Gebruik lachen..

Lachen is één van de beste stress management strategieën van alle tijden omdat het gratis, gemakkelijk en voordelig is in veel opzichten. Voorbeelden om van te lachen zijn:

Tv en Films: Er is geen tekort aan mogelijkheden om te lachen uit de entertainmentcircuit, zowel bij het theater als in de doorgangen van de videotheek, evenals thuis met de comedyseries op TV. Naar echt komische films en series kijken is een gemakkelijke manier om te lachen wanneer je dat nodig hebt.


Lach met je vrienden: Naar de bioscoop of naar een comedieclub gaan met vrienden is een goede manier om meer lach in je leven te krijgen. De besmettelijke gevolgen van lachen zou kunnen betekenen dat je meer gaat lachen dan je zou doen tijdens een show plus je hebt meer verwijzingen tijdens latere momenten. Een feest bouwen met je vrienden of een game night is ook een goede setup om meer ruimte te creëren om te lachen en positieve emoties.

 

Vind Humeur in jouw leven: In plaats van te klagen over frustraties, proberen een manier te vinden om daarover te lachen. Als iets op een gegeven moment frustrerend of deprimerend wordt, wordt het belachelijk. Realiseer dat je daarover ‘terug kunt komen en gaan lachen'. Denk hoe het bij jouw vrienden zou klinken als je het gaat vertellen, en kijk dan of je nu daarover kunt lachen. Met deze houding word je luchthartiger en dwazer waardoor jij en iedereen om je heen meer gelegenheid geeft om meer te lachen. Nader het leven op een vrolijke manier en je zult zien dat je minder gestresst bent over negatieve gebeurtenissen en je zult meer gezondheidsvoordelen beleven door te lachen.

 

‘Vals totdat het echt wordt': Zoals de studies al suggereren dat lachen voordelige effecten heeft ongeacht of het nep is of niet, levert neplach ook de hierboven vermelden voordelen op. Glimlach dus meer en door vals te lachen bereik je nog steeds de positieve effecten en de valse vrolijkheid kan tot echte gelach leiden.

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Carnaval de oorsprong van een volksfeest

Waar komt het feest dat we tegenwoordig vol enthousiasme vieren eigenlijk vandaan?

Interview Marianne Thieme

In 2006 vlak voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer werden er bij ons op school ook verkiezingen gehouden.

Project X, woord van het jaar 2012

Wat is een project X-feest?

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel IV

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Werkstuk zinloos geweld en agressie

Iedere week vindt er wel een geval van zinloos geweld plaats, waar komt die agressie vandaan?

Wat is er mooi aan een massa evenement?

Wat is er mooi aan een fietstoertocht met 15.000 deelnemers of een wandelvierdaagse met 46.000 deelnemers?

Cursus hoe creëer je mooie gewillige vrouwen.

Hoe kun je een mooie vrouw of een mooi meisje zo manipuleren dat ze alles voor je wil doen.

Dissociative Identity Disorder DID ook genaamd Multiple Personality Disorder MPD

Schakelen tussen een Normaal Bewustzijn en een Slaap-Wandelaar Toestand

Over gummen en potloden

We zijn vertrouwd met gummen en potloden, maar waar komen ze vandaan?

De 21e eeuwse bankhanger

Is bankhangen nou echt zo slecht?

De perfecte samenleving is maakbaar maar alleen op kleine schaal

Er is een samenleving mogelijk waarin iedereen gelijk, gezond en gelukkig is.

Waar houden vrouwen van, wat wil een vrouw voor haar verjaardag?

Praktische cadeau tips voor mannen die niet weten wat ze voor hun vriendin of vrouw kopen moeten.

Velodrome d'Hiver

In 1942 vond de grootste razzia in de Franse geschiedenis plaats. Duizenden Joden werden ondergebracht in het wielerstadion Velodrome d'Hiver wachtend op hun dood in Auschwitz.

Leven in een wereld zonder oorlog, is wereldvrede mogelijk?

Iedere dag zie ik mensen vechten op televisie of internet, toch leef ik al mijn hele leven in een wereld zonder oorlog.

Ernesto 'Che' Guevara

Che Guevara in de Westerse wereld

Moet Nederland uit de Europese Unie stappen?

Vandaag presenteerde Geert Wilders zijn verkiezingsprogramma met als speerpunt dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen.

Hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Telkens weer komen er nieuwe dictators aan de macht maar hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

De echte werkelijkheid

Een uitleg en verdere uitwerking van Plato's allegorie van de grot.

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje

De geschiedenis van het joodse volk in vogelvlucht.

Het allereerste begin...lees alles over Abraham, Jakob, Jozef en Mozes

Hoe kun je rijk en gelukkig zijn zonder te werken?

Ben je op zoek naar een alternatief voor een leven lang werken, wordt dan ook rijk en gelukkig zonder te werken.

Weg met koning Willem Alexander, leve koningin Maxima

Het koningshuis is een volledig achterhaalt feodaal instituut, de enige reden dat het mag blijven is Maxima.

The Great Chain of Knowing: De intelligentie van baby's

In dit artikel wordt het idee van The Great Chain of Knowing besproken. Er wordt ingegaan op het tabula rasa-idee van John Locke en de ontdekking dat baby's wel degelijk intelligentie bezitten.

Waar komt de paashaas vandaan?

Met pasen zie je vooral de paashaas huppelen met eieren,maar waar komt de paashaas nou eigenlijk vandaan.

De Belgische koningskwestie

De koningskwestie is de benaming voor het politiek conflict tussen de Belgische koning Leopold III en de regering. De koningskwestie leidde ertoe dat de koning in1950 afstand nam van de troon ten gunste van zijn zoon Boudewijn.