Lachen en stress management


Publicatie datum:

lachen en zijn voordelen

Gesponsorde koppelingen

Onderzoek heeft aangetoond dat lachen gezondheidsvoordelen heeft zoals het versterken van het afweersysteem tot het verhogen van de pijndrempel. Er is zelfs een nieuw therapeutisch gebied dat humeurtherapie wordt genoemd om mensen sneller op weg te helpen van hun dagelijkse verdriet. Humeur heeft ook allerlei belangrijke stressverlichtende voordelen.

Onderzoek heeft aangetoond dat lachen gezondheidsvoordelen heeft zoals het versterken van het afweersysteem tot het verhogen van de pijndrempel. Er is zelfs een nieuw therapeutisch gebied dat humeurtherapie wordt genoemd om mensen sneller op weg te helpen van hun dagelijkse verdriet. Humeur heeft ook allerlei belangrijke stressverlichtende voordelen.

 

Voordelen van lachen:

Hormonen: Lachen vermindert de hoeveelheden stresshormonen zoals cortisol, epinefrine (adrenaline), dopamine en de groeihormoon. Het verhoogt ook de hoeveelheden gezondheid-verbeterende hormonen zoals endorfinen en neurotransmitters. Het verhoogt ook het aantal antilichaam-producerende cellen en verbetert de doeltreffendheid van de T-cellen. Dit alles betekent een sterker immuunsysteem evenals minder fysieke gevolgen van stress.

 

Fysieke uiting: Heb je ooit gevoeld alsof je "moet lachen totdat je bijna huilt"? Heb je een ‘gereinigde' gevoel na een goede lach? Door lachen uit je dan wat je allemaal in je hebt, fysiek en emotioneel.

 

Interne Training: Een goede buiklach geeft een goede oefening voor het diafragma, trekt de buikspieren samen traint zelfs je schouders waardoor je spieren daarna ontspannen voelen. Het verstrekt zelfs een goede harttraining.


Afleiding: Lachen leidt je af van woede, schuld, stress en negatieve emoties op een voordeligere manier dan andere soorten afleiding.


Perspectief: Studies tonen aan dat onze respons op zware gebeurtenissen veranderd kan worden of we een gebeurtenis zien als ‘uitdaging' of ‘dreiging'. Humeur kan ons een luchthartiger perspectief geven en ons helpen gebeurtenissen te zien als ‘uitdagingen' waardoor ze dan minder dreigend en positiever worden ervaren.


Sociale Voordelen: Lachen verbindt ons aan anderen. Lachen is ook besmettelijk, dus als je meer lach in je leven brengt, zou je dan anderen beter aanmoedigen om meer te lachen, en de voordelen eveneens te realiseren. Door de stemming om je heen positief te maken, kun je hun stress verminderen en misschien de kwaliteit van jouw sociale interactie met hen verbeteren waardoor je stress nog gaat verminderen!

 

Gebruik lachen..

Lachen is één van de beste stress management strategieën van alle tijden omdat het gratis, gemakkelijk en voordelig is in veel opzichten. Voorbeelden om van te lachen zijn:

Tv en Films: Er is geen tekort aan mogelijkheden om te lachen uit de entertainmentcircuit, zowel bij het theater als in de doorgangen van de videotheek, evenals thuis met de comedyseries op TV. Naar echt komische films en series kijken is een gemakkelijke manier om te lachen wanneer je dat nodig hebt.


Lach met je vrienden: Naar de bioscoop of naar een comedieclub gaan met vrienden is een goede manier om meer lach in je leven te krijgen. De besmettelijke gevolgen van lachen zou kunnen betekenen dat je meer gaat lachen dan je zou doen tijdens een show plus je hebt meer verwijzingen tijdens latere momenten. Een feest bouwen met je vrienden of een game night is ook een goede setup om meer ruimte te creëren om te lachen en positieve emoties.

 

Vind Humeur in jouw leven: In plaats van te klagen over frustraties, proberen een manier te vinden om daarover te lachen. Als iets op een gegeven moment frustrerend of deprimerend wordt, wordt het belachelijk. Realiseer dat je daarover ‘terug kunt komen en gaan lachen'. Denk hoe het bij jouw vrienden zou klinken als je het gaat vertellen, en kijk dan of je nu daarover kunt lachen. Met deze houding word je luchthartiger en dwazer waardoor jij en iedereen om je heen meer gelegenheid geeft om meer te lachen. Nader het leven op een vrolijke manier en je zult zien dat je minder gestresst bent over negatieve gebeurtenissen en je zult meer gezondheidsvoordelen beleven door te lachen.

 

‘Vals totdat het echt wordt': Zoals de studies al suggereren dat lachen voordelige effecten heeft ongeacht of het nep is of niet, levert neplach ook de hierboven vermelden voordelen op. Glimlach dus meer en door vals te lachen bereik je nog steeds de positieve effecten en de valse vrolijkheid kan tot echte gelach leiden.

 

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Haast- of huisvrouw?

Amazone

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.

Gedoogbeleid softdrugs moet weg!

Een artikel over het softdrugsbeleid in Nederland

Bezwaarschrift voor mijn boete

Bezwaarschrift schrijven voor mijn boete

Mensenrechten en het ontstaan van het Klassiek liberalisme

De mensenrechten ontleedt.

De geschiedenis van de Kerstman

Hoe en waar is de figuur 'Kerstman' ontstaan?

Succes koning Willem!

Beatrix doet afstand van de troon en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Dit artikel bevat kort wat prins Willem over het koningschap zei en hoe hij het wil invullen. En daarbij wensen wij hem natuurlijk heel veel succes.

Hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Telkens weer komen er nieuwe dictators aan de macht maar hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel IV

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Hoe wordt je lid van de Illuminati?

Steeds meer mensen zijn bang voor de Illuminati. De oplossing is echter simpel. Lid worden van de Illuminati. Lees hier hoe je lid wordt van de Illuminati?

Alleenstaande ouders in de bijstand

ouders in de bijstand

Pakistan: Christen krijgt doodstraf

Asian Noreen, een 45 jarige analfabete en moeder van 5 kinderen, hoort in de Provincie Punjab in Pakistan de doodstraf tegen zich eisen.

Over gummen en potloden

We zijn vertrouwd met gummen en potloden, maar waar komen ze vandaan?

Waarom een Dag van Eenheid?

Internationale beweging Humanity's Team vraagt de VN een Dag van Eenheid uit te roepen

Belgische straatverlichting

België zie je vanuit de ruimte beter dan alle andere landen. Het land is enorm verlicht. Hoe is het toch zo ver kunnen komen ?

Marktplaats nl, Marktplaats auto.

Marktplaats.nl is de bekendste plek om nieuwe en tweedehands spullen te kopen en verkopen.

Waarom zijn domme (laagopgeleide) mensen rechts en slimme (hoogopgeleide) mensen links?

Heb je een links-superieur ego als je vindt dat ieder mens gelijk is?

Opgroeien met verschillende levensfases

Ouder worden en de acht fases van de onrwikkeling daarvan

Soorten depressie

Verschillende types depressie

Tot waar zijn wij verantwoordelijk voor vluchtelingen?

De afgelopen decennia heeft Nederland veel vluchtelingen opgevangen, tot waar zijn wij verantwoordelijk voor al deze vluchtelingen?

Hans Christian Andersen

Over de sprookjesschrijver, Hans Christian Andersen.

Van nozem tot punker – een geschiedenis van jongerensubculturen

Een korte geschiedenis (jaren '50 tot nu) van subculturen onder jongeren.

Hoogbegaafdheid: Hoe herken je het?

Kenmerken en informatie over het herkennen van hoogbegaafdheid

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Zomertijd en wintertijd

Uitleg over de zomer- en wintertijd en een korte beschrijving van de geschiedenis hiervan.